PDA

Zobacz pełną wersję : Z deszczu wyżęte moje miasto

Strony : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16

asfoto_p
6.06.10, 13:45
Wesoły wiejski motyw, doskonały kadr. :d
pozdrawiam

Ania_
6.06.10, 22:20
Kurnik świetny. :grin: Kogut z jajami jak nic!

geo
6.06.10, 22:29
kury "som" zajebiste

Quentin35
6.06.10, 22:55
Kadr i kolorystyka "kurnej chaty" wyszły bardzo fajnie :) Co do tytułowania to nie podejmę się próby ale scenka pasowała mi do dialogu z pewnego filmu ;) . Jeśli będzie to skaza w Twoim wątku to oczywiście usunę obrazek.

aga_piet
6.06.10, 23:12
Cieszę się, że scenka Wam się spodobała :)
Quentin - Twoja wersja jest ok, ja z kolei znalazłam piosenkę Świetlików, która doskonale pasuje do scenki. Tekst znajdziecie na blogu (link w sygnaturce), zaś qbic na podstawie owego wiersza zaproponował tytuł "Gotuj się kuro, gotuj" :)

masakrer
7.06.10, 00:39
Ale jaja !!! Na prawde dobre.

Rafał Czarny
7.06.10, 07:57
Ja mam taki tytuł: "Chcesz się bzykać na serio czy dla jaj".

aga_piet
8.06.10, 23:27
Dziś zdjecie ku przestrodze, temat na czasie:
"Dziecko w sieci"

Dawid
9.06.10, 00:15
Jestem pełen podziwu Pani kreatywności ;)

Tomashhh
9.06.10, 00:54
Ty to masz pomysly Aga:wink: dooobre, bardzo dobre:grin:

Wiejo
9.06.10, 23:08
Odnośnie zdjęcia z kurami to w kadrze ułożone jest wzorcowo. Motyw przyciągajacy wzrok i troche zabawny bo patrząc na nie gdzieś w uszach brzmi melodia którą śpiewał Rosiewicz do słów " łypie okiem kogut stary młode kury za dolary...". Aby nie było samych ochów to brak mi w tym kadrze trochę słoneczka które dało by cień drabin i bardziej czerwony koguci grzebyk. Ale jak pisał Janserce melancholia ma swoje odbicia i mam nadzieję, że szybko minie. W sieci świetne niby wesołe ale z morałem bo jak sieć omota to trudno z niej wyjść.

aga_piet
20.06.10, 23:54
Dziś seria z sąsiadami. Taka niezobowiązująca, leniwa, uliczna.

jolly
21.06.10, 09:11
:grin: fajne, fajne, zwłaszcza 2, na której ustawiona grupa tak ładnie pozuje (jeśli nie, to przynajmniej tak wyglądają). Para w oknie z psem też super uchwycona.

Mirek54
21.06.10, 09:16
No popatrz.Na dwojce fajnie Ci Angela Merkel pozuje.Nie myslalem,ze to Twoja sasiadka:wink:

jolly
21.06.10, 09:18
No popatrz.Na dwojce fajnie Ci Angela Merkel pozuje.Nie myslalem,ze to Twoja sasiadka:wink:

To samo sobie pomyślałam :grin: Niebywałe podobieństwo.

nevra
21.06.10, 12:18
Kury super! :)

Z sąsiedzkich 2. W ogóle znowu to klimatyczne.

waruga
21.06.10, 20:44
Dwojka swietna...

k@czy
22.06.10, 06:02
Mirek wspomnial o jakiejs aktorce, ktorej niestety nie znam i dlatego najbardziej podoba mi sie ostatnie-"A to Polska wlasnie..."- dwojakiego znaczenia.
Nie wspominalas, ze Twoje okolice tez byly zalane. Wszystko dobrze sie skonczylo?

drozdu
22.06.10, 09:06
Mirek wspomnial o jakiejs aktorce
no tak, wszyscy politycy to tacy aktorzy :)

widzę że ostre przygotowania przeciwpowodziowe były. znam ten ból- z okna domu widzę wały Odry. ale u nas skończyło się na strachu

Wiejo
22.06.10, 15:13
Podba mi sie ta seria. Spokojnie, miarowo pokazująca jeden z okresów życia małej społeczności, można przypuszczać, zjednoczonej w walce z powodzią.

aga_piet
27.06.10, 00:48
Dzięki za miłe przyjęcie ostatnich zdjęć. Z tą Angelą Merkel - kurde - nie zwróciłam uwagi, człowiek być może mięso kupuje w tym samym sklepie co sławna kobieta i nawet do głowy mu nie przyjdzie że to ziomalka :)
Jeszcze drobne wytłumaczenie - ta ulica była jedną z nielicznych zagrożonych przez powódź, stąd te worki. Dzięki wypasionemu rękawowi wodnemu udało się zminimalizować straty :)

A teraz mały przerywnik podwórkowy:
"Boys, boys, boys"

taztaz
27.06.10, 00:53
uwielbiam takie klatkowe klimaty :) fajne światełko z okna i te odrapane ściany miodzio,
a poza tym witaj :)

jolly
27.06.10, 00:57
Taztaz napisał chyba wszystko. Światło tworzy super klimat na tym zdjęciu.

acidmk
27.06.10, 08:22
Wszystko mi pasuje, i obróbka też zacna :grin: Coraz mniej takich klatek klimatycznych niestety.

waruga
27.06.10, 10:53
Dodam jedynie ze kompozycja fajna z misiaczkiem...zdjecie ma w sobie swoj urok.

Lolita
27.06.10, 14:31
Ostatnie córci w klatce z pieskiem (szła na spacer pewnie :wink:) eleganckie ale... Jeszcze bardziej podobają mi się buciki małej :mrgreen:

k@czy
28.06.10, 07:06
matko, ale ona rosnie... :)
wlasnie przejrzalem pierwsze foty z Twojego watku i tak na oko, to jest juz ze dwa razy wieksza ;)
Chcialem sie tez juz przyczepic, ze nie pokazujesz jej usmiechnietej, ale pare takich tez znalazlem. Pokazuj ich wiecej :)

robert1088
29.06.10, 19:48
Bufetowo widać twoją "rękę " reszta za Taztaz-em

aga_piet
29.06.10, 21:36
taztaz - kopę lat :)
Dzięki wszystkim za odwiedziny. K@czy, muszę pomyśleć nad jakimś specjalnym uśmiechniętym zdjęciem dla Ciebie :)

Poniżej coś nie pod ocenę ale bardziej... dokument :) Moja najlepsza modelka od września pójdzie do I klasy. Na pożegnaniu w przedszkolu/zerówce dzieci otrzymały na pamiątkę coś... poważnego -nie bajeczki, wszak to już uczniowie. No i pod wieczór okazało się, że Jadze prezent nie bardzo się podoba - "Nie lubię takich książek, co mają podzielone słowa i nie wiadomo o co w nich chodzi". :D
(tylko mnie nie zdradźcie że Wam to pokazałam)

Kaz de Wro
29.06.10, 22:23
Dzięki za miłe przyjęcie ostatnich zdjęć. Z tą Angelą Merkel - kurde - nie zwróciłam uwagi, człowiek być może mięso kupuje w tym samym sklepie co sławna kobieta i nawet do głowy mu nie przyjdzie że to ziomalka :)
Jeszcze drobne wytłumaczenie - ta ulica była jedną z nielicznych zagrożonych przez powódź, stąd te worki. Dzięki wypasionemu rękawowi wodnemu udało się zminimalizować straty :)

A teraz mały przerywnik podwórkowy:
"Boys, boys, boys"

Nazwa tej fotki "ihateboys" , noooo to się zaczęło, misie już nie wystarczą.... ;-)

ps. fotki klatkowe , sklepowe i podróżne jak zwykle w "około-cricotowym" klimacie.

Pozdrawiam
Kaz

Lolita
30.06.10, 10:23
Ło mamo, ale się uśmiałam :lol::lol::lol:
P.S. Moja młodsza też idzie do 1 klasy i też takie "kwiatki" pisze :wink:

k@czy
30.06.10, 18:05
Mój Mateusz ją rozumie :)
Zwłaszcza jak czasami prosi: "Tata, give me ogórka!"
No i weż teraz wytłumacz.... Ale zaczelismy czytać więcej polskich książeczek i są wakacje- jakoś się podciągnie.
A jak chcesz porady, to wyślij ją do mnie na miesiąc, to zacznie błagać o ten słowniczek ;)

masakrer
1.07.10, 23:16
Kaczy, jak chcesz to Ci moja podesle, bo tez po polskiemu niezle miesza.
Bylby z tego fajny spanenglish :lol::lol:

Lolita
2.07.10, 11:11
To może utwórzmy klub dzieciów oly-mieszaczów-językuf :mrgreen:
Moje od tygodnia są w Bułgarii u dziadków i już mam ubaw po pachy jak z nimi gadam :grin:

aga_piet
2.07.10, 23:57
To ja kojarzę tylko jeden mieszaczojęzykowy zwrot (na szczęście nie mojego własnego dziecka) - fakju krowo. To mówiło dziecko ok. 4-letnie do swej kuzynki. Moja córka pytała, czy to źle ;)

A poniżej dokumentacja z jednej nieudanej sesji zdjęciowej (w założeniu miała być hitem sezonu) i z drugiej... ja wiem... nawet nie wiem czy udanej - moje pierwsze starcie z ogniami na sznurku (model nie znosi określenia fireshow i nie wiem jak to ująć ;))

k@czy
3.07.10, 06:07
To ja kojarzę tylko jeden mieszaczojęzykowy zwrot (na szczęście nie mojego własnego dziecka) - fakju krowo. To mówiło dziecko ok. 4-letnie do swej kuzynki. Moja córka pytała, czy to źle ;)

A poniżej dokumentacja z jednej nieudanej sesji zdjęciowej (w założeniu miała być hitem sezonu) i z drugiej... ja wiem... nawet nie wiem czy udanej - moje pierwsze starcie z ogniami na sznurku (model nie znosi określenia fireshow i nie wiem jak to ująć ;))
Woooow (podwojne)
Jednow "Woooow" za zdjatko nr 2- Makowisko :) Koniecznie pokaz cos wiecej z sesji- zapowiada sie rzeczywiscie na hit lata :)
A drugie "Woooow" za "fakju krowo" :D :D :D

Hiszpanskich zwrotow ucza sie dzieciaki w szkole. Tak naprawde hameryka to kraj dwujezyczny-napisy na wszystkim sa w obydwu+zwyczajowo chinski. oczywiscie nie dotyczy to Amerykanow-oni tylko znaja jeden jezyk :)

Wiejo
3.07.10, 13:15
Na klatce schodowej świetne. Pomimo jakby sie wydawało lekko znudzonej lub zniechęconej minki modelki jest w nim coś przyciągającego a raczej emanuje pozornym spokojem który zwiastuje jakąś domową zawieruchą. Z pleneru najbardziej podoba mi się to jak idzie z klatką przez pole. Jest tu jakaś nuta nie typowych poszukiwań co wzmagają ciekawość. Z ogniami ładne i bardzo fajne jest to, że widać twarz w tych ogniowych owalach.

waruga
3.07.10, 13:24
Dwojeczka swietna.

jolly
3.07.10, 13:27
Zdjęcie nr 2 to jest to! Pięknie zagrało to makowe pole z czerwienią ubrania.

Jak ja Ci zazdroszczę tego makowego pola :cry: U mnie nigdzie w okolicy nie mogę znaleźć czegoś takiego. :cry:

m_kola
3.07.10, 21:29
Majowe pole to 2 piękne ale... Jak to się stało że nikt nie zwrócił uwagi na krzywy horyzont? TWA? ;)
Wyklikane z mobilka

aga_piet
3.07.10, 23:16
No, widocznie TWA nie zwróciło uwagi :)
Ja zwróciłam ale doszłam do wniosku, że można to uznać jako górkę, biorąc pod uwagę krzywe drzewa ;)
Sesja była nieudana, zasadniczo miała to być kontynuacja sesji sprzed roku, gdzie pan poszukiwał Makowej Panienki. Tu miała być ona w klatce. Warunki mnie przerosły, modelka się buntowała, wyszło nie tak jak chciałam. Rozdział makowy uważam za zamknięty.
Jakoś tak... wszystko wtórne mi się wydaje...

aga_piet
15.07.10, 12:02
Poniżej coś w typowym moim klimacie - "Kolorowe lato".
Dziś zaczyna się w Gdańsku "FETA", mam nadzieję że zaowocuje to czymś świeżym ;)

Dawid
15.07.10, 18:22
Świetnie zgrałaś pomysł z wykonaniem ;)

Rafał Czarny
15.07.10, 18:30
Starodawna lemoniada w starodawnej butelce, wiekowe schody. IMHO ubiór córy nie bardzo pasuje do klimatu. Obróbka bardzo mi się podoba.

jolly
15.07.10, 19:01
Pomysł, jak to zwykle u Ciebie, bardzo ciekawy. Natomiast to, co przyciąga szczególnie wzrok i na pewno nie pozwoli zapomnieć o tym zdjęciu, to świetna obróbka.

waruga
15.07.10, 19:02
Klimatycznie fajnie oddane..

Subtelly
15.07.10, 20:42
Bardzo fajny klimat, dzięki tonacji : ) Jak i udanej obróbce, bdb kadrowaniu i...ujęciu : )
pozdrawiam : )

wanilia
15.07.10, 20:49
Świetna miejscówka!!! :grin:

Qben
15.07.10, 21:15
Zdjęcie fajne, dzięki wielkie za przypomnienie o FECIE, wybiorę się w niedzielę :wink:

k@czy
15.07.10, 21:20
"... a sukienki naszych dziewczyn są w kolorach, kolorach pastelowych..." ;)
dobre. a jakbys jej calkiem buty zdjela? ta jak to drzewiej bywalo ;)
skad ty wynajdujesz te starocie??

aga_piet
17.07.10, 01:29
Ze zdjęciem butów - dobry pomysł. Z niedopasowaniem stroju - cenna uwaga.
Co do obróbki - niewiele jej tu było, kolorki niemal wiernie oddane (schody).

Poniżej kilka migawek z tegorocznej "Fety". Festiwal odbywa się na Starym Przedmieściu - dzielnicy nieznanej i niezwykle malowniczej. Zabawiłam się w wampira - zaczaiłam się na kilka scen okołoteatralnych, czasem bekstejdżowych.
CDN. (jeszcze 2 dni)

Qben
17.07.10, 01:40
Pierwsze genialne.. Widzę te fotę w publicznej.
Mam nadzieję, że spotkamy się w niedzielę.
Pozdrawiam

Dawid
17.07.10, 08:07
BW dodało bardzo wiele do tych zdjęć. Bardzo ładne ;)

kasprzyk
17.07.10, 10:06
Chciałem się już pytać z jakiego muzeum odgrzebałaś te zdjęcia, no klimat rewelacyjny, nie uwierzyłbym, że to "świeże" fotki.

Pzdr

waruga
17.07.10, 14:22
Temat fotek ciekawy, dwie ostatnie najbardziej mi odpowiadaja.

Tomashhh
17.07.10, 15:54
no Pani kochana, dalas czadu, pierwsze i trzecie jest bomba:) i tak sie zastanawiam, czy chcialas pokazac je takie szaro-burawe i ciemnawe (z jednej strony to dodaje swietnego klimatu) czy moze wartaloby je troche rozjasnic i skontrascic:wink: no ale tak czy siak, to sa naprawde git:grin:

kowalikster
17.07.10, 16:46
Mi najbardziej przypadła do gustu fotka nr 3 z tej wstawki, chyba dlatego że mam bardzo podobną w rodzinnym albumie.

masakrer
17.07.10, 21:56
Fajna wrzutka, super klimat. Podroz do przeszlosci...:wink:

SPyCH
18.07.10, 11:02
Świetny Backstejdż. Pierwsze tylko odrobinę mi kadr nie pasuje, ale 2,3,4 bardzo ładne, b&w dodaje klimatu ;)

(imo tylko ta latarnia mnie denerwuje, usunąłbym ją w cs5 jednym pociągnięciem łatki, ale to może tylko ja tak mam :P )

k@czy
18.07.10, 20:25
Noooooo Szefowo :) :) :)
Ales pojechala :)
I kto tu mowi o wtornosci... ;)
Wszystkie 4 do galerii smialo mozesz wstawic. Dopatrywalem sie w kadrze jakichs oznak 21 wieku, ale nie znalazlem- pieknie i starannie zatrzymane w kadrze. Nie dosc, ze Twoje klimaty, to jeszcze przeniesione w czasie naprawde. Probowalas bardziej agresywnej obrobki? Mam na mysli jakies plamy, zadrapania, wienieta na pol zdjecia itp?
Anyłej- dobrze wykorzystany temat. Jak mawial drzewiej diabolique- szczescie sprzyja przygotowanym :)

Dawid
18.07.10, 20:32
K@czy tylko w pierwszym doszukałem się oznaki 21w ;)

k@czy
18.07.10, 20:52
a gdzie?? ja nie moge znalezc...

Dawid
18.07.10, 21:18
Z prawej strony drabiny,oznakowanie skrzynki ;)

Mirek54
18.07.10, 21:26
Co sie tak podniecacie-dla szefowej to codzienna bulka z maslem.Ot,miala akurat aparat przy sobie i pstrykla kilka fotek(perfekcyjnie wszystko wykozystujac):wink:

Respekt!!!!!!!!!

k@czy
18.07.10, 22:11
Z prawej strony drabiny,oznakowanie skrzynki ;)
eeee. toz to prad juz dwa wieki wczesniej mieli :)

Dawid
18.07.10, 22:19
Ale dwa wieki temu by takiej tabliczki nie zrobili ;)

aga_piet
20.07.10, 23:46
Dzięki za miłe przyjęcie tych okołoteatralnych waryacji (Miruś trochę przesadził, pewnie przez te upały).

Probowalas bardziej agresywnej obrobki? Mam na mysli jakies plamy, zadrapania, wienieta na pol zdjecia itp?

Wiesz... chyba już się wyeksploatowałam z winiet. Irytują mnie. Sztuczne postarzanie też (może kiedyś przejdzie).
Oznaki XXI wieku są też na ostatnim zdjęciu - za paniami jest betonowy płot :mrgreen:
Fotka z junakami faktycznie jest zbyt szarobura (dzięki Tomashhh). Teraz bez sensu zmieniać ale na bloga wstawię bardziej kontrastową.

Poniżej 3 kolorowe migawki. Już mniej klimatyczne ale moim zdaniem warte pokazania.

masakrer
21.07.10, 00:27
Kurcze, swietnie zapodalas bufetowa.
Wszystkie z podtekstem. Gdybym maial wybierac jedna to zdecydowanie pierwsza.

ehosonda
21.07.10, 09:35
szaroburzy junacy - rewelacja (ale szaroburzy, nie kontrastowi). wygladaja jak na zdjeciach dziadka (no.. moze.. zdjecia dziadka nie sa takie wyrazne, ostre)
:)

amigos - co im dalas, zeby tam wlezli? :)

aga_piet
21.07.10, 09:41
Amigos to akurat nie pozowane było. Wleźli tam aby przedstawienie lepiej widzieć. :) Fajnie by było szerzej, bo budynek wielki ale wszędzie panoszyli się ludzie z aparatami i psuli mi kadry. Straszni są :mrgreen:

Rafał Czarny
21.07.10, 09:50
Chłopackie klimaty na pierwszej focie - świetne. Czarno-biało foty mają klimat (przedostatnia wrzuta).

ehosonda
21.07.10, 10:04
dziady, psuje i ... oj za daleko z tymi rymami :)

wyobrazilem sobie, jak ich pol godziny namawiasz, przekonujesz, wytluszczasz argumenty kompozycyjne, artystyczne, przywolujesz najwieksze nazwiska malarzy, fotografow, tlumaczysz co to sa mocne punkty, zloty podzial, system 4/3. Rozkrecasz sie, budujesz im obraz udzialu w czyms wielkim, przelomowym, o zapisie na kartach historii, slawie, pieniadzach....i tu dochodzi do przelomu. Tan w kapelusiku mowi - "za dyche" :)

(oczywiscie dycha sie z nikim nie podzielil)

luna2002
21.07.10, 10:13
Magazyn_mody strasznie odstaje na minus........
Ale to pewnie dlatego, że ma z prawej tak dobre zdjęcie jak musica!
To i junacy2 bardzo mi się spodobały. Dobre, ponadczasowe kadry.
Zazdroszczę.

jolly
21.07.10, 11:45
Amigos i Musica - genialne kadry. Masz Ty oko, kobieto :wink: I widać, żeś w formie. A tak niedawno jeszcze narzekałaś :wink:

acidmk
21.07.10, 20:59
Zajefajna teatralno streetowa seria cała :grin: Bardzo mi przypasowały, serwuje Pani fotki z najwyższej półki :wink:

aga_piet
29.07.10, 00:07
Byl teatr, to teraz coś dla ciała - Wakacyjny Turniej Drużyn Osiedlowych w piłce nożnej. Ponieważ lało, finał odbył się w sali gimnastycznej. Nie zrobiłam żadnego normalnego zdjęcia, to bardziej waryacje. Warunki kiepskie (ciemno) więc wybaczcie jakość.

Sawa
29.07.10, 15:22
Cześć Pani Bufetowo,

Lubię tu przychodzić. Znowu się nazbierało... Płodnaś, dziewczyno!
"Basket" (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=632396&postcount=1479) - bardzo fajne pomyślane, wyczekane, drugie z nich bardzo mi się podoba. No i smolista czerń... :) Ciekawe, czy to co osobnik ma napisane na ręku, to jest obraźliwe?

konkurs na fajny tytuł (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=634302&postcount=1492) - Ujęcie po prostu genialne. Wyżęłaś do suchej nitki, Bufetowo. i tytułów się posypało kilka znakomitych. ;)

"Dziecko w sieci" (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=635308&postcount=1508) - fajnie dobrany tytuł i znowu klimaty jak z Tolka Banana. Klasa.

"seria z sąsiadami" (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=638434&postcount=1512) - i z Angelą M, przeuroczo sielska. Super wyżęłaś.

"Boys, boys, boys" (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=640103&postcount=1521) - Twoje klimaty, Twoja modelka - rewelacja, kolejny przykład tego, jak nie posługując się GO długości 1 cm można operując prostymi elementami acz wyszukaną wyobraźnią zbudować nietuzinkowy klimat.

Nie lubię takich książek (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=640766&
postcount=1529) - wraz z małżonką śmialiśmy się do łez. Cudowne.

w założeniu miała być hitem sezonu (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=641778&postcount=1535) - Kolory, wykorzystanie naturalnego tła, temat - jak najbardziej znakomity. Na jedynce zabrakło mi dołu, dwójka super. Co zaś do ogni na sznurku - to możesz posługiwać się nazwą "POI", może to znajomy zaakceptuje. Zdjęcie w zamyśle - bardzo ciekawe. Wykonanie już kuleje.

"Kolorowe lato". (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=645014&postcount=1542) Szkoda, ze nie miałaś wpływu na to, gdzie jest wybita dziura w drzwiach (a może jednak? :) ), bo po drugiej stronie fajniej by równoważyło obrazek - ale co tu gadać - znowu wyżęte, ekstra jest.

kilka migawek z tegorocznej "Fety" (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=645537&postcount=1551) - super oddany klimat, ładna bardzo konwersja, kadry, temat - zazdroszczę szczerze. Wyżęte na maxa.

3 kolorowe migawki (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=646207&postcount=1567) - i tutaj również - pierwsze i trzecie bardzo klimatyczne, środkowe odstaje nieco, przez tą butelkę w ręku.

Wakacyjny Turniej Drużyn Osiedlowych (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=647775&postcount=1576) - bardzo pomysłowe kadry, obroniłaś się niemożnością użycia D3s z 300/2.8 celem rejestracji działań piłkarskich. Jedynka świetnie wypatrzona i podana, Dwójka - Smrodki przegrywają :) ciekawe, czemu ... 3ka dokumentacyjnie świetnie, pewnie spore poruszenie było, i dzieci w sieci - Pani Rybak, dobry połów!

Tak, lubię tu wracać, i posiedzieć, zatrzymać się na chwilę i cieszyć się twoimi pracami. Dziękuję za tę możliwość :)

robert1088
31.07.10, 19:30
Bufetowo - Sawa napisał chyba wszystko cóż można dodać . Reportaż " drużynowy " świetny - taki minimalizm i prostota . Bardzo mi się podoba .

aga_piet
15.08.10, 23:31
Mam kilka migawek z Gór Stołowych. Wprawdzie są wśród nas tacy, co twierdzą że góry poniżej 1000 m som gupje ( ;) ) ja uważam że są niezwykle malownicze i inspirujące. Trudno mi było oddać to, co w nich najbardziej lubię. Wychodzą mi albo kicze, albo nieciekawe zdjęcia skał. Poniżej mocno wyselekcjonowana czwórka.

kowal73
15.08.10, 23:44
uwielbiam Góry Sowie mam nadzieje że wymalujemy tam jakiś olkowy plenerek

seria zdjęć bardzo przyzwoita, a porcja z turnieju drużyn osiedlowych doskonała

k@czy
16.08.10, 05:16
Eeee nooo :) dawno Cie nie widzialem :) Z ostaniej wrzucty dwa srodkowe- ze wskazaniem na dwojke po wyrzuceniu fragmentu zielonego drzewka. Dlaczego twierdzisz, ze kicze? Co prawda pierwsze mozna podciagnac pod ta definicje, ale nastepne juz nie bardzo. Czy mi sie wydaje, czy probujesz nowej obrobki? Albo stara obrobka, tylko na nowych obiektach tak wyglada ;)

Rafał Czarny
16.08.10, 07:48
Najfajniesza fota to ta z ludzikami na skale. Chyba lepiej byłoby, gdyby ten z lewej był w mocnym punkcie. A tego drugiego był zestrzelił. Zielone drzewko precz.

piotrdwr
19.08.10, 20:25
witaj:)

schodki z klimatem i skała z ludzikami podobają się...

Pozdrawiam

paluszek1
27.08.10, 00:21
Fajne ze Smrodkami. Tylko kto to te Smrodki, ekipa futbolowa?:mrgreen:
Z ostatnich najfajniejsi junacy i Amigos. Nie ma to jak męska przyjaźń. PS. Dało sie do nich podejść bliżej?

ehosonda
27.08.10, 15:03
uwielbiam Góry Sowie...

sory za OT, ale, kowal, na Goga, popatrz w atlas, Stolowe, to nie Sowie :)

Wracajac do tematu, to hercliś-filkomen w moich rodzinnych stronach. kurcze uswiadomilas mi, ze nie lazilem tam cholera od zeszlej wiosny.

aaa zdjecie Tytusa, to gdzie?

kowal73
28.08.10, 23:36
sorki strzeliłem gafę :) - Stołowe - oczywiście

aga_piet
29.08.10, 21:53
sory za OT, ale, kowal, na Goga, popatrz w atlas, Stolowe, to nie Sowie :)
Wracajac do tematu, to hercliś-filkomen w moich rodzinnych stronach. kurcze uswiadomilas mi, ze nie lazilem tam cholera od zeszlej wiosny.
aaa zdjecie Tytusa, to gdzie?

ehosonda - w sumie nie wydało mi się to dziwne, bo góry Sowie są nieopodal, a kowal73 pisał o "tych stronach". O co chodzi z tym Tytusem?

Miło mi czytać Wasze komentarze - dzięki!
Poniżej zdjęcie z dzisiejszej mini-sesyjki. Odwiedziłam moje ulubione miejsce po drugiej stronie Wisły.
"Sezon na jabłka"

aga_piet
5.09.10, 23:10
Aby nie zaśmiecać wątku zlotowego, wrzucam tu kilka łebskich klimatów.

helmuth
5.09.10, 23:21
Pierwsze dwa owszem ale mam uwagi co do śladów. Byłoby cudownie, gdyby jedynymi śladami na piasku (wydmy1), były ślady tej postaci. Niestety na to wpływu nie miałaś.
Natomiast na drugim (wydmy2) ślady zamiast w poprzek, powinny biec w głąb kadru i znikać gdzieś w dali. Tutaj już mogłaś to zaaranżować :-P

jolly
6.09.10, 07:52
Pierwsze dwa też mi się najbardziej podobają. Drugi to taki ładny, czyściutki widok, który przyciąga oko. W pierwszym ładnie zbudowałaś plan. Człowiek na górze, a przed nim tylko chmury. Bardzo dobre mz. :wink:

Lolita
6.09.10, 09:52
Witaj :grin:
Również pierwsz dwa mi się naj widzą z ostatnej wrzuty. No i widać, że pogoda dopisała, bo co do nastrojach to wiadomo :wink:

ehosonda
13.09.10, 10:27
ehosonda - w sumie nie wydało mi się to dziwne, bo góry Sowie są nieopodal, a kowal73 pisał o "tych stronach". O co chodzi z tym Tytusem?

...wiemwiem, sory, bez sensu sie czepiam. czasem samo mi tak wychodzi :)

a propos Tytusa, to..hmm...jedna z bardziej charakterystycznych form skalnych na Szczelincu. Taka gora w ksztalcie glowy goryla (http://www.szamot.miechowice.net/obrazy/szczeliniec_wielki(05).jpeg).
pzdr

Rafał Czarny
13.09.10, 10:44
Bufetowa, ciemne ostatnie zdjęcia.

wanilia
13.09.10, 20:55
A ja się wyłamię. Mnie najbardziej podoba się ostatnie. Konwersja do BW zawsze świetnie Ci wychodzi. Kolory pozostałych tak jak pisze Czarny, zbyt ciemne i jakieś... nie takie.

Ostatnia jest naprawdę fajna. Ze starym polskim filmem mi się kojarzy :)

aga_piet
13.09.10, 22:59
Wanilia - dzięki za docenienie "niedocenionego" ;) Pozostałe faktycznie powinnam poobrabiać jeszcze raz.
Ehosonda - oczywiście mam swojego Tytusa ale niewiele różni się od tego z Twojego linka :)

Poniżej niezobowiązujące dwie fotki. Jedna to "September" - zaległość z 1 września i corocznej akcji organizowanej w moim mieście.
Druga to "Okno na las" - leśny obrazek przykrywający lęki przed kleszczami i przeszczepem wątroby ;)

aga_piet
26.09.10, 22:50
Dziś wrzucam kolejną wersję pokazywanego już kilkakrotnie motywu. mam słabość do tych drabinek, a zwłaszcza mieszkańców domku ;)

"Co nowego przyniesie nadchodzący dzień?". Pierwsze to widok ogólny (kontynuacja poprzednich). Drugie - portret zbiorowy.

wanilia
26.09.10, 22:52
Ja też mam słabość do tego miejsca- do tych fot- pierwsza fotka- kapitalna. :grin:

masakrer
26.09.10, 23:28
Widze, ze to szczesliwy trojkat :grin:

Lolita
27.09.10, 10:42
Pierwsza fota bombowa :grin:

ehosonda
27.09.10, 10:59
kreskowkowe
"co nowego" zamienilbym na "boys"

robert1088
27.09.10, 11:05
Opowieści z kurnika :wink: Kapitalne

luna2002
28.09.10, 13:38
Fajne miejsce na dłuższą serię. Zima, lato, drzwi otwarte, zamknięte, może kolor ścian się zmieni? Kontynuuj!
ps. szkoda, że tak na "kupie" siedzą, i potrzebne zbliżenie. Pojedynczo może mniej się broni, ale jako część całości.....

nevra
28.09.10, 15:52
Kurnik fantastyczny! Bardzo lubię takie tematy. :)

aga_piet
29.09.10, 23:14
Fajne miejsce na dłuższą serię. Zima, lato, drzwi otwarte, zamknięte, może kolor ścian się zmieni? Kontynuuj!
ps. szkoda, że tak na "kupie" siedzą, i potrzebne zbliżenie. Pojedynczo może mniej się broni, ale jako część całości.....

Luna, motyw pojawia się co jakiś czas, pewnie z czasem uzbiera się niezła seria. Na pewno coś jeszcze wrzucę.
Dzięki wszystkim za docenienie moich ulubionych modelek :)

Poniżej może mniej pozowany, bardziej ogólny, nie odchodzący jednak od tematu - ot sielski widoczek.
"Wczesnojesienny full wypas"

taztaz
29.09.10, 23:17
brakuje konia, owcy i kozy :) jest sielankowo mniam

helmuth
29.09.10, 23:19
Fajny widoczek ale coś z drugim planem jest nie tak- albo obróbka albo mgła :roll:
Szkoda tego przyciętego drzewa na lewej krawędzi.

Mirek54
29.09.10, 23:51
"Wczesnojesienny full wypas"

Moglas core wstawic z patykiem,i niech te gesi by se pasala.

aga_piet
30.09.10, 22:47
Miruś, z patykiem to chętnie Ciebie bym wstawiła ale za daleko, ale za daleko... ;)
Helmuth, taz - dzięki.

Poniżej jeszcze jedno zdjęcie z sesji kurnikowej.
"Speed test"

taztaz
30.09.10, 22:48
o k............... to lata to cud albo nie kura :)

Mirek54
30.09.10, 22:54
... ale za daleko, ale za daleko... ;)

Kubasinska?Mira?Brekout:?:

aga_piet
30.09.10, 22:59
Ano :)

helmuth
30.09.10, 23:16
...ale za daleko, ale za daleko... ;)

Kubasinska?Mira?Brekout:?:Za daleko mieszkasz miły...
Ada Rusowicz :grin:

Kura w locie świetna :D
Szkoda, że nie złapana czysto, na tle ściany.

Dawid
30.09.10, 23:29
Był kiedyś taki teleturniej gdzie były były bramki 1, 2, 3 i w którejś był zonk ;)
A tu w bramce nr 2 była kura ;)

k@czy
1.10.10, 06:34
Miruś, z patykiem to chętnie Ciebie bym wstawiła ale za daleko, ale za daleko... ;)
Helmuth, taz - dzięki.

Poniżej jeszcze jedno zdjęcie z sesji kurnikowej.
"Speed test"
o kurcze...
a dokladnie to "o kurka lotna..."
niecodzienny to widok- nieuzbrojona kura dalekiego zasiegu podczas lotu cwiczebnego za dnia... no no ;) A dokad on tak lata? tylko nie mow, ze po jajka... ;)
(albo jej powiedzialas, ze zagra w drugiej czesci Forfitera....:mrgreen:)

grizz
1.10.10, 06:41
Kury są kapitalne :D

TZN zdjecie jest.

Choć kurak na talerzu też zły nie jest.

aga_piet
1.10.10, 23:21
Może trochę zanudzam ale muszę przecież wrzucić jeszcze "Epilogue" - zwłaszcza w kontekście ostatniego zdjęcia. :D

grizz
2.10.10, 09:07
:shock::shock::shock:
:lol:

witia
2.10.10, 10:02
" Z kurnika" - świetne są, ale widoczek też mi pasuje.
Pozdrawiam.

Ania_
3.10.10, 22:39
:lol: kury mnie rozwalają :lol:

gulasz
9.10.10, 15:20
kurnikowe jak najbardziej kapitalne...
nie dziwię się że masz słabość do tego miejsca :)

aga_piet
10.10.10, 00:21
Cieszę się ze zrozumienia w sprawie kur :)

Czas na zmianę tematu - "Ciężar gatunkowy"

k@czy
10.10.10, 03:08
...w dwojnasob.... Boh trojcu liubit czy tak sie zlozylo?

masakrer
10.10.10, 20:28
...w dwojnasob.... Boh trojcu liubit czy tak sie zlozylo?

U Bufetowej chyba liubit. Nie wierze w przypadki w tym watku :wink:

aga_piet
10.10.10, 21:06
Ojej, no tu akurat jest sytuacja złapana, no co Wy... :D Para upatrzona chwile wcześniej, cudem się udało cyknąć w tym momencie, bo dzieliła nas ruchliwa ulica.

Ania_
10.10.10, 21:18
Jest ok. Fajne, bo ma głębszy kontekst - jak to zresztą u Ciebie. :)

Rafał Czarny
10.10.10, 21:43
Ostatnie świetne. Mój klimat.

Dawid
11.10.10, 21:39
Trafia do mnie, b.fajne:wink:

nevra
13.10.10, 10:30
Co ten kogut zeżarł, że latał? :grin:

Ostatnie z kurnika... hahaha, podglądactwo!

kowal73
13.10.10, 11:29
Duże brawa za Ciężar Gatunkowy

aga_piet
21.10.10, 22:39
Ponieważ dość mocno zapracowanam, nie mam zbyt czasu na łażenie i tworzenie. Przesyłam więc jesienne pozdrowienia i dwie pofałdowaności.

helmuth
21.10.10, 23:12
Ładne te fałdy, żeby jeszcze ciekawsze niebo... :grin:

k@czy
21.10.10, 23:13
Droga Bufetowa Szefowo Pani Szanowana.
Pofaldowanosci pieknie niezmiernie, a pierwszejsza az nadto. jednakowoz smutoscian mnie ogarnal po obejrzeniu tychze krzywistosci jesienno-polskowatosciowych. A to za sprawa fald tychze... Przypomnialy mi one, i Ty takoz chwytajac je na matrycy swej, zem sie zapuscil okrutnie i sportu nie zaznal ciezkiego przez ostatnie miesiace ze cztery bedzie...
Moj brzuchel takowoz samo pofaldowan wyglada i ruchu sie dopomina.
Zaprawde wiec zmobilizowalas mnie swych brakiem czasowym na lazikowanie i dupel swoj tlusty wieczorem na wysilnie jakas rusze bo wstyd to okrucien....
Z powazaniem
Kaczoscian

Mirek54
21.10.10, 23:23
Pofaldowanosci pieknie niezmiernie, a pierwszejsza az nadto. jednakowoz smutoscian mnie ogarnal po obejrzeniu tychze krzywistosci jesienno-polskowatosciowych. A to za sprawa fald tychze... Przypomnialy mi one, i Ty takoz chwytajac je na matrycy swej, zem sie zapuscil okrutnie i sportu nie zaznal ciezkiego przez ostatnie miesiace ze cztery bedzie...
Zaprawde wiec zmobilizowalas mnie swych brakiem czasowym na lazikowanie i dupel swoj tlusty wieczorem na wysilnie jakas rusze bo wstyd to okrucien....
Z powazaniem
Kaczoscian

Mato Boska K@czy nam zachorzal okrutnie.:wink:Prozą rymowaną zaczyna nam gaworzyc:grin:

Wieprz
22.10.10, 00:49
Mato Boska K@czy nam zachorzal okrutnie.:wink:Prozą rymowaną zaczyna nam gaworzyc:grin:

wydaje mi się, że to może mieć związek z chmurą dymu :) :
https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=670093&postcount=3834

Dawid
22.10.10, 00:52
Urokliwe te fałdki ;)

aga_piet
22.10.10, 09:17
K@czy... daj adres, myślę, że już dorosłeś do Mickiewicza, przyślę Ci "Dziady".

Lolita
22.10.10, 13:48
Pofałdowaności miodne zwłaszcza pierwsza pofałdowaność (trudne słowo :wink:).

Z powazaniem
Kaczoscian

K@czy... daj adres, myślę, że już dorosłeś do Mickiewicza, przyślę Ci "Dziady".

Się posi...am :???::lol::lol:

masakrer
22.10.10, 14:52
Wyszlo na to, ze te pofaldownosci to poezja :grin:

nevra
22.10.10, 20:35
Śliczności pofałdowaniości. :)

wanilia
22.10.10, 23:18
ładne to ostatnie :)

apz
23.10.10, 12:39
Pagórki jak pagórki - trochę podobne do moich okolicznych, choć te moje nie miały nic wspólnego z lodowcami. Nie zamieszkane te równiny na Pomorzu są to podstawowa różnica.

Ale kurza opowieść pierwsza klasa - rozbawiła mnie do łez. I tak sobie pomyślałem, jakby te kurki były białe, to pewnie nie byłyby takie zajmujące?

Pozdrawiam autorkę. Zaglądam tu czasem, rzadko za to piszę. AP.

Krakman
23.10.10, 13:44
Ogarnęła mnie refleksja na temat fałdów rzeczonych przednich.. Mam ten sam problem co K@czy. Las za płotem do biegania, Rower bez powietrza w wózkowni drugi sezon. Basen, góry - to SF. Co robić , no co robić. !!! Może piwko?...:-P

aga_piet
31.10.10, 00:14
Fajnie, że zaglądacie :)

Poniżej ot, zestaw obowiązkowy, z braku czasu na kreowanie - "Atak klonów" ;)

taztaz
31.10.10, 04:07
Epizode II :) w senacie galaktycznym zapanował chaos :)
http://www.youtube.com/watch?v=W03hF1yvTpQ musiałem :)

aga_piet
8.11.10, 00:16
Pogoda nieteges więc szukam inspiracji w zakamarkach okołodomowych.

Agua 1, 2 (dwie wersje - kolor i niekolor) i 3 ;)

wanilia
8.11.10, 00:35
Pierwsze kapitalne- podoba mi się kolor, pokusiłabym się o jeszcze bardziej retro obróbkę (ciągle w kolorze- jak stare podkolorowane fotografie),ale BW też dobre. Fajna praca!:grin:

gulasz
8.11.10, 01:13
dokładnie tak jak wanilia napisała...
bardzo dobre prace z naciskiem na 1
ta tonacja dodaje zdjęciu wszystko co powinna
nie brakuje mi na nim nic - nie ma przesytu ani żadnych braków oczywiście MSZ ;)

jak dla mnie rewelacja :)

apz
9.11.10, 18:22
Fotografie fajne, bardziej mi podoba się ta idąca w kierunku sepii, mimo, że zazwyczaj bardziej cenię BW.

Pozdrawiam AP.

aga_piet
12.12.10, 01:45
Dawno nic nie wrzucałam, wątek pokrywa kurz więc małe wietrzenie - sobotni poranek, trochę zimy.

Plumek
12.12.10, 08:12
Nooooo.... Gruba warstwa kurzu nawet już była ;) Jedynka mi najbardziej leży - klimatyczna.

bernard74
12.12.10, 08:25
Witaj

No jedyneczka superek ale i trojeczka niczego sobie takie klimatycze i nie pokryte kurzem jeno jak mawiaja gorale lekko przypruszone sniegiem.

Pozdrawiam.:)

lisiajamka1
12.12.10, 10:17
Witam .

Zdjęcia bardzo fajne , takie melancholijne , w Twoim stylu .

masakrer
14.12.10, 01:23
Fajna wrzutka z "zimnym" klimatem.

robert1088
19.12.10, 19:00
Zakamarki okołodomowe -głosuję na 3 urzekło mnie to zdjęcie . Zimowe klimaty -najlepsza moim zdaniem 1 jest klimat i zgrabna kompozycja.

aga_piet
22.12.10, 18:05
Dzięki za odwiedziny - miło że ktoś jeszcze zagląda do tego lamusa :)

Dziś 4 zdjęcia w dalszym ciągu zimowe, w tym jedno ściśle związane z okresem przedświątecznej gorączki porządkowej :D
Nie chciało mi się robić b&w. Uznalam, że tego koloru i tak jest mało, więc po co go zdejmować, niech sobie będzie w innym odcieniu b&w.
Hm... a może jednak lepiej by było klasycznie, bez pseudo-koloru... obaczę i dam znać.

Karol
22.12.10, 18:10
Świetnie, klimatycznie, podoba się, najbardziej chyba ostatnie...

Thomasso
22.12.10, 18:22
Ja te latarnie juz w tym watku chyba gdzies widzialem... hmm.. :roll:

;-)

T.

voovoo2
22.12.10, 19:14
Drugie jest zajebiste.Wyglada jak cykniete na Sląsku,ma klimat.Ostatnie tez OK ale czegoś mu brakuje.Nie wiem czego :-(

ehosonda
22.12.10, 19:53
alez tam w tczewie
gąszcz lamp,
las lamp wręcz,
aż czkawka tkaczke męczy
od czwartku
... no i wyszlo logopedyczno-dykcyjnie : )

"śląskie" robione z podręcznej drabiny (instant), czy moze z lampy ? (żeby jednak nie mówic ze z latarni)

Rafał Czarny
22.12.10, 20:26
Czwóreczka bardzo mię siem. Nie wiem w sumie dlaczego. Jakieś takie przestrzenne jest, ta postać zagubiona... No, nie wiem. Wpadło mi po prostu w oko.

robert1088
22.12.10, 21:05
Na 2 fajnie się "ludziki "ustawiły tzn modelowo tak ;4 - bardzo klimatyczna .

apz
22.12.10, 21:16
W jedynce koloru jak dla mnie za dużo
Patrząc na dwójkę pomyślałem - to u nich też tyle śniegu co u nas, następna myśl - takie jakieś znajome, śląskie.
Czwórka podoba mi się najbardziej - te rzędy latarni coraz mniej wyraźne, coraz bardziej we mgle. I te sanki z zaprzęgiem odjeżdżające we mgłę... Fajna to czwóreczka.

Pozdrawiam AP.

k@czy
22.12.10, 22:34
Ale masz fajnie w taka zime :) Pewnie siedzisz w domu, jak w oblezonym Leningradzie, i popijasz gorace wino z gozdzikami z Gozdzikowa ;)
Drugie i ostatnie trzymaja swietny klimat. Ale juz chyba nie macie tak zimno, co? Zreszta Ty blisko morza, to raczej nie masz takich ekstremow.

Muminek
22.12.10, 23:00
Drugie i czwarte wpadło mi w oko, fajny klimacik na obu

luna2002
23.12.10, 00:44
Dużo do gadania.
Zacznę od trzeciego. Przykład nienagannego kadru i jednocześnie nudnego zdjęcia. Nie w tym wątku, tu się wymaga, bo to Twój wątek.
Czwarte pięknie uchwycone, ale nie do końca podoba mi się kolorystyka. Sugerujesz ucieczkę w czarnobiałe, może to i rozwiązanie. Ale fajne są zdjęcia z małą ilością koloru, zwłaszcza o tej porze. Tu wydaje mi się, że brakuje bieli, wszędzie jakaś błękitna dominanta. Warto pokombinować.
Drugie, mistrzostwo świata. Strasznie mi się podoba. Wszystko.Wyprane kolory, kadr, ponadczasowość. Nie wiem, czy to dziś czy jutro czy sto lat temu. Takie zdjęcia lubię oglądać. Zazdroszczę.
pzdr
B.

masakrer
23.12.10, 22:26
Zarowno drugie i czwarte najbardziej mi sie podoba, tylko nie moge sie zdecydowac czy bardziej tetniaca zyciem dwojka, czy tez spokoj czworki :wink:

Tadeusz Jankowski
25.12.10, 16:13
Bardzo mi sie podoba idea fotografowania miasta o każdej porze roku ze sztafażami naturalnymi i kreowanymi. Fotki przekazują ducha miasta i czasu.
Ostatnie zimowe ujęcia śnieżnej pory roku przyciągają oko, oferują widzowi temat do wzbogacenia przez przemyślenia.

Osobiście, ze względu na, jak sądzę, dużą rolę postaci ludzkich w przekazie zwiększyłbym trochę ich skalę, podszedł bliżej.
Czy ja wiem? Wydaje mi się, że z małymi postaciami w kompozycji zaczyna dominować geometria (szczególnie gdy widać smukłe lampy w tle), a człowiek, to plama, jeśli jest blisko, to wlepia się w oko, zmusza do dywagacji, co robi, gdzie sie udaje, dlaczego pochylony, itd., jego ruch rozciąga czas zdjęciu, intensyfikuje fabułę.

Ludzie pojedyńczy, nieliczni im bardziej oddaleni, tym bardziej są ozdóbką, elementem układanki kompozycyjnej. Jeśli natomiast postaci jest wiele, to co innego, tworzy się grupa, której dynamika jest zupełnie inna, co innego wtedy się dzieje. Na Twoich fotkach są pojedynczy ludzie, wydają się jakby trochę zbyt oddaleni, nie chodzi o poprzednie fajne fotki z małymi aktorami, bo to też inna para kaloszy, chodzi mi przede wszystkim o panią w czerwonym kubraku, z czerwonymi wiaderkami.

Oczywiście zasada zasadą, lecz bez przesady z tym zbliżaniem.

Pzdr, TJ

Plumek
25.12.10, 20:03
No! Wreszcie! Czwórka zdecydowanie. Jedynka uchwycona dobrze, tylko trochę jakby za ciemno.

Poza tym bez prądu jesteś dziś? To jak Ci prądu w bateriach starczyło, to focisz oblodzone linie energetyczne... Współczuję w każdym razie, bo niewesoła sytuacja tam u Was...

Mirek54
25.12.10, 20:21
Wszystkim czworka sie podoba,mnie jako odmiencowi dwojka.Dwojka jest najlepsza.O.

taztaz
25.12.10, 20:24
3 bo za ławeczką widzę zaspę a z ławeczki można się cudnie wybić. Jak potrzebujesz fazy dawaj znaka, przyjedziem z wiaderkiem :)

lisiajamka1
25.12.10, 23:58
Mnie się wszystkie podobają, są takie śnieżno-nostalgiczne .

Agulka
26.12.10, 13:15
Przed chwilą w radiu usłyszałam o dużej awarii prądu w Twojej okolicy, mam nadzieję, że szczęśliwie Ciebie ten problem ominął, a Twoja nieobecność na forum jest związana ze świątecznym biesiadowaniem. Pozdrawiam.

aga_piet
26.12.10, 21:55
Ojeeej... dziękuję za tak liczny odzew, szczególnie za troskę z powodu braku prądu :) W sumie - pisali i mówili o okolicach Tczewa ale w samym mieście nie było żadnych awarii, mam wrażenie, że podali nazwę losowo wybranej miejscowości.
Poniżej jeszcze jedno miejsce z tego dnia co poprzednie zdjęcia. Nie lubię zanudzać podobnymi motywami, widzę jednak że to miejsce niektórym zapadło w pamięć, czyli że warte jest przypominania.

kasprzyk
26.12.10, 22:00
interesujące zestawienie, fota ma klimacik
pzdr

robert1088
26.12.10, 22:48
Ta- nostalgicznie tak

k@czy
27.12.10, 07:39
To przeciez jest "Strategiczny Slup Miejski" ;)
Wystarczy jakis dobrze "naoliwiony" Mietek po wyplacie swoim rakietem i jak w niego przylozy, to pol miasta bedzie znowu bez pradu ;)

aga_piet
9.01.11, 23:43
Joł. Dawno nie wrzucałam nic, a szczególnie coś sesyjnego. Takoż prezentuję migawki z niedzielnego spacerku "Nad Niemnem" ;)

slaszysz
9.01.11, 23:52
Joł. Dawno nie wrzucałam nic, a szczególnie coś sesyjnego. Takoż prezentuję migawki z niedzielnego spacerku "Nad Niemnem" ;)

Klimaty jak z Żeromskiego. Dziecko wyrzucone z domu przez macochę idzie w świat... ;-)
Za mało smutku na tych zdjęciach, może trochę obróbki im by się przydało?

aga_piet
9.01.11, 23:55
Spróbuję je obrobić własnymi łzami ;)

geo
9.01.11, 23:56
aga czy ty nie chciałabyś się urodzić co najmniej 200 lat temu? :)

slaszysz
9.01.11, 23:58
Spróbuję je obrobić własnymi łzami ;)
Serio mówię, one są za jasne na takie klimaty. Powinien wiać wicher i deszcz w twarz! A przynajmniej takie powinno być wrażenie oglądającego.

Tadeusz Jankowski
10.01.11, 00:05
Srodkowe - najbardziej ekspresyjne, wszechobecne rózgi wierzbowe na krępych wypełnionych doświadczeniem pniach zdaja się być jak kije samobije, gotowe do wychłostania złoczyńcy, który zadał wielkie zmartwienie dziecku natury.
Najwyższe uznanie.

Pzdr, TJ

aga_piet
10.01.11, 00:19
geo - yyy... chyba się nad tym nie zastanawiałam :)

slaszysz - lepsza niedoróbka niż nieumiejętna obróbka. Psucie nie jest moją mocną stroną.

Tadeusz - Twoja interpretacja odebrała mi głos :)

apz
10.01.11, 01:57
aga czy ty nie chciałabyś się urodzić co najmniej 200 lat temu? :)

Co Ty Jej proponujesz? - całe życie rodzić dzieci ( moja babcia urodziła 13 szt ), prać w potoku/ rzece, lub na tarze w balii, bez automatu, gotować dla całej rodziny na fajerkach, zmywać w misce , bez zmywarki... Dnia i życia zabrakłoby... kiedy i czym by fociła?

Na dwójeczce prześliczne wierzby, 1-3 fajna inscenizacja.

Pozdrawiam w Nowym Roku AP.

wanilia
12.01.11, 00:09
Uściski w nowym roku :grin:

masakrer
12.01.11, 15:59
Do mnie taz najbardzije przemawia drugie.
Nic mu nie brakuje, ani smutku, ani kliamtu czy tez obrobki.
Wszystko fajnie gra.

aga_piet
16.01.11, 00:12
apz, dziewczyny - dzięki za wizytę :)
Poniżej chwilowy powrót do mojej słabości. Chyba w poprzednim wcieleniu byłam panem Józkiem :D

"Panorama Waćmierska" i "Czasem trzeba wyjść do ludzi"

Piotr Grześ
16.01.11, 00:35
Piękne klimaty budujesz, z nad Niemna cudowne!

aga_piet
16.01.11, 00:40
Znad Niemna dołączam jeszcze jedno - "Pochwalony".

Thomasso
19.01.11, 19:28
"Panorama Waćmierska" ciekawa, choc osobiscie drazni mnie zbyt duzy kontrast miedzy pierwszym planem, a dalszym. Niewykluczone tez, ze jest to wina za malego obrazka, przez co odbior troszke sie zepsul.

Tomek

ajan
19.01.11, 23:48
Piękne klimaty budujesz, z nad Niemna cudowne!

Za wodą Federacja Rosyjska...(C-5060)

Ania_
19.02.11, 10:09
Halo Aga, halo Aga - gdzie są zdjęcia? :)

lisiajamka1
19.02.11, 12:49
To się nazywa niemoc twórcza, ewentualnie zmęczenie materiału.:wink:

Ania_
19.02.11, 12:51
Oj chyba nie. ;) Muszę sobie podlinkować do swojego bloga offtopiki w końcu, bo tam widzę na bieżąco jest. :-P

ehosonda
19.02.11, 18:16
"pochwalony" przypomina mi taka jedna fote witolda krassowskiego z cyklu "powidoki z polski":

:arrow: http://www.fotopolis.pl/obrazki/krassowski_kapkal.jpg

aga_piet
19.02.11, 22:35
Niemoc, niemoc. Weny brak, cykam jakieś foty służbowe (czyt. z okazji czegośtam lub na potrzeby kogośtam), a z uwalnianiem demonów ciężko. Może z braku czasu mniej te demony uwierają?
Dzięki za troskę <cmok> :)

aga_piet
26.02.11, 23:57
Czekałam na tę sobotę z utęsknieniem i nadzieją, że poranne mgły się utrzymają. Może szału nima ale wrzucam kilka miejsko-porannych impresji.

Mirek54
27.02.11, 00:22
W drugim,pozniej w trzecim jest szal,w pierwszym nie ma szalu-to masz racje(bo na ptaszki to sie tele zapina:wink:)

aga_piet
27.02.11, 00:30
Miruś, a dzie tam ptaszek? To bym podpięła... :D

Mirek54
27.02.11, 00:43
Miruś, a dzie tam ptaszek? To bym podpięła... :D

Na drzewie.Trzecie i piate od lewej-na gorze:wink:

aga_piet
27.02.11, 00:46
Aaaa, te dwa kosy? No fakt, trochę je zaniedbałam :(

aga_piet
27.02.11, 12:22
To jeszcze dwa podobne zdjęcia z mostu.

Ania_
27.02.11, 12:38
Z poprzedniej wrzuty, z ostatniego aż chłód poranka bije. A dwa ostatnie z mostu świetne.:)

P.S. nie mogę komentować na Twoim blogu, wywala komunikat, że z tego IP dodano już komentarz :(

rumpel
27.02.11, 12:39
Świetne kadry, lubię takie :).

Pozdrawiam
rumpel

apz
27.02.11, 12:55
Wszystkie mostowe świetne, BW znakomitsze.
Żałuję, że w okolicy nie mam podobnej konstrukcji - mógłbym w takie miejsce wracać i wracać jak na "Swoją" górkę. to są takie magiczne miejsca zmieniające się ze światłem, porą dnia i porą roku.

Pozdrawiam z nadzieją na wiosnę za miesiąc. AP.

aga_piet
27.02.11, 13:14
Dzięki za komentarze. Apz - moim takim miejscem jest ulica z trzeciego zdjęcia przedostatniej wrzutki. Most jest miętolony przez wszystkich footgrafujących tczewian i niektórzy mają już porządny przesyt :)
Mysikrólik - nie wiem skąd problem, nie mam żadnej blokady, ani nawet zabezpieczeń w komentarzach, komentują ludzie niezalogowani... dziwne.

k@czy
27.02.11, 14:47
Mostek sysunia- ze wskazaniem chyba na pierwsze. Zreszta trudny wybor.
Ale mostek we mgle to juz rarytas :)
Zatrudnilas swojego do porannego spaceru, czy tez czekalas na ofiary we mgle? ;)

helmuth
27.02.11, 15:51
To jeszcze dwa podobne zdjęcia z mostu.No nie wiem :roll:
Oba mi się podobają ale chyba drugie bardziej :)

Subtelly
27.02.11, 18:33
Bardzo udane te dwa ostatnie kadry, z przewagą - drugi : ) Czuć zimno...mroźność : ) Naprawdę fajne : )
Pozdrawiam : )

greedka
27.02.11, 19:06
Rewelacyjna ta ostatnia wrzuta. Pięknie potrafisz pokazać chłód, mróz - zimę. Zdjęcia są tajemnicze, mgliste. Bardzo mi się podobają. Szczególnie drugie. Pięknie na nim widać szron na konstrukcji mostu. Postać w głębi też robi swoje. Gratuluję zdjęć.

ehosonda
27.02.11, 19:17
hejka,
drugi most jest okej, choc zastanawiam sie czy nie byloby lepiej, gdyby w kadrze zamienic proporcje. wiecej mgly, mniej mostu.
z offtopikowych nautykana koldra w kratach wciaz mnie rozklada na lopatki :)
pzdr

Igorra
27.02.11, 21:00
Fotografie z mostu są ŚWIETNE! gratuluję :wink:

masakrer
27.02.11, 21:12
Nie mozna byc odkrywczym po komentarzach poprzednikow, ale mostowe sa swietne, ze wskazaniem na drugie.
Ehosonda dobrze radzi co do proporcji w kadrze.
Byloby jeszcze ciekawiej :wink:

aga_piet
27.02.11, 21:21
Dzięki!
Co do sugestii kadrowych, coś w tym jest - kombinowałam na różne strony, pewnie byłyby ciekawe różne wersje ale przecież nie będę zanudzać tym motywem :)

aga_piet
27.02.11, 23:38
Mam jeszcze taką ciekawostkę. Jakość kiepska ale moment super, nie dało rady bliżej podejść. Scenę obserwowaliśmy jakieś 10 minut i nie doczekaliśmy się rozwiązania.

luna2002
27.02.11, 23:48
Mostowe:
-pierwsze świetne,symetryczne, kadr podzielony na 4 części, postać jakby znikała w tej oświetlonej ćwiartce.
-drugie bardziej by mi się widziało bez lewej, cięte wzdłuż murka i nad znakiem. Postać wtedy fajnie wychodzi z kadru.

Elegancko:-).

hijacintus
28.02.11, 02:17
Ostatnie niesamowite:!:

Farensbach
28.02.11, 20:42
Z mostowych mi dla odmiany bardziej sie pierwsze podoba. Mały człowiek w zestawieniu z dużą konstrukcją i mglistą aurą.
Ostatnie - bardzo ciekawa sytuacja, choć nie dla kota :-)

masakrer
28.02.11, 21:21
Mam jeszcze taką ciekawostkę. Jakość kiepska ale moment super, nie dało rady bliżej podejść. Scenę obserwowaliśmy jakieś 10 minut i nie doczekaliśmy się rozwiązania.

Ja stawiam na kota :mrgreen:

nevra
28.02.11, 21:46
Pod jednym dachem żyją w przyjaźni, a inaczej to wióry lecą. Znaczy, futro. ;) Fajna fotka, ekspresyjna jak nie wiem co.

k@czy
28.02.11, 23:58
Przypomnialas mi tym kadrem najstraszniejsza przygode mojego zycia :)
Do tej pory mam ciary jak sobie przypomne :???:

lisiajamka1
1.03.11, 00:02
Przypomnij, przypomnij - my też chcemy mieć ciary:grin:

Dawid
1.03.11, 09:12
Bardzo fajne ostatnia zdjęcia z mostu ;)
Pozdrawiam

Ania_
1.03.11, 22:27
K@czy dawaj historyjkę! :cool:
Kiciusia żal, trzeba było pogonić psiarnię. :wink:

k@czy
2.03.11, 01:50
I tak sie bedziecie smiali, ale co mi tam- moze komus na przestroge sie przyda :)
Dawno, dawno temu....
No tak latek to mialem ze 15, moze nawet 17, nie pomne :)
Wiekszosc mojej rodziny zamieszkuje Warszawke i jej okolice i w wiekszosci tak sie podrozowalo pomiedzy nimi. Do tego stopnia czesto i gesto, ze droge z dworca W-wa Wschodnia - W-wa Wilenska smigalem sam od jakiego 10 roku zycia. Bazar Rozyckiego znalem jak swoja kieszen, a i w pozniejsyzm wieku zadna knajpa w tamtej okolicy nie byla mi straszna :)
Ktoregos razu pojechalem z moim chrzesnym wujem do rodzinki do Marek. A ze od dworca do nich trzeba bylo isc prawie poltorej godziny, to droga byla uciazliwa bardzo. W kazda strone.
Ktorejs pieknej nocy wychodzimy od ciotki i idziemy na dworzec-godzina juz byla pozna i ciemno- moze kolo polnocy, moze nawet pozniej. W sumie sam spacer zajmowal wiecej niz pociag jechal do Wolomina- gdzie odwiedzalem wujowstwo :)
No i chrzesny wymyslil, ze zna skrot- mozna zaoszczedzic z pol godziny. Przeskoczymy przez plotek i szybko smigniemy na skrot.
Kazal mi tylko jakiegos patyka sobie ulamac, jakby jakis pies sie krecil-zeby odgonic w razie czego.
Sam tez sobie cos tak wzial pod pache.
No i smigamy.
Plotek poszedl latwo. Pozniej tez wcale nie za trudno bylo. Ksiezyc lekko przeswiecal przez chmurki i od czasu do czasu widac nawet bylo okolice.
Przez chwile czulem sie nieswojo, bo mialem wrazenie, ze cos nas obserwuje. Ale szybko wytlumaczylem to sobie pozna pora i nieznajomoscia okolicy.
W pewnym miejscu doszlismy do zwezenia drogi- z jednej strony byla jakas druciana siatka wysoka na kilka metrow, a z drugiej jakis staw- droga cala szeroka na jakies dwa metry sie zrobila.
Przeszlismy zwawo przez ten przesmyk i nagle nadzialem sie na wyciagnieta w ciemnosci reke wujasa. Uslyszalem jeszcze "Ciiiii...." i zamarlem.
Przed nami zauwazylem kilka, pozniej kilkanascie par blyskajacych bialek.
Psy.
Pozniej znowu kilkanascie z tylu i z boku.
Najpierw jeden warknal, potem drugi, trzeci, itp, itd.
Dopoki ksiezyc byl za chmurka, dopoty mialem jakas nadzieje, ze to jakies kundelki i zaraz je przegonimy.
Ale jak ksiezyc wyskoczyl zza chmur, to z wujasem zrozumielismy, ze mamy przesrane.
Nie wiem, moze ze dwadziescia, moze trzydziesci roznego rodzaju wilczurow, bokserow i czort wie czego jeszcze zaczelo taniec wokol nas.
Popatrzylem na kijaszka, ktorego trzymalem w rece i prawie sie rozesmialem. Balem sie mrugnac, a co dopiero ruszyc reka z kijem.
Psy zaczely biegac z obnazonymi klami wokol nas i zblizac sie coraz bardziej.
Kilka metrow, 4, 3, 2 ....
Zupelnie nie tak jak w filmie- zycie nie przebieglo mi przed oczami, ale bylo mi zal, ze w taki sposob przyjdzie sie pozegnac z tym padolem -zagryziony przez stado kundli.
Czekalismy na pierwszy atak-wiadomo- potem sie rzuca cala wataha i potem pojdzie juz szybko.
Wujas powolutku przesunal sie miedzy mnie i najblizszego psa, ale i tak wiedzielismy, ze szans nie mamy zadnych- nie w szczerym polu. Moze gdybysmy dopadli tego stawu, to mielibysmy jakies szanse w walce w wodzie, ale psy pozwolily nam odejsc od niego na jakies 10 metrow- wystarczajaco, zeby sie zmiescic pomiedzy nas i staw i nas do niego spowrotem nie dopuscic.
No i pierwszy skoczyl. Wujas przylozyl mu w lab swoim dragalem, ale tamten nawet nie zaskomlal. Drugi probowal go zlapac za noge, ale dostal kopniaka. Zaczely biegac coraz szybciej i blizej. W sumie chyba jak wilki, chociaz wilkow z bliska w takiej sytuacji nie widzialem.
Widoku nie zapomne do konca zycia- blyskajace bialka i te wyszczerzone kly.
Zaczely skakac na wujasa a ja zamknalem oczy. Jeden zlapal mnie za nogawke. Wyszarpnalem noge i otworzylem oczy. Podnioslem tego swojego kijaszka i pomyslalem, ze bez walki mnie nie wezma :)
Rozdarlem jape w okrzyku i nagle........
Przerazliwy gwizd !!!
Psy stanely jak wryte- wszystkie.
Potem drugi gwizd i psy, jak jeden, zaczynaja uciekac gdzies w ciemnosc.
My nadal stoimy w wujasem w pozycji samuraja reumatyka z mieczem w reku.
Za chwile zobaczylismy slabe swiatlo latarki i ktos krzyczy: "Jest tam kto?"
No to my w nieboglosy: " TAAAAAAAAAAAAAKKKKKK !!!!!!"
Podszedl facet i oczow dostal wiekszych niz my mielismy.
Pyta sie co tu robimy i kto my jestesmy?
No to my historyjka o skrocie. Facet sie zlapal na glowe i mowi, ze gdyby mu sie siku nie zachcialo, to by nas bestie pozarly.
Otoz nalezy sie wam wyjasnienie. Mnie wtedy tez sie nalezalo :)
Wujas zaproponowal spacer przez zamkniety szpital psychiatryczny. Nie wiedzial, ze biegaja tam tacy "straznicy". Ktos mu kiedys cos mowil, ale wiadomo- Polak potrafi :)
Dziwne co prawda, te metody pilnowania pacjentow, ale jak nam ten "straznik" opowiedzial, co tam sie czasami wyrabia, to juz nie bylismy zaskoczeni, ze puszczja takie bydlaki luzem.
Czlowiek wytresowal te psy palka bejsbolowa, zarciem i gwizdkiem- sluchaly tylko jego. Jak sam mowil, nawet on nie byl, do konca bezpieczny z taka sfora i oczy mial z tylu glowy zawsze jak wychodzil z budynku.
Dal nam herbaty i odprowadzil do bramy proszac, zebysmy wiecej nie wpadali o takiej pozniej porze bez zapowiedzi :)
Ot i tyle.
Banalne, ale niezapomniane wrazenia :D
Do tej pory nie kumam, dlaczego opuscilem tamta sciezke z czystymi gaciami :)

PS
Przepraszam wlascicielke watku za ta przydluga historie i obiecuje, ze to sie wiecej nie powtorzy, ale w ostatnim zdjeicu zobaczylem druha w niedoli i nie moglem sie powstrzymac ;)

Ania_
2.03.11, 10:59
No, no, no :shock:

aga_piet
2.03.11, 12:24
O rany... normalnie czyta się jak horror :shock:
Przykro mi, że moje zdjęcie obudziło demony. Z drugiej strony może to i dobrze? Może trzeba było okazji abyś to publicznie wyrzucił z siebie? ;)

Hm... może faktycznie powinnam była pomóc temu kotu... Tylko czy on sobie tego życzył? Może uraziłoby to jego kocią ambicję?

kasprzyk
2.03.11, 21:28
k@czy - masakra :shock: zawsze balem się psów, kiedyś jeden mnie użarł i tak mi zostało - kumpel się ze mnie śmieje, że nie mam podejścia :)
Kiedyś właśnie z nim udaliśmy się do klienta, weszliśmy na posesję, nie wiedząc że jest pies - na szczęście pierwszy znalazł Nas właściciel, uświadomił Nam, że dużo ryzykowaliśmy. Opowiedział jak jego pupilek - taki chudy, nie znam się na rasach, w każdym razie tresowany, w ostatnim dniu tresury, kiedy nauczyciel wychodził - dopadł mu do szyi ..

pzdro

aga_piet
13.03.11, 01:35
Pozostaję w tematyce podwórkowo-zagrodowej.
"Kolacja we dwoje" i "Okołowiosenne rozterki dietowe" :D

Lolita
13.03.11, 01:45
No wiesz bufetowa, że fanką Twoją jestem więc reszta cała niech bierze na mnie poprawkę.... Ale ostatnia wrzuta (nazwana przeze mnia rosolowa)ma klajmat...bufetowy... wręcz rosołowy :mrgreen:

taztaz
13.03.11, 02:29
Mnie jak zwykle zastanawia zawartość :) i czemu porcje rosołowe tak chętnie nachlają się tak przed tym rondlem.

aga_piet
13.03.11, 02:31
Okrutni jesteście :(
Pomijam, że tyle się mówi o nieocenianiu modeli...

taztaz
13.03.11, 02:35
Okrutni jesteście :(
Pomijam, że tyle się mówi o nieocenianiu modeli...

a czy ten zacny rondel jest modelem :) przepraszam porcje rosołowe za to że ja tak nazwałem a powinienem po prostu obiad :)

Ania_
13.03.11, 09:33
Fajne kuraki nie ma co :mrgreen:

aga_piet
14.03.11, 00:47
Oj taz... :D

Poniżej dzisiejsza, zupełnie przypadkowa scenka ;)
"Przystanek Śliwiny"

apz
14.03.11, 00:56
W kurzej sesji zafascynował mnie karmnik - jest pierwsza klasa!

Pozdrawiam AP.

taztaz
14.03.11, 00:57
no co.....:)
Dopiero po chwili dostrzegłem bose stopy, szukając napisu.

aga_piet
15.03.11, 00:40
Jeszcze dwa podwórkowe. Niestety bez kur, szkoda (szczególnie na kolorowym :()

lisiajamka1
15.03.11, 10:47
W drugim zdjęciu podwórkowym nowa rynna psuje trochę klimat.
Pozdrawiam.

aga_piet
15.03.11, 10:51
Psuje, psuje, chciałam ją ciachnąć ale za ciasno by było. Eh... wkurzające jest to montowanie rynien niezgodnie z zasadami kompozycji :)

luna2002
15.03.11, 11:32
I dlatego właśnie trzeba łazić po tych podwórkach, ulicach, krzakach....zanim znikną.

Mirek54
15.03.11, 17:14
Cale szczescie,ze chociaz odprowadzenie wody z rynny jest w klimacie.:wink:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

I dlatego właśnie trzeba łazić po tych podwórkach, ulicach, krzakach....zanim znikną.

Zanim je woda z rynien calkiem pozalewa

Ania_
16.03.11, 21:30
Też myślałam, aby rynnę ciachnąć, chyba, żeby ją PS potraktować?

Quentin35
16.03.11, 22:10
Co do rynien, to rozmowa ze "złomiarzami" powinna zlikwidować problem na przyszłość ;)
Bardzo fajnie wyszedł "Przystanek Śliwiny". Może trochę klimatu dodałby np. trzymany w rękach, i "spływający" po płaszczu, różaniec?

k@czy
16.03.11, 23:48
Eeee tam.... rynna mi nie przeszkadza :)
Czy to przypadkiem nie jest ten kurnik, ktory juz kilka razy sie przewinal w Twoim watku? Po prawej jest chyba jeszcze jedno okno i drabina ?

aga_piet
16.03.11, 23:57
Nie-e :) Nawet kury nie te same. To zdjęcie z rynną zrobione jest w centrum Oliwy. Kury pod Tczewem.
Cięcie lub stemplowanie rynny wydaje mi się niewarte gry. Arcydzieło i tak by nie powstało. Wersja Quentina byłaby najdoskonalsza ale trochę mam cykora ;)

Dzięki za wizyty, mało mam czasu na robienie zdjęć i forumowanie, tym bardziej cieszy mnie Wasza obecność :)
Wiosna nadchodzi a z nią nowe, lepsze czasy dla foto.

aga_piet
20.03.11, 00:53
Sorki za monotematyczność... :oops: To ostatnio moje najwdzięczniejsze modelki.

k@czy
20.03.11, 05:23
Sorki za monotematyczność... :oops: To ostatnio moje najwdzięczniejsze modelki.
o kurcze....
kurcze swiateczne... ;)
mam nadzieje, ze nie powiesilas na choince... ;)
PS
a co takiego ciekawego Cie teraz zajmuje, ze nie masz czasu focic?
( to byla moja kobieca ciekawosc )

Dziadek
20.03.11, 10:25
Dla mnie ta rynna to taka naturalna ramka, całkiem fajna poprzez kontrast ze starymi ścianami.
A tak przy okazji jak już to piszę, bardzo mi się podobają Twoje deszczowe zmagania :)

kasprzyk
20.03.11, 11:23
Ostatnie takie swojskie :) bardzo fajne. Nie wiem czy powinienem to pisać, ale regularnie tu wpadam przy każdym powiadomieniu, nie wszystkie fotki są w klimatach mi "pasujących", tak więc się nie zawsze się odzywam ;)
Pozdrawiam ciepło