PDA

Zobacz pełną wersję : Z deszczu wyżęte moje miasto

Strony : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Rafał Czarny
21.05.08, 07:49
Ładne. BW byłoby IMHO ładniejsze.

aga_piet
21.05.08, 09:42
Może faktycznie macie rację...

rocco
21.05.08, 10:00
Chociaż wolę Twoje kolorowe prace, to ta, w BW wygląda chyba lepiej.

grizz
21.05.08, 10:01
W tym wypadku BW zdecydowanie ładniejsze.

radlakos
21.05.08, 12:04
BW i moim zdaniem lepsze, chociaż dziewczynka się troszkę gubi w kadrze - może opłacało by się użyć jakiegoś czerwonego filterka cyfrowego, chociaż tło ma w sobie także dużo czerwieni i zabieg ten mógł by nie zdać egzaminu. Trza by pokombinować, a skoro już jestem upierdliwy to troszkę mi szkoda symetrii - przychlastał bym lekko z prawej. Reasumując - fajne ;)

Rafał Czarny
21.05.08, 12:46
Aga, powoduje mną czysta ciekawość - czym fotografujesz?

kasprzyk
21.05.08, 17:27
Świetne! kolor jednak lepszy - moim zdaniem - w B&W zbyt mało dziewczynka kontrastuje.
pzdr

dka
21.05.08, 17:32
na ostatnim bw uwage skupiaja okna, okniska. ja wole kolor gdzie wyroznia sie dziewczynka. swietny przyklad sterowania odbioru zdjecia kolorem.

aga_piet
21.05.08, 19:15
Znów dla miłośników koloru. Przyznaję, że jestem zauroczona tymi drzwiami, reszta to tylko dopełnienie (ale ciii...)

suchar
21.05.08, 19:31
Ostatnie jest super! Zielone drzwi, z śladami czerwieni i arbuz, z czerwonym środkiem i zieloną skórką. Gra :)

Kaz de Wro
21.05.08, 23:18
Dziewczynka w BW lepiej ale gubi się na tle tej trawy, gdyb ją i wóżek bardziej podkontrastować , uwypuklić na tle całości, byłoby lepiej.
Ostatnie barzo apeticzne i ciekawe powiązanie , spod zielonej farby wygląda czerwień a spod zielonej skórki arbuza też czerwony. Tak czy owak, spod zielonego wystaje czerwonak !:)

radlakos
21.05.08, 23:19
chyba skoczę po arbuza ;)

aga_piet
22.05.08, 00:10
Arbuzy jeszcze niedobre są, trza poczekać do lata :)

Wiejo
22.05.08, 08:41
z pomaranczami bomba, pyszny kadr gdzie kolorki pieszczą oczko, dziewczynka z wózkiem podoba mi się bardziej w kolorze jest jak dla mnie czytelniejsze, chłopiec z arbuzem ponownie piękna gra kolorem podkreślona samym jedzeniem w tym niezwykłym miejscu.

aga_piet
24.05.08, 21:51
Mała zmiana klimatu:
Przystań

Rafał Czarny
24.05.08, 22:21
Pierwsze skojarzenie: "Brzydka ona brzydki on. A taka ładna miłość..." Kto to śpiewał...?

rocco
24.05.08, 23:13
A mnie się z "Rejsem" kojarzy...
Pięknie zrobione BW, gladko i czysto.

szklarz
25.05.08, 08:15
Dobry kadr, szkoda tylko ze gosc zwrócił na ciebie uwagę.

asfoto_p
25.05.08, 11:22
Bardzo klimatycznie. Pewnie wczorajsze:)
pzdr

k@czy
26.05.08, 03:31
ostatnie dokladnie jak powiedzial rocco:' droga na białołękę..."
tylko, ze kilkanascie (kilkadziesiat) lat pozniej ... :)

Kaz de Wro
26.05.08, 09:05
Po lewej to Karin Stanek?

:)

radlakos
26.05.08, 18:05
ostatnie dokladnie jak powiedzial rocco:' droga na białołękę..."
tylko, ze kilkanascie (kilkadziesiat) lat pozniej ... :)

dokładnie to nic się na tym zdjęciu nie dzieje - nuda jak w polskim filmie ;D
kapitalnie ustrzelony moment

pa. Kaczy a nie Ostrołękę :D ??

aga_piet
26.05.08, 18:22
Oczywiście, że na Ostrołękę :D (maliny się kończą)

aga_piet
27.05.08, 20:10
Wrzucam trzy zdjęcia z dzisiejszej sesyi. Gdybyście mogli wskazać najlepsze, byłabym zobowiązana.
Upadła wróżka:

rocco
27.05.08, 20:28
Drugie...albo pierwsze.
Na trzecim przeszkadza bohomaz na scianie.
Stawialbym na drugie, podoba mi się wyraz buzi wróżki ;)

asfoto_p
27.05.08, 20:35
Agapiet jestem pełen podziwu dal twoich pomysłów. chyba wybrałbym 2 zdjęcie.
Gratuluję też modelki ;) widać ma cierpliwość.

aga_piet
27.05.08, 20:43
Asfoto, dzięki ziom :)
Bohomaz, mówicie przeszkadza...? A chciałam nim podkreślić upadek...

hades
27.05.08, 21:52
Ja bym wybrał pierwsze i dał tytuł: "Wyrzucona z bajki".

raven66
27.05.08, 21:55
Drugie, zdecydowanie.

Kaz de Wro
27.05.08, 22:32
Dla mnie dwójka:)

suchar
27.05.08, 22:34
A dla mnie wszystkie trzy naraz. Po co dzielić, skoro tak dobrze razem wyglądają? Bardzo ciekawa i dobrze wykonana seria.
Pzdr

a_wykrota
27.05.08, 23:02
No fajne... a może skleić to w PS w jedno... w takiej kolejności jak pokazalaś??? Może coś fajnego by z tego wyszło... jakieś takie magiczną ramkę - jak z książki Andersena i takie belki między zdjęciami bajkowe?? trochę kolory wycukierkowac i byłby fajny projekt:) Co o tym myślisz??

k@czy
28.05.08, 00:35
mnie sie jedynka, ale ta okiennica za duza jest... zmniejsz :)

radlakos
28.05.08, 07:30
1 lub 3
w 1- przeszkadza mi brak symetrii, to co mówi Kaczy też ma sens ;)

Rafał Czarny
28.05.08, 07:48
Jedynka. Ogólnie - wery kombinery.

aga_piet
28.05.08, 08:14
No dzięki. Wyjątkowo dużo ujęć miałam, to co pokazałam to już i tak mocno przesiane.
A okna nie zmniejszę :P Poszukam innego.

Wiejo
28.05.08, 12:40
Para przypadła mi do gustu swoim klimatem jaki wydziela do tego technicznie bez uwag, z Wróżką bardzo ładna seria i wywołujaca uśmiech. Ten kontrapunkt na trzecim sprowadza trochę z krainy czarów do normalnej współczesności lecz nie pozbawia kadru wyrazu.

aga_piet
31.05.08, 15:45
Kilka miesięcy temu wrzuciłam tu zdjęcie "Biuro podróży" (https://galeria.olympusclub.pl/albums/userpics/13654/turismo_bw.jpg)
Rzeczywistość podrzuciła mi pomysł na ciąg dalszy. Czyż nie optymistyczny?
(dla mało spostrzegawczych dodam, że miejsce jest to samo)

Kaz de Wro
31.05.08, 16:10
Z cyklu 25 lat póżniej... . Popieram takie pomysły

rocco
31.05.08, 16:38
Miejsce to samo ale izupełnie inne i wymowa fotografii też inna.
Dla mnie to: "My też tak kiedyś będziemy..."
Fajna fotka :)

Jedna uwaga to wzrost dzieiciaków. Do takiej scenki dziewczynka przydałaby się wyższa, czytaj => starsza.
W tym wieku to raczej one są wyższe ;)

kasprzyk
31.05.08, 16:48
Ostatnie - kapitalne !:grin:

radlakos
31.05.08, 18:26
obserwuję na forum ożywienie w temacie: " jak ten czas ucieka ". Fajniutkie, choć pierwsze z serii fajniejsze. Czekam na dalszy ciąg dziejów, oczywiście nie życząc właścicielowi plajty ;).

asfoto_p
31.05.08, 20:51
Szybko się szykują:) bardzo dobre ;)
pozdrawiam

aga_piet
2.06.08, 09:50
W poniższej scenie nie ma nic porywającego, jednak nie mogłam nie zrobić tego zdjęcia :) Kto mnie rozumie?

a_wykrota
2.06.08, 10:01
Toż to dumanie profesjonalne - nauczone od największych filozofów;)
Fajne foto - wolałbym w BW:)

Igorra
2.06.08, 16:35
No niezłe ;) Ale jak możesz to pokaż je w czarno-białym, chyba bedzie rzeczywiście lepiej ;)

aga_piet
2.06.08, 16:40
Eh... a mi właśnie o te kolory chodziło... O kolorowe akcenty, czyste, żywe akcenty na tle szarej rzeczywistości i nieporywającej scenerii... o wyłuskiwanie perełek z chaosu... ;)
Nie zrobię cz-b :P

Igorra
2.06.08, 17:21
a moze rzeczywiście dobrze mówisz ..... ;)
kolor czy nie ale fota niezła :D

radlakos
2.06.08, 22:36
kolor owszem ładny, ale mnie się kadr okrutnie podoba

anora
3.06.08, 09:49
Zgadzam się z poprzednikami:grin:naprawde fajowskie zdjecie!!W kolorach jest żywe i naturalne:grin:

Ggrzesiek
3.06.08, 10:55
Witam

W ostatnim treścią jest kolor i jest to wyraźnie widoczne. Przynajmniej ja tak je odbieram. Świetnie wypatrzone.
Bardzo też podoba mi się fotografia "Suknie ślubne". Błyskawicznie wywołuje uśmiech na twarzy. Super.

Pozdrawiam

aga_piet
6.06.08, 23:36
Z dołu do góry, z góry na dół...

a_wykrota
7.06.08, 10:47
Fajnie to wyszło...:) Bardzo mi się podoba. A co do tematu schodów. Zastanawiałaś się kiedyś nad taką sprawą kiedy zdaje się nam na zdjęciu, że człowiek wchodzi, a kiedy schodzi? Ciekawy temat. W naszej kulturze - z tego powodu, że czytamy od lewej do prawej , schody pokazane na zdjęciu zaczynające się z lewej strony kadru i pnące się w górną, prawą stronę kadru i człowiek na nich pokazany - będzie zawsze wchodził do góry... Odwrotna sytuacja będzie tak jak u Ciebie na zdjęciu. Ta dziewczynka zdaje się, że pomału schodzi w dół... schodek po schodku. Ciekawe jak by to odebrał jakiś Arab??:) - zapewniam odwrotnie:)

aga_piet
7.06.08, 11:02
Mnie to nigdy nie zastanawia, bo człowiek przeważnie ma głowę zwróconą w kierunku ruchu. Od dawna jednak uważam, że schodzić powinniśmy po schodach, a wchodzić po wchodach. Co na to językoznawcy? :)

a_wykrota
7.06.08, 11:34
Językoznawcy na to: to go upstairs and to go down downstairs:)

rocco
7.06.08, 16:21
Pięknie, miękko, lagodnie subtelnie.
Dobrze grasz kolorami, zdecydowanie wole u Ciebie kolor.
Jeszcze gdyby nie było tych graffiti...

PS

Mnie to nigdy nie zastanawia, bo człowiek przeważnie ma głowę zwróconą w kierunku ruchu.
Za wyjątkiem kobiet w supermartetach i "galeriach" handlowych.
Idą do przodu a patrzą wszędzie, tylko nie w kierunku w jakim się poruszają.
Wielokrotnie miałem ochote wypuścić na taką #*&$!~$$$!!!
Zazwyczaj omijam łukiem, jednak kilkakrotnie zatrzymalem się i grzecznie poczekałem, aż taka osoba miękko odbije sie od mojego brzucha i powróci do rzeczywistości.
Żebym chociaż usłyszał "przepraszam", ehhh :/

Rafał Czarny
7.06.08, 17:15
Wery kombinery.

aga_piet
9.06.08, 00:27
Prawie moje miasto. W paski.

aga_piet
9.06.08, 00:30
Takie tam zwykłe obserwowanie świata...

rocco
9.06.08, 07:21
Dajesz :)
Ostatnie świetne. Podoba mi się Twoje widzenie koloru i pokazanie "zwyczajnych" sytuacji w ciekawy sposób. Kadry są naturalne, bez zbędnych udziwnień ale ogląda sie je bardzo przyjemnie. U mnie niezmiennie wywołują uśmiech na twarzy :)
Przedostatnie byłoby również świetne ale...krzywo i przepalone.
A szkoda bo kadr bardzo dobry.

PS
Fuji by tam pomogło ;)

kasprzyk
9.06.08, 09:20
A ja jestem za przedostatnim :) - świetne !
pzdr

anora
9.06.08, 19:41
Zdecydowanie ostatnie najlepsze:wink:

Wiejo
9.06.08, 21:56
Suknie- młodzi trzymający się za ręce mają piękne dalekosiężne plany. Bardzo sympatyczny kadr.
W bramce- to jak bileterka z prowiantem aby nie zasłabnąć zanim sprzeda pierwszy bilet.
Parkove- wspaniała kolorystyka sprzęgnięta z kompozycją i oczy muszą się nasycić.
W paski- ciekawy moment jak to u Ciebie podkreślony kolorem. Jakoś minie nie przekonuje. Myślę, ze nie masz lampy z trybem FP a tu by się przydała.
Przy okiennicy- samo życie. Wspaniały kadr. Jestem pełen podziwu dla Twojej umiejętności wyłapania tak charakterystycznych postaw. Tekst pisze w Wordzie i będę musiał w tym edytorze ujarzmić kolor. Chyba się udało.

Kaz de Wro
12.06.08, 22:32
Ostatnie podoba mi się, takie ordynarne:grin:

aga_piet
29.06.08, 19:31
Odświeżam moje ulubione miejskie obrazki:
Kino drogi

Morlok
29.06.08, 20:20
Kolorystycznie, jak to zwykle Ciebie super :)
Mnie odpycha trochę ten kosz na śmieci choc rozumiem zamysł. No ale ja mam alergię na smieci i syf.
Modelka jak zwykle genialna, tylko jakaś pogniewana :wink:
Pewnie nie chciałaś kupić jej loda :grin:

Smerf Maruda
29.06.08, 20:48
Ja już się w galerii wypowiedziałem, powiem raz jeszcze: świetne!

grizz
29.06.08, 20:51
Jak zwykle - kolory powalają - masz oko.

aga_piet
29.06.08, 21:00
Mnie odpycha trochę ten kosz na śmieci choc rozumiem zamysł. No ale ja mam alergię na smieci i syf.
Pi-er, ja również uważam, że kosz nie jest apetyczny ale co zrobić... nieopróżniony
Dzięki za komentarze :)

asfoto_p
29.06.08, 21:09
Po prawej czerwony słupek z rozpiską Pana Latochy?? :D
Pozdrawiam

radlakos
29.06.08, 22:42
zdradź mi tę tajemnicę - wypatrujesz zakamarek, ubierasz małą pod kolor, i trzaskasz fotę???? :D fajna

aga_piet
29.06.08, 23:32
Z tym zakamarkiem dokładnie tak było, chodził za mną od kilkunastu dni, wymiękłam jak niedawno na tym przystanku wsiadły dwie osoby - jedna w czerwonej, a druga w żółtej koszulce. Serio, a ja nie mogłam tego uwiecznić :(

Kaz de Wro
29.06.08, 23:45
Ostatnie fajowe, uśmiałem się trochę, choć Mała ma nietęgą minę:)

wanilia
30.06.08, 11:07
Z chęcią tu zaglądam, twoja zabawa kolorem do mnie przemawia:)

aga_piet
5.07.08, 01:59
Mroczne tajemnice miasta - więźniowie ;)

paakayttaja
5.07.08, 09:27
Obciąłbym trochę z lewej tak, aby nie było widać, że tam jest jeszcze jedno okno, IMHO, to może przeszkadzać. A tak poza tym, niczego sobie :-)

aga_piet
5.07.08, 11:17
Kurczę, w Galerii jest poprawiona wersja, strasznie niechlujną tu wstawiłam (późna pora, wzrok nieten, za długo w bufecie ;)) Sorki.

aga_piet
10.07.08, 00:38
Nie moje, niewyżęte ale jednak miasto :)
Chciałabym zatytułować to zdjęcie "Ostatnio zrobiłam zdjęcie, które mi się podoba" ale nie wiem czy mogie... (chodzi mi o to bez ludzia)

Kaz de Wro
10.07.08, 01:10
Ja na pierwszej widzę przede wszystkim ładnie podkreśloną strukturę, surową drewna łodzi i elementu do cumowania. Intrygujący jest niebieski, taki mauretański. W drugiej fotce łącznikiem jest zólty.

Ggrzesiek
10.07.08, 08:35
Witam

przyokiennicy2 i bus3 znakomite. Niezmiernie podobają mi się te fotografie.
bus3 - kolor i aranżacja sceny to moim zdaniem najsilniejsze punkty.
przyokiennicy2 - bardzo podoba mi kadr, oświetlenie, po prostu wszystko.

dwa ostatnie - emocje mniejsze, za to zdjęcia świadczą o tym, że ich autorka z łatwością wypatruje motywy, obok których ktoś inny przeszedłby obojętnie.

radlakos
10.07.08, 09:42
To bez ludzia ładnie się zapowiada. :roll: Ładnie wypatrzone, skrojone, kolorki miodne, ale tego typu foty powinny chyba być techniczną żyletą. Nie wiem czego konkretnie brakuje akurat tutaj, może wystarczyło by przesunąć w prawo suwak ekspozycji.

wanilia
10.07.08, 10:56
Podpisuję się pod Ggrześkiem. Ale o tym juz wielokrotnie pisałam. Mimo wszystko dla mnie mistrzostwo świata to twoje zdjęcie z kocimi łabami w bramie- po prostu bajka!
Klimaty portowe to dla mnie najlepsze klimaty, od zawsze lubiłam robić tam zdjęcia. Śpiew want, zapach morza.....a ja mam urlop dopiero w sierpniu:???:
Agapiet daj więcej z tego portu!!!

aga_piet
12.07.08, 21:56
Wanilio, z portu (Jastarnia) mam tylko to, robiłam je właściwie w biegu.
A teraz powrót do Tczewa, chociaż... takie miejsca są w każdym mieście.
Żółtoniebieska wariacja

Tadeusz Jankowski
12.07.08, 22:36
Agapiet,
Twoje ćwiczonka są dydaktyczne, miłe dla oka i pożywne dla ducha.
Ostatnia wariacja jest chłodna, płaska, kompozycyjna, formalna, wymowna. Troszkę za dużo gruntu, niezdecydowanej szarości na pierwszym planie, moim zdaniem ta fotka jest w kontekście estetyki plakatowa i pierwszy plan ma ciutek za malo geometrii. To jest moje narzekanie - zobaczyłem dobrą fotkę i zaraz chcę, aby była jeszcze lepsza. Wielkie uznanie.
Pzdr, TJ

drozdu
12.07.08, 22:41
Jak zobaczyłem miniaturkę w galerii od razu poznałem autora.
Podoba się

Ania_
13.07.08, 17:41
Troszkę za dużo gruntu

Też mam takie odczucie, ale poza tym mi się podoba :) Można byłoby obciąć ciut dołu i ciut prawej strony.

aga_piet
20.07.08, 00:55
Jeszcze jedno autobusowe:
"Podróż za jeden uśmiech"

aga_piet
20.07.08, 12:28
I jeszcze jedna wariacja kolorystyczna:

rocco
20.07.08, 13:10
Skądś znam te dzieciaki ;)
Fotki jak zwykle dobre i pełne barwy.
Podoba mi sie Twoje postzrganie i pokazywanie kolorów w otaczającej nas zwyczajności.

PS
"Za jeden uśmiech" to nie z przystanku ;)

aga_piet
21.07.08, 18:20
Dzięki Rocco.
A poniżej - znalazłam sie dziś w odpowiednim czasie i miejscu, powiedzcie, że boski strzał, powiedzcie! :roll:
"Eh... te automobile..."

rocco
21.07.08, 19:39
Boski? Hmm...
Boskie auto jest urżnięte, za kierownicą siedzi baba w chustce a facet obok jest "podparty" i wyraźnie znudzony.
Poza tym, drugi facet na chodniku zamiast z podziwem i otwartą gębą gapić się na cud auto ogląda się za laską która akurat przeszła na prawą stronę kadru.
Poza tym OK ;)

wanilia
23.07.08, 01:02
Autko cosik nieostre:???:

dka
23.07.08, 01:13
ostatnie zdjecie przenioslo mnie kilkadziesiat lat wstecz. (jaki ja wtedy bylem mlody i piekny..). przenioslo, bo w taki naturalny, nienachalny sposob przedstawia miasteczko i prawie od niechcenia jakis samochod, ktory przypadkiem znalazl sie w kadrze.

kojarzy mi sie tez z komiksami tytus, romek i atomek, gdzie scenom ulicznym zawsze towarzyszyl jakis jegomosc po drugiej stronie ulicy, majacy swoj romans, swoje sprawy. jak ogladalem te komiksy zawsze sie zastanawialem takimi przechodniami. dokad ida (podczas kiedy bohaterowie komiksu maja swoje perypetie), czy do szwagierki? czy do roboty? moze do domu z roboty? :-) sorry musialem sie z tego zwierzyc

aga_piet
23.07.08, 09:09
Dka, kocham Cię. Tylko Ty mnie rozumiesz na tym świecie :D

Rafał Czarny
23.07.08, 09:11
Ostatnia scenka rewelka. I co z tego, że auto ucięte i nieostre? Mniodzik dla mnie.

Ania_
23.07.08, 09:24
A mi dla odmiany bardzoooo podoba się "podróż za jeden uśmiech". Fantastyczne zdjęcie! :shock: Czerwień zagrała świetnie, chętnie widziałabym to zdjęcie w galerii! Kojarzy mi się z czasami kolonii :cool:

aga_piet
23.07.08, 09:27
Rafał - dzięki.
Mysikróliku, mam w Galerii podobne, chyba zbyt podobne...

VonGregorius
23.07.08, 09:27
Bardzo dobrze. Poprawnie kompozycyjnie, kolorystycznie tematycznie......
Lubię oglądać Twoje zdjęcia. Masz pomysły a to dla mnie najważniejsze.
P.S. Wszystkie tszy [ :) ] dzieci Twoje?
pozdrawiam
vG

Ania_
23.07.08, 09:49
Rafał - dzięki.
Mysikróliku, mam w Galerii podobne, chyba zbyt podobne...

Idę szukać :cool:

aga_piet
23.07.08, 17:29
VonGregorius - trzy w tym wątku - moje :)

Sezonowość miejska:

drozdu
23.07.08, 17:55
mnie się gęba na widok ostatnich zdjęć od razu uśmiecha.
a moja najmłodsza to mówi, że czereśnie są ble bo mają pestki.
drylowane- a to insza inszość.

kurcze, jak Ty to robisz- ja nie potrafię zrobić zdjęcia rodzinie tak, coby albumowe nie było...

rocco
23.07.08, 19:06
Sezonowość miejska:
Aga, kocham ten wątek i Twoje fotki :) No, bardziej te w kolorze.
Szkoda, że wstawiasz nie za często...

aga_piet
23.07.08, 19:10
Hm... Rocco, dzięki, pozytywnie mnie zaskoczyłeś, bo myślałam, że na dłuższą metę to nudne... Nieśmiało wstawiłam, bo czereśnie :)

Cytat:
Napisał drozdu https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=203877#post203877)
a moja najmłodsza to mówi, że czereśnie są ble bo mają pestki.
kurcze, jak Ty to robisz- ja nie potrafię zrobić zdjęcia rodzinie tak, coby albumowe nie było...

Pestki to pikuś, ja przez 2-3 lata nie jadłam odkąd odkryłam, że w czereśniach są robale. Mój mąż się cieszył, bo jadł do woli to, czego reszta nie zżarła po odkryciu pierwszego robala :smile: Od niedawna po prostu NIE OGLĄDAM podczas konsumpcji.

A jak robić niealbumowe? Po prostu one z założenia są niealbumowe. Dzieci są modelami. Dopiero niedawno mnie olśniło, że mogę te zdjęcia wstawić do albumu, tak więc proces w pewnym sensie odwrotny :)

wanilia
23.07.08, 19:11
Ja też z przyjenością tu zaglądam:)
Uwielbiam Twoje wyczucie koloru:grin:

Kaz de Wro
25.07.08, 22:44
Z autem fajny street. To ja bym we Wrocławiu nie trafił na faceta z czerwoną laską i takie czerwone autko w tym samym czasie, a co dopiero w Tczewie:oops: Agapiet miasto Tczewo masz opanowane. A ostatnie czereśnie bardzo "apetyczniekolorowo". Porcji dodatkowych protein nigdy mało ;-)

aga_piet
26.07.08, 15:51
Dzięki wszystkim za komentarze (szczególnie rozumiejące zdjęcie z samochodem ;))
Poniżej miejsce, które już dawno miałam sfotografować ale nie było okazji. Z zadowoleniem odhaczam.
Mam też wersję z winietą (likwidującą przepał w PG) ale na tym forum jakoś zawsze mnie rypią za winietę, więc odpuszczam ;)
"Tu stacja Oliwa"

VonGregorius
26.07.08, 17:15
Sezonowość 2. IMHO lepsza. O ile o aucie się nie wypowiadam (dka - ty pochlebco) to "stacja oliwa" mimo tego że są na nim dzieci (pogratulować całej trójki) jakieś takie "martwe" nie ma życia. Ale ja mogę się nie znać:)
pozdrawiam
vG

rocco
26.07.08, 20:37
Ładnie ale...szaro.
Kolorowe dawaj!

J.Graph
27.07.08, 06:31
Ładnie ale...szaro.
Kolorowe dawaj!

Mi też sie podoba ... BW tak bardzo mi nie przeszkadza ... ale chyba widziałbym to zdjęcie bardziej w sepii :)

Rocco bo Agapiet zawsze daje BW jak ubrania nie są pod kolor :-P hehe

k@czy
27.07.08, 20:19
te dworce w gdansku sa przesliczne.... znaczy nie bardzo. oliwy za bardzo nie pamietam, ale przejscia podziemne we wrzeszczu... brrrr..... jak sie nie boisz, to tam jest swietne miejsce na fotki typu "pozny socjalizm" :) ale jak widac na ostatnim twoim zdjeciu-maja klimat, co by nie gadac :)

aga_piet
27.07.08, 22:52
K@czy, coś w tym jest z tymi gdańskimi dworcami. Oliwę jeszcze rozumiem, ma swój klimat i te wykafelkowane ściany, przybrudzone wieloletnią rdzą. Ale taki Sopot... to jest jazda. Uzdrowisko, a dworzec jak z podrzędnej podmiejskiej stacji. Nie robią tam NIC od lat.
A wracajac do tematu...
Ale mi kadzicie z tymi kolorami :D

Rocco bo Agapiet zawsze daje BW jak ubrania nie są pod kolor :-P hehe
Cooo? Ja nie mam ubrań pod kolor? Pan mnie obraża.
;)

rocco
27.07.08, 23:17
O widzisz, znacznie lepiej :)
Gostek w tle po prawej przeszkadza. Może ciachnąć ciaśniej?

aga_piet
27.07.08, 23:30
Chciałam ciachnąć ale szkoda mi bruku, jest ważnym elementem... :( Brzydki ten drugi plan, wiem...

rocco
27.07.08, 23:48
Przywiązanie do formatu? ;)

aga_piet
27.07.08, 23:49
:lol: dobre. Nie, prędzej do bruku.

k@czy
28.07.08, 04:18
jesli chodzi o najbardziej zenujacy dworzec w polsce, to od lat prymat dzierzy kutno... niestety....
ale sopot tez faktycznie do najsliczniejszych nie nalezy. zawsze czulem ulge jak opuszczalem dworzec i zaczynal sie monciak. BTW-aga pamietasz gazetke z trojmiasta "mać pariadka"? :)

grizz
28.07.08, 08:22
jesli chodzi o najbardziej zenujacy dworzec w polsce, to od lat prymat dzierzy kutno... niestety....
ale sopot tez faktycznie do najsliczniejszych nie nalezy. zawsze czulem ulge jak opuszczalem dworzec i zaczynal sie monciak. BTW-aga pamietasz gazetke z trojmiasta "mać pariadka"? :)

POznań jest prze-wredny...

ad rem: ostatnie zdjęcie jakoś mnei nie zachwyciło :/

Rafał Czarny
28.07.08, 08:27

Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy.

Morlok
28.07.08, 09:02
Widać, że nie byliście na dworcu Łódź Fabryczna. Takiego syfu nie ma nigdzie w Polsce, ale jest dobrze :oops:

aga_piet
16.08.08, 18:17
Dzięki wszystkim za dworcowe opowieści. Żałuję, że nie dotarłam na dworzec w Kutnie :D

A poniżej pierwsze po dłuższej przerwie miejskie zdjęcie. Dla tych co me kolory lubiejom (nie pozowane).

kasprzyk
16.08.08, 21:38
extra!! podoba mi się :)

Pzdr

aga_piet
17.08.08, 01:22
Krakowski secik z serdecznymi pozdrowieniami dla Rafała Cz. :)

rocco
17.08.08, 09:09
Spokojnie, powoli, jeden dzień nie zaglądałem a tu już cztery nowe...
Colores superos, gdzie Ty wynajdujesz takie postacie?
Ostatnie trzy dla Rafała to niech On gada :mrgreen:

PS
Na "colores" przeszkadza mi papieros, no ale skoro niepozowane to tak musi być.

marcinpolniak
17.08.08, 09:37
"Colores" bardzo fajne ale chyba troszkę za ciemne...

Rafał Czarny
17.08.08, 09:43
Co tu gadać? Bardzo fajne zdjęcia...

drozdu
17.08.08, 12:52
colores superos klimatos!

szklarz
17.08.08, 15:56
Ostatnie zle skadrowane, słup na C nie bardzo pasie.
Do przycięcia.
Poza tym ciekawe foto.

aga_piet
17.08.08, 21:09
Dzięki za komentarze.
Słup jedynie mogłabym wystemplować (bo przecież nie zostawię "ukierni") ale w sumie... kompozycyjnie mnie on nie razi.
Poniżej jeszcze dwa z Kraka, tym razem kolor, dla równowagi.

rocco
17.08.08, 22:50
Pierwsze jest dobre ale drugie wręcz świetne :)
Dobrze mieć taki sztafaż ze sobą ;)
To na Kazimierzu?

aga_piet
17.08.08, 22:55
Pierwsze z Brackiej, drugie z Kazimierza. Dzięki Rocco. Świadoma jestem błędów ale cieszę się, że mimo to Wam się podoba.

Kaz de Wro
18.08.08, 00:21
Agapiet- ze Swoją Ekipą jesteś nie do pobicia;-)

k@czy
18.08.08, 07:29
ostatnie swietne :) ciesze sie, ze napstrykalas na urlopie fajnych rzeczy :) oststnie ma dziwne swiatlo i pusto jakos? jaka to pora? wyglada jakby ulica byla pod dachem :)

wanilia
18.08.08, 11:04
Ośla ławka? Gdzie się takie ostały? Fajne klimaty:wink::)
Zdecydowanie lubię ciebie w kolorze!

aga_piet
18.08.08, 18:47
Dzięki wszystkim. Kaz, mam nadzieję, że odwiedzimy kiedyś Twoje rewiry :)

Poniżej typowe moje ujęcie ale zamiast wyżętego miasta jest wyżęta wieś ;) Cudne są te drewniane chaty pomalowane na pastelowe kolorki, a czasem tylko "fugi" mają kolorowe.
Pierwsze to "Blue chatka"
Drugie - "Martwa nartura w kolorze blue"

rocco
18.08.08, 20:06
Obie fajne ta ze sztafażem bardziej.
Co to za wieś, skansen jakiś?

szklarz
18.08.08, 20:15
Obie bardzo fajne.

aga_piet
18.08.08, 20:22
To nie skansen. Dużo takich domów stoi w beskidzkich wsiach.

Morlok
18.08.08, 21:49
Dla mnie kolorki i klimaciki mniodzio :)
Aga przyznaj się, ile ty kufrów odzieży zabierasz dla swoich modeli. Przeca do każdego otocznia masz klorki dla dzieciaczków :grin:

Piotr Grześ
18.08.08, 21:54
Ajajaj, dawno Cię nie odwiedzałem, a tu taki miód. Wspaniałe smaczki!

Grison
18.08.08, 22:26
Intrygujące fotki. Świetnie uchwycone. "Ekipa" pierwsza klasa.

krzwoj
18.08.08, 22:28
Oba zdjęcia po prostu pikne. Szczególnie podoba mi się pierwsze.

Ggrzesiek
19.08.08, 08:35
Oba bardzo dobre, przy czym pierwsze moim zdaniem lepsze.

Rafał Czarny
19.08.08, 09:07
Aga, napisz jak robisz te swoje kolorki. Bardzo je lubię.

krzwoj
19.08.08, 09:13
Aga, napisz jak robisz te swoje kolorki. Bardzo je lubię.

Przyłączam się do prośby :-) Czy jest to może NiK?

aga_piet
19.08.08, 09:30
:oops: Jam prosty człowiek, nie robię kolorków. Szukam kolorowych motywów, czasem podkręcę kontrast/nasycenie.
Fajnie, że je lubicie :D dzięki

aga_piet
26.08.08, 11:13
Jeszcze jeden zaległy wrzut - "Statyka i dynamika"
Pierwsze zdjęcie to moja odpowiedź na "Krzyżówkowicza" Rocca :) Mój to Czytacz.

rocco
26.08.08, 15:10
Statyczne lepsze, Czytacz przyjemny i wyraźnie zaczytany ;)
Dynamiczne zrobione tak, że uwaga ucieka na publikę która jest ostra a zakręcony tancerz umyka uwagi.
Za duża GO ot co.

aga_piet
27.08.08, 19:33
Poniżej lekki oddech od murów i drzwi.
Kratki ze sztafażem.

helmuth
27.08.08, 20:44
Za grę w rugby za kraty? :shock: Koniec świata :D

kasprzyk
27.08.08, 20:45
ostatnie fajowskie poprzednie przecież też - tylko nie oglądałem :)

Rafał Czarny
27.08.08, 20:51
Bardzo ładna kompozycja. Nic dodać nic ująć. Jedyna drobnostka - wyprostowałbym na kompie beczkę. Na kratce to widać... Ale to naprawdę drobiazg. Mam uczulenie na dystorsję beczkowatą.

Karol
27.08.08, 20:57
Ciekawe zdjęcia tu zamieszczasz. Szczególnie podobają mi się dwie wiejskie foty z poprzedniej strony. Mam wielką słabość do takich klimatów, uwielbiam chodzić koło takich domów, zaglądać przez okna i gadać z ludźmi o ile ktoś tam mieszka. Zwykle to bardzo życzliwi i ciekawi ludzie chociaż czasem ich psy reagują podejrzliwie...

k@czy
28.08.08, 00:49
czytacz uspokaja moje nerwy :) jak ja kurcze bym chcial sobie tak beztrosko posiedziec i ksiazke poczytac, o matko.... przez twoje foty coraz czesciej mnie nostalgia za polandią ogarnia...
kraciasty tak jak lubie-faktycznie beczki sie mozna pozbyc, ale spodobala mi sie kratka na kratce-czyli na tle kostki.
inny punkt widzenia i ogromny plus za to :)
pzdr

wanilia
28.08.08, 19:23
kraciaste- świetny pomysł, troszkę poprostować kompozycję. Pozdrawiam:)

aga_piet
28.08.08, 21:12
Eh... wiem z tą beczką, muszę potrenować na przyszłośc. Na razie przyjmijmy, że jest to mój protest przeciw dyskryminacji beczek...

Kolejne zdjęcie - "Kominiarz zawsze dzwoni dwa razy"
Z góry przepraszam przeciwników winiet - bardzo mi tu pasowało jej zastosowanie, no bardzo. Ale jest brzydka. Lepiej bez i z kontrastem?

Rafał Czarny
28.08.08, 21:15
Kominiarz wieczorową porą...

rocco
28.08.08, 21:24
Kominiarz dwa razy kazania nie mówi...
Winietka rulez :cool:

wanilia
28.08.08, 23:22
drugie nieee...
czy ten pan ma ostrą buźkę?

krzwoj
29.08.08, 07:16
Dla mnie z winieta zdecydowanie lepsze. A tak na marginesie: po czym poznać, że to kominiarz a nie listonosz ? :-) Nie ma swoich standardowych akcesoriów, takiej fajnej kuli i szczotki....

Rafał Czarny
29.08.08, 07:19
Nie ma swoich standardowych akcesoriów, takiej fajnej kuli i szczotki....

Co to za kominiarz bez cylindra. To oszust jakiś... :wink:

aga_piet
29.08.08, 10:33
Listonosze mają inne uniformy:P Hm... ten kominiarz na zdjęciu widocznie ma do wykonania jakąś czystą robotę, stąd brak niezbędnych akcesoriów :) Ubolewam nad tym ale w cylindrze chodzi tylko jeden (https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=3491&d=1205918982). Latem mają gustowne czarne koszulki z zółtym napisem "KOMINIARZ" na plecach :)

Kaz de Wro
30.08.08, 14:21
Z tych 2. kominiarzy bardziej drugi, pierwszy trochę za ciemne. A najlepiej jakby był i trzeci co pośrodku. Pomysłowy tytuł:-)

aga_piet
30.08.08, 19:35
Ja również zapodam klimacik lekko rocznicowy:
"Powszechna mobilizacja"

Znów winieta mi pasowała. Na chwilkę przymierzyłam i już nie mogłam zdzierżyć zdjęcia "gołego". Przyznacie, że tu nawet klimatycznie pasuje... :roll:

Morlok
30.08.08, 19:48
MSZ lepiej by mu było w sepii. Winieta moim zdaniem za mocna.
Fotka rodzi niestety b. nieprzyjemne skojarzenia.
A może tak miało być, co ?

kasprzyk
30.08.08, 20:05
kurcze, wygląda prawie jakbyśmy przenieśli się do tamtych czasów, w obliczu dzisiejszej sytuacji politycznej, to aż strasznie się robi...

pzdr

aga_piet
30.08.08, 20:14
Do Galerii wstawiłam bez winiety, chyba jednak lepiej. Jedyne co przemawia za winietą, to fakt że maskuje lekkie przepały i brzydkie banery na ścianie.
Pi-er, niemiłe skojarzenia jak najbardziej naturalne. W całej Polsce mnóstwo teraz happeningów, rekonstrukcji itp w związku z rocznicą wybuchu II WŚ. Nie mają bawić ale skłaniać do refleksji.

kasprzyk
30.08.08, 20:17
A do mnie przemawia bardziej to zdjęcie tutaj.

rocco
30.08.08, 21:29
Złoty środek tu potrzebny, lżejsza winieta.
Kadr super, masz oko do tych miejskich dzieciaków ;)

Kaz de Wro
30.08.08, 22:50
Z winietą bardziej mi sie podoba niż bez (z galerii), a mogłaby byc trochę łagodniejsza.

aga_piet
30.08.08, 22:55
Macie rację, za mocna jest.

Rafał Czarny
30.08.08, 22:59
Winieta superos, ale jak chlopacy napisawszy - zbyt mocna. Łagodniejszy gradient byłby lepsiejszy. Zdjęcie jest ładnie zakomponowane.

aga_piet
31.08.08, 23:10
Pojechaliśmy sobie dziś rodzinką w plener, takie tam... chłopaki strzelali z wiatrówki, dziewczyny zbierały koniki polne a ja robiłam zdjecia. Z braku laku zaczęłam focić badyle i kwiatki (sic!). A produkt finalny... jak zwykle... :oops:

"Dresgirl" (I i II) ;)

rocco
1.09.08, 07:17
Pierwsze bardziej mi się podoba chociaz kolorystyka jakas nie Twoja, zimna :roll: Dziewczynka fajnie pozuje ale chyba zbyt ponurą ma minę ;)
Drugie ciekawie skomponowane, tu faktycznie kolor niepotrzebny.

Rafał Czarny
1.09.08, 07:26
A mnie bardziej podoba się druga fota. Fajna kompozycja. Jedyna uwaga - dzieciaka wolałbym trochę bardziej na lewo.

aga_piet
1.09.08, 10:52
Rocco, Rafał - dzięki. Kolory nie moje, bo to nie moje tereny - fotografia okołomostowa. Poniżej jeszcze dwa, tym razem z namostu (tamte były pod).

"Dwóch panów na moście nie licząc psa"
"Mostocyklista"

rocco
1.09.08, 10:55
Oba fajne i w obu kolor niepotrzebny.

helmuth
1.09.08, 12:02
Po pierwsze: dlaczego motocyklista jedzie na rowerze? Motor mu ukradli? :p
A poważnie, nie mogę zrozumieć co fajnego jest w tym zdjęciu? W pierwszym są linie, zbiegające się na prawo, a tu? Proszę, oświećcie mnie! Może ja nie umiem patrzeć :oops:

aga_piet
1.09.08, 12:32
W te pędy spieszę z wyjaśnieniami - nasz klient, nasz pan :D

Po pirwsze: dlaczego motocyklista jedzie na rowerze? Motor mu ukradli? :p
Nie motocyklista ale mostocyklista - z połączenia mostu i pojazdu ogólnie, bardziej myślałam o bicykliście :)

A poważnie, nie mogę zrozumieć co fajnego jest w tym zdjęciu? W pierwszym są linie, zbiegające się na prawo, a tu? Proszę, oświećcie mnie! Może ja nie umiem patrzeć :oops:
Na drugim brak linii zbiegających się ale są za to różne inne linie, głównie pionowe i poziome (może po prostu bardziej lubisz skosy?) ;)
No Helmuth... przecież nie muszisz widzieć coś fajnego w każdym zdjęciu. Nawet nie musisz się tego wstydzić :D

helmuth
1.09.08, 12:59
Nie motocyklista ale mostocyklista...
Mój błąd :oops: nie przeczytałem dokładnie, tylko rzuciłem okiem i nie zauważyłem tej subtelnej różnicy.

No Helmuth... przecież nie muszisz widzieć coś fajnego w każdym zdjęciu. Nawet nie musisz się tego wstydzić :D
Uff! Kamień spadł mi z serca! :D

wanilia
1.09.08, 14:40
drech 2 fajny:)

kasprzyk
1.09.08, 20:35
kapitalna 2-ga z pierwszej serii i pierwsza z drugiej !!! jasno napisałem ??
:)
druga z drugiej też gites!!!

helenae
1.09.08, 23:17
Obejrzałam tylko ostatnie dwa zdjęcia ( w wolnej chwili pobędę tu dłużej, bo widzę, że warto). Bardzo ciekawe miejsca wypatrujesz. Dużo rytmu, kształtów. Ale wszystko jest w harmonii. Podobają mi się Twoje zdjęcia. Pozdrawiam : )

aga_piet
4.09.08, 23:09
Dwa zdjecia z wakacyjnej szuflady. Jakoś nie do końca jestem do nich przekonana, z drugiej strony szkoda mi aby doszczętnie zgniły. Pierwsze dla zwolenników koloru:
"Ostatnie tchnienie niejesiennych barw"
Drugie - ze sztafażem wyszło nieciekawie (pomysł), może ten ludzik wystarczy?
"Uchylacz"

helmuth
4.09.08, 23:16
Uchylacz świetny :)

helenae
4.09.08, 23:27
"Ostatnie tchnienie..." bardzo mi się podoba. Delikatne. I dużo wdzięku modelki : )

rocco
5.09.08, 07:54
:) :mrgreen:
Aga, jaki jest Twój patent na takie kolorki? Są wspaniałe.
Oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie ponarzekał na zbieżność kolumn czy krzywy murek ale to takie moje skrzywienie :/
BW też bardzo udane. Ludzik wystarczy za sztafaż, dobrze się ogląda.

krzwoj
5.09.08, 08:19
Po raz kolejny - Twoje kolory są rzeczywiście urzekające. Odkryłabyś trochę rąbka tajemnicy :-) Cz-b tez bardzo interesujące.

aga_piet
5.09.08, 09:06
Oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie ponarzekał na zbieżność kolumn czy krzywy murek ale to takie moje skrzywienie :/

Rocco, prostowałam trochę (było dużo bardziej krzywe) ale po przekroczeniu pewnej granicy zaczęło się deformować (pewnie mam zły patent prostowania). Wiem, że krzywo...
Chłopaki, pisałam już Wam, że kolorki są wokół nas, patent można mieć jedynie na ich zauważanie :)
Dzięki.

rocco
5.09.08, 09:35
Chłopaki, pisałam już Wam, że kolorki są wokół nas, patent można mieć jedynie na ich zauważanie :)
Dzięki.
Ale mądrala :roll:
Nie wiesz, ze chłopaki (przynajmniej statystycznie bo np. Lucca jest tu wyjątkiem ;) ) postrzegają kolory jakby mniej niż dziewczyny?

aga_piet
5.09.08, 09:44
W sensie, że nie odróżniają turkusowego od morskiego? (w sumie, to fajne są te reklamy jakichś farb, nie pamiętam nazwy ale były "w temacie"). :lol:

rocco
5.09.08, 10:02
W sensie, że nie odróżniają turkusowego od morskiego? ... :lol:
I łososiowego od różowego :mrgreen:
To ja :roll:

helmuth
5.09.08, 10:09
W sensie, że nie odróżniają turkusowego od morskiego? ...Przecież kolor "morski" kojarzy się w sposób oczywisty z morzem. Skoro nie można, "na wzór", przynieść do sklepu morza więc oczywiste jest zabranie czegoś co się nieodparcie z morzem kojarzy, czyli ryby :p To jest po prostu "oczywista oczywistość" :D

aga_piet
5.09.08, 13:24
Mi się z morzem kojarzą muszelki...

sisman
5.09.08, 15:32
jedynie morski kolor to łososiowy - byle świeży, nie wędzony

Kaz de Wro
5.09.08, 23:34
Agapiet- utrzymujesz poziom, tj. niewyczerpaną kopalnię kolorów ;-)

aga_piet
6.09.08, 18:40
Dziś jakimś dziwnym trafem udało mi się ustrzelić dwa striciki. Z pierwszego jestem szczególnie zadowolona :D

"Aleja Gwiazd"
"Bankomat"

Rafał Czarny
6.09.08, 18:45
Obie foty fajne.

Sergiuszone
6.09.08, 19:39
„Szklarz” jest zawodowy! Nie myślałem, że jeszcze gdzieś mogły się zachować takie szyldy. Sądząc z wyglądu samego szyldu jest zrobiony własnoręcznie. Jeśli podobnie wyglądają oprawione szyby to okolica może być równie śmieszna co niebezpieczna. Bardzo fajne ujęcie. Do tego równie niezłe jak szyld są rynny. Ciekaw jestem jak wygląda szyld specjalisty od rynien.

rocco
6.09.08, 20:07
Fakt, obie fajne ze wskazaniem na pierwsza z nich, gwiazda nad zaułkiem i czerwony dywan w nim pasują do kurtki przechodzącego gostka.
Swopja drogą, co tam się mieści? zaułek obskurny a na ziemi dywan? :roll:

PS
Jak Ty robisz te kolory?
W życiu nie widziałem kosza na smieci w takiej tonacji ale to jest dobre i już zżółkłem z zazdrości...

Kaz de Wro
7.09.08, 00:18
Z ostatniej dwójki , dla mnie prima "Aleja Gwiazd". Świetnie wypatrzone. Pan szklarz chyba zbankrutował bo nie oglądał "Brzdąca" Ch. Chaplina i jego patentu na stałą pracę przy wstawianiu szyb;-)
Pan Bankomat sprawia wrażenie troszkę zagubionego, od czego tu zacząć..., albo jest to dobry punkt zborny dla ziomali.

aga_piet
7.09.08, 00:33
Kaz, ja również odnoszę wrażenie, że pan Bankomat ma dylemat, od czego zacząć wydawanie kasiory (znaczy się shopping) :)

A z Aleją Gwiazd muszę się trochę usprawiedliwić i jednocześnie oznajmić, jakie to mam wielkie szczęście czasami:
Ta gwiazda i dywan, i tytuł Aleja Gwiazd, to instalacja prezentowana w ramach tczewskiego festiwalu Zdarzenia przez studentów ASP w Kraku. Ten pan, to jeden z moich ulubieńszych obywateli miasta, na którego już nieraz czyhałam. Ten szklarz, to jedno z moich ulubieńszych miejsc, którego dotąd nie sfotografowałam z braku pretekstu :)

@ Rocco - takie kubły na śmieci są w mym mieście :P I ścieżki rowerowe też :P ;)

krzwoj
7.09.08, 07:50
Bardzo ładne zdjęcia, "szklarz" - super, "bankomat" trochę bym wyprostował, bardzo wymowne. Kolorki jak zwykle :-)

aga_piet
8.09.08, 00:28
Dość intensywny fotograficznie weekend miałam. Teatralny festiwal Zdarzenia w Tczewie, a mi same OT-y fotograficzne wychodzą :)

"Kamienie, kamienie, kamienie dokoła mnie"
oraz "Chłopiec z gofrem" - bardzo przyjemna scenka, ciężko było z bryką i gofrem jednocześnie ale jakoś dał radę :) (nie mogę się zdecydować, która wersja)

a_wykrota
8.09.08, 00:43
Dwójka (goofer.jpg) mi się podoba. Fajnie widać skupienie małego majsterkowicza broiciela:)

Kaz de Wro
8.09.08, 21:08
Kamienie ciekawe ale bardziej fajoskie są goofry, a szczególnie goofer2- mały jest w siódmym niebie, ale coś mu przeszkadza, bo i wracać musi, ten rower przeszkadza a on by to najlepiej od razu zjadł... . W sumie zazdroszczę mu, on by takich gofrów zjadł bardzo dużo, ale z kieszonkowego nie wystarczy, mnie by tam teraz na dużo gofrów i było stać, ale zapewne zjadłbym ich mniej niż ten mały (bo kcal, cal, kg)
Ładnie Ukazałaś te głodne "oczy" i chwilę rozkoszy podniebienia z oczekiwaniem aby to trwało jak najjjjdłużej... Przypomniały mi się podobne momenty ;-)

krzwoj
8.09.08, 21:56
Trzecie najbardziej przypadło mi do gustu, świetny malec i te jego problemy - tu gofrowe łakomstwo a tu przecież nie można zgubić zabawki - przydalaby się trzecia ręka :-) Bardzo fajnie uchwycony moment.

aga_piet
12.09.08, 21:22
Miło mi, że podoba Wam się gofer. Mam opory aby szerzej to pokazywać, bo nie moje dziecko, jakoś tak...
Poniżej sesja lekko stylizowana. Tytuł nawiązuje do mojego ukochanego malarza - Rene Magritte i jego panów w melonikach.
"Być jak Rene M." (I i II)

rocco
12.09.08, 22:02
Drugi kadr bardzo udany ale pierwszy wydaje się być zrobiony ze zbyt malej odległości i twarz jest nieco przerysowana.
Kompozycyjnie również drugi lepszy.

Kaz de Wro
12.09.08, 23:16
Powiem tak, podobają mi się oba ale bardziej BW. Dla mnie klimatyczne i jak ulał do sztuk Tadeusza Kantora ("Umarła Klasa" , "Wielopole, Wielopole) ;-)

aga_piet
12.09.08, 23:51
O... miłe takie porównanie... :oops:

szklarz
13.09.08, 11:11
Bardzo dobre foty.

Ania_
13.09.08, 13:16
BW Jest super, chociaż chętnie widziałabym ten kadr w takim "wypalonym" kolorze :)

PS Nie mogę komentować nic na bloxie :???: buuu

aga_piet
14.09.08, 20:36
Dorzucam trzecie do serii
"Melancholia przed odjazdem"

Rafał Czarny
14.09.08, 20:50
Przypomniało mi się, jak w "ogólniaku" wyskoczyliśmy z kolesiami i koleżansiami pod namioty w Bieszczady. Lajtmotiw był taki, że zamiast plecaków zabraliśmy bety w tekturowe walizki (takie jak na powyższej focie). Bujaliśmy się z nimi przez dwa tygodnie. Ludziska nie mogli się nadziwić jak widzieli kilkunastoosobową grupę z waliziakami.

szklarz
14.09.08, 20:55
Swietna fotka

aga_piet
14.09.08, 21:04
Też myślałam coby sobie z taką walizką popodróżować :) I fajnie by się zjeżdżało na niej z górki po trawie.

rocco
15.09.08, 07:01
Tylko deszczu unikaj ;)
Bardzo ładnie skomponowała.s tę scenkę, kolory sa dobrane idealnie.

raven66
15.09.08, 10:00
Świeeeeeeetna fotka :)

krzwoj
15.09.08, 10:45
Bardzo ładne zdjęcie, we wszystkich jego aspektach :-)

Kaz de Wro
16.09.08, 00:02
Jak zwykle fotki z ideą i kolorki fajnie współgrają.

ps. a w podróż to pasek jeszcze trzeba przez pół przeciągnąć, tak dla spokojności ;-)

aga_piet
16.09.08, 00:06
Z tym paskiem świetna myśl. Wykorzystam na pewno, dzięks :)

aga_piet
20.09.08, 17:39
Odkąd sąsiadka - pani Krysia sprezentowała mi tę malowniczą walizkę, czuję nieustanne źródło inspiracji ;) (Kaz, taki paseczek może być?)

"Adiós"

Ania_
20.09.08, 17:41
Powalające!!! Do galerii z tym!!! :grin:

grizz
20.09.08, 17:42
Fajna... fryzura :)

zibi1303
20.09.08, 18:16
Bombowa walizka .....
Zdjęcie super

rocco
20.09.08, 18:37
Odkąd sąsiadka - pani Krysia sprezentowała mi tę malowniczą walizkę, czuję nieustanne źródło inspiracji ;)

"Adiós"
Jak mówi Rafał: superos :)
Ocena w galerii.

kasprzyk
20.09.08, 19:37
ułożona kobita :grin:

kapitalna fotka
pzdr

FotoAmator
20.09.08, 19:40
Całego wątku nie przeczytam. Za dużo tego.
Ale ostatnie zdjęcie.
Nie wiem jak komu. Dla mnie qrde super ekstra :-)

kasprzyk
20.09.08, 19:58
bufetowa no nie wiedziałem o zmianie nicka, gratuluje nowej ksywki pzdr

szklarz
20.09.08, 20:03
Bufetowa, fajna foteczka.

k@czy
25.09.08, 03:48
chwile mnie nie bylo, a ty tu napstrykalas, ze ho, ho... :)
pzwolilem sobie ocenic w galerii :)

wanilia
25.09.08, 12:31
Walizka śwetna razem z lalunią :wink::grin:

PioRo
25.09.08, 12:32
Ostatnie - bomba!

NightCrawler
25.09.08, 12:37
jak dla mnie rewelacja... po prostu cudne!!!!

Gdyby jeszcze kobiecina szla w przeciwna strone - tj od drzwi to od razu bym pomyslal ze wlasnie przylapala swojego faceta z inna i na szybko sie "wyprowadza" ... :) ew facet ja przylapal i kazal... sie wyprowadzic :P

aga_piet
2.10.08, 17:00
Kolejna wariacja na temat.
"Myśli nieuczesane"

zibi1303
2.10.08, 17:17
Fajowe :P.... niczym w samo południe ..

aga_piet
4.10.08, 21:54
Poniżej kadr może niezbyt błyskotliwy, z drugiej strony pokazuje to, co w rzeczywistości lubię najbardziej - jej zakamuflowaną wielobarwność.
"Ubarwianie rzeczywistości"

k@czy
4.10.08, 22:31
hmmm, czegos mi tu brakuje jakby....

suchar
4.10.08, 22:52
Mi przeszkadza ten kwadrat. Za dużo skadrowane, a i kompozycyjnie coś nie gra.

aga_piet
4.10.08, 23:53
Brakować może czystości kadru.

Kaz de Wro
4.10.08, 23:57
Sorry za spóźnioną odpowiedź, bo wogóle mam zaległości ostatnio;-)

Fotka "Adios" bardzo mi się podoba, zgrabne ujęcie, ujętej zgrabności, czy jakoś tak!
A torba jak najbardziej, bardzo wymowna w ujęciu. Współgra z charakterystycznym u Ciebie ostatnio motywem "fotografia drogi" :roll:

Brak mi tutaj ostatniej Twojej foty (w galerii jest), bardzo pomysłowe i takie słoneczne (-ikowe) ujęcie Kojarzy mi się , nie wiem, czemu z Niderlandami.

aga_piet
5.10.08, 00:04
No skoro brak... :) Tak a propos tych drzwi - wróćcie na początek tego wątku, na pierwszym zdjęciu (Autochton) są te same. Ponad rok, a drzwi nie naprawili... a to w sercu miasta jest. No wstyd ;)

P.S. Kaz, jaka torba? Nie mówisz chyba o walizce?

paakayttaja
5.10.08, 00:06
Ostatnie zdjęcie - ciepłe i przyjemne w odbiorze.

Kaz de Wro
5.10.08, 01:21
P.S. Kaz, jaka torba? Nie mówisz chyba o walizce?

Znaczy o walizce, ale też przecież w jakimś sensie torbie, pojemnikiem:-)
Myślałem walizka, napisałem torba

rocco
5.10.08, 09:44
No skoro brak... :) Tak a propos tych drzwi - wróćcie na początek tego wątku, na pierwszym zdjęciu (Autochton) są te same. Ponad rok, a drzwi nie naprawili... a to w sercu miasta jest. No wstyd ;)

Jakby naprawili to nie byłoby ostatniej fotki.
Byłaby to znacznie większa szkoda niż dziura w drzwiach po fotka jest po prostu urocza :)
Ach te Twoje kolorki...

aga_piet
24.10.08, 23:51
Odświeżam. Już dawno za mną chodzi pomysł na uwiecznienie podwórek. Tu pierwsze podejscie:

radlakos
24.10.08, 23:54
pikne , zazwyczaj ciepłe barwy , no i oczywiście zakamarki. Na ostatnim bardzo ładne światełko zatrzymałaś.

Wiejo
25.10.08, 19:54
musiałem sie troszkę cofnąć aby wypłynąć na bieżące wody i tak bardzo żywiołowe przedstawienie jedzenia czereśni gdzie każdy element gra wdzięcznie swoją rolę, rene w wersji bw jest jak dla mnie ciekawszy z uwagi na ciaśniejszy kadr jak i spojrzenie chłopca wygladającego pogody czy oczekującego zmiłowania. Świetnie przestawione zachowanie chłopca jedzącego gofra zarówno na jednym jak i drugim zdjęciu. Kamienie zaciekawiły mnie bo nadałaś najbradziej nieruchomym przedmiotom znamiona ruchu i wręcz występują one w roli obserwatora toczącego się wokół nich życia. Pozostawiająca wrażenie kompozycja z walizą, parasolem i melonikiem mimowolnie skłania do interpretacji. Hitowe wprost ujecie kobiety z przepełnioną waliza na zdjęciu adios4. Gość w mrocznym podwórku z gnatem jakby czekał na kogoś i niechybnie załatwi porachunki. Na ostatek zostawiłem zdjęcie które niesamowicie mi się podoba to dziewczynka z słonecznikami i tu jakbym same ochy i achy to i tak nie wyrażę wszystkiego.

krzwoj
25.10.08, 22:49
Bardzo podoba mi się dziewczynka ze słonecznikami - świetna kompozycja, no i te barwy.

Kaz de Wro
28.10.08, 10:14
Ostatni cykl rozpoczęty na poważnie i klimatycznie , taki podwórkowy "Wróg publiczny";-)
Zapowiada się nieźle!