PDA

Zobacz pełną wersję : Z deszczu wyżęte moje miasto

Strony : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

aga_piet
8.01.10, 22:20
Hm... grizz, za ładna mówisz? No innej nie mam nooo... Chyba że bym ją umazała zupą ;)

Taztaz, dzięki za cenną uwagę odnośnie ostrości. Chyba faktycznie ciut uciekła ale nie wydało mi się to aż takim strasznym wykroczeniem więc zostało.
Jolly, AlleG - dzięki. Mi akurat taka kompozycja pasuje ale działałam tu zupełnie na czuja. Może popróbuje jeszcze inaczej.

grizz
8.01.10, 22:23
Modelka zawsze Ci idealnie się w scenę wpasowywała, a tutaj, to nie wyszło. Kontrastuje z otoczeniem, a chyba nie taki był zamiar?

Mirek54
8.01.10, 22:27
Klimat w takich fotkach robi swiatlo i plastyka.Tu tego zabraklo chyba.Wg mnie za bardzo wyraznie wszystko widac -jak z kamery HD

aga_piet
8.01.10, 22:28
Hm... no taki był zamysł ale może nie wyszło, skoro tak to odbierasz. Ani uczesana, ani jakoś specjalnie ubrana... No brak mi dystansu.
Ciekawe spostrzeżenie.

EDIT:
Mirek, masz rację. NA razie to dla mnie wyższa szkoła jazdy. Widziałam Twoją przeróbkę in IRCU, lepsiejszy klimat. Ale tu trza trochę doświadczenia i nauki.

Agulka
8.01.10, 22:32
Mnie nie przeszkadza uroda dziewczynki, bo zdjęcie odbieram w kategorii "Bieda" a nie "Brzydota".
Uważam, że zdjęcie ma klimat, chociaż tak jak Jolly chętnie zobaczyłabym tą scenę inaczej skomponowaną.

Mirek54
8.01.10, 22:38
EDIT:
Mirek, masz rację. NA razie to dla mnie wyższa szkoła jazdy. Widziałam Twoją przeróbkę in IRCU, lepsiejszy klimat. Ale tu trza trochę doświadczenia i nauki.

E tam.W necie pelno o tym,pare klikniec.

aga_piet
10.01.10, 22:48
Poniżej widoczki, które musiałam utrwalić.
"Cumulonimbusy, wirus grypy i mapa pogody"

taztaz
10.01.10, 22:53
wirus grypy :) fajnie to coś wygląda. strasznie duża ta grypa. i pewno nas wszystkich zabije :).

JacekO
10.01.10, 22:54
Spodobały mi się "Opowieści z kuchni" -ten kadr mi pasuje. Ostatnie również fajne a tytuł ekstra.:grin:

k@czy
11.01.10, 00:45
"Tylko u nas cala prawda o H1N1 !!!!"
chyba dzisiaj nie bede jadl zupki z bufetu... ;)
a teraz gadaj mi tu co to za cudo :)

helmuth
11.01.10, 09:43
Poniżej widoczki, które musiałam utrwalić.
"Cumulonimbusy, wirus grypy i mapa pogody"Fajne te kry, można sobie wymyślać co to jest, jak z chmurkami na niebie :grin:

jolly
11.01.10, 14:52
Pomysł fajny z tymi krami. Szkoda że światełko było takie mizerne. Gdyby jakieś promyki słońca zagrały, pewnie efekt mógłby być rewelacyjny.

lisiajamka1
11.01.10, 18:02
Witam.
Słuchaj czuja,zdjęcie z kuchni bardzo fajne.We wnęce kredensu stoi butelka po śmietanie ze sreberkiem na wierzchu ? Ehhh stare czasy.

voovoo2
11.01.10, 18:31
Właśnie,skąd Ty masz taką smietanę????:-)

masakrer
12.01.10, 23:56
Ostatnie na miniaturkach wygladaly na jajka sadzone :-P
Masz racje pani bufetowo, ze na widok czegos takiego nie mozna przejsc obojetnie.

aga_piet
13.01.10, 10:42
Jolly, na zdjęciu z krami faktycznie światło było kiepskie (takie zresztą jest od kliku dni). Piękne krajobrazy dookoła ino światła niet - wybór należy do ciebie :)

Co do śmietany w butelce z kapselkiem - już kiedyś wyjaśniałam. Kupiłam tę śmietanę w Suchej Beskidzkiej 2 lata temu, wyprodukowana przez SM Wadowice :D Butelkę przywiozłam jako pamiątkę.

Poniżej jeszcze jedno zdjęcie z dnia niesłonecznego ale pięknie orzeźwiającego. Niestety - technicznie nie powala ale jest takie... optymistyczne :D
"Zimna suka"

jolly
13.01.10, 10:57
Fajne to ostatnie. Takie minimalistyczne ale fajne.

Lolita
13.01.10, 11:07
Zaskoczyło mnie to ostatnie. Na miniaturce myślałam, że to dziecko na sankach... Otwieram, a tu piękny brykający haski :roll: Widać, że jest w swoim żywiole :wink:

Dziadek
13.01.10, 12:04
Osa fajna, ale IMHO powinnaś była wyczekać i pozwolić dziewczynce przemieścić się jeszcze kawałek w lewo. Albo bardziej kwadratowo przyciąć.

Po radzie Rafała pozwoliłem sobie przesunąć dziewczynkę kilka kroków w lewo :)

aga_piet
14.01.10, 13:51
Przez kilka dni spożywania dużych ilości sosu tabasco poziom endorfin w organizmie mem osiągnął stan maksymalny. W związku z tym czuję nieodpartą potrzebę wrzucenia czegoś ładnego ;)

Z dzisiejszego poranka:
"Hen, heen, za lasami, gdzieś daleko w Tczewie"

grizz
14.01.10, 13:56
Ładnie, ładnie zwłaszcza 3.

kowalikster
14.01.10, 13:58
Bombastycznie ;). Mi najbardziej sie podoba jedynka i dwójka. Ładny rzeczy klimat zimowy.

JacekO
14.01.10, 14:38
.....W związku z tym czuję nieodpartą potrzebę wrzucenia czegoś ładnego ;)

No i bardzo ładnie się udało. Spodobała mi się bardzo 3. Fajna ta mgiełka.

jolly
14.01.10, 15:07
Ładnie.:wink: Dwójeczka mi się podoba. I trójeczka - ładny, złocisty kolor mgiełki zwraca uwagę. No i zazdroszczę Ci bardzo tej mgiełki i tej szadzi.

asfoto_p
14.01.10, 15:30
Noo brawo, Wisła fantastyczna, a to światło...
Rano jak wyjeżdżałem do szkoły to aż żal było, taka pogoda, idealne światło i ten szron...a tu 7 godzin w murach :/
Ciekawe jak pogoda zmieni się na weekend.

ps. "Zimna suka" też fajna ;)
pzdr

Lolita
14.01.10, 15:35
No piknie Pani :grin: Jedynka mi się odrazu skojarzyła z pociągiem i z moją listopadową podróżą do Pucka :wink: Dwójeczka też się podoba ale trójka i czwórka najbardziej :roll:

masakrer
14.01.10, 16:25
Fajny klimacik. Mnie podobnie jak Loli przypadly do gustu 3 i 4.

helmuth
14.01.10, 16:32
No nie wiem :roll:
Wszystkie fajne, mają klimat, ładne światło ale chyba pierwsze. Oprócz klimatu i światła ma jeszcze "cóś" konkretnego- most :grin:

lisiajamka1
14.01.10, 18:22
Bufetowo, zacna kobito ,co fajne klimaty na zdjęciach popełniasz,jakoś ten kolor śniegu w bajce 2 jakiś taki????

Mirek54
14.01.10, 18:33
Wszyscy o fotkach.Dlaczego nikt nie spyta czy zmarzla,czy miala ciepla herbate z wspomagaczem lub bez,czy szczesliwie i bez przeszkod do domu wrocila.O historie pytajcie.Fotka bez historii to nie fotka.
Ciesze sie ,ze nic Ci sie zlego nie stalo przy robieniu fotek:wink::grin:

Ania_
14.01.10, 18:34
Przepiękne, zwłaszcza 3. :grin:

k@czy
14.01.10, 19:25
no pani kierowniczko :) widze, ze w pejzazach ci do twarzy :) podobaja sie- calkiem inny styl - zreszta bardzo delikatny i mily dla oka.

aga_piet
14.01.10, 20:01
Lisiajamko, kolorki na 2 jakieś takie, bo może za mocno podciągnęłam kontrast i z jasnoliliowego zrobił się fiolet. Może faktycznie trochę przesadziłam :D Ale fiolecik lekki był.

Miło mi, że Wam się podobało.
Mirek, dzięki za troskę - historia była taka, że tak się zauroczyłam widokami, że nic a nic nie czułam zimna. Lekkim utrudnieniem był fakt, że musiałam mocno się pilnować aby nie rzucić się w jakąś zaspę (wzorem kolegi taztaza). Dzierżyłam aparat i mógłby on kąpieli w zaspie nie znieść. A te zaspy nad brzegiem Wisły zdradliwe są piekielnie, oj zdradliwe ;)

jolly
14.01.10, 20:15
Koleżanko Bufetowa, przyznam, że ja weekend planuję owocny. Między innymi za przykładem kolegi Taztaza zamierzam rzucić się w jakąś zaspę, co i Tobie serdecznie polecam. A o aparat się nie martw:wink:. Jeśli nawet ulegnie zniszczeniu, to nic to. A może nawet i lepiej (czego Ci oczywiście nie życzę). Ale kolega Mirek uważa, że marnujemy sobie życie robiąc te zdjęcia i marnując cenny czas na fotografowanie, obrabianie, potem pokazywanie, omawianie itd itp. :lol:

Mireczku, to taki żarcik oczywiście.

Adamss68
14.01.10, 21:53
Jolly, na zdjęciu z krami faktycznie światło było kiepskie (takie zresztą jest od kliku dni). Piękne krajobrazy dookoła ino światła niet - wybór należy do ciebie :)

Co do śmietany w butelce z kapselkiem - już kiedyś wyjaśniałam. Kupiłam tę śmietanę w Suchej Beskidzkiej 2 lata temu, wyprodukowana przez SM Wadowice :D Butelkę przywiozłam jako pamiątkę.

Poniżej jeszcze jedno zdjęcie z dnia niesłonecznego ale pięknie orzeźwiającego. Niestety - technicznie nie powala ale jest takie... optymistyczne :D
"Zimna suka"Suka..świetna!

kasprzyk
14.01.10, 22:36
Przez kilka dni spożywania dużych ilości sosu tabasco poziom endorfin w organizmie mem osiągnął stan maksymalny. W związku z tym czuję nieodpartą potrzebę wrzucenia czegoś ładnego ;)

Z dzisiejszego poranka:
"Hen, heen, za lasami, gdzieś daleko w Tczewie"

bravo!! bardzo ładne, coś innego u Ciebie, lubię zmiany ;)
pzdr

Rafał Czarny
14.01.10, 22:39
Ładne te pocztówy. Najbardziej widzi mi się pierwsza, ta z mostem.

Dawid
14.01.10, 23:38
Widoczki ładne miło popatrzeć :) A pies genialny jak dla mnie w swojej "prostocie" :)

Wiejo
15.01.10, 07:39
Osa jak dla mnie bardzo sympatyczny lajtowy horrorek który wręcz wymusza usmiech. Kobieta w klatce schodowej trzynająca białe zawiniatko kojaży mi się z troską, opieką, chronieniem. Kuchenne1 przenosi w czasie o co najmniej 30 lat wstecz i aranż tego zdjecia uważam za świetny. Wrująca kra bardzo fajnie wypatrzona. Zimna suka tytuł przewrotny gdyż ze zdjęcia wyziera ogromna radość psiaka. Seria widoczków z okolic Tczewa bardzo ładna.

taztaz
15.01.10, 12:29
Zdjęcia mają fajny klimacik ale tak bez skoku to nie wiem czy się liczy :)

ehosonda
15.01.10, 12:45
zimna suka najs

kubi
15.01.10, 12:54
Zimna suka się podoba.
A i ostatnia wrzutka bajkowa również :) ;)
Pozdrowionka

Kaz de Wro
16.01.10, 00:17
Opowieść z kuchni- bardzo klimatyczna, chociaż dla mnie trochę za ciasno cięta
Osa- na tak i raczej w oryginalnej wersji

aga_piet
17.01.10, 00:18
Podobały się pocztóweczki? To miło :D

Ponieważ mamy karnawał, zapodaję coś w temacie. Podpowiedzcie dobrzy ludzie, jak Waszym zdaniem lepiej, z winietką czy bez? Ostatnio mniej winietuję, tu uważam że jest ok.

"Zaproszenie na bal"

jolly
17.01.10, 00:21
Karnawał, zaproszenie na bal, a mina taka poważna. :wink:

grizz
17.01.10, 00:22
Z winietką... ale delikatniejszą ;)

NightCrawler
17.01.10, 00:34
Również jestem za wersja z winetą ale nie upierałbym się przy słabszej.

JacekO
17.01.10, 22:09
No to się wyłamię -pierwsze bardziej mi pasuje. A ogólnie bardzo fajny pomysł i wykonanie oczywiście. Alt +:grin:

Wiejo
17.01.10, 22:36
Taka forma zaproszenia zwiastuje bal pełen tajemnic, niespodzianek i dobrej zabawy. Co do wyboru to z lżejszą winietką bo podkreśla klimat balu.

kubi
18.01.10, 12:59
Jak dla mnie wersja z winietą ;)

lisiajamka1
18.01.10, 13:48
Witam.

Też jestem za mniejszą winietką. Sądząc po zaproszeniu będzie to
niezwykły, baśniowy bal.

robert1088
21.01.10, 23:01
WITAM i nadrabiam zaległości a więc - OSA -kadr filmowy z lat 50 (na topie były takie stwory ) zacny pomysł LENIWA NIEDZIELA - eee toż to moje miasteczko wypisz wymaluj MYŚL nr 17 -przejmujące foto ''niepokojące" dużo pytań bez odpowiedzi -kim jest ?co tutaj robi ? a może ...OPOWIEŚCI Z KUCHNI -meble jak u mojej babci -jest klimat ale czegoś brakuje KRY-świetne bankowo to wirus grypy albo inne bakterie pomysłowe ale dobre pomysły to Twoja domena ZIMNA SUKA -mój faworyt- kadr jak z ALASKI świetne foto HEN HEEN ... 3 -nazwałem " ŚNIEŻNE MOKRADŁA " to światło i opary ...ZAPROSZENIE NA BAL - dla mnie bez winiety -a za drzwiami ... ale to już inna historia

aga_piet
25.01.10, 01:21
Dziękuję wszystkim za wizytę.

Poniżej kontynuacja sielsko-zimowej serii. Wiem, że trochę przegięte w swej mamałygowatości ale... tak było i tak chciałam pokazać. Brak wyrazistego akcentu wynika z braku ładnego pierwszego planu ;)

"Kartka ze szkicownika"

Wiejo
25.01.10, 10:07
Jako kadr sama określiłaś a jednak udało Ci się pokazać klimat takiej aury polegajacy na zderzaniu sie światła słonecznego z wilgocią parującego śniegu przy solidnym mrozie.

lisiajamka1
25.01.10, 10:09
Nastrojowe, piękne zdjęcie, takie pastelowe wręcz orientalne.
Pozdrawiam.

JacekO
25.01.10, 10:16
Sielsko-zimowe -fajny klimacik i trochę inne spojrzenie na zimę. Miłe w odbiorze. :)

waruga
25.01.10, 18:09
Nie zawsze oglada sie takie fotki, mgla tez ma swoj urok o tej porze roku. Fotka przyjemna w odbiorze...

kubi
25.01.10, 20:16
Delikatny widoczek, ładnie przedstawione zamglone powietrze :)

Ania_
25.01.10, 20:31
Aż oszroniło ekran, świetne jest. Bardzo nastrojowe i ładnie zarysowało słońce kontury.

asfoto_p
25.01.10, 21:45
Też tam bywam, to chyba widok na kościół w Gorzędzieju z mostu nad Wisłą na końcu tzw. Berlinki?
Ciekawe miejsce... w sobotę (dwa tygodnie temu ) widziałem tam wysoko przelatującego Bielika, mam nawet słabe zdjęcie zrobione 14-42.

yac
25.01.10, 22:03
ja oczywiście się rozgadam;
bardzo fajne - klimatyczne i tajemnicze / ale ostatnie mi nie pasi /

Dawid
26.01.10, 00:11
Bardzo ładnie pokazane, delikatne takie.

aga_piet
26.01.10, 00:25
Też tam bywam, to chyba widok na kościół w Gorzędzieju z mostu nad Wisłą na końcu tzw. Berlinki?
Ciekawe miejsce... w sobotę (dwa tygodnie temu ) widziałem tam wysoko przelatującego Bielika, mam nawet słabe zdjęcie zrobione 14-42.

Spostrzegawcza bestia :)
Fajnie, że Wam się podoba (lub nie ;)) Zima nas raczy bajkowymi krajobrazami, niejeden jest zmuszony odejść choć na chwilę od własnych kanonów :D

aga_piet
5.02.10, 21:28
Wątek zaniedbuję. Co zrobić - same okołozimowo-krajobrazowe motywy ostatnio mi się nawijają...

"Jutro popłyniemy daleko"

Wiejo
5.02.10, 22:24
W samychkrach to cieplutkie słoneczko odbijające się w wodzie czyżby wiosenkę nam zwiastowało. Na zdjęciu fajnie udało sie zespolić kształty i barwę. Ładne.

waruga
5.02.10, 23:37
Ladnie zlapane sloneczko...

chris
5.02.10, 23:53
Jak dla mnie nr.2 rewelka

aga_piet
6.02.10, 01:19
Jak dla mnie nr.2 rewelka
chris - nr.2 w jakim sensie?

Poniżej przedstawiam spontaniczną sesyjkę parkową. Jedno zdjęcie z lekka pojechane, dla równowagi wrzucam też normalniejsze ;)
Wkrótce zaleją nas kolory, to jest próba powolnego do nich się przyzwyczajania.

"Różowa małpa" (I i II)

k@czy
6.02.10, 06:29
Rozowa nr 2. Malo ich widzialem, ale przypomina troch ecross. Zdradz wiecej szczegolow- jakis projekt szykujesz, czy szybka wiosne wrozysz ? ;)

grizz
6.02.10, 09:59
Hmm te ostatnie jakies bez klimatu :(

aga_piet
6.02.10, 12:48
Rozowa nr 2. Malo ich widzialem, ale przypomina troch ecross. Zdradz wiecej szczegolow- jakis projekt szykujesz, czy szybka wiosne wrozysz ? ;)

Pisząc "wkrótce" miała na myśli wiosnę. Nie wiem czy szybką, wolna też w końcu nadejdzie ;)

Grizz, wiem że bez klimatu, to bardziej zabawa z kolorem, za którym zaczynam trochę tęsknić. Może i na klimat wena wkrótce nadejdzie.

aga_piet
13.02.10, 23:52
Troszkę się pośpieszyłam z tematem, jeszcze kilka dni, wybaczcie - w tygodniu mogę nie mieć czasu ;)

"Szlaban na tv"

Piotr Grześ
14.02.10, 00:02
Oj, bufetowa, masz Ty talent kobieto. Zawsze tu z przyjemnością zaglądam. Pewnie też dobrze gotujesz!

grizz
14.02.10, 00:12
Światło takie nieciekawe :(

aga_piet
14.02.10, 00:26

Masz rację grizz, nie jest to moja mocna strona :(
Ale kolor jest chociaż... ;)

wanilia
14.02.10, 00:49
Z oststnich kra ładnie wyłapana. Szlaban na TV świetny pomysł, trochę jakości brakuje,
Serdecznie pozdrawiam :grin:

lisiajamka1
14.02.10, 11:17

Jaka sytuacja dziewczynki -takie światło.:wink:
Moim zdaniem zdjęcie bardzo fajne-jest klimat.

JacekO
14.02.10, 12:28
....... w tygodniu mogę nie mieć czasu ;)

...znaczy szlaban na komputer.:grin:
Bardzo fajne i pomysłowe. Szczerze podziwiam pomysły.

Qben
14.02.10, 12:40
Mi w tym ostatnim brakuje pomysłu właśnie:-P Widząc zdjęcie mam wrażenie że dziewczynka zerka właśnie na TV

k@czy
14.02.10, 18:15
Inscenizacja sugeruje raczej "Szlaban na radio" ;)

Wiejo
14.02.10, 22:25
Pinkmonkee wolę zdecydowanie bez obróbki. Zdjecie odbieram jako groteskę postaci i koloru fajnie kontrastującą z dość monotonnym zimowym plenerem. Szlaban na TV - inscenizacja fajna i zwracająca uwagę ale dość ciemnawa bez uzasadnienia. W tytule zostawiłbym tylko szlaban bez żadnego określenia.

Mirek54
15.02.10, 09:46
Inscenizacja sugeruje raczej "Szlaban na radio" ;)

Sklaniam sie na TV z uszkodzonym kineskopem.:grin:A ten owoc to dla chlopaka?Takie nawiazanie do korzeni?

aga_piet
16.02.10, 23:49
Mam jeszcze ciut inne wersje (chodzi głównie o rekwizyty, do których były uwagi).
Mówicie o surowej stylizacji, trochę nie w klimacie. Otóż miałam na myśli to, że dla dziecka szlaban na tv może być równoznaczny z totalną ascezą. Dla nas brak tv oznacza otwarcie nowych możliwości. One są chyba jednak bardziej zakorzenione w popkulturze. Oczywiście możemy mieć na to wpływ, problem jest trochę wyolbrzymiony ;)
Co do braku jakości - niezmiennie biję się w pierwś - w tym wypadku wyjątkowo nie powiem "tak miało być" ;)

Oczywiście dziękuję każdemu, komu chciało się coś skrobnąć.

masakrer
17.02.10, 00:34
Chyba ta pierwsza znudzona mina jest bardziej wymowna i jak najbardziej odzwierciedla skutki tego szlabanu na Tv.

waruga
17.02.10, 01:11
Sceneria oraz rekwizyty uzyte...tworza fajny klimat w odbiorze Twoich zdjec...

Dawid
17.02.10, 10:49
zdjęcie o nazwie "szlaban" msz najlepiej odzwierciedla Twój zamysł:)

Agulka
17.02.10, 12:52
"Szlaban" moim zdaniem jest najbardziej wymowny, mina dziewczynki w moim odczuciu idealnie pokazuje nie tylko znudzenie, ale też obrazę: widać, że córka coś przeskrobała, dostała za to karę i normalnie strzeliła żółwia. Focha znaczy. ;)

Wiejo
17.02.10, 23:09
Naburmuszona mina w pierwszym od razu sugeruje mimowolny ukryty bunt i to jest trafienie jako szlaban najbardziej celne i wymowne. Drugie bardziej kojarzy mi się z tesknotą i żalem, że nie ma na co stawiać szlabanu.

Lolita
18.02.10, 19:38
Nic nowego nie napiszę... Oj mają klimat te Twoje zdjęcia bufetowo :roll:

k@czy
18.02.10, 19:45
Nie wiem, czy juz cie nie pytalem: co ty jej mowisz, ze ona taka mine robi?? Moj, zeby takiego dasa walnac, to musi miec prawdziwy szlaban na TV :) Nie zezloscilas jej naprawde, co? :wink:

aga_piet
18.02.10, 19:57
Przed każdą sesją tłumaczę jej, jaką ma rolę do odegrania. Tu wyszła przekonująco - widocznie wizja szlabanu na tv bardzo pobudziła jej wyobraźnię :)

masakrer
18.02.10, 22:04
Przed każdą sesją tłumaczę jej, jaką ma rolę do odegrania. Tu wyszła przekonująco - widocznie wizja szlabanu na tv bardzo pobudziła jej wyobraźnię :)

Pewnie pomyslala, ze jak nie walnie takiego focha o jakiego matce chodzi, to faktycznie sesja sie skonczy.....szlabanem na TV..:wink:

aga_piet
21.02.10, 00:35
Zmiana nastroju - kilka ludzików.
Najpierw portret wojaka, a potem portret psychologiczny dwóch odmiennosystemowców - nikoniarza i soniarza ;)
Taki lajcik trochę.

wojciech_gd
21.02.10, 00:47
dobry wojak dobry, podoba mi się:) a ostatni pan, ma taki swojski wyraz twarzy :P ładnie uchwycone

masakrer
21.02.10, 00:52
Piekna nasza Polska cala :wink:

Tomashhh
21.02.10, 11:42
odmiennosystemowcy najlepsi jak dla mnie, szczegolnie ten drugi:wink: wojak tez elegancki, a wracajajac jeszcze do szlabanu na tv. to swietny pomysl i rownie swietnie zrealizowany:)

kasprzyk
21.02.10, 12:03
Najpierw portret wojaka, a potem portret psychologiczny dwóch odmiennosystemowców - nikoniarza i soniarza ;)
Taki lajcik trochę.

:) wyszło komicznie

wanilia
21.02.10, 12:39
Uśmiałam się :mrgreen:

lisiajamka1
21.02.10, 17:39
Odmiennosystemowcy spoglądają na swe aparaty z jakimś takim
dystansem, bez entuzjazmu, wręcz z napięciem na twarzy.
Czym zawiniły te aparaty? :wink:

Lolita
22.02.10, 10:07
Soniarz... Ja nie mogę... :roll::lol:

kowalikster
22.02.10, 10:57
Wszyscy Soniakowcy tak wyglądają? Qbic do tablicy

JacekO
22.02.10, 11:43
Świetna seria. Ale ten ostatni naprawdę kapitalnie uchwycony. Że aparat może dać tyle radości. :grin:

masakrer
22.02.10, 16:46
Że aparat może dać tyle radości. :grin:

Taki maly a cieszy :mrgreen:

acidmk
22.02.10, 17:05
Pan z Sony to mój faworyt :)
Super złapane !

Fajny pomysł na całą galerię...ludzie i ich aparaty :)

Wiejo
24.02.10, 20:58
Dobry wojak, tutaj facet ma twarz bardzo fotogeniczną i mieć do dyspozycji takiego modela to klika serii portretu o różnej tematyce na pewno by powstało. Oglądając fotografujacych rozbawiłem sie dobrze. Świetnie uchwycone postacie.

e-510
24.02.10, 22:16
Taki lajcik trochę.

Szkoda,że jakiś olympusiarz się nie załapał. :P

Maestro1984
25.02.10, 09:30
Szkoda,że jakiś olympusiarz się nie załapał. :P

Olympusiarze nie są tak "fotogeniczni" ;-)

jolly
25.02.10, 10:41
Ło matko, ale twarze :lol: Genialne po prostu i na samopoczucie jaki wpływ mają - od razu się uśmiech szeroki na twarzy pojawia.

szklarz
25.02.10, 23:17
Świetne

taztaz
25.02.10, 23:22
Pan z sony miazga i jaką ma super zębatkę:)

aga_piet
28.02.10, 00:38
Cieszę się, że podobają Wam się moi ziomale, mimo że innostystemowi :D

Poniżej seria - od razu przepraszam za ilość. Nie mogłam się zdecydować, jednocześnie proszę Was o pomoc w wybraniu/odrzuceniu tak, aby zostały 3 zdjęcia. Nigdy nie kręciły mnie mewy ale tu... były takie wdzięczne i leniwe :)
To jest seria traktująca o żegludze śródlądowej - zupełnie realna i na czasie :)

"Żegluga śródlądowa"

NightCrawler
28.02.10, 00:47
Jak dla mnie 5 i 7 powinna zostać :)

Lolita
28.02.10, 00:50
Bufetowo, jak dla mnie to jak nie Twoje... Nie zabij mnie :???:

aga_piet
28.02.10, 00:59
Wiem, że nie moje, spoko :)
Jutro wstawię namiastkę czegoś mojego (na pocieszenie) ;)

aga_piet
28.02.10, 10:38
Najdziwniejsze jest to, że nie lubię zdjęć mew.
No dobra, dla równowagi coś "mojego". Scenka raczej codzienna, do aranżowanej modelka mi się zbuntowała ;)

"Koza"

lisiajamka1
28.02.10, 17:18
Jeśli chodzi o mewy,to moim zdaniem 2 5 6.
Co do "Kozy" zdjęcie fajne, jak zwykle w Twoim klimacie,
tylko modelka mało wyrazista, może gdybys trochę bliżej i niżej
do sceny podeszła.

Wiejo
28.02.10, 21:08
Z płynacą krą wybrałem zdjęcia 5 i 8 dlatego, że całość lodu jest w kadrze i nic się bokami nie wymyka ani nie wymaga dopowiedzenia. Technicznie zaś lekko kuleją. Koza- zdjęcie o raczej smutnym przekazie odgrywanym przez modelke i otaczającym ją świecie. Nie dziw się, że następuje bunt, to reakcja na szlabany i posadzenie w kozie:wink:.

geo
28.02.10, 21:20
Bufetowo, jak dla mnie to jak nie Twoje... Nie zabij mnie :???:

bo zima za długa i wszystkim tęskno do zdjęć "swoich" fajny wątek niektóre zdjęcia n1

masakrer
1.03.10, 01:05
Z wrzutki o mewach : 5, 7 i 8 .
Natomiast dziecko jak koza, musi czasami sie uprzec albo zbuntowac :wink:

waruga
1.03.10, 12:40
Jak dla mnie to 5. oraz 7. Ladne fotki zimowe.

Sawa
2.03.10, 00:16
Cześć Pani Bufetowa,

Zaglądam, zawsze jak tylko widzę "z deszczu wyżęte..." więc i ostatnie również wszystkie sobie oglądałem na bieżąco.
"Na lewo" - świetne, takie klimatyczne.
"Melanholic okienny" - ja myślę, że powiązanie kilku motywów wyszło ci całkiem dobrze. Podoba mi się ta inscenizacja, przemawia refleksją.
"Myśl nieuczesana nr 17" - to jedno z tych, co to mi się podobają 'bardziej', bo i zdjęcie jest "bardziej". To jest właśnie 'wyżęte'.
"Osa" - miejscówka świetna, zdjęcie udane.
"Leniwa niedziela" - fajnie poprowadziłaś wzrok i to światełko - bardzo przyjemnie.
"A pokój na ziemi" - zdecydowanie pamiętam to miejsce. :) wyżęłaś, Bufetowo.
"Hen, heen, za lasami, gdzieś daleko w Tczewie" - pozytywna zima. To z mostem w tle - mi podeszło najbardziej.
"Zimna suka" - minimalizm oddany w pełni. Wyżęłaś, Bufetowo.
"Cumulonimbusy, wirus grypy i mapa pogody" - pomysł na nazwy przedni :)
"Opowieści z kuchni" - poczułem się jak na wsi u babci w zamierzchłych czasach wczesnej podstawówki... Ciekawe. do dopracowania.
"Kartka ze szkicownika" - bardzo mi się spodobało, delikatne i ulotne, mimo, że stabilne.
"Zaproszenie na bal" - zaciekawiłaś. też do dopracowania.
"Różowa małpa" ver I interesujące, jakby miała szpilki zamiast śniegowców...
"Szlaban na tv", wszystkie 3, spodobało mi się, klimat klasztornej pieczary gdzie 'namawia' się dzieci do przemyśleń...
"portret wojaka"- fajny i fajna konwersja BW.
"Żegluga śródlądowa" mi się tam mewy podobają, szczególnie te z niebieskawym tłem
"Koza" - ciekawe, może można coś dodać, ale już prawie prawie do wyżęcia...

Fajne są te twoje spacery i pomysły, miło się wybrać z tobą na przechadzkę - polecam ;)

pozdrawiam,

Kaz de Wro
2.03.10, 21:39
Przedostatnie teamty bardzo ładnie ujrzane.
Wojak i konsortes, to aż się prosi o tryptyk, albo jakiś inny kilka-ptyk[-)

Żegluga śródlądowa - także pomysłowo no i transport za zupełną darmochę
;-)
Pozdrawiam

aga_piet
6.03.10, 00:31
Dziękuję wszystkim za odwiedziny.
Sawa - to była bardzo miła analiza :)

Poniżej coś w starym stylu, oficjalnie żegnam zimę zdjęciem "Ostatni śnieg".
Do wyboru dwa (dla lewo- i praworęcznych). Może i jeszcze spadnie jakiś śnieg, może i przymrozi ale to już takie... krzyki rozpaczy. Ignorujmy zgodnie ;)

grizz
6.03.10, 00:36
ŚWIETNE! Odetchnąłem z ulgą, bo ostatnio jakiś spadek formy związany z klimatem zdjęć widziałem... ale powrót piękny.

Lolita
6.03.10, 00:38
Nooooo (file://\\nooooo) Bufetowo! Cacy... Twoje klimaty wróciły :roll:
Dla mnie druga wersja bardziej przekonuje. Dziewczynka skulona w rogu oddaje zimowy (mrożny) klimat :wink:

Nawet mam tytuł... Dziewczynak z zapałakmi - happy end :grin:

aga_piet
6.03.10, 00:39
Grizz, spadek formy jest stały, z kimś mnie mylisz :P

droplet
6.03.10, 00:46
bardzo podoba mi się 'koza' :-)

waruga
6.03.10, 01:08
Dwojka mnie urzekla, jak z basni Andersena jak wspomniala Lolita.

hades
6.03.10, 01:16
Tak jak pisałem na IRCu, nr.3 :).
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Wróć! Tu występuje jako drugie zdjęcie.

aga_piet
6.03.10, 01:27
Ma tytuł "Ostatni_snieg3" czyli trójka jest. :)

taztaz
6.03.10, 05:18
noooooooooooooooo że tak powiem ostatni_śnieg 03 zacnie, skłonny nawet jestem pomarznąć przy tych drzwiach, tylko że ja ni marznę :(

lisiajamka1
6.03.10, 09:41
Też, mnie te śniegi się podobają, ale zimo precz.

toko
6.03.10, 15:49
ostatni_śnieg03, udane ujęcie, dziewczynka z zapałkami to również moje pierwsze skojarzenie. Fajny klimat.

Wiejo
6.03.10, 20:24
Ostatni snieg ładne ale oznaczone 3 ma wyjatkowy klimat. Przypuszczam, że powodem tego jest już niemal wchodząca w bramę postać a śniegowe mazy chcą jakby przyspieszyć tę decyzję. Zwraca uwagę na plus stylizacja modelki oraz kolor jak i budowa bramy.

Ania_
7.03.10, 09:06
3 doprawdy świetna. Dziewczynka wyraźnie chroni się przed śniegiem. Bardzo, bardzo fajne. Klimatyczne miejsca masz w Tczewie. :)

nevra
8.03.10, 00:25
Bardzo fajne. Zwłaszcza "3". Rzeczywiście kojarzy się z dziewczynką z zapałkami, ale i z biednymi dziewczynkami z "Małej księżniczki". Londyńska ta zima.

wanilia
8.03.10, 00:30
I koza i drugie- ostatni śnieg świetne i w Twoim klimacie. Podobają się. W obydwóch mogłaby buźka być nieco bardziej widoczna :grin:
Pozdrawam :grin:

masakrer
8.03.10, 01:21
Fotki i klimat cacy. Ale jestes pewna, ze to ostatni snieg...:wink:

Rafał Czarny
8.03.10, 08:38
Ostatni śnieg superowy, zwłaszcza druga fota. Fajnie wyglądałoby to zdjęcie w BW.

Tomashhh
9.03.10, 23:50
Aga, "ostatni snieg 3" po prostu ba... baaa... baaaaardzo dobre:grin:

aga_piet
15.03.10, 00:31
Mam ciekawostkę dla Was. Przez ostatnie kilkanaście dni stan Wisły w mem mieście był bardzo wysoki, kilka dni przekraczał stan alarmowy. Między wałami są dość rozległe pastwiska - w całości zostały zalane.
Wody opadły, wybrałam się więc obejrzeć krajobraz po bitwie. W pierwszym momencie byliśmy zaskoczeni, że mimo tylu dni pod wodą, na polach jest śnieg - jak to możliwe? (fot. 1 - widok na Tczew z mostu, w tle widać rzekę, bliżej zalane wodą pastwisko, najbliżej - ten właśnie śnieg).
Po uważniejszym przyjrzeniu się zauważyłam, że ów "śnieg" to nic innego jak kry. Na zdjęciu nr 2 widać mnóstwo porozbijanych o przęsła mostu kier (kr, krów? ;)) Trudno mi było pokazać ich ogrom, powinnam dla odzwierciedlenia proporcji położyć obok nich pudełko zapałek :) Celowo zostawiłam kawałek mostu.
Na zdjęciu nr 3 widać wał - do tego miejsca sięgała woda. Wirujące lód, kry i woda utworzyły fajne muldy.
Od strony miasta te białe połacie wyglądają jak śnieg. W rzeczywistości to grube tafle lodu (fot. 4, 5, 6, 8 ).
Betonowe słupki stanowiące granice między pastwiskami z lekka się poprzechylały pod wpływem nurtu (fot. 7) :)

Sorki za przydługawy opis, niecodziennie jednak jest okazja do przypatrzenia się sile żywiołu i efektom jego działania. Mam nadzieję, że chociaż ciut oddałam klimat.

wanilia
15.03.10, 00:35
3 zdjecie wyszło świetnie. :grin:
Jejkuuuuu!!! jak ja czekam na wiosnę!:grin:

jolly
15.03.10, 11:48
Nieźle jednak oddałaś obraz, który pozostał po żywiole.

acidmk
15.03.10, 12:01
Hej,
Jak dla mnie najlepsze 2,4 i 6 Bardzo fajny klimat a jednocześnie reporterska pasja :)

Bardzo fajnie się to ogląda

robert1088
15.03.10, 21:35
Witaj 4 wygląda tak jakby lodowiec "pożerał " połacie ziemi -dobre. Zresztą cała seria przypomina mi "epokę lodowcową "

michas990
15.03.10, 22:25
jak dla mnie 3 i 4 bomba :mrgreen:

Tomashhh
15.03.10, 23:10
ja mam podobnie, ale zawiesilem oko na dluzej tez przy 6 i 8:grin:

masakrer
16.03.10, 00:08
Z zywiolem trudno walczyc Bufetowa, ale bardzo fajnie go pokazlas.

toko
16.03.10, 13:00
Fajna seria, moi faworyci 3 i 4.

ehosonda
16.03.10, 16:14
operacja wisla (http://www.marekkaminski.com/index1.php?p=blog)
stawiam na kr
za ot so ry
pz dr
e

:)

Wiejo
16.03.10, 17:03
Pozostała kra na lądzie jako, że nietypowa podoba się najbardziej. Jej niszczycielską siłę pokazują pochylone słupki, grubość lodu, spiętrzenia i spękania. Ciekawy przekaz tego groźnego i zarazam ładnego zjawiska.

aga_piet
22.03.10, 00:57
Mam pewne ulubione miejsce, gdzie chętnie wracam z aparatem :) Dziś sesja deszczowo-parasolowa. Trzy zdjątka (ten drugi tytuł mi się nie podoba).

"Nie trzaskać!"
"Troska niedoskonała"
"Marcowe zawirowania"

wanilia
22.03.10, 01:11
Fajne te deszczowe, tczewskie klimaty, pierwsze podoba mi się najbardziej, no i mala ma świetne glany! :grin:

masakrer
22.03.10, 01:20
Bufetowa, bardzo fajne te ostatnie foty ale takie smutne.
Moze kiedys sie doczekamy czegos z bardziej optymistycznym akcentem..:wink:
Pierwsza najbardziej przyciagnela moja uwage. Glany i parasol z odzysku swietnie do siebie pasuja.

waruga
22.03.10, 06:18
Jedynka swietna...

Lolita
22.03.10, 11:01
Świetna ta deszczowa seria. Jedynka, tak jak przedmówcom podoba mi się najbardziej. Choć trójka też superancka, bo widać walka małej z wiatrem :wink:

lisiajamka1
22.03.10, 11:05
Zmagania z parasolką znakomite.

acidmk
22.03.10, 12:20
Szacun za serię parasolkową Super pomysł !!

Tomashhh
22.03.10, 13:28
ha ha ha, smieje sie z radosci:grin: ech, Aga, Ty to potrafisz przyciagnac widza, bardzo zacne kadry, jak zawsze w Twoim wykonaniu:) jak zawsze maja taki "bufetowy styl" gratki:grin:

toko
22.03.10, 16:07
Wszystkie 3 fotki bardzo fajne. Ciekawy pomysł, doskonała realizacja.

Quentin35
22.03.10, 18:03
Jedynka i trójeczka podobają mi się najbardziej :)

P.S. Mam nadzieję, że to "fotomodelowanie" nie było za karę ;)

nevra
22.03.10, 21:24
Fotki z parasolem to dla mnie kontynuacja "dziewczynki z zapałkami". Też przejmujące. Udana seria.

Wiejo
25.03.10, 22:34
Ostatnia seria to jak opowieść którą otwiera rozterka czy ten skrawek ochroni przed deszczem, na drugim rozczarowanie, że to trochę mało, na trzecim optymistycznie ponieważ wiatr z ręki parasola nie wyrwie.

Kaz de Wro
26.03.10, 23:06
Z ostatniej serii, "Marcowe zawirowania" ale klimatem pasuje mi do jesieni, takie bezoptymistyczne, smutne trochę.

outsider
28.03.10, 21:47
bardzo interesujące zdjęcia dziewczynki z parasolką.... gratuluję kadrów.

aga_piet
29.03.10, 00:02
Dziękuję wszystkim miłym gościom za wizytę.

Poniżej 3 niewinne zdjęcia, które wrzucam mimo niezadowolenia z końcowych efektów. Wrzucam, gdyż coraz częściej mam wątpliwości typu "czy to zdjęcie zasługuje na publikację", a jeśli cały czas będę odpowiadać przecząco - zabraknie mi miejsca w szufladzie ;)

"Lektykarska2" to typowe zdjęcie z cyklu "córka bufetowej ustawiona w jakiejś ładnej bramie/drzwiach". Podobały mi się kolorki bramy, chciałam ją jakoś uwiecznić, a pewien rowerzysta zbyt szybko przejechał abym zdążyła zmienić czas ("Lektykarska1"), przez co zmarnowałam fajne, niepozowane ujęcie.
Jako trzecie, bardziej ponure "Bardzo Stare Miasto".

helmuth
29.03.10, 00:09
Podobały mi się kolorki bramy, chciałam ją jakoś uwiecznić, a pewien rowerzysta zbyt szybko przejechał abym zdążyła zmienić czas ("Lektykarska1"), przez co zmarnowałam fajne, niepozowane ujęcie.Nie wiem, czy zmarnowałaś :roll:
Widać dynamikę. Od razu można poznać, że niepozowane :grin:
Kolory bramy, rzeczywiście przednie :)

wanilia
29.03.10, 00:13
Ogladając oststnią fotkę przypomniała mi się pewna historia.
Kiedyś jako mieszkanaka bloku wrzucalam śmieci do podobnego kontenera.
Otworzylam pokrywę i dostałam latarką po oczach. Zdarzyłam wykrztusić tylko "O! Przepraszam":wink::lol:
Wcale nie uważam , że zmarnowałaś kadr,a propos 2 zdjecia, jakiś dynamizm się wkradł do statycznego zdjęcia. Lubię tu zalądać :grin: swojsko jakoś tak jest :grin:

masakrer
29.03.10, 00:43
Jesli masz wiecej takich w szufladce, to powinnas zaczac w niej robic pozadek...bo az szkoda.
Z rowerem nawet niechcacy fajnie wyszlo :wink:
Ostatnie, no coz...smutna rzeczywistosc.

Tomashhh
29.03.10, 09:20
...wrzucam mimo niezadowolenia z końcowych efektów...
a bylas kiedys zadowolona na 100% ze swoich prac?:wink: nie szukaj dziury w calym Aga:grin: wszystkie trzy maja ten "bufetowy" akcent, smaczek i wszystko gra:) i nie chowaj po szufladach, tylko podrzucaj nam, zebysmy mogli sie nimi cieszyc:)

jolly
30.03.10, 17:22
Wszystkie 3 bardzo mi się podobają, choć są tak różne. Pierwsze bardzo optymistyczne, radosne. Drugie takie filozoficzne trochę - wszystko wokół gna, przemija a brama jest. I trzecie przygnębiające i niestety prawdziwe.

Wiejo
4.04.10, 07:44
Pierwsze dwa na których fajnie gra kształt i kolor odbieram na wesoło. Dodatkowo wyglądająca dziewczynka jakby spodziewała się jakiegoś psikusa ze strony kolegów i jadąca na rowerze nadają fajnej dynamiki. Ostatnie to już sam wygląd usytuowania śmietników jakby w koszmarnych katakumbach i mocno sugerująca zatrzymana scena sprawia, że odzywa się współczucie u odbiorcy.

e-510
4.04.10, 09:42
Witaj.

Z ostatniej trójki,najbardziej podoba mi się lektykarska2.jpeg.
Szkoda trochę,że tak duża GO,bo fajnie by było gdyby plan w głębi bramy był tutaj najmniej istotnym elementem.
Brama godna zdecydowanie dalszych eksploracji. ;)

Pozdrawiam.

aga_piet
8.04.10, 20:56
Dziś wrzucam trzy różne spojrzenia na typowy radosny poranek kwietniowy.
Oj, inspiracji mi trzeba ostatnio, wyjechania w obce miejsce lub (jak na pierwszym) ożywczego działania mgły.

"Typowy radosny poranek kwietniowy"
"Sklep pod specjalnym nadzorem"
"Idź w stronę światła!"

Tomashhh
8.04.10, 21:01
Aga, przyjmujesz na korepetycje?:grin:

NightCrawler
8.04.10, 21:16
Pierwsze świetne. Miód klimat.

Wiejo
8.04.10, 21:47
Pierwsze rewelacja. Okropnie mi sie spodobało jest niesamowite. Na dwóch pozostałych klimat samotnosci w wielkim mieście nasuwa się patrząc na pojedyncze postacie. Wracajac do pierwszego zapamietam je tak jak Twoje słoneczniki. Na pocieszenie juz któryś w tym roku wyjazd fotograficzny kończę po przeglądnieciu klik pierwsze, shift, klik ostatnie i delete.

Mirek54
8.04.10, 21:51
Aga.Mieszasz,oj mieszasz.Mieszaj wiecej.

taztaz
8.04.10, 21:58
Aga mgliste rewelacja, podobają się i tyle.

drozdu
8.04.10, 22:05
Mgła rewelka. Wywalił bym tą rynnę z samego lewa

wanilia
8.04.10, 22:13
Pierwsze fantastyczne!

e-510
8.04.10, 22:39
Dziś wrzucam trzy różne spojrzenia na typowy radosny poranek kwietniowy.
"Typowy radosny poranek kwietniowy"
"Sklep pod specjalnym nadzorem"
"Idź w stronę światła!"[/B]

"Typowy radosny poranek kwietniowy" - bardzo lubię takie klimaty i to zdjęcie dziś wygrywa! :)
Nie ma to jak gęsta,biała mgła - czarodziejka klimatów...

Pozdrawiam mgliście aczkolwiek wyraźnie. ;)

Dawid
8.04.10, 22:57
Zamglone zdjęcie bardzo mi się podoba .:wink:

waruga
8.04.10, 23:01
Mgla o poranku...fantastyczna.

helmuth
8.04.10, 23:37
Chłopiec z jamnikiem zaaranżowany?:-P
Świetne :grin:

Rafał Czarny
8.04.10, 23:47
Pierwsze mi się podoba mimo chaosu kompozycyjnego.

qbic
9.04.10, 00:06
1-sze kul jest, ogon idealnie pasuje do latarń

Rafał Czarny
9.04.10, 00:12
Mła skromna osoba widzi ten kadr w ten sposób*:

* Mam nadzieję, że nie masz żalu za pocięcie dzieła.

masakrer
9.04.10, 00:20
O mgle juz sie wszyscy wypowiedzieli; jest fantastyczne, ale moja uwage zatrzymala rowniez ostatnia.."Idz w strone swiatla" .
Calkiem fajny i znajomy klimat.

jolly
9.04.10, 08:28
Aguś, fantastyczne te ostatnie zdjęcia.

aga_piet
9.04.10, 08:38
Rafał, kompozycyjnie Twoje cięcie jest DUŻO lepsze. Uparłam się na mnogość latarń i tych drutów, szkoda mi było ciachać. Być może to był błąd...

Dziękuję za wszystkie odwiedziny.

drozdu
9.04.10, 09:34
cięcie Rafała mniej mi się podoba

aga_piet
21.04.10, 23:14
Eloł. Mam fajne miejsce w mieście, dziś udało mi się tam pstryknąć kilka zdjęć. Nie obyło się bez ofiar ale oszczędzę Wam szczegółów przy jedzeniu ;)

"Z pracy - do pracy - z pracy - do pracy"

taztaz
21.04.10, 23:16
wieża ciśnień moje marzenie :) nikt nie powie taz do konta :) .
ofiary ile sztuk? jakby co upiekę ciasto z pilnikiem i prześle za kraty :)

aga_piet
21.04.10, 23:21
A wcależebonie, bo to wieżyczka mostu :P Nabrał się, lelelele!
A z kątem to fakt :)

taztaz
21.04.10, 23:26
o ja głupi, nabrany. fajne miejsce.

Wiejo
22.04.10, 09:36
Doceniam starania i charakterystyczna postać jest fajnym akcentem. Miejsce ciekawe ale napisy na ścianach dość mocno dają się we znaki i rozmywają wyłaniający się z klimatu zdjeć codzienny mozoł.

aga_piet
25.04.10, 21:38
Jakieś czas temu zaprezentowałam krótką charakterystykę innosystemowców:
https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=603531&postcount=1343

Do kolekcji dołączam fotkę "Uczeń i mistrz" :D

hades
25.04.10, 22:02
Ciekawe to ostatnie. Ale... kto tu jest mistrzem, a kto uczniem ;).

Saboor
25.04.10, 22:08
Ciekawe to ostatnie. Ale... kto tu jest mistrzem, a kto uczniem ;).

Buffi dziękuję za fajne kadry w Twoim wątku, jest na co popatrzeć
Hades tam nie ma uczniów :twisted:
Pozdrawiam

Tomashhh
25.04.10, 23:15
no ladnie wypatrzylas:grin:

K_Puchatek
25.04.10, 23:26
Jak zwykle z wielką przyjemnością nadrabiam zaległości w Twoim wątku...
Pozdrawiam

drozdu
26.04.10, 08:35
uśmiałem się z ostatniego.
przecież wiadomo, który to mistrz (bo nie aparat robi zdjęcia...) a mały cóż, musi nadrabiać czymś innym.

Wiejo
26.04.10, 08:36
Świetna scenka, bardzo przekornie podany temat. Taki już czas, że wiek i doświadczenie życiowe a nawet wiedza często gną się guziczkami elektroniki tak bardzo łatwo przyswajalnej przez młodzież.

Saboor
26.04.10, 11:08
(bo nie aparat robi zdjęcia...)
Hmmm to tylko teoria :mrgreen:

Quentin35
26.04.10, 11:41
Rzeczywiście ciekawie uchwycony ten ostatni kadr choć mogą być jeszcze inne teorie na temat tego obrazka. Aparat odwrotnie proporcjonalny do wzrostu czy też za przykładem golfowym - chłopiec do noszenia sprzętu foto ;) . Tak czy siak bardzo fajnie.

aga_piet
7.05.10, 23:19
To zdjęcie chodziło za mną od dawna ale klatka służyła za żyrandol i z powodu technicznych trudności nie mogłam jej wykorzystać :)
Pokazuję dwie wersje. Pierwsza - pechowo źle ją naświetliłam przez co niebo jest niefajne, za to model w fajniejszej pozycji. Na drugiej - odwrotnie.

Igorra
7.05.10, 23:25
zazdroszcze Ci pomysłowości :) MSZ pierwsze lepsze, lepiej widać oczy dziewczynki

e-510
7.05.10, 23:26
To zdjęcie chodziło za mną od dawna ale klatka służyła za żyrandol i z powodu technicznych trudności nie mogłam jej wykorzystać :)
Pokazuję dwie wersje. Pierwsza - pechowo źle ją naświetliłam przez co niebo jest niefajne, za to model w fajniejszej pozycji. Na drugiej - odwrotnie.

Już widziałem.Podoba mi się ten pomysł.Daje jakąś możliwość interpretacji widzowi.
Pozdrawiam.

Mirek54
7.05.10, 23:36
To ze niebo niefajne jak twierdzisz to malo istotne.Kanarek w klatce za to znakomity.

masakrer
8.05.10, 00:34
Kapitalne.

Tomashhh
8.05.10, 01:22
no, ale wymyslilas:grin: super, pierwsze szczegolnie:grin:

waruga
8.05.10, 07:38
Swietne.

Rafał Czarny
8.05.10, 08:00
Fajne. Zrób pseudohdra, wtedy niebo będzie fajowskie.

aga_piet
8.05.10, 10:11
Rafale, że też o tym nie pomyślałam! Wieczorkiem spróbuję :)

asfoto_p
8.05.10, 15:35
No na prawdę świetnie. Widzę że zasób pomysłów jest niewyczerpalny :D
pozdrawiam ;)

drozdu
8.05.10, 16:08
Bardzo pasuje mi pomysł i kadr. Dla mnie pierwsze fajniejsze. Niebo mi nie przeszkadza. Mam lekki niedosyt jakiegoś fajnego światła na twarz.

aga_piet
9.05.10, 00:16
Miło mi, że podoba Wam się to zdjęcie. Lubię je a gdzie indziej przeszło bez echa :)

Poniżej taka niby albumowa fotka - "Ojciec i syn". To nie mój ojciec i nie mój syn jakbyco ;) Moim zdaniem ma ukryte atuty, które zdejmują z niej jarzmo typowo albumowej.

masakrer
9.05.10, 00:38
Gdzie oni oboje rece maczali?? :wink:

Syd Barrett
9.05.10, 12:11
pomysł z klatką znakomity (w pierwszej chwili myślałem, że to Babel).
co do portretu chciałbym mieć taki album rodzinny ;) - świetnie zagrany oraz uchwycony.

aga_piet
10.05.10, 00:20
Dziś wrzucam dwa okołopiłkarskie zdjęcia. Bardziej zaplecze niż boisko ;)

"Rezerwa" i "Chwila relaksu po"

grizz
10.05.10, 07:38
Ciasnawo...
"Rezerwa" Bardzo ładnie uchwycone.

voovoo2
10.05.10, 08:50
Rezerwa.....świetnie!

Tomashhh
10.05.10, 09:04
emocje rezerwowych swietnie uchwycone Aga:grin:

drozdu
10.05.10, 13:37
oba okołopiłkarskie bardzo fajne. widać prawdziwe emocje

waruga
11.05.10, 18:23
"Rezerwa" podoba sie.

Wiejo
11.05.10, 20:50
W klatce czasu odlotowy pomysł ale bardziej od nieba uwiera mnie zarówno na jednym jak i drugim brak oka w całości pomiedzy szczebelkami. Myślę, że wtedy było by dosłowne. Bardzo spodobał mi się portret ojca i syna których wspólna idea poszukiwania wyrażona przez umorusane dłonie bardzo jednoczy i uwiarygadnia więzy rodzinne. Rezerwa i po meczu świetne poprzez zarejestrowane żywe emocje którymi młodzi ludzie tak spontanicznie ulegają.

Sawa
12.05.10, 15:01
Witaj Pani B,

Zaglądałem, i owszem, z przyjemnością, ciesząc się za każdym razem z twojej twórczości - przyszła chwila by komentarzem podsumować:
#1373 "Ostatni śnieg" - super, jak dla mnie mocno wyżęte :)
#1391 "Kra" Chyba jak mówią wrony kra to kra - więc "dużo porozbijanej kry" ... tak ,wiem , że wiesz ;).
Bardzo fajnie kadrowałaś, przesunięcie i odniesienie kawałów kry do obiektów w oddali nadało mocy i dostojności kadrom. Bardzo mi się podoba ta relacja.
#1402 "Nie trzaskać!" - extra,i miejsce, i kadr, no i świetne "ciżemki" ."Troska niedoskonała" - tak średnio, nie podeszło mi."Marcowe zawirowania" - świetne, wielowarstwowość obrazu mi się podoba.
#1416 "Lektykarska1i2" - ładnie skadrowane, wykorzystana rama, ale jakoś mnie nie poniosło. "Bardzo Stare Miasto" moment przednio wyłapany, Pani B - dobra fota.
#1424 "Typowy radosny poranek kwietniowy" rewelacyjne, podoba mi się to rozstaje dróg - o której wstałaś, żeby wyłapać taki magiczny poranek? CS5tka występluje z automatu nowożytne słupy i kable, i będzie genialnie. ;)
"Sklep pod specjalnym nadzorem" ładnie się wstrzeliłaś, mroczne takie, wampirze nawet."Idź w stronę światła!" osobiście uważam, że bardzo fajna grafika powstała z tego ujęcia. Jeszcze gościu ma taką fajną torbę, wpasowałaś go pięknie centralnie w grafitti - super.
#1443 "Z pracy - do pracy - z pracy - do pracy" - chciałem pogratulować umiejętności wykorzystania innych elementów niż mała GO do stworzenia klimatu, a uwieczniona postać staje się- jest - Twoją wizytówką. Dodam jednakoż, że na pewno możesz wyciągnąć jeszcze więcej z tego miejsca, może nawet za cenę poniesienia dodatkowych ofiar...
#1448 "Uczeń i mistrz" - ładnie wyszukane.
#1457 bez tytułu - zdjęcia są dobre, dużo opcji interpretacji, ale myślę że to dopiero początek tej opowieści - ponieważ 'identyfikuję' Cię z miastem, to mam nadzieję, że kolejne odsłony tego tematu będą dodatkowo "ubrane w Twoje miasto".
#1468 "Ojciec i syn" - bardzo fajne, ten ukryty atut jest dość widoczny - to duma 'tego wyższego' że jest tatą tego niższego. Dobre, bez zadęcia, humanistyczne zdjęcie. Ja osobiście bardzo lubię takie.
#1471 "Rezerwa" piękne miny ;) Widać, że p. Jerzy Dudek też może się emocjonować na ławce w Madrycie, z tego się nie wyrasta... a tczewskie klimaty prawie że z Tolka Banana. "Chwila relaksu po" - ładnie wyłuskany baskstage do meczu piłki - ciekawe, czy w Madrycie się też wymieniają kartami graczy...

Podziwiam, że ciągle pokazujesz nam 'swoje miasto' na różne sposoby, nadałaś swoim pracom rozpoznawalnego klimatu, pokazujesz coś innego - ale zgodnego z przyjętą "tczewską" formą.
Podziwiam i gratuluję.

aga_piet
30.05.10, 00:17
Sawa - wzruszyłam się ;)

Mało działam ostatnio. Wczoraj upolowałam scenkę, na którą dawno czekałam:
"Basket"

masakrer
30.05.10, 00:40
Fajnie upolowalas :mrgreen: zwlaszcza pierwsze z tym niebieskim akcentem.

Wiejo
30.05.10, 22:00
Bardziej drugie mi podchodzi ze wzgledu na jakby zamrożenie ciekawej sytuacji przeplecionej żywą postacią kobiety a plakatowym zawodnikiem.

drozdu
30.05.10, 22:08
Drugie bardzo mi się podoba. Zastanawiałem się dlaczego i chyba to przez B&W, które zlało oba "światy" w jedną całość.

konwer
1.06.10, 20:55
BW żądzi

jolly
2.06.10, 09:42
Oba z serii "Basket" świetne. Masz Ty oko, kobieto :wink:

Rafał Czarny
2.06.10, 09:54
Szkoda, że postacie w kadrze takie zwykłe. Mogłaś zaczaić się na jakiegoś "twarzowca". Ale miejscówa zacna, z potencjałem.

aga_piet
2.06.10, 09:59
Rafał, jasne że się czaiłam ale kolejka wiesz - przyjeżdża i odjeżdża, upolujesz albo nie. Tu było nie. Na samą kolejkę poluję za każdym razem razem jak jestem w 3mieście (nie jest to łatwe biorąc pod uwagę długość trasy) :) Czekam aż znów wydłużą kurs Skm-ek do Tczewa, będzie łatwiej.
Dzięki za wejścia.

ehosonda
2.06.10, 10:30
w SKM2 podobaja mi sie geometryczne, prostopale spojrzenia - oko fajnie lazi (i nic nie przeszkadza), no i skala.
sam nie wiem, moze mi sie tylko wydaje, ale moze troche rozjasnic PGR. jak tak patrze, po raz ktorys tam z kolei (notabene), to wydaje mi sie za ciemno w tym miejscu. postac sie gubi, za slabo odcina od wnetrza potwora...a moze tylko kontrast mniejszy, a moze mi sie wydaje :)

helmuth
2.06.10, 21:55
Nie lubię "kolorowanek" a tu - proszę! Jest naturalna kolorowanka (skm1) :grin:
Musiałaś to wymyślić dużo wcześniej a potem już tylko czaić się z aparatem.
I udało się :)

Tommy_G
2.06.10, 22:10
ostatnie świetne! (to b&W)

Ania_
3.06.10, 14:01
Bardzo fajne :)

janserce
4.06.10, 23:41
moim zdaniem to powinnaś dostać od życia olbrzymiego kopa w **** :)

wtedy twoja fotografia nabierze rozpędu....

łechtasz te kadry , zalewając melancholią widza..

masz swój styl - myślę że z 10ciu zdjęć bez podpisu poznał bym które są twoje - właśnie po tej melancholii..

nie mi oceniać czy to dobre czy złe..

pokaż mi siebie w tych zdjęciach :-P

z życiem
z życiem
Bufetowa..

ogólnie to zaglądam tu czesto / zawsze z ochotą by coś napisać... ale ta melancholia przytłacza mnie tak że nie wiem co pisać :) by nie obrazić i vy zbyt nie pochwalić :-P

aga_piet
6.06.10, 00:28
Janieserce - powiem krótko - DZIĘKI!
Może kilka osób pamięta ten motyw, bodajże sprzed 2 lat. Dziś nastąpił ciąg dalszy :) Ogłaszam konkurs na fajny tytuł, siakoś mi weny brak ;)

Thomasso
6.06.10, 00:43
"Kiedy kogut znosi jaja?"

? ;-)

Tom

robert1088
6.06.10, 01:38
Bufetowo ostatnia kogucia fota - doskonała . Motyw , kadr ,kolor wszystko mi tu pasuje . A co do tytułu - nie mam zielonego pojęcia

e-510
6.06.10, 02:04
Janieserce - powiem krótko - DZIĘKI!
Może kilka osób pamięta ten motyw, bodajże sprzed 2 lat. Dziś nastąpił ciąg dalszy :) Ogłaszam konkurs na fajny tytuł, siakoś mi weny brak ;)

Witaj.

Bardzo fajna fota!
Skojarzenie z drabiną społeczną nasunęło mi się natychmiast i od razu gęba mi się uśmiechnęła. :)

Pozdrawiam.

Qben
6.06.10, 10:41
Świetne zdjęcie, fajny materiał na okładkę płyty.
Tytuł jak dla mnie "Wróć przed północą"

acidmk
6.06.10, 11:26
Kurnik fajny...od razu mi się skojarzyło: Poszła Karolina do Gogolina :grin:

kasprzyk
6.06.10, 12:51
Ostatnie fajowskie ;)

Pzdr

Lolita
6.06.10, 13:17
Orzesz Ty orzesz! Kurnikowe mnie zwaliło z nóg :grin:

Mirek54