Zobacz pełną wersję : Zdjęcia helmutha
Ta ... Zeus to elektryk, elektryk to Lech, Lech to piwo, piwo to alkohol, alkohol to zguba ludzkości, ludzkość to my wniosek: mirek54 też człowiek.Ty to nawet udowodnisz, ze czarne jest białe :grin:
Kurdę, martwię się, że zanim dojadę się zgrzeje :???:Dawaj śmiało!
Przeciez jest zima, to tak szybko się nie grzeje :mrgreen:
A teraz coś nowego:
5856358564
Ty to nawet udowodnisz, ze czarne jest białe :grin:
Dawaj śmiało!
Przeciez jest zima, to tak szybko się nie grzeje :mrgreen:
A teraz coś nowego:
5856358564
Myślę, że po skosie próbowałbym takiego układu.:
AP.
Chyba nawet lepiej, choć nieprosto :grin:
Fajny ten skos :D
Pozdrawiam
W środku miasta, spotkałem krowę, brodzącą w wodzie :shock:
58755
Jaka młoda gniewna ;) "Wyraz twarzy" bezbłędny ;)
Dobra fota -misiepodobie.
Fajnie, że Ci się podoba :)
Teraz już bez krowy ;)
58760
lisiajamka1
11.01.12, 13:10
Wszystko pięknie i prosto :) Fajnie wyszły tajemnicze zjawy :wink: na pierwszym planie.
Ostatnie dwa nastrojowe i spokojne.Pozdrawiam.
W środku miasta, spotkałem krowę, brodzącą w wodzie :shock:
Fiu, fiu... Nawet krowy macie takie... hmmmm... wypaśne z Peweksu ;)
Krowa stoi obok budynku nazwanego Welle (fala)
58780
Nie mam szerokiego obiektywu a musiałem podejść blisko, tak blisko, że najlepszy byłby fiszaj. Zdjęcie sklejone z trzech klatek.
Krowa stoi obok budynku nazwanego Welle (fala)
58780
Nie mam szerokiego obiektywu a musiałem podejść blisko, tak blisko, że najlepszy byłby fiszaj. Zdjęcie sklejone z trzech klatek.
Ach i wcale Ci nie jest niezbedny.Fiszajem mial bys cos takiego58788.MZ lepsza sklejka.
Fajny budynek i jeszcze lepsze zdjęcie
Fiszajem mial bys cos takiego58788.Kurna!
Przyjechałeś z fiszajem do FFM?
Nawet się nie odezwałeś! :evil: :mrgreen:
Ale sklejanka jest lepsza - masz prosto, nie pogięte i nie musisz prostować :)
Jeszcze kilka z tamtej okolicy.
Zaczynałem, kiedy jeszcze latarnie nie świeciły
58848
ale szybko się ściemniło :)
58849 58847
Pogoda w dalszym ciągu byle jaka. W dzień szaro i pochmurno.
Dopiero wieczorem, kiedy włączają się oświetlenia budynków, można zaryzykować wyjście z aparatem. Dalej więc, wieczorno-"nocne" zdjęcia z miasta.
59053 59054 59055 59056
I jeszcze dwa, które po przeróbce, wstawiłem do galerii
59057 59052
Pozazdrościć plenerów mogę - u mnie na wsi takich nie uświadczysz.
Pozdrawiam i owocnej foto-włóczęgi życzę
AP.
Pozazdrościć plenerów mogę - u mnie na wsi takich nie uświadczysz.
Ale masz za to piękniejsze krajobrazy ;)
Ale masz za to piękniejsze krajobrazy ;)
Co prawda to prawda , ale wieczorem i nocą zostaje mi tylko Stare Miasto, Park i fontanny.
Pozdrawiam AP.
Architektura nocna swietna.
U mnie jeszcze gorzej - ani ładnych budynków, ani wieczorami ciekawych motywów. Zima tylko ładna jest.
Tak jeszcze a'propos ostatniej wrzutki - czy można zasugerować -> zdjęcie nr 5 - skleić z dwóch, trzech ? Myślę że gdyby było szerzej, to pewnie ciekawiej ?
... czy można zasugerować -> zdjęcie nr 5 - skleić z dwóch, trzech ? Myślę że gdyby było szerzej, to pewnie ciekawiej ?Prawdę mówiąc nie zastanawiałem się. :roll:
Interesował mnie ten fragment elewacji. Stałem po drugiej stronie ulicy, statyw maksymalnie wysoko (nogi rozsunięte tylko tyle aby się nie wywrócił :-P) aby dach stojącego przy krawężniku Audi w kadr nie wlazł.
Może kiedyś tam trafię jak "przedpole będzie czyste". :)
2 i 3 jak dla mnie bardzo dobre.
witam
Kazde miejsce ma swoj urok :) czy wies czy miasto, czy w dzien czy w nocy. Ostatnie nocne bardzo fajne. Bede musial kiedys sam sprobowac...
Wpadłam na chwilkę siem przywitać :grin:
Wpadłam na chwilkę siem przywitać :grin:Witaj :D
Jak ja lubię taką zimę, może i w moje okolice dotrze? :roll:
59554 59557
Śnieg i -15 stopni :)
U mnie od wczoraj sypało przy minus 20. Spadło w mieście tak z 15 cm delikatnego puchu. Miasto się takie czyściutkie zrobiło :)
Fajne foty :)
Witaj :D
59554 59557
świetne fotki...czyżby Hochtaunus ...??
Piękna panoramiczna zima, szczególnie jedynka :)
Fajne foty :)
świetne fotki...czyżby Hochtaunus ...??Fotki zrobione małpką, niedaleko Goleniowa.
Nagły wyjazd z Frankfurtu, nie spodziewałem się tak radykalnej zmiany pogody, nawet nie brałem aparatu. We Frankfurcie szaro, ponuro, +8 stopni a tu taka piękna zima- śnieg i -15 stopni. Całe szczęście, że w torebce żony była małpka, bo musiałbym komórą :-P
Fotki zrobione małpką, niedaleko Goleniowa.
Nagły wyjazd z Frankfurtu, nie spodziewałem się tak radykalnej zmiany pogody, nawet nie brałem aparatu. We Frankfurcie szaro, ponuro, +8 stopni a tu taka piękna zima- śnieg i -15 stopni. Całe szczęście, że w torebce żony była małpka, bo musiałbym komórą :-P
...powiem Ci że jestem zaskoczony...w Taunusie musi być pięknie o tej porze...4 lata tam spędziłem (okolice Bad Homburg) miło ten okres wspominam...
Pozdrawiam.Krzysztof
bardzo fajnie sfocona zima
...powiem Ci że jestem zaskoczony...Że ja tam a zdjęcia stąd? :-P
...w Taunusie musi być pięknie o tej porze...Wszystkie ścieżki rowerowe, teraz "robią" za trasy biegowe dla narciarzy. We Frankfurcie jeszcze ciepło a tam już śnieg leży. :)
Witaj :D
59554 59557
Ja tez uwielbiam taka zime, ale nie ma co liczyc na cod, chociaz w Denii raz na 25 lat spada snieg...
Wedlug moich obliczen, brakuje nam ok 20 lat do zobaczenia platkow sniegu na szczycie Montgo.:oops:
Że ja tam a zdjęcia stąd? :-P
Wszystkie ścieżki rowerowe, teraz "robią" za trasy biegowe dla narciarzy. We Frankfurcie jeszcze ciepło a tam już śnieg leży. :)
...no we Frankfurcie to inny świat... ;-)
...no we Frankfurcie to inny świat... ;-)-10 i prószy piały pył.
Ciekawe co z tego będzie :roll:
Jak na te tereny to wielki mróz :grin:, a z tego to zima będzie - na pewno dawno jej nie widzieli:wink:.
Niesamowite!
Śnieżek zaskoczył drogowców we Frankfurcie, po ulicach sankami można :-P
Łańcuchy by się przydały :grin:
no to jest okazja na kulig :)
Lipa a nie kulig.
Śnieg był tylko na jezdni, bo go auta przylepiły do asfaltu. Z chodników wiatr go zdmuchnął a było go tyle, że pola się nawet nie zabieliły.
Miałem okazję być na meczu piłki ręcznej- jakaś niska liga (Landesliga albo coś koło tego).
Marne światło na hali, ISO więc na max (1600 w Olku!!! :)) i jazda. Oczywiście założyłem błędnie, że wystarczy ZD 70-300. Hala była tak mała, że żałowałem, że nie zabrałem 40-150.
Zdjęcia mocno odszumiane, przez co jakość mocno ucierpiała ale co tam- pokażę ;)
60576 60577
A może bez koloru lepiej?
60575
Nikt nic nie powie? Nie ma żadnych uwag?
Trudno, może tym razem?
Wybrałem się na comiesięczny Flohmarkt z aparatem. Popróbowałem zdjęć "z biodra" i nie tylko, oto kilka z nich:
60852 60853 60854 60855 60851
Sportowe bardzo fajne. Dynamika szczypiorniaka jest bardzo fotogeniczna.Dałeś rade w trudnych warunkach.
L
A może bez koloru lepiej?
60575
moim skromnym zdaniem - lepiej
Ostatnia wstawka fajna, musiales miec niezla zabawe, z ciekawosci zapytam ile bylo celnych strzalow, tak procentowo?
Dzięki za parę słów o sportowych :)
... z ciekawosci zapytam ile bylo celnych strzalow, tak procentowo?Trudno dokładnie powiedzieć ale sam byłem zaskoczony- powyżej 50%.
Inna sprawa, że często na "trafionym" zdjęciu, nie ma tego co chciałem pstryknąć. :-P
Najpierw spust do połowy, chwila namysłu żeby AF złapał ostrość i kiedy robię "pstryk" ktoś mi już zasłania albo model się obrócił. :)
50% to i tak dobry wynik, tym bardziej, ze sie dokladnie nie widzi co sie pstryka.
strzaly z biodra , no no , ponoc to kolejny etap wtajemniczenia ;-) ja poki co poczatkujacy , musze uzywac oka ;-) przyznam sie ze dzisiaj szalalem analogowo , focilem w ciekawym centrum handlowym , wlaczylem sobie siatke na matowce i przypomnialem wszystkie Twoje rady ;-) co my bysmy zrobili na forum bez Ciebie ... juz wiem , robilibysmy krzywe zdjecia ;-)
---------- Post dodany o 23:41 ---------- Poprzedni post był o 23:37 ----------
swoja droga , sportowe ISO 1600 niezle Tobie poszlo , zlapales ciekawe momenty , podoba mi sie dynamika ruchu , zdjecia nie wygladaja statycznie , jak dla mnie ciekawa wrzutka
PS
jezeli chodzi o wysokie ISO to samo w sobie nie jest problemem , problem robi sie wtedy kiedy jest wysokie ISO i malo swiatla i ciemne tlo
PS'
odnosnie focenia z biodra
mozesz tez focic na hiperfokalna i wylaczyc AF , odejdzie jeden problem , byle zmiescic to co chcesz w kadrze
Zdjęcia mocno odszumiane, przez co jakość mocno ucierpiała ale co tam- pokażę ;)
A poso ześ odszumiał? Przecie Olki w cale nie szumią, nic a nic :-P
Wybrałem się na comiesięczny Flohmarkt z aparatem. Popróbowałem zdjęć "z biodra" i nie tylko...
No, noooooo. Superos! Przy okazji gratuluję 1000 fotki :mrgreen:
strzaly z biodra , no no , ponoc to kolejny etap wtajemniczenia ;-) ja poki co poczatkujacy , musze uzywac oka ;-)
Pamiętam swego czasu Czarny (w E-510 bodajże) jak robił streety z biodra wizjer miał zaklejony gumą do żucia :lol:
Foty z biodra zawsze zaskakuja wynikiem ...:-) Chlopczyk z bronia podoba mi sie :-)
A poso ześ odszumiał? Przecie Olki w cale nie szumią, nic a nic :-PTeraz dopiero mi to mówisz?
Kuźwa! Muszę sobie okulary wyczyścić :-P
Przy okazji gratuluję 1000 fotki :mrgreen:Dzięki! :mrgreen:
Obiecuję, że nie koniec na tym :-P
Chlopczyk z bronia podoba mi sie :-)Kurczę, mi też :mrgreen:
Mam jeszcze wersję kolorową. Nie mogę się zdecydować, którą wstawić do galerii :roll:
60874 60873
B&W lepiej się prezentuje.
Ooooo! Witaj w moim wątku.
Dawno Cię tu nie było :D
Teraz dopiero mi to mówisz?
Kuźwa! Muszę sobie okulary wyczyścić :-P
Lepiej późno niż wcale :mrgreen:
Dzięki! :mrgreen:
Obiecuję, że nie koniec na tym :-P
Liczę na to :roll:
Mam jeszcze wersję kolorową. Nie mogę się zdecydować, którą wstawić do galerii :roll:
Zdecydowanie B&W.
Zdecydowanie B&W.
No dobra, posłucham Was :)
Ooooo! Witaj w moim wątku.
Dawno Cię tu nie było :D
Ano dawno! Lecimy: Halowe cała trójeczka na duuży plus, "strzały z biodra" jak na początek niezłe, ważne że pokazałeś atmosferę.
Postaram się nadrobić zaległości, ale dopiero po zlocie, ok?
Postaram się nadrobić zaległości, ale dopiero po zlocie, ok?Czy ja mógłbym się nie zgodzić?
Lepiej późno niż wcale :D
BW ma mniejsze cienie pod oczkami
Mało światła, duży daszek i opuszczona głowa.
To wszystko spowodowała. że cała twarz była w sporym cieniu. Trochę rozjaśniłem ale nie chciałem przedobrzyć.
BeWu ;) Dawaj wiecej z tego targowiska :) Zawsze z ciekawoscia obserwuje ludzi w takich miejscach - czasami mozna wypatrzec fajne oryginaly ;)
Smialosci mi jednak za bardzo brakuje, zeby im tak zaraz lufa w twarz celowac :D Moze faktycznie biodro to jest wyjscie...?
Smialosci mi jednak za bardzo brakuje, zeby im tak zaraz lufa w twarz celowac :D Moze faktycznie biodro to jest wyjscie...?
Lufą to i owszem, też mam opory. Biodro jest git ale łażąc po Krakowskim rynku z RC przekonałam się, że mikrus to jest to! Już zbieram do socksa na EPL-3 ;)
Lufą to i owszem, też mam opory. Biodro jest git ale łażąc po Krakowskim rynku z RC przekonałam się, że mikrus to jest to! Już zbieram do skocksa na EPL-3 ;)
No wlasnie.
Ani 14-54, ani tym bardziej 70-300 do malych nie naleza- zwlaszcza z oslona przeciwsloneczna.
No wlasnie.
Ani 14-54, ani tym bardziej 70-300 do malych nie naleza- zwlaszcza z oslona przeciwsloneczna.
O dekelku nie wspomnę...
Moze faktycznie biodro to jest wyjscie...?Strzał z biodra, to w moim przypadku pojęcie umowne.
Trzymałem aparat czterema palcami w opuszczonej, prawej ręce tak, że palec wskazujący był na spuście. Naturalnym więc kadrem był kadr pionowy.
Starałem się tylko wycelować w interesujące mnie miejsce.
Ani 14-54 , ani tym bardziej 70-300 do malych nie naleza- zwlaszcza z oslona przeciwsloneczna. Miałem 14-42 z osłoną.
Może faktycznie nie jest to małe ale osłona się przydaje, kiedy przeciskasz się w tłumie- zawsze to jakaś ochrona przedniej soczewki.
Dawaj wiecej z tego targowiska :) Mówisz i masz :D
60939 60940 60941 60942 60943 60944 60938
Zdaję sobie sprawę, że szału nie ma ale to moje pierwsze "strzały" w tłumie :oops:
Strzał z biodra, to w moim przypadku pojęcie umowne.
Trzymałem aparat czterema palcami w opuszczonej, prawej ręce tak, że palec wskazujący był na spuście. Naturalnym więc kadrem był kadr pionowy.
Starałem się tylko wycelować w interesujące mnie miejsce.
Miałem 14-42 z osłoną.
Może faktycznie nie jest to małe ale osłona się przydaje, kiedy przeciskasz się w tłumie- zawsze to jakaś ochrona przedniej soczewki.
Mówisz i masz :D
60939 60940 60941 60942 60943 60944 60938
Zdaję sobie sprawę, że szału nie ma ale to moje pierwsze "strzały" w tłumie :oops:
Ależ egzotyki na tych zdjęciach i znajomo opatulone Panie , i kruczo -czarne włosy przy śniadych twarzach.
... znajomo opatulone Panie , i kruczo -czarne włosy przy śniadych twarzach.Tak dzisiaj wyglądają Niemcy :)
no to strach sie bac, jak wszystko z Zachodu przejmujemy :wink:
na jednym, a dokladnie na 4 z lewej, kobieta prosto w szkielko sie patrzy. Pewnie meczylo ja pytanie, strzlil..., nie strzelil :)
Tak dzisiaj wyglądają Niemcy :)
I to nie od wczoraj... Wracając do Bułgarii latem aż mi się włos jeży jak widzę te stada (sorry za brzydkie słowo) wracających do Turcji. Są takie sceny, że głowa mala... :shock: Nie chcę wyjść na rasistkę ale...
We Frankfurcie widzęwiele samochodów na bułgarskich blachach.
Ciekawe tylko, że siedzą w nich przeważnie kruczoczarni, faceci o śniadych twarzach :roll:
Ciekawe tylko, że siedzą w nich przeważnie kruczoczarni, faceci o śniadych twarzach :roll:
Kiedyś miałam taki zajście na Schonefeld w Berlinie. Facet w trakcie kontroli paszportowej polizei zażartował, że mam za jasną cerę jak na bułgarkę. Mi nie było do śmiechu :evil:
Jakiś czas temu pomagalam tutejszej prokuraturze jako tłumacz. Pewnego dnia zadzwonił prokurator i poprosił jak zwyklę o tłumacza. Złapali pewną |tirówkę ale nie za stanie przy trasie tylko pod paragraf nielegalnego pobytu. Wchodzę do aresztu, siedzi właśnie taka śniada i rzuca tekstem:
- Nie dają mi jeść...
Lecę, dowiaduję się:
- Pani dostała schabowego, ziemniaki i surowkę...
Lecę z powrotem. A ta do mnie:
- Jestem turczynką (muziolmanką) więc wieprzowiny nie jem.
Ja (gul mi chodzi):
- To niech Pani nie mówi, że nie dają jeść
Ona:
- Ja się domagam dań dla muzulmanów (coraz bardziej mi gul chodzi). Już nic nie mówię i próbuję się zeznań jej dobrać... Nagle tekst
- Ty to jesteś bułgarką czy turczynką?
- Bułgarką rdzenną, z dziada i pradziada (wrrrrrr)
- Napewno, bo wyglądasz na naszą...
Pieprznęłam drzwiami i tyle mnie prokuratura widziała...
P.S. Heniu, sorry za OT
A po nas choćby potop - to przewodnia idea zadowolonych z dobrobytu społeczeństw Zachodu, wygodnego życia i wyprodukowania dziury pokoleniowej , która usiłuje się zasypać kim popadnie. A skutki takiej krótkowzrocznej polityki społecznej widać dzisiaj. Z bliska widać to na ostatnich zdjęciach. I po co nam było wypierać muzułmanów z Półwyspu Iberyjskiego, i wieki całe potykać się na wschodzie z Turkami???
Dziwny jest ten świat, zacytuję za pieśniarzem.
- Ty to jesteś bułgarką czy turczynką?
- Bułgarką rdzenną, z dziada i pradziada (wrrrrrr)
- Napewno, bo wyglądasz na naszą...Dziękować Bogu, że nas nie "sturczali", tylko zniemczali i zruszczali.
Dziękować Bogu, że nas nie "sturczali", tylko zniemczali i zruszczali.
Nie była bym taka pewna... Chyba, że w Niemczech znają swoje miejsce (brzyydko mówiąc)
Material bazarowy pierwsza klasa.
Heniu, musze przyznac, ze masz odwage na takim targowisku zdjecia robic.
Ja sie od dawna przymierzam do czegos takiego, bo u nas na bazarach staroci fantastycznie wygladaja zbiorowiska rodzin cyganskich, ale oni sa za bardzo czujni, albo ja za bardzo strachliwa.
Heniu, musze przyznac, ze masz odwage na takim targowisku zdjecia robic. Witam Cię :)
Dawno nie zaglądałaś do mojego wątku.
Co do odwagi, to moją zwielokrotnił widok sporej ilości mundurowych ;)
Witam Cię :)
Dawno nie zaglądałaś do mojego wątku.
Co do odwagi, to moją zwielokrotnił widok sporej ilości mundurowych ;)
Zagladam do Twojego watku regularnie Heniu, tylko jakos taka malo gramotna jestem ostatnio, niewiele pisze.:wink:
Pozdrawiam wiosennie.
Zagladam do Twojego watku regularnie Heniu, tylko jakos taka malo gramotna jestem ostatnio, niewiele pisze.:wink:
Pozdrawiam wiosennie.
Ładnie mi wiosennie - u mnie minus 10 dzisiaj, a i wczoraj było nieciekawie, za to słoneczko cudo :mrgreen: A w górach śniegu jeszcze multum - nawet nie przypuszczałem. Coś wieczorem do mojego wątku wrzucę.
Jeszcze co do pań zakwefionych. Kiedyś w Glasgow popełniłem podobne zdjęcie jak paniusie z H&M wychodziły. Ich "Pan" do mnie dostartował i mało w ryja nie dostałem. Dopiero jak mu pokazałem zdjęcie jego maluchów jak sikają schowane za jego auto i o policji wspomniałem to się uspokoił :-P
Bodzip, jak masz jeszcze ja - to zapodaj :)
Mam, nie mój wątek - nie mogę :) ...może w swoim
jasna sprawa, zapodaj w swoim
Znalazłem wiosnę! :grin:
Krokusika (https://forum.olympusclub.pl/threads/81519-8-marca...?p=800559&viewfull=1#post800559) dałem dziewczynom z okazji Ich święta, zostały mi przebiśniegi :)
60996 60995
Krokusika (https://forum.olympusclub.pl/threads/81519-8-marca...?p=800559&viewfull=1#post800559) dałem dziewczynom z okazji Ich święta, zostały mi przebiśniegi :)
60996 60995
Zazdroszczę, u mnie znowu śnieg wali
Od wiosny nie ma odwrotu :!:
:mrgreen::mrgreen:
60996 60995
...no to zapachniało wiosną !!
U mnie też przyprószyło błoto...
Snieg..............????????????????? A co to takiego?
A u mnie sloneczko. :mrgreen:
drugie kwiatuszki super, u nas tez jakos nie wiosennie, ale mnie to nie przeszkadza, dluzej na nartach mozna posmigac
Wczoraj popruszyło, a teraz już prawie nic nie ma i znowu szaro buro :|
Trochę przyszroniło dzisiaj ale zima i tak musi odejść :D
Te drugie przebiśniegi - pikne :) Na mej codziennej drodze w ogródku widzę już kępki mikro-krokusów.
Czyli nie ma odwołania- WIOSNA IDZIE!! :D
Czyli nie ma odwołania- WIOSNA IDZIE!! :D
Powiem wiecej juz JEST !!! :)
Wyjatkowo wczesnie u mnie, wiec i u was tez pewnie sie pospieszy.
W dzien jest juz powyzej 20 stopni, a w przyszlym tygodniu ma juz dochodzic do 26. Kto chce, to podesle troche ciepelka w kopercie :)
W dzien jest juz powyzej 20 stopni, a w przyszlym tygodniu ma juz dochodzic do 26. Kto chce, to podesle troche ciepelka w kopercie :)
To pewnie do mnie, śnieg całkiem zejdzie pewnie w maju :-P
Snieg..............????????????????? A co to takiego?
A u mnie sloneczko. :mrgreen:
W dzien jest juz powyzej 20 stopni, a w przyszlym tygodniu ma juz dochodzic do 26.
Ehhhhh... :( Siem wkurzyła... :evil:
Ehhhhh... :( Siem wkurzyła... :evil:
Przyjdzie, to Prezes utuli :mrgreen:
Przyjdzie, to Prezes utuli :mrgreen:
Dochodzę... przychodzę znaczy się :-P
Wiosna coś się opóźnia :evil:
Wybrałem się koło lotniska i trafiłem na strażaków, jak ćwiczyli polewanie samolotu wodą. Nie było żadnego ognia, tylko polewali makietę z sikawki.
A może nie mieli zapałek a mieli nadmiar wody? :roll:
61355 61354
Wiosna coś się opóźnia :evil:
Wybrałem się koło lotniska i trafiłem na strażaków, jak ćwiczyli polewanie samolotu wodą. Nie było żadnego ognia, tylko polewali makietę z sikawki.
A może nie mieli zapałek a mieli nadmiar wody? :roll:
61355 61354
Odsikiwali normę :-D
Odsikiwali normę :-D
Nerki przefiltrowali :mrgreen:
Proba sikawek przed lanym poniedzialkiem...:-)
Proba sikawek przed lanym poniedzialkiem...:-)A widzisz!
Na to nie wpadłem :D
No nie ma co się oszukiwać- WIOSNA!! :D
61406 61405
61407
Ładnie Ci ta wiosna wyszła. Proste nawet toto :mrgreen:
helmuth, "gasiłeś" płatki na drugim? jeśli tak to jak dla mnie ciut za bardzo :), a poza tym WIOSNA !!!!
Troszkę podkreśliłem "żyłki" na płatkach
Ciepełko miło przygrzało, więc się wybrałem tam, gdzie od dawna mnie kusiło:
61481
Ciepełko miło przygrzało, więc się wybrałem tam, gdzie od dawna mnie kusiło:
61481
Ciekaw jestem pozostałych ujęć:)
Ciekawy ten wygibus :grin: fest
Ciekaw jestem pozostałych ujęć:)Trochę to trwało- sporo drutów do "zniknięcia" ale proszę:
Najpierw trochę widoków ogólnych
61534 61535 61536
i zbliżenia podpory (filara?)
61532 61533 61531
Helmuth , kwiotki zarabiste , to cos betonowe tez fajne , ale kwiatki sa super ;-)
u nas tez wiosna ;-)
Fajnie wyszły - druty są czasmi denerwujące i b.pracochłonne
Świetne toto :) - i tak samo popaprane jak u nas
Podoba mi się ten obiekt, nic dziwnego, że Cię tam ciągnęło.
Pozdrawiam AP.
Druty poznikałeś ale ich cienie na tymczymś pozostały :D Bardzo fajne to coś, szkoda tylko że jakiś kretyn przyozdobił sprayem na dole
Druty poznikałeś ale ich cienie na tymczymś pozostały :D Bardzo fajne to coś, szkoda tylko że jakiś kretyn przyozdobił sprayem na dole
Podmieni się niebo , rozmemła cienie i będzie git. A debili ze sprayem widać wszędzie pełno.
Podmieni się niebo , rozmemła cienie i będzie git. A debili ze sprayem widać wszędzie pełno.
a moze poprostu zostawic tak jak jest , zrobic konwersje do b&w i czesc piesni ;-)
a moze poprostu zostawic tak jak jest , zrobic konwersje do b&w i czesc piesni ;-)
A cóż Ci te biedne kolory zrobiły że ich chcesz konwertować? ;)
pierwszy kwiotek znakomity :)
A cóż Ci te biedne kolory zrobiły że ich chcesz konwertować? ;)
b&w upraszcza wiele spraw , patrzac na zdjecie szybciej znajdujesz to co chcesz , w przypadku Helmutha ksztalty geometryczne , mysle ze problem drutow stanie sie mniej dotkliwy , poprostu nie bedziesz na nie zwracal uwagi
byc moze nie jestem obiektywny bo ostatnio robie duzo analogiem w b&w i nawet z cyfry lubie tez zmienic na b&w , dzisiaj robilem sporo zdjec i kilka razy zastanawialem sie czy zostawic kolor czy b&w , po przemysleniach wybralem b&w bo latwiej skierowac oko widza tam gdzie chce
... kwiatki sa super ;-) Dzięki :)
Podmieni się niebo , rozmemła cienie i będzie git. A debili ze sprayem widać wszędzie pełno.Z cieniami już nie będę walczył :-P
Kretynów ze sprayem wszędzie pełno :evil:
a moze poprostu zostawic tak jak jest , zrobic konwersje do b&w i czesc piesni ;-)Nie lubię konwersji, unikam jak ognia :wink:
b&w upraszcza wiele spraw , patrzac na zdjecie szybciej znajdujesz to co chcesz , w przypadku Helmutha ksztalty geometryczne , mysle ze problem drutow stanie sie mniej dotkliwy , poprostu nie bedziesz na nie zwracal uwagi
Zwróć uwagę że tutaj oprócz kształtu grają również kolory, ich brak jest nieuzasadniony. Użycie B&W imho powinno być czymś uzasadnione. To że się coś da zrobić nie znaczy że koniecznie należy to robić. Tak na marginesie fotografię czarnobiałą wymyślili bo nie potrafili kolorowej zrobić :)
b&w upraszcza wiele spraw ,...
byc moze nie jestem obiektywny bo ostatnio robie duzo analogiem w b&w i nawet z cyfry lubie tez zmienic na b&w , dzisiaj robilem sporo zdjec i kilka razy zastanawialem sie czy zostawic kolor czy b&w , po przemysleniach wybralem b&w bo latwiej skierowac oko widza tam gdzie chce
Z tymi kolorami nie uzyskasz ciekawego BW.
Tak na marginesie fotografię czarnobiałą wymyślili bo nie potrafili kolorowej zrobić :)
Po zlosci wymyslili,zeby trudniej bylo:mrgreen::mrgreen:.Zrobic dobre czarno biale od poczatku do konca jest trudniej jak kolorowe.
b&w upraszcza wiele spraw , patrzac na zdjecie szybciej znajdujesz to co chcesz , w przypadku Helmutha ksztalty geometryczne , mysle ze problem drutow stanie sie mniej dotkliwy , poprostu nie bedziesz na nie zwracal uwagi ...
Hmm :roll:
Pobawiłem się tym kadrem
61545
najpierw konwersja
61544
a potem jeszcze wyczyściłem z drutów i graffiti:
61543
Co o tym sądzicie? Czy lepiej w BW? A może bez przeszkadzajek?
Mnię się te pastelowe kolorki podobają, tak jak pisałem. Zniknięcie słupa natomiast jest genialne. Tym kursem bym szedł.
Helmuth!!! Władza do głowy uderza(Główny Prostownik TWA)?? Aleś wyprostował te kładkie:mrgreen: no przeprost formy nad: "wertykalnym pionem i horyzontalnym poziomem":mrgreen::mrgreen:
A tak serio: ostatnie wyczyszczone, bardzo na tak. Co do kwiatków dostałeś w galerii, ale i tu powtórzę - fajne.
Wyczyszczone na piąkę ale konwersja do B&W nie bardzo mi się podoba - panuje ostatnio jakas moda na B&W której ja de facto nie rozumiem.
Mamy u nas w galerii jednego użytkownika którego pracę b.cenię; fajne kadry i świetna obróbka która zawsze zbiera wysokie noty ale kilka zdjęć B&W które zaprezentował jest b.przeciętne - nie wiem czy chciał je tym ratować? Widziałem już kilka razy w necie coś podobnego.
Wiosenne kwiatki świetne. :) Cóż to, schodzisz do poziomu? ;)
Ostatnie - BW wypucowane. Zdecydowanie lepiej.
Cóż to, schodzisz do poziomu? ;)Dokładnie!
Ziemia obeschła, można śmiało się położyć :D
To sobie ktos filar wymyslil :) Jak do tego podejsc...?
Drutow faktycznie tam nasadzili jak trawy :)
Daj zdjecie do Poprawki, to zobaczysz, co sie da z tego wyciagnac, chociaz mnie tam pierwsza- panoramiczna wersja, pasi.
jak dla mnie b&w z drutami fajne ;-)
Trudno Wam dogodzić :grin:
Mnię się te pastelowe kolorki podobają, tak jak pisałem. Zniknięcie słupa natomiast jest genialne.
Czyli kolor, bez drutów
A tak serio: ostatnie wyczyszczone, bardzo na tak.
Chyba BW bez drutów:roll:
Wyczyszczone na piąkę ale konwersja do B&W nie bardzo mi się podobaCzyli znowu kolor bez drutów- 2:1
Ostatnie - BW wypucowane. Zdecydowanie lepiej. BW bez drutów- remis 2:2
Już myślałem, że następny głos rozstrzygnie a tu:
... mnie tam pierwsza- panoramiczna wersja, pasi. no i jeszcze Centus
Jak dla mnie b&w z drutami fajne ;)I co ja mam teraz myśleć? :roll:
zrób finał - kolor bez słupodrutów i B&W
ojjjj , widze ze namieszalem ...
ja ostatnio robie sporo analogowo i b&w , byc moze mam faze na taka fotografie , poprostu dla mnie b&w upraszcza wiele spraw , moze tak mi zostanie a moze zmienie zdanie za czas jakis , zreszta w ten weekend zuzylem dwie rolki Kodak Portra 160 , wiec nie samym b&w czlowiek zyje ;-)
a co do stepla , na poczatku bylem nim zafascynowany ... dzisiaj staram sie go nie uzywac ...
zrób finał - kolor bez słupodrutów i B&WDobra, mówisz i masz :D
61583 61584
Moje zdanie już znasz :D kolor rzondzi
Dobra, mówisz i masz :D
61583 61584
Pomyśl jeszcze nad balansem bieli , to niebo idzie w granat i szarości, nie w niebieski, czy błekitny, może to uratuje ten kolor. Czarno-białe jest szare, skrajne barwy są tylko na słupkach przydrożnych - moim zdaniem nie warto było. A może trzeba tam po prostu wrócić przy ciekawszym niebie i rozproszonym świetle ?
Fajny ten wygibas ale popróbowałabym z DUŻO ciaśniejszymi kadrami, tak aby nie było wiadomo o co chodzi - tylko fragmenty wygibasa i niebo. Łuki, obłości, pastele i kawałki nieba. Toć lubisz takie abstrakcje... ;)
Moje zdanie już znasz :D kolor rzondzi
...nic nie rzondzi !!!! Helmuth-a przyciągnęła tam geometria nie kolory ! A geometria jako nauka ścisła jest czarno-biala !! x/y/z !!!
Dla mnie BW...zdecydowanie
...nic nie rzondzi !!!! Helmuth-a przyciągnęła tam geometria nie kolory ! A geometria jako nauka ścisła jest czarno-biala !! x/y/z !!!
geometria jest czarno-biała jak geometre nie stać na kolorowe kredki ;)
oczywiście że kolor rzondzi, to oczywiste
Jak geometria może być czarno-biała, skoro trójkąty są żółte? :roll:
Kolorowe B&W rzondzi :mrgreen:
Helmuth rzondzi ;)
I to jest cało prawdo hej!
Fajny ten wygibas ale popróbowałabym z DUŻO ciaśniejszymi kadrami, tak aby nie było wiadomo o co chodzi - tylko fragmenty wygibasa i niebo. Łuki, obłości, pastele i kawałki nieba. Toć lubisz takie abstrakcje... ;)
Przyznam, że nie pomyślałem o tym. W głowie miałem tylko, jak pokazać cały ten "wygibas" w kształcie litery P.
Przyznam, że nie pomyślałem o tym. W głowie miałem tylko, jak pokazać cały ten "wygibas" w kształcie litery P.
PROSZE !!! miałem rację !! >>jak pokazać cały ten "wygibas" w kształcie litery P<< nie kolor tylko WYGIBAS !!
PROSZE !!! miałem rację !! >>jak pokazać cały ten "wygibas" w kształcie litery P<< nie kolor tylko WYGIBAS !!
ale tak poza tym w domu masz kororowy TV nie? :-P Kfiotki też kororowe bukietujesz?:wink:
ale tak poza tym w domu masz kororowy TV nie? :-P Kfiotki też kororowe bukietujesz?:wink:
telewizora nie mam...:-D zabrakło mi kasy z komunii....kwiatki są czarno-białe tylko różne kształty a światła na skrzyżowaniu są białe, szare i czarne ;-)
telewizora nie mam...:-D zabrakło mi kasy z komunii....kwiatki są czarno-białe tylko różne kształty a światła na skrzyżowaniu są białe, szare i czarne ;-)
Się Ci prawko zabierze, albo gdzie doniesie cichutko.:mrgreen: ORMO czuwa
:mrgreen: ORMO czuwa
TWA też :mrgreen:
Się Ci prawko zabierze, albo gdzie doniesie cichutko.:mrgreen: ORMO czuwa
Ej, czepiasz się. Czerwone na górze, zielone na dole, kolorów nie trzeba rozróżniać żeby wiedzieć czy można jechać czy nie.
Ej, czepiasz się. Czerwone na górze, zielone na dole, kolorów nie trzeba rozróżniać żeby wiedzieć czy można jechać czy nie.
Ludzik stoi, ludzik idzie :D
A mnie sie marzy widoczek pieknego, atramentowego nieba w Helmutowej odmianie koloru niebieskiego i te druty w poprzek...... cala masa drutow.... ;)
Czerwone na górze, zielone na dole, kolorów nie trzeba rozróżniać żeby wiedzieć czy można jechać czy nie.
Ludzik stoi, ludzik idzie :DLepiej byłoby: Samochodzik stoi, samochodzik jedzie. :wink:
Tylko jak to na obrazku pokazać? Jak jedzie to smugi za samochodzikiem? :roll:
A mnie sie marzy widoczek pieknego, atramentowego nieba w Helmutowej odmianie koloru niebieskiego i te druty w poprzek...... cala masa drutow.... ;)Nie wiem jak będzie z atramentowym niebem ale drutów w okolicy dostatek :mrgreen:
k@czy- especially for you (nie wiem, czy z niebieskim trafiłem) :-P:
61741
znaczy poziome poziomy, takie wertykalne
k@czy- especially for you
A for me?
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/03/cry-1.gif
źródło (http://dawnytczew.pl/forum/images/smilies/cry.gif)
P.S. Super wyszło w sumie :D
k@czy- especially for you
<FOCH> Nie wiesz, że sekretarka Prezesa jest ważniejsza od samego (baczność!) Prezesa? Szejm on ju fak kurdę :evil:
P.S. Mam prawie identyczne zdjęcie... kabluf ;)
A for me?
źródło (http://dawnytczew.pl/forum/images/smilies/cry.gif)Jutro będzie, dziś już nie mam mocy :|
Niech moc będzie z Tobą ;)
Pozdrawiam :))
Niech moc będzie z Tobą
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/03/81478513-1.gif
źródło (http://i89.photobucket.com/albums/k233/kaczy997/GIF/81478513.gif)
k@czy- especially for you (nie wiem, czy z niebieskim trafiłem) :-P:
61741
No nie do konca z tym niebieskim, ale sama forma- dla rewelacja. :D Wiecej piekna i prostoty to tylko w zdjeciu kulki od lozyska (centralnie) ;)
Dziekuje bardzo i czuje sie zaszczycony :)
A for me?
źródło (http://dawnytczew.pl/forum/images/smilies/cry.gif)
P.S. Super wyszło w sumie :D
No super- odstapie ci polowe tych kabelkow :D
Szejm on ju fak kurdę
Jak tylko skonczy sie POPrawka - umieszczam w stopce :D
No nie do konca z tym niebieskim, ale sama forma- dla rewelacja. :D Wiecej piekna i prostoty to tylko w zdjeciu kulki od lozyska (centralnie) ;)
Dziekuje bardzo i czuje sie zaszczycony :)
No super- odstapie ci polowe tych kabelkow :D
Jak tylko skonczy sie POPrawka - umieszczam w stopce :D
Ta poprawka ma już zwycięzcę, już się zakończyła, przedziwnym, dla mnie werdyktem forum...
Mam wrażenie, że nie o taką zabawę kiedyś, razem się biliśmy.
Tak czy inaczej możesz śmiało zmieniać.
Dla bufetowej, do wyboru :D
61749 61750
Niech moc będzie z Tobą ;)Dziękuję :)
<FOCH>Szejm on ju fak kurdę :evil:
61751
Dla Ciebie dwa w jednym- połączenie obrazków dla k@czego i bufetowej
61748
No nie do konca z tym niebieskim ...
Podejrzewam, że chodzi o ten kolor nieba, który wynikał z zastosowania marnego polara. To on dawał taki zafarb.
Dziekuje bardzo i czuje sie zaszczycony :)Czego się nie robi, żeby się Prezesowi przypodobać 61752
Helmuth - dzięx! Czuję się usatysfakcjonowana, o to mi chodziło.
A najbardziej wariant Lolki ino bez tych drutów ;)
... wariant Lolki ino bez tych drutów ;)Z bufetową też trzeba dobrze żyć, bo może zacząć po złości, dolewać wody do drinków :-P
61765
Chyba dodam se do galerii :)
Z bufetową też trzeba dobrze żyć, bo może zacząć po złości, dolewać wody do drinków :-P
61765
Chyba dodam se do galerii :)
No wiesz - takie niecne pomówienie...
Nie mówię, że dolewa ale lepiej nie zadzierać :D
No ale powiedz - zły pomysł miałam?? Patrz jakie cudo Ci wyszło :P
A za pomówienie masz w łeb...
61751
Dla Ciebie dwa w jednym- połączenie obrazków dla k@czego i bufetowej
Ohhhhh, miliusio z Twojej strony
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2009/08/oups-1.gif
źródło (http://emoty.blox.pl/resource/oups.gif)
Czego się nie robi, żeby się Prezesowi przypodobać 61752
Wiem coś o tym
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/03/th_0girl_dance-1.gif
źródło (http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_dance.gif)
To chyba faktycznie byla zaleta/wada tego polara :) Teraz misie przypomnialo ;)
Dawaj do galerii, a co :) 4 dostaniesz :)
Dawaj do galerii, a co :) 4 dostaniesz :)
A tak się starał przypodobać... 4... :-P
A za pomówienie masz w łeb...Tylko nie to!61772
Już lepiej w głowę
61773
A tak się starał przypodobać... 4... :-PChyba masz rację 61771- nie warto było
a mi przypadły jakoś bardziej do gustu te dwa dla bufetowej :)
A za pomówienie ...No już dobra, piątka na zgodę 61912
I jeszcze dołożę kwiatki
61914 61913
To jak będzie?
Czy mam Ci też dać w łeb coby kwiatki dostać :-P?
Dla bufetowej, to na zgodę. Ty się na mnie chyba nie boczysz? :roll:
W weekend byłem w ciekawej okolicy
61963 61962
..gdzie to !! bajkowy widok...
Dla bufetowej, to na zgodę. Ty się na mnie chyba nie boczysz? :roll:
61963 61962
normalnie "Zamek Gargmela" ;-) , gdzie to ?
Ty się na mnie chyba nie boczysz? :roll:
Jaaaaa??? W życiu Warszawy! Wiesz, że mam do Ciebię słabość ;)
normalnie "Zamek Gargmela" ;-)
Ja bym rzekła, że "Śpiącej Królewny" :mrgreen:
..gdzie to !! bajkowy widok...
normalnie "Zamek Gargmela" ;-) , gdzie to ?Schloss Braunfels w mieście Braunfels w Hesji.
"Popełniłem" sklejkę z dziewięciu klatek, można się lepiej przyjrzeć
61966
Schloss Braunfels w mieście Braunfels w Hesji.
"Popełniłem" sklejkę z dziewięciu klatek, można się lepiej przyjrzeć
61966
no i teraz do galerii....super !!...chyba żeby ekspozycję tak -0,30 ??
...
61963 61962
Zamczysko świetne , warowne niegdyś, odjazdowe. Masz więcej?
Pozdrawiam AP.
Zamczysko bardzo stare. Pierwsze wzmianki o nim pochodzą z XIII wieku. Przy zamku powstało podgrodzie, otoczone murem obronnym. Ciekawostką jest, że z podgrodzia nie ma wjazdu do zamku, mimo że jest brama (schody). Może kiedyś konno ale już wozem/karetą nie. Wjazd na zamek jest z drugiej strony.
61983 61984 61982
Ja bym rzekła, że "Śpiącej Królewny" :mrgreen:
chyba śpiącej czarownicy :)
tak klimatem zbliżony
a okolica faktycznie klimatyczna :)
chyba śpiącej czarownicy :)
tak klimatem zbliżony
dlatego napisalem ze zamek gargamela
Helmuth , super miejsce , widzialem duzo ciekawych detali do focenia , a moze jakis ciekawy widoczek z wiezy posiadasz ?
u mnie w Poznaniu , buduja "stary" nowy zamek gargamela i ma byc wieza widokowa , w koncu bedzie mozna zobaczyc Poznan z wysokosci
Piękne miejsce. Do zwiedzania udostępnione ? - bo jak tak to się pewnie wybiorę :grin:
... moze jakis ciekawy widoczek z wiezy posiadasz ?Wieża chyba niedostępna :roll:
Do zwiedzania udostępnione ? - bo jak tak to się pewnie wybiorę :grin:Zamek jest zamieszkany, pewnie przez potomków danych władców. Wstęp jest więc ograniczony.
Do końca marca, wstęp jest jedynie na tereny okalające zamek. Na dziedziniec i do niektórych pomieszczeń zamkowych, wstęp jest możliwy (tylko z przewodnkem) dopiero od kwietnia. Zajrzyj tu. (http://www.schloss-braunfels.de/fuer-besucher/oeffnungszeiten-und-eintritt.html)
Kilka ciekawych panoram 360. (http://www.mp-gmbh.com/preview3/braunfels/index.php?verzeichnis=panos/&site=0)
świetne miejsce...uwielbiam takie zamczyska....wrzuć coś jeszcze...jakieś detale !!
Dzięki :D
Kurcze, strasznie krótko. Cena akceptowalna, ale tak dłużej połazić - tylko rozumiem, że jak mieszkają...
tam cały dzień to mało :)
świetne miejsce...uwielbiam takie zamczyska....wrzuć coś jeszcze...Pokażę drogę na zamek od strony dzisiejszego miasta.
Najpierw potężna brama na podgrodzie 62008 potem mniejsze, wewnętrzne bramy 62009
spojrzenie za siebie 62010 i już brama na zamek 62011
Jeszcze tylko długi, ciemny korytarz o którym pisałem, że nie da się wjechać wozem ani karetą 62007
I już jesteśmy koło wejścia na dziedziniec :grin:
normalnie wyciągnąłeś mnie z łóżka ;-)....1037 najbardziej mi się podoba....ekstra miejsce,jedna rzecz przychodzi mi do głowy..."Stülpner zbójnik z gór"
niegdysiejszy NRD-owski serial....
Świetne zdjęcia z intrygującego miejsca. Pozdrawiam. PS. I wszystko wydaje się proste ;-).
3 jest git szkoda ze taie ostre swiatlo i ze nie znalazla sie jakas niewieasta na tych schodach :P pozdrawiam
Jeśli niewiasta to w jakichś zwiewnych szatach. Lub w burce. Ewentualnie jakaś zjawa. Lub kot. I mgła by się przydała.
Najbardziej pasują mi te kadry z bramami.
P.S. Do boczenia mi daleko, dzięx za kwiotki ;)
...wrzuć coś jeszcze...jakieś detale !!Może taki?
62036
normalnie wyciągnąłeś mnie z łóżka ;-)...Sorry, jeśli przeze mnie się nie wyspałeś :-P
Jeśli niewiasta to w jakichś zwiewnych szatach. (...) Ewentualnie jakaś zjawa. (...) I mgła by się przydała. Kuźwa! to jest myśl! :grin:
Może taki?
62036
Sorry, jeśli przeze mnie się nie wyspałeś :-P
Kuźwa! to jest myśl! :grin:
dużo lepsze od mojej kety ;-)....własnie...lubie takie detale !!
---------- Post dodany o 17:47 ---------- Poprzedni post był o 17:46 ----------
coś mi się wydaje ze jakaś niewiasta w zwiewnych szatach prosi sie o sesje....;-)
Świetny detalik, dobrze wykontrastowany. Aż przyjemnie popatrzeć.
Kilka fragmentów, większej całości
62093 62094 62092
jak to mówią "diabeł tkwi w szczegółach...." świetne...
62093 62094 62092
Świetna jakość rz3mieślniczej roboty , przyjemnie popatrzeć na takie szczegóły.
Pozdrawiam AP>
No nie ma się doczego przyczepić kurdę :wink::-P:mrgreen:
Pierwsze jak z ekspertyzy budowlanej, zwykła fota konstrukcji dachu, średnio mi się podoba. Ale dwa kolejne świetne, szczególnie drugie (1043) :grin:
62093 62094 62092
Po raz kolejny - chciałbym tam być. Dobra robota :)
62093 62094 62092
Kurczę! 2 i 3 jakbym foty Niutka widział, dobra robota i "mędrca szkiełko i oko" :-D
Podoba się.
Rany! Ale ruch się zrobił :grin:
Cieszę się, że się spodobało.
Pierwsze jak z ekspertyzy budowlanej, zwykła fota konstrukcji dachu ...Ale może nie każdy to wie ;)
Nauka dzikiego czochrania :-P
Najpierw z mamą 62183 potem sam 62182
ale dzisiaj dziczyzna jedzie na forum , najpierw Apz a teraz Ty
chyba ze w jakis konszachtach jestescie i tego samego dziczka focicie ;-)
fajny ten maly dziczek ;-)
Pierwsze boskie ,drugie - nauka nie poszła w las...
Pozdrawiam AP.
tosz to dzika locha.....nie pogoniła Cię ?? Świetne !!
Czochranie rulez ale przedostania wrzutka - czysta forma w najczystszej postaci, to co tygrysy lubią, najbardziej zwłaszcza 2 i 3!
Ale obrodziło w wieprzowinkę :-) super wypatrzone obydwa!
w male dziczki obrodzilo ;-) , a nie w wieprzowinke ;-) , wiem wiem ... swieta ida ... szyneczka pachnie ...
w male dziczki obrodzilo ;-) , a nie w wieprzowinke ;-) , wiem wiem ... swieta ida ... szyneczka pachnie ...
Dziczki nie dziczki a .... jeść trzeba.:|
... najpierw Apz a teraz Ty
chyba ze w jakis konszachtach jestescie i tego samego dziczka focicie ;-) Zapewniam Cię, że to inny :D
tosz to dzika locha.....nie pogoniła Cię ?? Była za płotem, w Wildpark "Tiergarten" Braunfels.
To w pobliżu tego zamku o którym wcześniej pisałem.
...jak tak patrzę na te dziki to resztki włosów mi sie jeżą...:evil: Na trasie Katowice -Tychy nieopodal zjazdu na K.Ligota,regularnie sie wypasają przy dwupasmówce...środek nocy sypiesz ile koni pod maską a tu dziki na zmianę z sarnami.....
No ja właśnie przeczytałem:
...super wypatrzone obiadki
:mrgreen: :mrgreen:
Dziki ja sie patrzy...:-) fajne fotki ustrzelone.
nina_w_miescie
1.04.12, 16:08
dzikie czochranie... podziwiam odwagę! zająca bym się nie bała, lisa może też nie, ale do dzika i pająka nie podejdę nawet z długą lufą
(światło ładnie złapane, no i moment)
dzikie czochranie... podziwiam odwagę! zająca bym się nie bała, lisa może też nie, ale do dzika i pająka nie podejdę nawet z długą lufą
(światło ładnie złapane, no i moment)
Prawda,że świetne? Czochranie z instrukcją i pokazem! I do tego sfocone Olkiem co to prawie się nie da nim zrobić foty. Czapki z głów.
Pozdrawiam AP.
Czapki z głów.Hmmmm, zawstydzasz mnie :oops:
Dziękuję :)
myślałam że już tu pisałam
ale ten prima aprilisowy dzień mnie zmylił :)
dla mnie równiez obydwa kadry superanckie :)
fajnie "ustrzelone" owe dziki :)
Zacząłem bawić się manualnym obiektywem m42. Kilka fotek z pierwszego podejścia:
bernikle kanadyjskie
63179
czereśnia
63180
krzyżówka tuż po starcie
63181
i na koniec panorama
63178
Zacząłem bawić się manualnym obiektywem m42. Kilka fotek z pierwszego podejścia:
bernikle kanadyjskie
63179
czereśnia
63180
krzyżówka tuż po starcie
63181
i na koniec panorama
63178
a jakim ?? czy tam z tyłu w panoramce to Gr.Feldberg ??
a jakim ?? Te zdjęcia były robione Jupiterem 37A 3.5/135. Wszystkie na F3.5
... czy tam z tyłu w panoramce to Gr.Feldberg ??Tak! :)
Te zdjęcia były robione Jupiterem 37A 3.5/135. Wszystkie na F3.5
No to sprawdziles,dziala,mozesz sprzedac,w sumie do niczego Ci sie nie nada:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
No to sprawdziles,dziala,mozesz sprzedac,w sumie do niczego Ci sie nie nada:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Nie sprzedam, chyba, że razem z Zenitem :grin:
No to sprawdziles,dziala,mozesz sprzedac,w sumie do niczego Ci sie nie nada:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mam podobne wrażenie niestety.
Nie sprzedam, chyba, że razem z Zenitem :grin:
Nie ma jedno zaslepki???:mrgreen::mrgreen:
No to sprawdziles,dziala,mozesz sprzedac,w sumie do niczego Ci sie nie nada:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Mam podobne wrażenie niestety.Wykopałem od lat nieużywanego Zenita, to się pobawię :mrgreen:
Nie ma jedno zaslepki???:mrgreen::mrgreen:Jupiter kompletny, nawet oryginalne, plastykowe pudełko mam. Niestety nie mam zaślepki do aparatu.
Zamiast niej, używam Heliosa 44M 4 2/58 :wink:
Wykopałem od lat nieużywanego Zenita, to się pobawię :mrgreen:
AAaaaaa.Zaznaczaj zawsze w takich wiadomosciach,ze nie byl glebiej jak 30 cm pod ziemia.Wszystko chyba co glebiej to trza oddac panstwu,bo inaczej wsadza do kryminalu.Chyba,ze za odra wykopales.Pewnie ruskie zostawili jak sie wycofywali.:lol:
Ps.Dobrze ze wibratora nie wykopales abo granata jakiego.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Zaznaczaj zawsze w takich wiadomosciach,ze nie byl glebiej jak 30 cm pod ziemia.Nie pod 30 cm warstwą ziemi, tylko 5cm warstwą kurzu :-P
I nie oddam nikomu! Dałem za niego 16 tys zł.
Mój ci jest! mój ci jest! :grin: ;)
moim zdaniem fajnie wyszlo , sens uzywania manualnych obiektywow m42 ja widze w sytuacjach gdzie chcemy uzyskac mala GO i ladne rozmycie tla , w pozostalych przypadkach lepiej uzyc szkiel Zuiko
Czas na odkurzenie wątku :)
Dawno nie było architektury:
63519 63520 63518
Dwojeczka i trojeczka jak dla mnie :-)
Fajnie, klasycznie, na 1. trochę niesfornie ;)
Ta niesforna ;) jedynka mi się podoba.
Fajnie, klasycznie, na 1. trochę niesfornie ;)
Nowa architektura świetna jak zwykle , a 1.najświetniejsza przez swą nieregularność.
Miło, że się podobało :)
Na pierwszym, tym niesfornym, odbicie anteny na Maintower w szklanej elewacji Twintowers. Oddalone są od siebie o jakieś 200-250 m.
A dla mnie z kolei 3 tylko mocniej bym obróbką podkręciła :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Czas na odkurzenie wątku :)
Dawno nie było architektury:
63519 63520 63518
Nooo! Czyżby her Niutek wrócił?? :-D Fajne Podostrzysz po krawędziach?
Podostrzysz po krawędziach?O to chodziło?
Przedtem 63588 Podostrzone 63590
O to chodziło?
Przedtem 63588 Podostrzone 63590
Dokładnie!
Teraz to jest to, jeszcze 1053 i będzie super.