guzik INFO, masz to napisane na dole ekranu gdy wyswietlane są podpowiedzi
---> stopka
guzik INFO, masz to napisane na dole ekranu gdy wyswietlane są podpowiedzi
---> stopka
Polecam się
Proponuję przytrzymać chwilę guzik wizjer/EVF - wg mnie to bombastyczne rozwiązanie a i "samo się" nie zrobi.
Czasem lubię na zombi a czasem przez wizjerek![]()
Polecam się
Wiem, wiem. To akurat pierwsze czego musiałem się dowiedzieć żeby M5 był używalny.
A tak ogólnie na świeżo o M10 - aparacik bardzo miły, ładny i konfigurowalny. Stabilizacja jest bardzo dobra - IMHO - nie jest gorsza od M5 - przynajmniej z 20/1.7 i 45/1.8 - udaje mi się utrzymać równie długie a może nawet dłuższe czasy. Szkoda, że gumka przy EVF tak bardzo wystaje poza obrys aparatu.
Mi to akurat pasuje, okulary. Przy 14-150 ten wymiar nie robi mi już różnicy. Domówiłem też gripa - bedę miał go w sobotę.
Polecam się
ergonomicznie jest kilka wpadek - przycisk przełączania EVF/LCD w kiepskim miejscu, przycisk Fn1 i Play nad tylną wypustką ciężko wcisnąć bez zmiany chwytu aparatu, tylne kółko nieco trudne w obsłudze kciukiem i kilka innych pomniejszych, ale to detale - całościowo aparat to czysta przyjemność z fotografowania![]()
Na dpreview pojawił się test "0 sec anti shock". Wygląda na to, że łatka pomaga.
http://www.dpreview.com/forums/thread/3674001
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Zaktualizowałam i ja
Jak mam być szczera - niespecjalnie widzę różnicę
Zrobiłam fotki firankowe (jak na dpreview) i jak na moje oko - jest tak samo - z tym, że przyznam, że z wyłączonym anty-shock'iem rozmycia jakoś specjalnie też nie dostrzegam....