CzaRmaX: będziesz przechodził na wyższy poziom sprzętowy (omd 10)?![]()
CzaRmaX: będziesz przechodził na wyższy poziom sprzętowy (omd 10)?![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
W ogóle nie ogarniam tematu przejściówekA nie możesz sobie kupić przejściówki z 37 pod inny rozmiar? Będziesz miał wtedy o wiele większy wybór![]()
robtor - a czemu Ty się do klubu nie zapiszesz? przecież Ci się chyba należy!
Cokin ma sens jezeli stosuje się multum filtrów. Ja użytkowałem z reguły tylko dwa- szary i polaryzacyjny.a czemu nie zainteresujesz się filtrami typu Cokin ? pasuje pod wiele średnic
Bardziej chodzi o wpływ adapterów na jakość np. dokladam adapter na 52mm+filtr i czy wtedy na ogniskowej 14mm nie mam ultra winiety?czyli? ale przejściówek 37 > 52 czy przejściówek z innych systemów?
Cokin ma sens jeśli używasz nawet tylko jednego filtra np. szarego czy połówki szarej ale masz różne obiektywy o różnych średnicach. Jeśli masz jeden obiektyw i nigdy nie zamierzasz kupować innego to kup nakręcany.
Jeżeli przechodzisz z 37 na 52 a ogniskowa nie jest ultra szeroka to nie będzie, przy ogniskowej 14 czyli 28 moim zdaniem nie powinno wystąpić takie zjawisko.
A tak z zupełnie innej beczki, to wie ktoś jak wyłączyć w e-m10 dźwięk klapnięcia po zrobieniu foty? Focus peaking się udało, a tamtego nigdzie nie widzę...
Jedyny dźwięk jaki mam to migawka. Ustaw MF zdejmij obiektyw i pstryknij z długim czasem np 1 sekunda. .
Polecam się