Zobacz pełną wersję : Z deszczu wyżęte moje miasto
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
16
Nie chcesz za ostro,za wyraznie?Poczytaj o Duto,Soft Fantazy,Silky soft a i b.Te najlepsze od Marumi.Sa tez tansze rozprowadzane przez Hama.
PS.Aga-nie szczyp,prosze.
Apropos oświetlenia. W #3242.3 postać mężczyzny, szczególnie jego twarz miała być ukryta w cieniu?
Nie miała być. A na pewno nie w połowie :mrgreen:
Akcja była dość dynamiczna, dużo różnych ujęć, w wielu coś nie gra. Chyba dlatego, że mocno skupiłam się na szukaniu czystych kadrów (ostre światło i mnóstwo przeszkadzaczy dookoła). Dobry fotograf zwraca uwagę na wszystkie elementy. Roztrzepaniec - zawsze o czymś zapomni i potem musi się samobiczować :(
EDIT:
Mirek, dzięx, poczytam.
Nie lubisz szczypania? Wolisz bacik na gołą pupę? :mrgreen:
Aga, niskobudżetowo załóż pończochę na obiektyw. Spróbuj z różnymi kolorami.
Pani B.
Świetnie, pomysł przeuroczy w swej wyrazistości i prostocie. Bardzo lubię te twoje Koncepcyje.
P.S. Heliosa z mocowaniem 4/3, a i z dandelionem podrzucić mogę.
Heliosa mam ale jest dość nieprzewidywalny :) Dzięki.
Do Chełmna zabiorę płaszczyk i kapelutek - trzymam Cię za słowo :D
Jeśli do tego czasu znajdę żonę, to możesz nawet trzymać za rogi ;-)
Piżamowe foty bardzo smaczne. Rzeczywiście może fajnie prezentowałyby się na kliszowo.
Masz Ty te pokręcone pomysły - nie są nachalne ale bardzo fajne i nawet w tej C-B potrafią wzbudzać uśmiech i z głębszym zastanowieniem się hehe :). Najbardziej podoba mi się pierwsze :)
Świetnie!, a miny też bym chciał zobaczyć :grin:
Dziś efekt dwudniowej pracy w ramach warsztatów szablonu. Robiliśmy klocki scrabblowe i staraliśmy się je jakoś umieścić na ulicy :) Miłe doświadczenie.
A gdzie zdjęcia z tego miłego doświadczenia? :) Byś się podzieliła miłością ;) :)
Dziś efekt dwudniowej pracy w ramach warsztatów szablonu.Gdzie?
Nie widzę :shock:
Szybcy jesteście. Już są :-P
Szybcy jesteście. Już są :-P
Ja to zawsze szybki byłem - nie chciało mi się chodzić haha ;) :) :D
Szybcy jesteście.Eeeetam, zaraz szybcy. Po prostu, Ty jesteś od nas wolniejsza ;)
Pomysł na zdjęcia kapitalny. Szczególnie dzisiaj, kiedy wszystko trzeba nazwać (lub nazwę zilustrować :))
barmichal76
1.09.13, 11:50
Dziś efekt dwudniowej pracy w ramach warsztatów szablonu. Robiliśmy klocki scrabblowe i staraliśmy się je jakoś umieścić na ulicy :) Miłe doświadczenie.
I pomysł na warsztaty i zdjęcia świetne. Mimo pogody chyba "nudy" jednak nie było?
Pozdr
Ale superowe! I jeszcze taka seria, chyba sobie na tapety ustawię :-)
Ładne te szpotawe nóżki, na nudnym zdjęciu :)
Aga - kapitalne
domyślam się że zabawa przy tym była przednia :)
jak masz więcej to dawaj
z zamieszczonych chyba 2 i 4 najbardziej mi się podoba
Pani Bufetowa, czy te zdjęcia ze scrabblami są może dostępne gdzieś na jakiejś stronie? Chciałabym je pokazać znajomemu, który jest zapalonym scrabblistą, ale obawiam się, że jak mu wyślę linka do posta na Forum, to nie będzie mógł otworzyć załączników...
Nigdzie więcej nie wrzucałam. Na pewno więcej będzie na FB ale chyba jeszcze nie wrzucali (ja nie mam konta). Mogę Ci kilka przesłać na e-maila (napisz adres na PW jakby co).
Tak w ogóle mam jeden zarzut - font jaki znalazł się na klockach. No ale tak wyszło ;)
Dzięki za zainteresowanie.
czesc,
bardzo fajny, inspirujący pomysł (https://forum.olympusclub.pl/threads/8761-Z-deszczu-wy%C5%BC%C4%99te-moje-miasto/page82?p=991834&viewfull=1#post991834).
Podoba mi się, daje wiele możliwości :)
pozdrawiam,
Agnieszko- sesja piżamowa fantastyczny pomysł! Skądeś Ty te śpioszki wynalazła ? ;) Zaraz wyobraźnia podpowiedziała mi kadry z filmu gang Olsena, albo jakąś zabawną scenę w cyrku. Tylko modelowi wąsy sumiaste dopiąć i domalować i kolejne kadry wyreżyserować. Jesteś bardzo kreatywna. Tyle, że jakem Wanilia wolałabym te kadry w kolorze oglądać- w obróbce a'la stare kino :) Pozdrawiam serdecznie :)
zdjęcia z literkami są świetne. pomysł i realizacja na wysokim poziomie - twoim poziomie
co to były za warsztaty? kto je organizował?
Pomysł ze scrabble bardzo interesujący. Ciekawe jak ludzie reagowali, gdy się im obok taki napis pojawił, np. na prystanku :)
Ludzie przeważnie się uśmiechają, przystają, niektórzy pytają o co chodzi :)
A dziś wrzucam pierwsze oznaki jesieni. Nisko odlatujące parasole i zakup ziemniaków na zimę ;) (te z parasolami dwa, bo nie mogłam się zdecydować)
A tak w ogóle to umówiłam się z kumplem na zdjęcia. Zapewniłam go, że skoro 3 dni pod rząd była rano mgła, to w sobotę rano też będzie, bo przecież pogoda się nie zmieniała, wszystko tak samo. I umówiliśmy się na 6.00 na mgliste zdjęcia. A mgły niet. Uratowała nas (jak zwykle) mongolia. Zdjęcia wrzucałam do innych wątków ale pozwalam sobie na małe powielenie.
1,2,4 swietne z ostatniej wrzutki.
Z parasoli drugie lepsze. Ta pani, jej reakcja - bezcenne :)
Z parasoli drugie lepsze. Ta pani, jej reakcja - bezcenne :)
Oba dobre...
Jak u Ciebie płasko i równo...
A tak w ogóle to umówiłam się z kumplem na zdjęcia. Zapewniłam go, że skoro 3 dni pod rząd była rano mgła, to w sobotę rano też będzie, bo przecież pogoda się nie zmieniała, wszystko tak samo. I umówiliśmy się na 6.00 na mgliste zdjęcia. A mgły niet. Uratowała nas (jak zwykle) mongolia. Zdjęcia wrzucałam do innych wątków ale pozwalam sobie na małe powielenie.
uciekające parasole2 , tjaktoj wrześniowy i młotkowy o poranku podobają misie/rysie.
widzę że poranny wypad się udał:grin:. mgliste zdjęcia są fajne, trzymają klimat poranka. z uwagi na moją słabość do motoryzacji traktor wygrywa
Parasole w drugiej wersji lepsze.
barmichal76
8.09.13, 15:59
Ja głosuję na pana z młotem i drugą wersję parasoli. I traktor.
Pozdr
Dwie ostatnie serie zdjęć bardzo ciekawe i nietypowe zarazem, gratuluję pomysłów!
Parasole świetne. :) Bardzo mi się podobają.
Ojacie. Masz chyba bardziej pofałdowaną korę mózgową niż inni. Jeden z najnienudniejszych wątków.
parasolki pierwsza klasa
mgiełki też miodne
NUDY - super
Farensbach
15.09.13, 00:08
Parasole drugie (tj. trzecie ;-)) facet z ziemniakami - dobre.
Traktor we mgle też interesujący. Z drugiej serii w zasadnie tylko ostatnie mniej do mnie gada.
Cześć i czołem Pani Bufetowo :grin: W końcu nadrabiam zaległości wakacyjno-wojażowe. Ale u Ciebie w między czasie nic się nie zmieniło ;) Jednym słowem czymasz poziom moja droga :mrgreen:
traktorek fajny i pan z młotkiem(?)
Muszę być czujna w tematach drobiowych, czuję oddech konkurencji na karku :D Ostatnio z drobiu wolę FF - indyki i gęsi ;)
Muszę być czujna w tematach drobiowych, czuję oddech konkurencji na karku :D Ostatnio z drobiu wolę FF - indyki i gęsi ;)
Dla mnie najlepsze, odwrotnie od kolejności wstawienia zdjęć.
Ta z trójki chyba jakaś wkurzona, pewnie nie lubi pozować - super :grin:
lisiajamka1
22.09.13, 23:14
Pięknie, pierwsze zdjęcie niczym z baletu, pozostałe zieją agresją :grin:
Pięknie, pierwsze zdjęcie niczym z baletu, pozostałe zieją agresją :grin:
Też mam takie wrażenie - na drugim szereg gotujący się do ataku. To takie skojarzenie sięgające pierwszych doświadczeń z indykami w dzieciństwie :grin:
Mnie się kojarzy z westernem "Wild Bunch". Ten motyw mnie prześladuje :)
http://blog.rottencotton.com/wp-content/uploads/2013/03/wild-bunch-300x225.jpg
A mówią, że to antywestern. Moim zdaniem jeden z najlepszych westernów jakie stworzono, jeden z moich ulubionych. A indyki do westernu niewątpliwie pasują, szczególnie takie bojowe :grin:
ja doświadczeń z dzieciństwa chyba nie posiadam - ale też tak pokojarzyłam te indyki - są mega-mocne !!
W zeszłym roku obecni właściciele owych indyków mieli spory problem z krukami. Łączyły się one w bandy i atakowały "pasący się" drób, głównie kaczki. Stracili kilka sztuk. W tym roku kobieta była świadkiem, jak owe indyki obroniły kaczkę z młodymi. Rzuciły się, podniosły raban na całą wieś - kruki nie miały szans :D Żałuję że nie mogłam być świadkiem tej akcji.
oj tak - foty z takiej akcji - to dopiero byłby materiał drobiowy ;)
Kobieta niejedno widziała, a to zrobiło na niej wielkie wrażenie :)
Podoba mi się tyraliera indyków. Sam bym uciekł :mrgreen:
Podoba mi się tyraliera indyków. Sam bym uciekł :mrgreen:
Popieram:) Trójka również fajna. Pierwsze zdjęcie technicznie takie se.
W zeszłym roku obecni właściciele owych indyków mieli spory problem z krukami. Łączyły się one w bandy i atakowały "pasący się" drób, głównie kaczki. Stracili kilka sztuk. W tym roku kobieta była świadkiem, jak owe indyki obroniły kaczkę z młodymi. Rzuciły się, podniosły raban na całą wieś - kruki nie miały szans :D Żałuję że nie mogłam być świadkiem tej akcji.
uwiecznić to na zdjęciach to byłoby coś.
z drobiowej trójcy bardzo podoba mi się 2 i 3.
Muszę być czujna w tematach drobiowych, czuję oddech konkurencji na karku :D Ostatnio z drobiu wolę FF - indyki i gęsi ;) Ostatnie zdjęcie jest rewelacyjne
Tzw. indyki obronne :mrgreen: Jak mały byłem, to ciotka miała takiego koguta, co nikogo na plac nie wpuścił jak biegał luzem. Jedynie wujek był w stanie go spacyfikować.
"Ładnie" podchodzisz do drobiu bufetowo.
Indyczy kwintecik - git.
Pozdrawiam.
barmichal76
23.09.13, 11:10
Taka naturalna ewolucja :) Ciekawe kiedy przyjdzie czas na średni format - strusie i takie tam?
Przy oglądaniu drugiego normalnie gęsiej (nomen omen) skóry dostaję :)
Za każdym razem jak oglądam trzecie to mam idiotyczne skojarzenie z systemem ostrzegającym w samolotach "terrain ahead!". Wyobrażam sobie, że ten komunikat powinien być przekazywany z tak dramatycznie jak wygląda bohater/ka Twojego zdjęcia...
Pozdr
indyki super, mocne
trzecie też dobre
pozdrawiam
Drugie - do biegu! gotowi! start!
Świetne.
Ajć, tylko uciekać. :)
Ha! Właśnie miałem napisać, że outdoorowe indory jak z westernu. Już się cieszyłem, że mi ego urośnie po takim błyskotliwym skojarzeniu a tu się okazuje, że sama wcześniej się przyznałaś. I nic mi nie urosło :(
Nie powinno się zaczynać od końca, jednak ja to zrobię :D
To jest ostatnia klatka z tego weekendu. Doskonale podsumowuje miniony weekend z Olymaniakami - "Jest jak w niebie".
Jednocześnie informuję, że zdjęcie powstało dzięki Sawie
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/01/good2-1.gif
źródło (http://dawnytczew.pl/forum/images/smilies/good2.gif)
P.S. Zakonnice mają zsynchronizowane cykle.
To jest ostatnia klatka z tego weekendu. Doskonale podsumowuje miniony weekend z Olymaniakami - "Jest jak w niebie".
Dokładnie :). Rozkręciłaś się na wyjeździe.
To jest ostatnia klatka z tego weekendu....
Życie stadne prowadzi do synchronizacji??? Ciekawe, muszę poszukać w doniesieniach medycznych...
Takie wnioski zostały wysnute podczas ogniska :D
Jednocześnie informuję, że zdjęcie powstało dzięki Sawie
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/01/good2-1.gif
źródło (http://dawnytczew.pl/forum/images/smilies/good2.gif)
Tak, ta z tyłu właśnie jest w ostatniej fazie :mrgreen:
Życie stadne prowadzi do synchronizacji??? Ciekawe, muszę poszukać w doniesieniach medycznych...
Nie wiedziałeś? Słabsze osobniki dostosowują się do cyklu osobnika najsilniejszego.
może te niewiasty wracały z jakiegoś zlotu foto:wink:
bankowo wracały ;)
dobre foto - czasami warto zacząć od końca...
Farensbach
30.09.13, 23:19
Proszę jakie nowoczesne te zakonnice. Nawigacja obok krzyżyka. Ja do dziś nie mam nawigacji w samochodzie.
Poprzednie pierzaste bardzo fajne. Ich fajność oceniam w odwrotnej kolejności do prezentacji ;-)
może te niewiasty wracały z jakiegoś zlotu foto:wink:
a to się " sabat" nie nazywa ?
Ta z tyłu troszkę wygląda jakby wypuszczała chmurkę ;)
Aga, strzał faktycznie super. Bardzo dobra fotka :)
"Wściekła " gąska bardzo ładna. Widać emocje :-)
"Wściekła " gąska bardzo ładna. Widać emocje :-)
...Bufetowej.
Dziś para bram z Chełmna. Przy współudziale zlotowiczów (dziękuję) ;)
Dziś para bram z Chełmna. Przy współudziale zlotowiczów (dziekuje) ;)
Hades w bramie kojarzy mi się z jakimś filmem, tylko nie umiem sobie przypomnieć z którym ...
Trochę dziwnie się patrzy na siebie, na zdjęciach, w dodatku przed Twoim obiektywem Aga. Chyba powinienem zagrać jako wsparty o ścianę ciemny kontur w bramie, na jasnym tle światła podwórka, podobnie jak to (chyba) dziecko.
Nie mniej skromny występ przed obiektywem był nowym doświadczeniem.
barmichal76
2.10.13, 09:10
Pierwsze z bramą myślę, że cud dokumentuje - widać, że pani właśnie przed chwilą wstała z wózka, co w tle stoi. Jeszcze chwiejnym krokiem, ale idzie...
Pozdr
Michał, też tak to widziałam :D A ta postać to młoda Ceatówna.
barmichal76
2.10.13, 10:24
Ale mam nadzieję, że chwiejny krok to wyreżyserowany, a nie po poprzednim wieczorze :mrgreen:
Trochę dziwnie się patrzy na siebie, na zdjęciach, w dodatku przed Twoim obiektywem Aga. Chyba powinienem zagrać jako wsparty o ścianę ciemny kontur w bramie, na jasnym tle światła podwórka, podobnie jak to (chyba) dziecko.
Nie mniej skromny występ przed obiektywem był nowym doświadczeniem.
Wyglądasz jak:
Łódzki fabrykant
agent carskiej ochrany
Tak czy siak tryptyk fajny. Aga(choć się broni) wraca do formy.
Tak, ten nobliwy pan w meloniku i z parasolem przypomina troszkę epokę międzywojenną...zwłaszcza w tej bramie :)
barmichal76
2.10.13, 13:29
Wyglądasz jak:
Łódzki fabrykant
No wiesz!? Bardziej jak komornik albo poborca podatkowy :)
Pozdr
Tak, ten nobliwy pan w meloniku i z parasolem przypomina troszkę epokę międzywojenną...zwłaszcza w tej bramie :)To jest mój faworyt z ostatniej wrzuty. Choć ja widziała bym go w body i spodniczce baletowej w delikatnych odcieniach różu. Do tego rajtuzy i baletki również w tymże urokliwym kolorze. Serio, serio :roll:
Lolka, przygotuj taki strój na następny zlot, kto wie... hades uczynny jest i koleżeński :mrgreen:
Tymczasem el profesor po raz pierwszy w życiu wyszedł na miasto. Właściwie wymknął się...
Lolka, przygotuj taki strój na następny zlot, kto wie... hades uczynny jest i koleżeński :mrgreen:
Tymczasem el profesor po raz pierwszy w życiu wyszedł na miasto. Właściwie wymknął się...
Świetnie! Czemu el profesor taki smutny? Rzeczywistość go rozczarowała?
Genialnie!!!!!!!Wieprz jako model i fotki Twoje!
Bajecznie się bawiliście :grin:, mogę tylko żałować, że mnie tam nie było :roll:
Spoko! To nie było nasze ostatnie spotkanie:-)
Spoko! To nie było nasze ostatnie spotkanie:-)
i to jedyna dla mnie pocieszenie :grin:
Pani B,
Profesor Wieprzu9b - żondzi!!!!!
Genialna fota!
Gratulacje za świetny kadr i moment uchwycenia, i dla Wieprza za klasę!!!!
Wieprz pokazał jak wspaniałą i pełną dystansu do siebie oraz dowcipu i ekspresji jest nietuzinkową świnią!
Dzięki Wieprzu.Szacun.
Obawiam się tylko, czy na którymś z kolejnych zlotów z tego całego uwielbienia nie zeźremy Wieprza upiekłszy Go wcześniej na ruszcie ;)
Obawiam się tylko, czy na którymś z kolejnych zlotów z tego całego uwielbienia nie zeźremy Wieprza upiekłszy Go wcześniej na ruszcie ;)
Spuszczę na tę scenę zasłonę miłosierdzia... i nic nie powiem.
Wiedząc, jaką tkanką tłuszczową rzeczony obiekt rusztowy dysponuje - obawiam się, ze szybko by się zwęglił... A czarny Wieprz - to prawie Knur!
więc lepiej nie ryzykować!
rewelacja. zdjęcia ogląda się tak miło mając w pamięci atmosferę tego pleneru, ile było śmiechu i zabawy.
jestem przekonany, że wieprz ma już stałą robotę na zloty. zrobi się z tego taka nowa świecka tradycja, zmieniać będą się tylko rekwizyty (o co zadba szanowna bufetowa:grin:)
chciałbym wybrać faworyta i sam nie wiem które zdjęcie nim jest. mocne zdjęcia i tyle
W końcu nadrobiłem spore zaległości.
Sesja z wieprzem genialna, brawo dla modela, od tej strony wieprza nie znałem. Najbardziej mi podchodzi wieprzu1b i 9b.
Model hades "w bramie" świetny.
Z ostatnich zdjęć najbardziej przykuły moją uwagę serie drobiarskie, niby taki banalny temat, a jednak można go pokazać w inny, ciekawy sposób.
Uciekające parasole, zwłaszcza drugie zdjęcie extra, no i mongolia, jak zwykle cudna w Twoim wykonaniu.
Hades w bramie kojarzy mi się z jakimś filmem, tylko nie umiem sobie przypomnieć z którym ...
Matrix w połączeniu "rewolwer i melonik"
Stworzyłaś fantastyczny klimat a zaangażowanie Wieprza to strzał w dziesiątkę.
Może powinnaś wyszukiwać zawodowo ukryte talenty?
Pozdrawiam
B3atka
Boshshshsh, normalnie siedzę i się gapię. Kopara mi opadła po samej ziemi. Wieprz jest genialny :shock: Brawo Aga!
Przygotuję! Na pewno to uczynię, bo pokusa wielkaśna :mrgreen:
Boshshshsh, normalnie siedzę i się gapię. Kopara mi opadła po samej ziemi. Wieprz jest genialny
A na tych zdjęciach dopiero się rozkręcał! :shock:
Jednocześnie informuję, że całe to zdjęciowisko i fakt, że mogłam wziąć w nim udział jest zasługą:
Wieprza - naszego genialnego aktora, którego nie trzeba było namawiać, a w dodatku specjalnie jechał do ośrodka po inne buty, bo tamte nie pasowały.
Hadesa - gdyby nie jego mendzenie pewnie bym w ogóle nie zabrała z domu polsatowskiej siatki z kilkoma ciuszkami, i gdyby nie jego namowy - nie zabralibyśmy owej siatki na miasto :D Mieć taką marudę na co dzień w pobliżu... matko... człowiek byłby poukładany jak w wojsku :roll:
;)
A na tych zdjęciach dopiero się rozkręcał! :shock:No to ja nie wiem... Daj znać wcześniej zanim wrzucisz, to se flaszkę naszykuję :lol::-P
Ależ fajne zdjęcia, te zakonne i te wieprzowe, i te bramowe też!:)
Też bym tak chciała.
Zdjęcie zakonne faktycznie dobre, ale wcześniejszy tekst o "synchronizacji" zabił mnie prawie na śmierć ;-) Gratuluję!
O ile dobrze pamiętam, tekst o synchronizacji cykli jest autorstwa Ani Muminkowej :D
A ja tymczasem dorzucam kilka zdjęć naszego ulubionego aktora, już po zzuciu płaszczyka ;) Mam nadzieję, że szanowne Koleżeństwo wrzuci coś do swoich wątków, bo widziałam kilka perełek.
barmichal76
4.10.13, 21:50
Wieprzo-struś wymiata!
Pozdr
To jest chyba najlepsza foto seria jaką na naszym forum widziałem :D
Rewelacja. Pierwsze i trzecie jak dla mnie bomba.
Pozdrawiam
Wieprz!!!!! jesteś genialny.... :shock:
nawet pomimo dżemików a nie na przykład galarety z wieprza...:roll:
Mocne.
podpisuję się pod tymi słowy
1,3 i 4 są naj -jak dla mnie, brawa dla modela i autora
może shapiron wkręciłby wieprza na maxmodel:mrgreen:
Fenomenalnie :grin: Wieprz jest zjawiskowy, od dziś mój idol :grin:
może shapiron wkręciłby wieprza na maxmodel:mrgreen:
No co Ty? Jeszcze by nam Wieprza zepsuli.
No co Ty? Jeszcze by nam Wieprza zepsuli.
Trza go zamrozić.....:shock:
No Aga chwytałaś momenty :grin:
Czadersko jest .
Z dzisiejszej parady wrzucam kilka biało-czerwonych dla tych, co spragnieni koloru. Szczerze mówiąc ja również czarno to wszystko widzę, zatem cdn. ;)
Właściwie to nie jest parada tylko mały biforek ;)
Rozbudziłaś apetyt na więcej i co ? Pozdrawiam
no to afterek też będzie:?::grin:
Dwaj goście z trzeciej fotki wyglądają na bardzo smutnych. Jakby na ceremonię pogrzebową szli.
I taka parada mi się podoba :)
Afterka nie bedzie :( Ale mam jeszcze kilka szaroburych.
Nescafe świetne ;)
ja przyznać się muszę, żem głęboko spał, jak rzeczy się działy...
Farensbach
11.11.13, 20:33
Pełen szacun dla Wieprza za jego sesję. Z ostatniej serii pierwsze świetne. Ostatnie też jest ciekawe.
Świetna grupa odtwarzała czas stanu wojennego. Pan Nutria mnie ujął :)
Ależ radośnie! Klimaty przednie. bardzo mi się podoba, pierwsze wymiata.
Afterka nie bedzie :( Ale mam jeszcze kilka szaroburych.
pierwsze
barmichal76
15.11.13, 09:42
Świetna grupa odtwarzała czas stanu wojennego. Pan Nutria mnie ujął :)
Na drugim - peerelowski rycerz Jedi, chowający miecz prawie świetlny. Fajnie.
Pozdr
nutria i nescafe.
twój klimat, pewnie wyżyłaś się fotograficznie:grin:
Kilka pśtryków z tegorocznych gdańskich Narracji.
dwa ostatnie bardzo spoko , z tych inscenizacji tez mam jedno w szerszym ujeciu ,pozdr
barmichal76
17.11.13, 21:54
Kilka pśtryków z tegorocznych gdańskich Narracji.
Lubię takie pśtryki. Aż z ciekawości wyguglałem, co to takiego te narracje. Szkoda, że do Gdańska daleko...
Pozdr
Podoba się mi drugie i ostatnie...
Ja podobnie jak Andrzej - drugie i ostatnie.
Zwłaszcza drugie. Hmmm może po mojej tuszy :roll:
Ja tylko ostatnie, drugie jakoś mi specjalnie nie podchodzi. Ostatnie jest naprawdę fajne, takie lata 20-te, 30-te zeszłego wieku :)
Mnie się wszystkie podobają :mrgreen: Ale pierwsze naj :wink:
K_Puchatek
24.11.13, 19:50
Dawno tu nie zaglądałem... i to był błąd...
Jak zwykle świetnie, jak zwykle nietuzinkowo, po prostu "inne spojrzenie"... brawo...
Obiecuję się poprawić i zaglądać częściej...:wink:
Pozdrawiam
Pani B.
Z ostatniej wrzuty wszystkie zaciekawiają - co też tam może być, ale przyznać też muszę, że nie za wiele z nich zrozumiałem...
Drugie - to rzut na ścianę bloku? Niezwykłe, czy przesłaniem tejże narracji była samotność w blokowiskach?
Czwarte przyciąga swoją prostą formą i tematyką wydawać by się mogło sprzed wojenną, ale też nie za wiele z niego odczytałem.
pozdrawiam,
Słuszne pytania Robercie. Niemal każde z tych zdjęć ma swojego autora i sam dopisek "Narracje" to trochę mało. Biję się w pierwś :oops:
Na pierwszym zdjęciu jest fragment instalacji "Sekrety" Ady Dobrzeleckiej. Zielone roślinne kule i wtopione w nie szkiełka-ramki ze zdjęciami. Lub takie właśnie szklane klosze.
Na drugim - wideo Rachel Rakeny (Nowa Zelandia) - "Endless Is The Love". Na ścianę bloku rzucony był film przedstawiający mężczyznę spożywającego. Chyba najbardziej mi się to spodobało z całych Narracji (mimo średnio wartkiej akcji ;))
Na trzecim - Projekt Joanny Stanisławek - "Przebudzenie". Sieć sznurków nawiązuje do znanego z dzieciństwa sposobu komunikowania się z rówieśnikami, tzw. poczty sznurkowej. Do realizacji projektu zaangażowani zostali mieszkańcy ulicy, sąsiedzi autorki. Projekt realizowany w ramach programu Dom Kultury + Inicjatywy Lokalne.
Na ostatnim - można było przebrać się w stój z epoki i sfotografować się na tle archiwalnych zdjęć okolicy. Autorki pomysłu - Kamila Kmiecik, Ewa Puczyłowska.
Mam jeszcze jedno (u @brody można zobaczyć inne z tego miejsca). Aleksandra Ciapka, Filip Ignatowicz - "Był dach, był dom" - wiata śmietnikowa zaaranżowana na przestrzeń mieszkalną.
brody, nie brody... . Wolę u Ciebie oglądać te: "Reżyserki Własne Kierowniczki Wodopoju".
Poczekam, mam czas... dużo czasu.
Bardzo fajna fotka.....ta ostatnia. Interesujący pomysł z ta aranżacją miejsca.
Farensbach
29.12.13, 21:18
U Ciebie jak zwykle ciekawie.
Ciekawie może i kiedyś było, od dawna posucha, w głowie pustka, wszystko wydaje się beznadziejne. Będę chyba zmuszona do próśb o wstawiennictwo modlitewne w intencji weny. Dziękuję za pamięć i próby wskrzeszenia ;)
Farensbach
29.12.13, 21:59
Ciekawie może i kiedyś było, od dawna posucha, w głowie pustka, wszystko wydaje się beznadziejne.
Przejdź na kolor, może jakiś kłujący w oczy pop art? Do niektórych Twoich zdjęć pasowałby, albo wykorzystać "dramatyczna tonację"? Tematy na pewno znajdziesz, jak widać i po ostatnich wrzutkach.
próśb o wstawiennictwo modlitewne w intencji weny.
Modlim się.
I jak, przynieśli co? Trzej królowie, mędrcy, bezdomni, uczeni?
Nadzieję jakom? Odkadzili złe fluidy?
* modlim się, ale to o cud ma być czy co?
barmichal76
7.01.14, 21:22
... próśb o wstawiennictwo modlitewne w intencji weny. Dziękuję za pamięć i próby wskrzeszenia ;)
Z ciekawosci - który Święty jest patronem Bufetu? ;)
pozdr
Od weny chyba sam Duch Święty...
Niesforni jesteście ;)
pozdr
Święty Łukasz jest patronem lekarzy i artystów. :wink:
Specjalnego od bufetu nie znalazłam.
nie niesforni tylko niecierpliwi :-P
Aga niech ten 2014 obfituje w wenę - duuużo weny :)
pozdr
Święty Kolumban jest patronem nierozlewającego się piwa :mrgreen:
zobaczycie jak Bufetowa wystrzeli z pomysłami to zabraknie jej rekwizytów typu walizka, parasol, pidżamka męska jednoczęściowa, kury, itd...:grin:
zobaczycie jak Bufetowa wystrzeli z pomysłami to zabraknie jej rekwizytów typu walizka, parasol, pidżamka męska jednoczęściowa, kury, itd...:grin:
Kur to wiem że braknie. Rosołek z czegoś musi być :-P
pozdr
Dionizos nie? Wina ogólnego pochlaju i orrgii:twisted:
barmichal76
8.01.14, 13:41
Dionizos nie? Wina ogólnego pochlaju i orrgii:twisted:
Od Dionizosa blisko do Dionizego. A ten Święty jest patronem cierpiących na ból głowy. Idealnie pasuje zarówno do Bufetu jak i braku weny...
Pozdr
Oj, skoro Dionizy jest patronem cierpiących na ból głowy, to niewielu panów doń się modli :D
A jak panią boli głowa, to mąż w delegację. I korzystając z okazji wrzucam takie małe coś. Bo panie też w delegację mogą, czemu nie.
barmichal76
12.01.14, 00:21
Oj, skoro Dionizy jest patronem cierpiących na ból głowy, to niewielu panów doń się modli :D
A jak panią boli głowa, to mąż w delegację. I korzystając z okazji wrzucam takie małe coś. Bo panie też w delegację mogą, czemu nie.
Bo jak ból głowy, to facet twardy ma być, a nie Dionizemu głowę zawracać. Przecież bez przyczyny głowa nie boli.
Co do walizki, to kolibać się będzie. Jak się lepiej nie ułoży, np. kosmetyczką nie podeprze, to głowa się będzie kolibać...
Pozdr
Dzięki za dobrą radę. A jak jeszcze pekaesem po wertepach, to by dopiero był ból głowy. Nie wiem, czy Dionizy by pomógł.
Dzięki za dobrą radę. A jak jeszcze pekaesem po wertepach, to by dopiero był ból głowy. Nie wiem, czy Dionizy by pomógł.
Dionizos na pewno. I panowie do niego się też modlą...o ból głowy zazwyczaj :)
Dwa miejskie kadry. Aaaaby przypomnieć sobie, że można po prostu iść na miasto i robić zdjęcia ;)
lisiajamka1
19.01.14, 11:16
Widzę, że posiadłaś trudną dla kobiet umiejętność pakowania walizki ...walizki pakować trzeba z głową :grin:
Miejski pierwszy bardziej.
Te trzy "ostatnie" foto są świetne.
Druga - bardzo mi się :)
Pozdrawiam.
Kurcze - no nie wiem. Ostatnie dwa są takie jakieś nijakie. Pierwsze to dałbym głowę, że pojawiło się już w ostatnim czasie w naszej galerii (bardzo podobne zdjęcie ale chyba wstawił je ktoś inny). Drugie ciekawsze ale mocno niedopracowane.
Dwa miejskie kadry. Aaaaby przypomnieć sobie, że można po prostu iść na miasto i robić zdjęcia ;)
"slupek_wdol" fajny a do ostrzysz Ty go?
Raczej już nie doostrzę. Rozdział zamknięty ;)
Pers, możliwe że było podobne, dość popularny motyw.
A że nijakie - doszłam do wniosku, że lepiej robić częściej nijakie, niż raz na pół roku dobre. Nierobienie jest jest frustrujące.
Raczej już nie doostrzę. Rozdział zamknięty ;).
Cykl z serii: zrób, zrzuć-wrzuć, zapomnij? ;-)
O złych zapomnieć, do fajnych wracać ale nie aby coś jeszcze z nimi robić ;)
Kurcze - no nie wiem. Ostatnie dwa są takie jakieś nijakie. Pierwsze to dałbym głowę, że pojawiło się już w ostatnim czasie w naszej galerii (bardzo podobne zdjęcie ale chyba wstawił je ktoś inny). Drugie ciekawsze ale mocno niedopracowane.
To było zdjęcie k@czego. Potem jak Prezes był na uchodźstwie, to i galeria poszła się paść.
Pers pisze "w ostatnim czasie", więc raczej nie k@czego :)
Pers pisze "w ostatnim czasie", więc raczej nie k@czego :)
Hmmm, tam były schody prawie identyczne jak u Ciebie, i ludź (chyba) na pierwszym planie. I to nie było w ostatnim okresie... ciut wcześniej
Raczej to nie był k@aczy bo z jego twórczości to znam tylko wysoko ocenianego w naszej galerii białego misia ;-) Raczej widziałem coś podobnego w ostatnich 6 miesiącach. Zresztą faktycznie motyw schodów jest dość popularny.
Mnie w fotografii miejskiej/ulicznej bardziej urzeka napięcie między fotografowanym a fotografującym, jakaś interakcja, grymas na twarzy, emocje. Motywy typu szukam ciekawego miejsca i czekam aż ktoś się pojawi po prostu mniej cenię.
Znowu cisza... i to mnie niepokoi. Może Kierowniczka Wodopoju tylko ładuje akumulatory i jak(będzie japońszczyzna) dakopataka to nie nadążę się napawać?
Dawno tu nie pisałem (bo zaglądam, a jakże :-P )
...i przypuszczam Piotrze, że nasza Pani bufetowa czatuje na moście na te lodołamacze, czy łamolodacze... no jakoś tak :mrgreen:
Dawno tu nie pisałem (bo zaglądam, a jakże :-P )
...i przypuszczam Piotrze, że nasza Pani bufetowa czatuje na moście na te lodołamacze, czy łamolodacze... no jakoś tak :mrgreen:
No... kiedyś obiecała tylko lód podpieprzyli.
No... kiedyś obiecała tylko lód podpieprzyli.Oj tam oj tam, kury zamarzają i w kurniku czuwa i chucha...
http://www.youtube.com/watch?list=UUNnamkBTii_BiqOBmNrqImA&feature=player _detailpage&v=0d5P6a30ppk
Może ten film conieco wyjaśni...
http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-pl-ed4dccc82836dd0314e4563ab5beca1d.html
Dwa miejskie kadry.
O ten pierwszy bardzo fajnie wypatrzony.
Nie wiem Wiedźmo co się z Tobą dzieje, może rzucałaś urok i oberwałaś rykoszetem?
Może wzięłaś się za chrzciny, i ktoś w bufecie się kapnął, że podajesz święte trunki? I wyleciałaś z tegoż.
Nie mam pojęcia o Kierowniczko Wodopoju co się dzieje, ale żądam kategorycznie od Ciebie Czarownico o kocich oczach
powrotu ustawek tym bliskich:
https://forum.olympusclub.pl/konkursy/data/686/medium/20_odpust.JPG
https://forum.olympusclub.pl/konkursy/data/686/25_szlaban_na_tv.jpg
https://forum.olympusclub.pl/konkursy/data/686/15_makowy.JPG
Albo normalnie nie wiem co się stanie!!!!:evil:
widząc dziewczynkę z balonikiem, nie mogłem się powstrzymać:mrgreen:
może taki wesoły balonik pomoże w natchnieniu bufetu weną
(przepraszam za mały śmietnik)
110798
Abir, do konkursu jak znalazł :D
Polak jak malowany - po białych skarpetkach i sandałach go poznasz
do apelu Tatka Saboora się dołączam !!!!
Sobota - w wielu lumpeksach dzień wyprzedaży - wszystko za 2 zł. Po ulicach chodzą ludzie z wielkimi siatami pełnymi ciuchów. To w taką sobotę udało mi się ongiś kupić płaszcz męski duży, płaszcz damski skórzany, płaszcz damski mniejszy, kożuch - wszystko to służy do dziś na wielu zdjęciach :)
a nie widziałaś gdzieś stroju radzieckiego kosmonauty?
Pięknie Pani B!
heheheh, historia dopasowana przeuroczo.
Wszystkie 4 zmontowane ciekawe, w mojej ocenie 2 i 3 najrzetelniejsze.
Dzięki !
Sobota - w wielu lumpeksach dzień wyprzedaży - wszystko za 2 zł. Po ulicach chodzą ludzie z wielkimi siatami pełnymi ciuchów. To w taką sobotę udało mi się ongiś kupić płaszcz męski duży, płaszcz damski skórzany, płaszcz damski mniejszy, kożuch - wszystko to służy do dziś na wielu zdjęciach :)
:grin: Forma wraca! :grin:
barmichal76
23.02.14, 11:43
Radzieckiego- to pewnie na pęczki można dostać. Co innego strój polskiego-biały kruk!
Pozdr
Po strój radzieckiego kosmonauty to pewnie trzeba zająć kolejkę tak o 6.00 rano i jak otworzą - rzucić się do działu strojów karnawałowych. Gorzej jak umieszczą to w dziale mundurów i ktoś sprzątnie mi strój sprzed nosa.
lisiajamka1
23.02.14, 13:19
Powrót do przyszłości :)
Fajne te zdjęcia, tak do niedzielnego humoru w sam raz :grin:
Edit: Kurnia na sesję te ubranka by były gitne :mrgreen:
diabolique
23.02.14, 14:21
Lepsze są stroje polskich kosmonautów. Mniej używane :mrgreen:
barmichal76
23.02.14, 14:59
Na trójce widać w końcu, że broń chemiczna już dawno miała zastosowanie.
Dziś kilka zdjęć z końca karnawału. To nie jest seria, raczej luźne wariacje na temat ;)
Dziś kilka zdjęć z końca karnawału. To nie jest seria, raczej luźne wariacje na temat ;)
Właśnie to mi się podoba, balansujesz na granicy kiczu, rzecz nie łatwa utrzymać się na tak cienkiej "linie".
Wierny kibic Kierowniczki Wodopoju.
barmichal76
2.03.14, 18:44
Dwa ostatnie najbardziej. Muszę kończyć, bo głodny jestem...
Pozdr
Heeej!
widzę, ze forma wraca, brawo!
Świetne wariacyje!
mi podoba się pierwsze i ostatnie
ps.
w tym lokalu dają dobre fastfoody, polecam
pozdrowienia dla szefa Józefa:)
Dawno nie zagladalem do watku, wiec nadrabiam zaleglosci :-) "Lumpeksowe" foty fajne, zestawienie dwoch swiatow ...:-)
Drugie z tej serii jakoś wyjątkowo do mnie trafia, cała seria jak zawsze z klimatem.
mi podoba się pierwsze i ostatnie
Buty "rzondzom"
Super wrzutka, jestem zdecydowanie na tak :grin:
Ciekawe zdjęcia pokazałaś z końca karnawału. Piżamka znajoma ;-)
3. i 4. z luźnych wariacji bardzo się podoba.
Czekam z utęsknieniem na kolejne zdjęcia.
Pozdrawiam
Jedno małe zdjątko z mostu. Raz na jakiś czas można, a co... ;)
Nie tyle można, co trzeba. Bardzo mi się podoba.
a to że nawet trzeba - ta miejscówka jest cudna !! :)
ach te kratownice, piekne
Gdzie taki azurowy most?
warugo - w Tczewie :)
barmichal76
31.03.14, 08:29
Wczoraj u znajomych otworzyłem National Geographic (nie wiem czy to był stary numer czy w miarę aktualny) i też było zdjęcie Twojego mostu z Tczewa :)
Pozdr
Rafał Czarny
31.03.14, 08:55
Świetne te gołębie na moście. W ogóle most cudny, dzięki za oprowadzenie mnie i moich dzieciaków po nim onegdaj. Muszę pogrzebać w kompie, bo mam jakieś zdjęcia.
Rozgołębiłaś rytm kratownicy. Fajne!
Świetne te gołębie na moście. W ogóle most cudny, dzięki za oprowadzenie mnie i moich dzieciaków po nim onegdaj. Muszę pogrzebać w kompie, bo mam jakieś zdjęcia.
A ja jestem zaproszony z Marysią na ... kiedyś :roll:
Aguś kochana, jak tylko będziemy w okolicy to masz jak w banku :)
Pięknie "zrobiony" ten mosteczek.
Pozdrawiam.
lisiajamka1
31.03.14, 20:20
Bardzo fajne zdjęcie.
z przyjemnością się ogląda - a dawno nie bylem. Nie wszystko rozumiem (np. delagacja) ale most palce lizać... sporo się można nauczyć. Popatrzę sobie jeszcze
Witam to z mostu jest naprawde super Gratulacje :)
Ja już ten most gdzieś widziałem.... Czy on się przemieszcza, czy może Pani Autorka na tym moście już kiedyś kadrowała? Tak czy inaczej - dezorientacja gołębi zagubionych w tych światłocieniach zrozumiała :)
Ile to się trzeba namęczyć, żeby dobrą fotę zobić... Taszczyć klatkę z gołębiami, żeby pięknie się w kadrze znalazły;-)
Udało się za pierwszym razem? Fajne zdjęcie, ładne światło i czernio- biele ciekawe.
Ja już ten most gdzieś widziałem.... Czy on się przemieszcza, czy może Pani Autorka na tym moście już kiedyś kadrowała?
Aga już nie raz robiła nam ucztę z mostem w tle - i mam nadzieję że jeszcze nie raz ją zrobi :)
a zapewne inni (choć nie pokusze się o wymienienie z nicka) również wstawiali co nieco ;) (no chyba że ściemniam ;) )
Rafał Czarny
1.04.14, 19:56
Fajnie by się fotografowało gołe baby na tym moście.
Byłyby jak Szkotki w czarno białą kratę :-)
Fajnie by się fotografowało gołe baby na tym moście.
Tam stale wieje :roll:
Jak już kiedyś pisałam, most ów jest najczęściej fotografowanym obiektem w Tczewie. Trudno czegoś nie powielić, chociaż za każdym razem obcowanie z tym zacnym obiektem sprawia mi przyjemność. I cieszę się, że udało mi się utrwalić parę niepowtarzalnych kadrów (głównie w ekstremalnych warunkach pogodowych ;))
A tak zmieniając temat, dziś odbył się pokaz premierowy nowych piżamek. Zachwyciły klientów pewnego baru :) (zdjęcie nie moje)
Jak już kiedyś pisałam, most ów jest najczęściej fotografowanym obiektem w Tczewie. Trudno czegoś nie powielić, chociaż za każdym razem obcowanie z tym zacnym obiektem sprawia mi przyjemność. I cieszę się, że udało mi się utrwalić parę niepowtarzalnych kadrów (głównie w ekstremalnych warunkach pogodowych ;))
A tak zmieniając temat, dziś odbył się pokaz premierowy nowych piżamek. Zachwyciły klientów pewnego baru :) (zdjęcie nie moje)
Czemu muciek/ćka taki/a wkurzon/a, na świat cały/y?
Muciek skupiony na kasie :D
Muciek skupiony na kasie :D
A! No to w porządku. Piżamki wypaśnie, słitaśne... tfu! co za język!:evil:
Piżamki fajne, lecz kalsyk-pasiak jest nie do pobicia.... są wymnionka, co by wydoić zawartość piżamki?
Hm... jak by to powiedzieć... :roll:
Hm... jak by to powiedzieć... :roll:
No doobra, nie doiłaś, rozumiem. Chyba, że... .:roll:
De Niro (muciek) dorabia na kasie? Dobrze, że się przebrał, nikt go nie pozna.
:)
Przyjechał ze Stanów na zmywak do Polski :D
że dał sie namówić wejśc w skórę krowy, musisz mieć siłę perswazji:mrgreen:
barmichal76
1.04.14, 23:00
Czy już ruszyły zapisy, kto i którą założy w Wysowej :mrgreen:?
Pozdr
Nie żebym chciał, wywierać na Cię pressing :-D ale co to za fix-avatar???
Do tamtego nazwę już wymyśliłem: upadła madonna z jagnięciną a tu?
Pomyślę :D Awatary jak sukienki ;)
Pierwsza była seksi. :cool:
Mnie też ochrzanił :roll:
Mnie też ochrzanił :roll:
I miał rację.
No co zrobić... Byliśmy w sobotę z Olybandą na fajnym plenerku nadmorskim. Nadmorskie zdjęcia zgodnie z przewidywaniami wyszły mi totalnie nieciekawe. Torpedownia świetna by była w deszczu, mgle, gradzie, sztormie. Ale nie w pełnym słońcu przy bezchmurnym niebie. To wyzwanie dla prawdziwego mistrza, którym nie jestem.
Przezornie zabrałam strój służbowy.
Tym kapelusznikiem skradłaś show torpedowni. Howgh.
rekwizyty przydały się, i model też:grin:
zdjęcia w Twoim stylu
Rafał Czarny
7.04.14, 08:14
Bardzo przyjemnie.