Zobacz pełną wersję : Z deszczu wyżęte moje miasto
Strony :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Hm... grizz, za ładna mówisz? No innej nie mam nooo... Chyba że bym ją umazała zupą ;)
Taztaz, dzięki za cenną uwagę odnośnie ostrości. Chyba faktycznie ciut uciekła ale nie wydało mi się to aż takim strasznym wykroczeniem więc zostało.
Jolly, AlleG - dzięki. Mi akurat taka kompozycja pasuje ale działałam tu zupełnie na czuja. Może popróbuje jeszcze inaczej.
Modelka zawsze Ci idealnie się w scenę wpasowywała, a tutaj, to nie wyszło. Kontrastuje z otoczeniem, a chyba nie taki był zamiar?
Klimat w takich fotkach robi swiatlo i plastyka.Tu tego zabraklo chyba.Wg mnie za bardzo wyraznie wszystko widac -jak z kamery HD
Hm... no taki był zamysł ale może nie wyszło, skoro tak to odbierasz. Ani uczesana, ani jakoś specjalnie ubrana... No brak mi dystansu.
Ciekawe spostrzeżenie.
EDIT:
Mirek, masz rację. NA razie to dla mnie wyższa szkoła jazdy. Widziałam Twoją przeróbkę in IRCU, lepsiejszy klimat. Ale tu trza trochę doświadczenia i nauki.
Mnie nie przeszkadza uroda dziewczynki, bo zdjęcie odbieram w kategorii "Bieda" a nie "Brzydota".
Uważam, że zdjęcie ma klimat, chociaż tak jak Jolly chętnie zobaczyłabym tą scenę inaczej skomponowaną.
EDIT:
Mirek, masz rację. NA razie to dla mnie wyższa szkoła jazdy. Widziałam Twoją przeróbkę in IRCU, lepsiejszy klimat. Ale tu trza trochę doświadczenia i nauki.
E tam.W necie pelno o tym,pare klikniec.
Poniżej widoczki, które musiałam utrwalić.
"Cumulonimbusy, wirus grypy i mapa pogody"
wirus grypy :) fajnie to coś wygląda. strasznie duża ta grypa. i pewno nas wszystkich zabije :).
Spodobały mi się "Opowieści z kuchni" -ten kadr mi pasuje. Ostatnie również fajne a tytuł ekstra.:grin:
"Tylko u nas cala prawda o H1N1 !!!!"
chyba dzisiaj nie bede jadl zupki z bufetu... ;)
a teraz gadaj mi tu co to za cudo :)
Poniżej widoczki, które musiałam utrwalić.
"Cumulonimbusy, wirus grypy i mapa pogody"Fajne te kry, można sobie wymyślać co to jest, jak z chmurkami na niebie :grin:
Pomysł fajny z tymi krami. Szkoda że światełko było takie mizerne. Gdyby jakieś promyki słońca zagrały, pewnie efekt mógłby być rewelacyjny.
lisiajamka1
11.01.10, 18:02
Witam.
Słuchaj czuja,zdjęcie z kuchni bardzo fajne.We wnęce kredensu stoi butelka po śmietanie ze sreberkiem na wierzchu ? Ehhh stare czasy.
Właśnie,skąd Ty masz taką smietanę????:-)
Ostatnie na miniaturkach wygladaly na jajka sadzone :-P
Masz racje pani bufetowo, ze na widok czegos takiego nie mozna przejsc obojetnie.
Jolly, na zdjęciu z krami faktycznie światło było kiepskie (takie zresztą jest od kliku dni). Piękne krajobrazy dookoła ino światła niet - wybór należy do ciebie :)
Co do śmietany w butelce z kapselkiem - już kiedyś wyjaśniałam. Kupiłam tę śmietanę w Suchej Beskidzkiej 2 lata temu, wyprodukowana przez SM Wadowice :D Butelkę przywiozłam jako pamiątkę.
Poniżej jeszcze jedno zdjęcie z dnia niesłonecznego ale pięknie orzeźwiającego. Niestety - technicznie nie powala ale jest takie... optymistyczne :D
"Zimna suka"
Fajne to ostatnie. Takie minimalistyczne ale fajne.
Zaskoczyło mnie to ostatnie. Na miniaturce myślałam, że to dziecko na sankach... Otwieram, a tu piękny brykający haski :roll: Widać, że jest w swoim żywiole :wink:
Osa fajna, ale IMHO powinnaś była wyczekać i pozwolić dziewczynce przemieścić się jeszcze kawałek w lewo. Albo bardziej kwadratowo przyciąć.
Po radzie Rafała pozwoliłem sobie przesunąć dziewczynkę kilka kroków w lewo :)
Przez kilka dni spożywania dużych ilości sosu tabasco poziom endorfin w organizmie mem osiągnął stan maksymalny. W związku z tym czuję nieodpartą potrzebę wrzucenia czegoś ładnego ;)
Z dzisiejszego poranka:
"Hen, heen, za lasami, gdzieś daleko w Tczewie"
Ładnie, ładnie zwłaszcza 3.
kowalikster
14.01.10, 13:58
Bombastycznie ;). Mi najbardziej sie podoba jedynka i dwójka. Ładny rzeczy klimat zimowy.
.....W związku z tym czuję nieodpartą potrzebę wrzucenia czegoś ładnego ;)
No i bardzo ładnie się udało. Spodobała mi się bardzo 3. Fajna ta mgiełka.
Ładnie.:wink: Dwójeczka mi się podoba. I trójeczka - ładny, złocisty kolor mgiełki zwraca uwagę. No i zazdroszczę Ci bardzo tej mgiełki i tej szadzi.
Noo brawo, Wisła fantastyczna, a to światło...
Rano jak wyjeżdżałem do szkoły to aż żal było, taka pogoda, idealne światło i ten szron...a tu 7 godzin w murach :/
Ciekawe jak pogoda zmieni się na weekend.
ps. "Zimna suka" też fajna ;)
pzdr
No piknie Pani :grin: Jedynka mi się odrazu skojarzyła z pociągiem i z moją listopadową podróżą do Pucka :wink: Dwójeczka też się podoba ale trójka i czwórka najbardziej :roll:
Fajny klimacik. Mnie podobnie jak Loli przypadly do gustu 3 i 4.
No nie wiem :roll:
Wszystkie fajne, mają klimat, ładne światło ale chyba pierwsze. Oprócz klimatu i światła ma jeszcze "cóś" konkretnego- most :grin:
lisiajamka1
14.01.10, 18:22
Bufetowo, zacna kobito ,co fajne klimaty na zdjęciach popełniasz,jakoś ten kolor śniegu w bajce 2 jakiś taki????
Wszyscy o fotkach.Dlaczego nikt nie spyta czy zmarzla,czy miala ciepla herbate z wspomagaczem lub bez,czy szczesliwie i bez przeszkod do domu wrocila.O historie pytajcie.Fotka bez historii to nie fotka.
Ciesze sie ,ze nic Ci sie zlego nie stalo przy robieniu fotek:wink::grin:
Przepiękne, zwłaszcza 3. :grin:
no pani kierowniczko :) widze, ze w pejzazach ci do twarzy :) podobaja sie- calkiem inny styl - zreszta bardzo delikatny i mily dla oka.
Lisiajamko, kolorki na 2 jakieś takie, bo może za mocno podciągnęłam kontrast i z jasnoliliowego zrobił się fiolet. Może faktycznie trochę przesadziłam :D Ale fiolecik lekki był.
Miło mi, że Wam się podobało.
Mirek, dzięki za troskę - historia była taka, że tak się zauroczyłam widokami, że nic a nic nie czułam zimna. Lekkim utrudnieniem był fakt, że musiałam mocno się pilnować aby nie rzucić się w jakąś zaspę (wzorem kolegi taztaza). Dzierżyłam aparat i mógłby on kąpieli w zaspie nie znieść. A te zaspy nad brzegiem Wisły zdradliwe są piekielnie, oj zdradliwe ;)
Koleżanko Bufetowa, przyznam, że ja weekend planuję owocny. Między innymi za przykładem kolegi Taztaza zamierzam rzucić się w jakąś zaspę, co i Tobie serdecznie polecam. A o aparat się nie martw:wink:. Jeśli nawet ulegnie zniszczeniu, to nic to. A może nawet i lepiej (czego Ci oczywiście nie życzę). Ale kolega Mirek uważa, że marnujemy sobie życie robiąc te zdjęcia i marnując cenny czas na fotografowanie, obrabianie, potem pokazywanie, omawianie itd itp. :lol:
Mireczku, to taki żarcik oczywiście.
Jolly, na zdjęciu z krami faktycznie światło było kiepskie (takie zresztą jest od kliku dni). Piękne krajobrazy dookoła ino światła niet - wybór należy do ciebie :)
Co do śmietany w butelce z kapselkiem - już kiedyś wyjaśniałam. Kupiłam tę śmietanę w Suchej Beskidzkiej 2 lata temu, wyprodukowana przez SM Wadowice :D Butelkę przywiozłam jako pamiątkę.
Poniżej jeszcze jedno zdjęcie z dnia niesłonecznego ale pięknie orzeźwiającego. Niestety - technicznie nie powala ale jest takie... optymistyczne :D
"Zimna suka"Suka..świetna!
Przez kilka dni spożywania dużych ilości sosu tabasco poziom endorfin w organizmie mem osiągnął stan maksymalny. W związku z tym czuję nieodpartą potrzebę wrzucenia czegoś ładnego ;)
Z dzisiejszego poranka:
"Hen, heen, za lasami, gdzieś daleko w Tczewie"
bravo!! bardzo ładne, coś innego u Ciebie, lubię zmiany ;)
pzdr
Rafał Czarny
14.01.10, 22:39
Ładne te pocztówy. Najbardziej widzi mi się pierwsza, ta z mostem.
Widoczki ładne miło popatrzeć :) A pies genialny jak dla mnie w swojej "prostocie" :)
Osa jak dla mnie bardzo sympatyczny lajtowy horrorek który wręcz wymusza usmiech. Kobieta w klatce schodowej trzynająca białe zawiniatko kojaży mi się z troską, opieką, chronieniem. Kuchenne1 przenosi w czasie o co najmniej 30 lat wstecz i aranż tego zdjecia uważam za świetny. Wrująca kra bardzo fajnie wypatrzona. Zimna suka tytuł przewrotny gdyż ze zdjęcia wyziera ogromna radość psiaka. Seria widoczków z okolic Tczewa bardzo ładna.
Zdjęcia mają fajny klimacik ale tak bez skoku to nie wiem czy się liczy :)
Zimna suka się podoba.
A i ostatnia wrzutka bajkowa również :) ;)
Pozdrowionka
Kaz de Wro
16.01.10, 00:17
Opowieść z kuchni- bardzo klimatyczna, chociaż dla mnie trochę za ciasno cięta
Osa- na tak i raczej w oryginalnej wersji
Podobały się pocztóweczki? To miło :D
Ponieważ mamy karnawał, zapodaję coś w temacie. Podpowiedzcie dobrzy ludzie, jak Waszym zdaniem lepiej, z winietką czy bez? Ostatnio mniej winietuję, tu uważam że jest ok.
"Zaproszenie na bal"
Karnawał, zaproszenie na bal, a mina taka poważna. :wink:
Z winietką... ale delikatniejszą ;)
NightCrawler
17.01.10, 00:34
Również jestem za wersja z winetą ale nie upierałbym się przy słabszej.
No to się wyłamię -pierwsze bardziej mi pasuje. A ogólnie bardzo fajny pomysł i wykonanie oczywiście. Alt +:grin:
Taka forma zaproszenia zwiastuje bal pełen tajemnic, niespodzianek i dobrej zabawy. Co do wyboru to z lżejszą winietką bo podkreśla klimat balu.
Jak dla mnie wersja z winietą ;)
lisiajamka1
18.01.10, 13:48
Witam.
Też jestem za mniejszą winietką. Sądząc po zaproszeniu będzie to
niezwykły, baśniowy bal.
robert1088
21.01.10, 23:01
WITAM i nadrabiam zaległości a więc - OSA -kadr filmowy z lat 50 (na topie były takie stwory ) zacny pomysł LENIWA NIEDZIELA - eee toż to moje miasteczko wypisz wymaluj MYŚL nr 17 -przejmujące foto ''niepokojące" dużo pytań bez odpowiedzi -kim jest ?co tutaj robi ? a może ...OPOWIEŚCI Z KUCHNI -meble jak u mojej babci -jest klimat ale czegoś brakuje KRY-świetne bankowo to wirus grypy albo inne bakterie pomysłowe ale dobre pomysły to Twoja domena ZIMNA SUKA -mój faworyt- kadr jak z ALASKI świetne foto HEN HEEN ... 3 -nazwałem " ŚNIEŻNE MOKRADŁA " to światło i opary ...ZAPROSZENIE NA BAL - dla mnie bez winiety -a za drzwiami ... ale to już inna historia
Dziękuję wszystkim za wizytę.
Poniżej kontynuacja sielsko-zimowej serii. Wiem, że trochę przegięte w swej mamałygowatości ale... tak było i tak chciałam pokazać. Brak wyrazistego akcentu wynika z braku ładnego pierwszego planu ;)
"Kartka ze szkicownika"
Jako kadr sama określiłaś a jednak udało Ci się pokazać klimat takiej aury polegajacy na zderzaniu sie światła słonecznego z wilgocią parującego śniegu przy solidnym mrozie.
lisiajamka1
25.01.10, 10:09
Nastrojowe, piękne zdjęcie, takie pastelowe wręcz orientalne.
Pozdrawiam.
Sielsko-zimowe -fajny klimacik i trochę inne spojrzenie na zimę. Miłe w odbiorze. :)
Nie zawsze oglada sie takie fotki, mgla tez ma swoj urok o tej porze roku. Fotka przyjemna w odbiorze...
Delikatny widoczek, ładnie przedstawione zamglone powietrze :)
Aż oszroniło ekran, świetne jest. Bardzo nastrojowe i ładnie zarysowało słońce kontury.
Też tam bywam, to chyba widok na kościół w Gorzędzieju z mostu nad Wisłą na końcu tzw. Berlinki?
Ciekawe miejsce... w sobotę (dwa tygodnie temu ) widziałem tam wysoko przelatującego Bielika, mam nawet słabe zdjęcie zrobione 14-42.
ja oczywiście się rozgadam;
bardzo fajne - klimatyczne i tajemnicze / ale ostatnie mi nie pasi /
Bardzo ładnie pokazane, delikatne takie.
Też tam bywam, to chyba widok na kościół w Gorzędzieju z mostu nad Wisłą na końcu tzw. Berlinki?
Ciekawe miejsce... w sobotę (dwa tygodnie temu ) widziałem tam wysoko przelatującego Bielika, mam nawet słabe zdjęcie zrobione 14-42.
Spostrzegawcza bestia :)
Fajnie, że Wam się podoba (lub nie ;)) Zima nas raczy bajkowymi krajobrazami, niejeden jest zmuszony odejść choć na chwilę od własnych kanonów :D
Wątek zaniedbuję. Co zrobić - same okołozimowo-krajobrazowe motywy ostatnio mi się nawijają...
"Jutro popłyniemy daleko"
W samychkrach to cieplutkie słoneczko odbijające się w wodzie czyżby wiosenkę nam zwiastowało. Na zdjęciu fajnie udało sie zespolić kształty i barwę. Ładne.
Ladnie zlapane sloneczko...
Jak dla mnie nr.2 rewelka
Jak dla mnie nr.2 rewelka
chris - nr.2 w jakim sensie?
Poniżej przedstawiam spontaniczną sesyjkę parkową. Jedno zdjęcie z lekka pojechane, dla równowagi wrzucam też normalniejsze ;)
Wkrótce zaleją nas kolory, to jest próba powolnego do nich się przyzwyczajania.
"Różowa małpa" (I i II)
Rozowa nr 2. Malo ich widzialem, ale przypomina troch ecross. Zdradz wiecej szczegolow- jakis projekt szykujesz, czy szybka wiosne wrozysz ? ;)
Hmm te ostatnie jakies bez klimatu :(
Rozowa nr 2. Malo ich widzialem, ale przypomina troch ecross. Zdradz wiecej szczegolow- jakis projekt szykujesz, czy szybka wiosne wrozysz ? ;)
Pisząc "wkrótce" miała na myśli wiosnę. Nie wiem czy szybką, wolna też w końcu nadejdzie ;)
Grizz, wiem że bez klimatu, to bardziej zabawa z kolorem, za którym zaczynam trochę tęsknić. Może i na klimat wena wkrótce nadejdzie.
Troszkę się pośpieszyłam z tematem, jeszcze kilka dni, wybaczcie - w tygodniu mogę nie mieć czasu ;)
"Szlaban na tv"
Piotr Grześ
14.02.10, 00:02
Oj, bufetowa, masz Ty talent kobieto. Zawsze tu z przyjemnością zaglądam. Pewnie też dobrze gotujesz!
Światło takie nieciekawe :(
Masz rację grizz, nie jest to moja mocna strona :(
Ale kolor jest chociaż... ;)
Z oststnich kra ładnie wyłapana. Szlaban na TV świetny pomysł, trochę jakości brakuje,
Serdecznie pozdrawiam :grin:
lisiajamka1
14.02.10, 11:17
Jaka sytuacja dziewczynki -takie światło.:wink:
Moim zdaniem zdjęcie bardzo fajne-jest klimat.
....... w tygodniu mogę nie mieć czasu ;)
...znaczy szlaban na komputer.:grin:
Bardzo fajne i pomysłowe. Szczerze podziwiam pomysły.
Mi w tym ostatnim brakuje pomysłu właśnie:-P Widząc zdjęcie mam wrażenie że dziewczynka zerka właśnie na TV
Inscenizacja sugeruje raczej "Szlaban na radio" ;)
Pinkmonkee wolę zdecydowanie bez obróbki. Zdjecie odbieram jako groteskę postaci i koloru fajnie kontrastującą z dość monotonnym zimowym plenerem. Szlaban na TV - inscenizacja fajna i zwracająca uwagę ale dość ciemnawa bez uzasadnienia. W tytule zostawiłbym tylko szlaban bez żadnego określenia.
Inscenizacja sugeruje raczej "Szlaban na radio" ;)
Sklaniam sie na TV z uszkodzonym kineskopem.:grin:A ten owoc to dla chlopaka?Takie nawiazanie do korzeni?
Mam jeszcze ciut inne wersje (chodzi głównie o rekwizyty, do których były uwagi).
Mówicie o surowej stylizacji, trochę nie w klimacie. Otóż miałam na myśli to, że dla dziecka szlaban na tv może być równoznaczny z totalną ascezą. Dla nas brak tv oznacza otwarcie nowych możliwości. One są chyba jednak bardziej zakorzenione w popkulturze. Oczywiście możemy mieć na to wpływ, problem jest trochę wyolbrzymiony ;)
Co do braku jakości - niezmiennie biję się w pierwś - w tym wypadku wyjątkowo nie powiem "tak miało być" ;)
Oczywiście dziękuję każdemu, komu chciało się coś skrobnąć.
Chyba ta pierwsza znudzona mina jest bardziej wymowna i jak najbardziej odzwierciedla skutki tego szlabanu na Tv.
Sceneria oraz rekwizyty uzyte...tworza fajny klimat w odbiorze Twoich zdjec...
zdjęcie o nazwie "szlaban" msz najlepiej odzwierciedla Twój zamysł:)
"Szlaban" moim zdaniem jest najbardziej wymowny, mina dziewczynki w moim odczuciu idealnie pokazuje nie tylko znudzenie, ale też obrazę: widać, że córka coś przeskrobała, dostała za to karę i normalnie strzeliła żółwia. Focha znaczy. ;)
Naburmuszona mina w pierwszym od razu sugeruje mimowolny ukryty bunt i to jest trafienie jako szlaban najbardziej celne i wymowne. Drugie bardziej kojarzy mi się z tesknotą i żalem, że nie ma na co stawiać szlabanu.
Nic nowego nie napiszę... Oj mają klimat te Twoje zdjęcia bufetowo :roll:
Nie wiem, czy juz cie nie pytalem: co ty jej mowisz, ze ona taka mine robi?? Moj, zeby takiego dasa walnac, to musi miec prawdziwy szlaban na TV :) Nie zezloscilas jej naprawde, co? :wink:
Przed każdą sesją tłumaczę jej, jaką ma rolę do odegrania. Tu wyszła przekonująco - widocznie wizja szlabanu na tv bardzo pobudziła jej wyobraźnię :)
Przed każdą sesją tłumaczę jej, jaką ma rolę do odegrania. Tu wyszła przekonująco - widocznie wizja szlabanu na tv bardzo pobudziła jej wyobraźnię :)
Pewnie pomyslala, ze jak nie walnie takiego focha o jakiego matce chodzi, to faktycznie sesja sie skonczy.....szlabanem na TV..:wink:
Zmiana nastroju - kilka ludzików.
Najpierw portret wojaka, a potem portret psychologiczny dwóch odmiennosystemowców - nikoniarza i soniarza ;)
Taki lajcik trochę.
wojciech_gd
21.02.10, 00:47
dobry wojak dobry, podoba mi się:) a ostatni pan, ma taki swojski wyraz twarzy :P ładnie uchwycone
Piekna nasza Polska cala :wink:
odmiennosystemowcy najlepsi jak dla mnie, szczegolnie ten drugi:wink: wojak tez elegancki, a wracajajac jeszcze do szlabanu na tv. to swietny pomysl i rownie swietnie zrealizowany:)
Najpierw portret wojaka, a potem portret psychologiczny dwóch odmiennosystemowców - nikoniarza i soniarza ;)
Taki lajcik trochę.
:) wyszło komicznie
lisiajamka1
21.02.10, 17:39
Odmiennosystemowcy spoglądają na swe aparaty z jakimś takim
dystansem, bez entuzjazmu, wręcz z napięciem na twarzy.
Czym zawiniły te aparaty? :wink:
Soniarz... Ja nie mogę... :roll::lol:
kowalikster
22.02.10, 10:57
Wszyscy Soniakowcy tak wyglądają? Qbic do tablicy
Świetna seria. Ale ten ostatni naprawdę kapitalnie uchwycony. Że aparat może dać tyle radości. :grin:
Że aparat może dać tyle radości. :grin:
Taki maly a cieszy :mrgreen:
Pan z Sony to mój faworyt :)
Super złapane !
Fajny pomysł na całą galerię...ludzie i ich aparaty :)
Dobry wojak, tutaj facet ma twarz bardzo fotogeniczną i mieć do dyspozycji takiego modela to klika serii portretu o różnej tematyce na pewno by powstało. Oglądając fotografujacych rozbawiłem sie dobrze. Świetnie uchwycone postacie.
Taki lajcik trochę.
Szkoda,że jakiś olympusiarz się nie załapał. :P
Maestro1984
25.02.10, 09:30
Szkoda,że jakiś olympusiarz się nie załapał. :P
Olympusiarze nie są tak "fotogeniczni" ;-)
Ło matko, ale twarze :lol: Genialne po prostu i na samopoczucie jaki wpływ mają - od razu się uśmiech szeroki na twarzy pojawia.
Pan z sony miazga i jaką ma super zębatkę:)
Cieszę się, że podobają Wam się moi ziomale, mimo że innostystemowi :D
Poniżej seria - od razu przepraszam za ilość. Nie mogłam się zdecydować, jednocześnie proszę Was o pomoc w wybraniu/odrzuceniu tak, aby zostały 3 zdjęcia. Nigdy nie kręciły mnie mewy ale tu... były takie wdzięczne i leniwe :)
To jest seria traktująca o żegludze śródlądowej - zupełnie realna i na czasie :)
"Żegluga śródlądowa"
NightCrawler
28.02.10, 00:47
Jak dla mnie 5 i 7 powinna zostać :)
Bufetowo, jak dla mnie to jak nie Twoje... Nie zabij mnie :???:
Wiem, że nie moje, spoko :)
Jutro wstawię namiastkę czegoś mojego (na pocieszenie) ;)
Najdziwniejsze jest to, że nie lubię zdjęć mew.
No dobra, dla równowagi coś "mojego". Scenka raczej codzienna, do aranżowanej modelka mi się zbuntowała ;)
"Koza"
lisiajamka1
28.02.10, 17:18
Jeśli chodzi o mewy,to moim zdaniem 2 5 6.
Co do "Kozy" zdjęcie fajne, jak zwykle w Twoim klimacie,
tylko modelka mało wyrazista, może gdybys trochę bliżej i niżej
do sceny podeszła.
Z płynacą krą wybrałem zdjęcia 5 i 8 dlatego, że całość lodu jest w kadrze i nic się bokami nie wymyka ani nie wymaga dopowiedzenia. Technicznie zaś lekko kuleją. Koza- zdjęcie o raczej smutnym przekazie odgrywanym przez modelke i otaczającym ją świecie. Nie dziw się, że następuje bunt, to reakcja na szlabany i posadzenie w kozie:wink:.
Bufetowo, jak dla mnie to jak nie Twoje... Nie zabij mnie :???:
bo zima za długa i wszystkim tęskno do zdjęć "swoich" fajny wątek niektóre zdjęcia n1
Z wrzutki o mewach : 5, 7 i 8 .
Natomiast dziecko jak koza, musi czasami sie uprzec albo zbuntowac :wink:
Jak dla mnie to 5. oraz 7. Ladne fotki zimowe.
Cześć Pani Bufetowa,
Zaglądam, zawsze jak tylko widzę "z deszczu wyżęte..." więc i ostatnie również wszystkie sobie oglądałem na bieżąco.
"Na lewo" - świetne, takie klimatyczne.
"Melanholic okienny" - ja myślę, że powiązanie kilku motywów wyszło ci całkiem dobrze. Podoba mi się ta inscenizacja, przemawia refleksją.
"Myśl nieuczesana nr 17" - to jedno z tych, co to mi się podobają 'bardziej', bo i zdjęcie jest "bardziej". To jest właśnie 'wyżęte'.
"Osa" - miejscówka świetna, zdjęcie udane.
"Leniwa niedziela" - fajnie poprowadziłaś wzrok i to światełko - bardzo przyjemnie.
"A pokój na ziemi" - zdecydowanie pamiętam to miejsce. :) wyżęłaś, Bufetowo.
"Hen, heen, za lasami, gdzieś daleko w Tczewie" - pozytywna zima. To z mostem w tle - mi podeszło najbardziej.
"Zimna suka" - minimalizm oddany w pełni. Wyżęłaś, Bufetowo.
"Cumulonimbusy, wirus grypy i mapa pogody" - pomysł na nazwy przedni :)
"Opowieści z kuchni" - poczułem się jak na wsi u babci w zamierzchłych czasach wczesnej podstawówki... Ciekawe. do dopracowania.
"Kartka ze szkicownika" - bardzo mi się spodobało, delikatne i ulotne, mimo, że stabilne.
"Zaproszenie na bal" - zaciekawiłaś. też do dopracowania.
"Różowa małpa" ver I interesujące, jakby miała szpilki zamiast śniegowców...
"Szlaban na tv", wszystkie 3, spodobało mi się, klimat klasztornej pieczary gdzie 'namawia' się dzieci do przemyśleń...
"portret wojaka"- fajny i fajna konwersja BW.
"Żegluga śródlądowa" mi się tam mewy podobają, szczególnie te z niebieskawym tłem
"Koza" - ciekawe, może można coś dodać, ale już prawie prawie do wyżęcia...
Fajne są te twoje spacery i pomysły, miło się wybrać z tobą na przechadzkę - polecam ;)
pozdrawiam,
Przedostatnie teamty bardzo ładnie ujrzane.
Wojak i konsortes, to aż się prosi o tryptyk, albo jakiś inny kilka-ptyk[-)
Żegluga śródlądowa - także pomysłowo no i transport za zupełną darmochę
;-)
Pozdrawiam
Dziękuję wszystkim za odwiedziny.
Sawa - to była bardzo miła analiza :)
Poniżej coś w starym stylu, oficjalnie żegnam zimę zdjęciem "Ostatni śnieg".
Do wyboru dwa (dla lewo- i praworęcznych). Może i jeszcze spadnie jakiś śnieg, może i przymrozi ale to już takie... krzyki rozpaczy. Ignorujmy zgodnie ;)
ŚWIETNE! Odetchnąłem z ulgą, bo ostatnio jakiś spadek formy związany z klimatem zdjęć widziałem... ale powrót piękny.
Nooooo (file://\\nooooo) Bufetowo! Cacy... Twoje klimaty wróciły :roll:
Dla mnie druga wersja bardziej przekonuje. Dziewczynka skulona w rogu oddaje zimowy (mrożny) klimat :wink:
Nawet mam tytuł... Dziewczynak z zapałakmi - happy end :grin:
Grizz, spadek formy jest stały, z kimś mnie mylisz :P
bardzo podoba mi się 'koza' :-)
Dwojka mnie urzekla, jak z basni Andersena jak wspomniala Lolita.
Tak jak pisałem na IRCu, nr.3 :).
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Wróć! Tu występuje jako drugie zdjęcie.
Ma tytuł "Ostatni_snieg3" czyli trójka jest. :)
noooooooooooooooo że tak powiem ostatni_śnieg 03 zacnie, skłonny nawet jestem pomarznąć przy tych drzwiach, tylko że ja ni marznę :(
lisiajamka1
6.03.10, 09:41
Też, mnie te śniegi się podobają, ale zimo precz.
ostatni_śnieg03, udane ujęcie, dziewczynka z zapałkami to również moje pierwsze skojarzenie. Fajny klimat.
Ostatni snieg ładne ale oznaczone 3 ma wyjatkowy klimat. Przypuszczam, że powodem tego jest już niemal wchodząca w bramę postać a śniegowe mazy chcą jakby przyspieszyć tę decyzję. Zwraca uwagę na plus stylizacja modelki oraz kolor jak i budowa bramy.
3 doprawdy świetna. Dziewczynka wyraźnie chroni się przed śniegiem. Bardzo, bardzo fajne. Klimatyczne miejsca masz w Tczewie. :)
Bardzo fajne. Zwłaszcza "3". Rzeczywiście kojarzy się z dziewczynką z zapałkami, ale i z biednymi dziewczynkami z "Małej księżniczki". Londyńska ta zima.
I koza i drugie- ostatni śnieg świetne i w Twoim klimacie. Podobają się. W obydwóch mogłaby buźka być nieco bardziej widoczna :grin:
Pozdrawam :grin:
Fotki i klimat cacy. Ale jestes pewna, ze to ostatni snieg...:wink:
Rafał Czarny
8.03.10, 08:38
Ostatni śnieg superowy, zwłaszcza druga fota. Fajnie wyglądałoby to zdjęcie w BW.
Aga, "ostatni snieg 3" po prostu ba... baaa... baaaaardzo dobre:grin:
Mam ciekawostkę dla Was. Przez ostatnie kilkanaście dni stan Wisły w mem mieście był bardzo wysoki, kilka dni przekraczał stan alarmowy. Między wałami są dość rozległe pastwiska - w całości zostały zalane.
Wody opadły, wybrałam się więc obejrzeć krajobraz po bitwie. W pierwszym momencie byliśmy zaskoczeni, że mimo tylu dni pod wodą, na polach jest śnieg - jak to możliwe? (fot. 1 - widok na Tczew z mostu, w tle widać rzekę, bliżej zalane wodą pastwisko, najbliżej - ten właśnie śnieg).
Po uważniejszym przyjrzeniu się zauważyłam, że ów "śnieg" to nic innego jak kry. Na zdjęciu nr 2 widać mnóstwo porozbijanych o przęsła mostu kier (kr, krów? ;)) Trudno mi było pokazać ich ogrom, powinnam dla odzwierciedlenia proporcji położyć obok nich pudełko zapałek :) Celowo zostawiłam kawałek mostu.
Na zdjęciu nr 3 widać wał - do tego miejsca sięgała woda. Wirujące lód, kry i woda utworzyły fajne muldy.
Od strony miasta te białe połacie wyglądają jak śnieg. W rzeczywistości to grube tafle lodu (fot. 4, 5, 6, 8 ).
Betonowe słupki stanowiące granice między pastwiskami z lekka się poprzechylały pod wpływem nurtu (fot. 7) :)
Sorki za przydługawy opis, niecodziennie jednak jest okazja do przypatrzenia się sile żywiołu i efektom jego działania. Mam nadzieję, że chociaż ciut oddałam klimat.
3 zdjecie wyszło świetnie. :grin:
Jejkuuuuu!!! jak ja czekam na wiosnę!:grin:
Nieźle jednak oddałaś obraz, który pozostał po żywiole.
Hej,
Jak dla mnie najlepsze 2,4 i 6 Bardzo fajny klimat a jednocześnie reporterska pasja :)
Bardzo fajnie się to ogląda
robert1088
15.03.10, 21:35
Witaj 4 wygląda tak jakby lodowiec "pożerał " połacie ziemi -dobre. Zresztą cała seria przypomina mi "epokę lodowcową "
jak dla mnie 3 i 4 bomba :mrgreen:
ja mam podobnie, ale zawiesilem oko na dluzej tez przy 6 i 8:grin:
Z zywiolem trudno walczyc Bufetowa, ale bardzo fajnie go pokazlas.
Fajna seria, moi faworyci 3 i 4.
operacja wisla (http://www.marekkaminski.com/index1.php?p=blog)
stawiam na kr
za ot so ry
pz dr
e
:)
Pozostała kra na lądzie jako, że nietypowa podoba się najbardziej. Jej niszczycielską siłę pokazują pochylone słupki, grubość lodu, spiętrzenia i spękania. Ciekawy przekaz tego groźnego i zarazam ładnego zjawiska.
Mam pewne ulubione miejsce, gdzie chętnie wracam z aparatem :) Dziś sesja deszczowo-parasolowa. Trzy zdjątka (ten drugi tytuł mi się nie podoba).
"Nie trzaskać!"
"Troska niedoskonała"
"Marcowe zawirowania"
Fajne te deszczowe, tczewskie klimaty, pierwsze podoba mi się najbardziej, no i mala ma świetne glany! :grin:
Bufetowa, bardzo fajne te ostatnie foty ale takie smutne.
Moze kiedys sie doczekamy czegos z bardziej optymistycznym akcentem..:wink:
Pierwsza najbardziej przyciagnela moja uwage. Glany i parasol z odzysku swietnie do siebie pasuja.
Świetna ta deszczowa seria. Jedynka, tak jak przedmówcom podoba mi się najbardziej. Choć trójka też superancka, bo widać walka małej z wiatrem :wink:
lisiajamka1
22.03.10, 11:05
Zmagania z parasolką znakomite.
Szacun za serię parasolkową Super pomysł !!
ha ha ha, smieje sie z radosci:grin: ech, Aga, Ty to potrafisz przyciagnac widza, bardzo zacne kadry, jak zawsze w Twoim wykonaniu:) jak zawsze maja taki "bufetowy styl" gratki:grin:
Wszystkie 3 fotki bardzo fajne. Ciekawy pomysł, doskonała realizacja.
Jedynka i trójeczka podobają mi się najbardziej :)
P.S. Mam nadzieję, że to "fotomodelowanie" nie było za karę ;)
Fotki z parasolem to dla mnie kontynuacja "dziewczynki z zapałkami". Też przejmujące. Udana seria.
Ostatnia seria to jak opowieść którą otwiera rozterka czy ten skrawek ochroni przed deszczem, na drugim rozczarowanie, że to trochę mało, na trzecim optymistycznie ponieważ wiatr z ręki parasola nie wyrwie.
Kaz de Wro
26.03.10, 23:06
Z ostatniej serii, "Marcowe zawirowania" ale klimatem pasuje mi do jesieni, takie bezoptymistyczne, smutne trochę.
bardzo interesujące zdjęcia dziewczynki z parasolką.... gratuluję kadrów.
Dziękuję wszystkim miłym gościom za wizytę.
Poniżej 3 niewinne zdjęcia, które wrzucam mimo niezadowolenia z końcowych efektów. Wrzucam, gdyż coraz częściej mam wątpliwości typu "czy to zdjęcie zasługuje na publikację", a jeśli cały czas będę odpowiadać przecząco - zabraknie mi miejsca w szufladzie ;)
"Lektykarska2" to typowe zdjęcie z cyklu "córka bufetowej ustawiona w jakiejś ładnej bramie/drzwiach". Podobały mi się kolorki bramy, chciałam ją jakoś uwiecznić, a pewien rowerzysta zbyt szybko przejechał abym zdążyła zmienić czas ("Lektykarska1"), przez co zmarnowałam fajne, niepozowane ujęcie.
Jako trzecie, bardziej ponure "Bardzo Stare Miasto".
Podobały mi się kolorki bramy, chciałam ją jakoś uwiecznić, a pewien rowerzysta zbyt szybko przejechał abym zdążyła zmienić czas ("Lektykarska1"), przez co zmarnowałam fajne, niepozowane ujęcie.Nie wiem, czy zmarnowałaś :roll:
Widać dynamikę. Od razu można poznać, że niepozowane :grin:
Kolory bramy, rzeczywiście przednie :)
Ogladając oststnią fotkę przypomniała mi się pewna historia.
Kiedyś jako mieszkanaka bloku wrzucalam śmieci do podobnego kontenera.
Otworzylam pokrywę i dostałam latarką po oczach. Zdarzyłam wykrztusić tylko "O! Przepraszam":wink::lol:
Wcale nie uważam , że zmarnowałaś kadr,a propos 2 zdjecia, jakiś dynamizm się wkradł do statycznego zdjęcia. Lubię tu zalądać :grin: swojsko jakoś tak jest :grin:
Jesli masz wiecej takich w szufladce, to powinnas zaczac w niej robic pozadek...bo az szkoda.
Z rowerem nawet niechcacy fajnie wyszlo :wink:
Ostatnie, no coz...smutna rzeczywistosc.
...wrzucam mimo niezadowolenia z końcowych efektów...
a bylas kiedys zadowolona na 100% ze swoich prac?:wink: nie szukaj dziury w calym Aga:grin: wszystkie trzy maja ten "bufetowy" akcent, smaczek i wszystko gra:) i nie chowaj po szufladach, tylko podrzucaj nam, zebysmy mogli sie nimi cieszyc:)
Wszystkie 3 bardzo mi się podobają, choć są tak różne. Pierwsze bardzo optymistyczne, radosne. Drugie takie filozoficzne trochę - wszystko wokół gna, przemija a brama jest. I trzecie przygnębiające i niestety prawdziwe.
Pierwsze dwa na których fajnie gra kształt i kolor odbieram na wesoło. Dodatkowo wyglądająca dziewczynka jakby spodziewała się jakiegoś psikusa ze strony kolegów i jadąca na rowerze nadają fajnej dynamiki. Ostatnie to już sam wygląd usytuowania śmietników jakby w koszmarnych katakumbach i mocno sugerująca zatrzymana scena sprawia, że odzywa się współczucie u odbiorcy.
Witaj.
Z ostatniej trójki,najbardziej podoba mi się lektykarska2.jpeg.
Szkoda trochę,że tak duża GO,bo fajnie by było gdyby plan w głębi bramy był tutaj najmniej istotnym elementem.
Brama godna zdecydowanie dalszych eksploracji. ;)
Pozdrawiam.
Dziś wrzucam trzy różne spojrzenia na typowy radosny poranek kwietniowy.
Oj, inspiracji mi trzeba ostatnio, wyjechania w obce miejsce lub (jak na pierwszym) ożywczego działania mgły.
"Typowy radosny poranek kwietniowy"
"Sklep pod specjalnym nadzorem"
"Idź w stronę światła!"
Aga, przyjmujesz na korepetycje?:grin:
NightCrawler
8.04.10, 21:16
Pierwsze świetne. Miód klimat.
Pierwsze rewelacja. Okropnie mi sie spodobało jest niesamowite. Na dwóch pozostałych klimat samotnosci w wielkim mieście nasuwa się patrząc na pojedyncze postacie. Wracajac do pierwszego zapamietam je tak jak Twoje słoneczniki. Na pocieszenie juz któryś w tym roku wyjazd fotograficzny kończę po przeglądnieciu klik pierwsze, shift, klik ostatnie i delete.
Aga.Mieszasz,oj mieszasz.Mieszaj wiecej.
Aga mgliste rewelacja, podobają się i tyle.
Mgła rewelka. Wywalił bym tą rynnę z samego lewa
Dziś wrzucam trzy różne spojrzenia na typowy radosny poranek kwietniowy.
"Typowy radosny poranek kwietniowy"
"Sklep pod specjalnym nadzorem"
"Idź w stronę światła!"[/B]
"Typowy radosny poranek kwietniowy" - bardzo lubię takie klimaty i to zdjęcie dziś wygrywa! :)
Nie ma to jak gęsta,biała mgła - czarodziejka klimatów...
Pozdrawiam mgliście aczkolwiek wyraźnie. ;)
Zamglone zdjęcie bardzo mi się podoba .:wink:
Mgla o poranku...fantastyczna.
Chłopiec z jamnikiem zaaranżowany?:-P
Świetne :grin:
Rafał Czarny
8.04.10, 23:47
Pierwsze mi się podoba mimo chaosu kompozycyjnego.
1-sze kul jest, ogon idealnie pasuje do latarń
Rafał Czarny
9.04.10, 00:12
Mła skromna osoba widzi ten kadr w ten sposób*:
* Mam nadzieję, że nie masz żalu za pocięcie dzieła.
O mgle juz sie wszyscy wypowiedzieli; jest fantastyczne, ale moja uwage zatrzymala rowniez ostatnia.."Idz w strone swiatla" .
Calkiem fajny i znajomy klimat.
Aguś, fantastyczne te ostatnie zdjęcia.
Rafał, kompozycyjnie Twoje cięcie jest DUŻO lepsze. Uparłam się na mnogość latarń i tych drutów, szkoda mi było ciachać. Być może to był błąd...
Dziękuję za wszystkie odwiedziny.
cięcie Rafała mniej mi się podoba
Eloł. Mam fajne miejsce w mieście, dziś udało mi się tam pstryknąć kilka zdjęć. Nie obyło się bez ofiar ale oszczędzę Wam szczegółów przy jedzeniu ;)
"Z pracy - do pracy - z pracy - do pracy"
wieża ciśnień moje marzenie :) nikt nie powie taz do konta :) .
ofiary ile sztuk? jakby co upiekę ciasto z pilnikiem i prześle za kraty :)
A wcależebonie, bo to wieżyczka mostu :P Nabrał się, lelelele!
A z kątem to fakt :)
o ja głupi, nabrany. fajne miejsce.
Doceniam starania i charakterystyczna postać jest fajnym akcentem. Miejsce ciekawe ale napisy na ścianach dość mocno dają się we znaki i rozmywają wyłaniający się z klimatu zdjeć codzienny mozoł.
Jakieś czas temu zaprezentowałam krótką charakterystykę innosystemowców:
https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=603531&postcount=1343
Do kolekcji dołączam fotkę "Uczeń i mistrz" :D
Ciekawe to ostatnie. Ale... kto tu jest mistrzem, a kto uczniem ;).
Ciekawe to ostatnie. Ale... kto tu jest mistrzem, a kto uczniem ;).
Buffi dziękuję za fajne kadry w Twoim wątku, jest na co popatrzeć
Hades tam nie ma uczniów :twisted:
Pozdrawiam
no ladnie wypatrzylas:grin:
K_Puchatek
25.04.10, 23:26
Jak zwykle z wielką przyjemnością nadrabiam zaległości w Twoim wątku...
Pozdrawiam
uśmiałem się z ostatniego.
przecież wiadomo, który to mistrz (bo nie aparat robi zdjęcia...) a mały cóż, musi nadrabiać czymś innym.
Świetna scenka, bardzo przekornie podany temat. Taki już czas, że wiek i doświadczenie życiowe a nawet wiedza często gną się guziczkami elektroniki tak bardzo łatwo przyswajalnej przez młodzież.
(bo nie aparat robi zdjęcia...)
Hmmm to tylko teoria :mrgreen:
Rzeczywiście ciekawie uchwycony ten ostatni kadr choć mogą być jeszcze inne teorie na temat tego obrazka. Aparat odwrotnie proporcjonalny do wzrostu czy też za przykładem golfowym - chłopiec do noszenia sprzętu foto ;) . Tak czy siak bardzo fajnie.
To zdjęcie chodziło za mną od dawna ale klatka służyła za żyrandol i z powodu technicznych trudności nie mogłam jej wykorzystać :)
Pokazuję dwie wersje. Pierwsza - pechowo źle ją naświetliłam przez co niebo jest niefajne, za to model w fajniejszej pozycji. Na drugiej - odwrotnie.
zazdroszcze Ci pomysłowości :) MSZ pierwsze lepsze, lepiej widać oczy dziewczynki
To zdjęcie chodziło za mną od dawna ale klatka służyła za żyrandol i z powodu technicznych trudności nie mogłam jej wykorzystać :)
Pokazuję dwie wersje. Pierwsza - pechowo źle ją naświetliłam przez co niebo jest niefajne, za to model w fajniejszej pozycji. Na drugiej - odwrotnie.
Już widziałem.Podoba mi się ten pomysł.Daje jakąś możliwość interpretacji widzowi.
Pozdrawiam.
To ze niebo niefajne jak twierdzisz to malo istotne.Kanarek w klatce za to znakomity.
no, ale wymyslilas:grin: super, pierwsze szczegolnie:grin:
Rafał Czarny
8.05.10, 08:00
Fajne. Zrób pseudohdra, wtedy niebo będzie fajowskie.
Rafale, że też o tym nie pomyślałam! Wieczorkiem spróbuję :)
No na prawdę świetnie. Widzę że zasób pomysłów jest niewyczerpalny :D
pozdrawiam ;)
Bardzo pasuje mi pomysł i kadr. Dla mnie pierwsze fajniejsze. Niebo mi nie przeszkadza. Mam lekki niedosyt jakiegoś fajnego światła na twarz.
Miło mi, że podoba Wam się to zdjęcie. Lubię je a gdzie indziej przeszło bez echa :)
Poniżej taka niby albumowa fotka - "Ojciec i syn". To nie mój ojciec i nie mój syn jakbyco ;) Moim zdaniem ma ukryte atuty, które zdejmują z niej jarzmo typowo albumowej.
Gdzie oni oboje rece maczali?? :wink:
Syd Barrett
9.05.10, 12:11
pomysł z klatką znakomity (w pierwszej chwili myślałem, że to Babel).
co do portretu chciałbym mieć taki album rodzinny ;) - świetnie zagrany oraz uchwycony.
Dziś wrzucam dwa okołopiłkarskie zdjęcia. Bardziej zaplecze niż boisko ;)
"Rezerwa" i "Chwila relaksu po"
Ciasnawo...
"Rezerwa" Bardzo ładnie uchwycone.
emocje rezerwowych swietnie uchwycone Aga:grin:
oba okołopiłkarskie bardzo fajne. widać prawdziwe emocje
W klatce czasu odlotowy pomysł ale bardziej od nieba uwiera mnie zarówno na jednym jak i drugim brak oka w całości pomiedzy szczebelkami. Myślę, że wtedy było by dosłowne. Bardzo spodobał mi się portret ojca i syna których wspólna idea poszukiwania wyrażona przez umorusane dłonie bardzo jednoczy i uwiarygadnia więzy rodzinne. Rezerwa i po meczu świetne poprzez zarejestrowane żywe emocje którymi młodzi ludzie tak spontanicznie ulegają.
Witaj Pani B,
Zaglądałem, i owszem, z przyjemnością, ciesząc się za każdym razem z twojej twórczości - przyszła chwila by komentarzem podsumować:
#1373 "Ostatni śnieg" - super, jak dla mnie mocno wyżęte :)
#1391 "Kra" Chyba jak mówią wrony kra to kra - więc "dużo porozbijanej kry" ... tak ,wiem , że wiesz ;).
Bardzo fajnie kadrowałaś, przesunięcie i odniesienie kawałów kry do obiektów w oddali nadało mocy i dostojności kadrom. Bardzo mi się podoba ta relacja.
#1402 "Nie trzaskać!" - extra,i miejsce, i kadr, no i świetne "ciżemki" ."Troska niedoskonała" - tak średnio, nie podeszło mi."Marcowe zawirowania" - świetne, wielowarstwowość obrazu mi się podoba.
#1416 "Lektykarska1i2" - ładnie skadrowane, wykorzystana rama, ale jakoś mnie nie poniosło. "Bardzo Stare Miasto" moment przednio wyłapany, Pani B - dobra fota.
#1424 "Typowy radosny poranek kwietniowy" rewelacyjne, podoba mi się to rozstaje dróg - o której wstałaś, żeby wyłapać taki magiczny poranek? CS5tka występluje z automatu nowożytne słupy i kable, i będzie genialnie. ;)
"Sklep pod specjalnym nadzorem" ładnie się wstrzeliłaś, mroczne takie, wampirze nawet."Idź w stronę światła!" osobiście uważam, że bardzo fajna grafika powstała z tego ujęcia. Jeszcze gościu ma taką fajną torbę, wpasowałaś go pięknie centralnie w grafitti - super.
#1443 "Z pracy - do pracy - z pracy - do pracy" - chciałem pogratulować umiejętności wykorzystania innych elementów niż mała GO do stworzenia klimatu, a uwieczniona postać staje się- jest - Twoją wizytówką. Dodam jednakoż, że na pewno możesz wyciągnąć jeszcze więcej z tego miejsca, może nawet za cenę poniesienia dodatkowych ofiar...
#1448 "Uczeń i mistrz" - ładnie wyszukane.
#1457 bez tytułu - zdjęcia są dobre, dużo opcji interpretacji, ale myślę że to dopiero początek tej opowieści - ponieważ 'identyfikuję' Cię z miastem, to mam nadzieję, że kolejne odsłony tego tematu będą dodatkowo "ubrane w Twoje miasto".
#1468 "Ojciec i syn" - bardzo fajne, ten ukryty atut jest dość widoczny - to duma 'tego wyższego' że jest tatą tego niższego. Dobre, bez zadęcia, humanistyczne zdjęcie. Ja osobiście bardzo lubię takie.
#1471 "Rezerwa" piękne miny ;) Widać, że p. Jerzy Dudek też może się emocjonować na ławce w Madrycie, z tego się nie wyrasta... a tczewskie klimaty prawie że z Tolka Banana. "Chwila relaksu po" - ładnie wyłuskany baskstage do meczu piłki - ciekawe, czy w Madrycie się też wymieniają kartami graczy...
Podziwiam, że ciągle pokazujesz nam 'swoje miasto' na różne sposoby, nadałaś swoim pracom rozpoznawalnego klimatu, pokazujesz coś innego - ale zgodnego z przyjętą "tczewską" formą.
Podziwiam i gratuluję.
Sawa - wzruszyłam się ;)
Mało działam ostatnio. Wczoraj upolowałam scenkę, na którą dawno czekałam:
"Basket"
Fajnie upolowalas :mrgreen: zwlaszcza pierwsze z tym niebieskim akcentem.
Bardziej drugie mi podchodzi ze wzgledu na jakby zamrożenie ciekawej sytuacji przeplecionej żywą postacią kobiety a plakatowym zawodnikiem.
Drugie bardzo mi się podoba. Zastanawiałem się dlaczego i chyba to przez B&W, które zlało oba "światy" w jedną całość.
Oba z serii "Basket" świetne. Masz Ty oko, kobieto :wink:
Rafał Czarny
2.06.10, 09:54
Szkoda, że postacie w kadrze takie zwykłe. Mogłaś zaczaić się na jakiegoś "twarzowca". Ale miejscówa zacna, z potencjałem.
Rafał, jasne że się czaiłam ale kolejka wiesz - przyjeżdża i odjeżdża, upolujesz albo nie. Tu było nie. Na samą kolejkę poluję za każdym razem razem jak jestem w 3mieście (nie jest to łatwe biorąc pod uwagę długość trasy) :) Czekam aż znów wydłużą kurs Skm-ek do Tczewa, będzie łatwiej.
Dzięki za wejścia.
w SKM2 podobaja mi sie geometryczne, prostopale spojrzenia - oko fajnie lazi (i nic nie przeszkadza), no i skala.
sam nie wiem, moze mi sie tylko wydaje, ale moze troche rozjasnic PGR. jak tak patrze, po raz ktorys tam z kolei (notabene), to wydaje mi sie za ciemno w tym miejscu. postac sie gubi, za slabo odcina od wnetrza potwora...a moze tylko kontrast mniejszy, a moze mi sie wydaje :)
Nie lubię "kolorowanek" a tu - proszę! Jest naturalna kolorowanka (skm1) :grin:
Musiałaś to wymyślić dużo wcześniej a potem już tylko czaić się z aparatem.
I udało się :)
ostatnie świetne! (to b&W)
moim zdaniem to powinnaś dostać od życia olbrzymiego kopa w **** :)
wtedy twoja fotografia nabierze rozpędu....
łechtasz te kadry , zalewając melancholią widza..
masz swój styl - myślę że z 10ciu zdjęć bez podpisu poznał bym które są twoje - właśnie po tej melancholii..
nie mi oceniać czy to dobre czy złe..
pokaż mi siebie w tych zdjęciach :-P
z życiem
z życiem
Bufetowa..
ogólnie to zaglądam tu czesto / zawsze z ochotą by coś napisać... ale ta melancholia przytłacza mnie tak że nie wiem co pisać :) by nie obrazić i vy zbyt nie pochwalić :-P
Janieserce - powiem krótko - DZIĘKI!
Może kilka osób pamięta ten motyw, bodajże sprzed 2 lat. Dziś nastąpił ciąg dalszy :) Ogłaszam konkurs na fajny tytuł, siakoś mi weny brak ;)
"Kiedy kogut znosi jaja?"
? ;-)
Tom
Bufetowo ostatnia kogucia fota - doskonała . Motyw , kadr ,kolor wszystko mi tu pasuje . A co do tytułu - nie mam zielonego pojęcia
Janieserce - powiem krótko - DZIĘKI!
Może kilka osób pamięta ten motyw, bodajże sprzed 2 lat. Dziś nastąpił ciąg dalszy :) Ogłaszam konkurs na fajny tytuł, siakoś mi weny brak ;)
Witaj.
Bardzo fajna fota!
Skojarzenie z drabiną społeczną nasunęło mi się natychmiast i od razu gęba mi się uśmiechnęła. :)
Pozdrawiam.
Świetne zdjęcie, fajny materiał na okładkę płyty.
Tytuł jak dla mnie "Wróć przed północą"
Kurnik fajny...od razu mi się skojarzyło: Poszła Karolina do Gogolina :grin:
Ostatnie fajowskie ;)
Pzdr
Orzesz Ty orzesz! Kurnikowe mnie zwaliło z nóg :grin:
Do jutra Mistrzu-przyjde jutro.