The question is, who cares?
ahutta
ja już sprawdzałem i nic nie znalazłem, jest coś przy przycisku L-Fn co nazywa się "przerwaniem autofocusa" albo coś podobnego, ale nie mam żadnego obiektywu z przyciskiem L-Fn, zresztą chodzi mi o body.
jak poruszysz pierścieniem ostrości, to na ekranie lub w wizjerze krawędzie "obiektów", na które jest ustawiona ostrość zostaną podświetlone na biało.
można zdaje się ustawić jako asystenta automatyczny peaking albo powiększenie
Dokładnie tak.
Tak czy siak, wieczorem pogrzebię.
A co do asystenta AF, to taka ciekawostka, bo ostatnio miałem 17/f1.8 i trochę się zdziwiłem, bo po włączeniu MF w aparacie focus peaking działa, a jak przełączyłem z AF na MF za pomocą pierścienia na obiektywie, to już nie. No chyba, że czegoś nie wiem![]()
The question is, who cares?
Czy ktoś mógłby odpowiedzieć na pytanie jaki jest pobór prądu aparatu w stanie czuwania?
Chodzi o stan w którym zapomnimy go wyłączyć i przechodzi on w stan czuwania.
Przykładowo w takim E-450 nie stanowi to żadnego problemu.
Można zostawić nawet na dobę i nie odczuwać by z akumulatora coś ubyło.
A jak jest w omawianym aparacie?
To zależy na jaki czas masz ustawioną funkcję Auto Power Off. Możesz ustawić sobie po jakim czasie aparat przechodzi w stan uśpienia a po jakim (jeżeli nie jest używany) się wyłącza całkowicie. Wtedy pewnie może stać całe miesiące.
A w samym stanie czuwania to nie wiem, trzeba by zmierzyć.
Moje pytanie nie jest lamerskie, mam po prostu hydrozagadke osoby nieodswiadczonej. Mianowice posiadam olympusa om d 10. Po wejsciu w menu w pozycji drugiej "menu fotografowania2" mozliwe opcje: ustawienia zdjec seryjnych, stab.obrazu- i te ustawienia sa aktywne natomiast ponizej ustawienianp. : HDR , wielokrotnej ekspozycji itd te ustawienia nie sa aktywne wyswietlaja sie na szaro i nie mozna w nie wejsc;/ o co chodzi ? resetowalam juz wszystki ustawienia..
---------- Post dodany o 22:40 ---------- Poprzedni post był o 22:39 ----------
Prosze o pomoc, zyczliwe osoby.
A tak próbowałaś ?
http://www.olympus.pl/site/pl/c/came...downloads.html
ps. nie odbieraj tego jak złośliwość z mojej strony, czasem naprawdę warto poświęcić chwilkę.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Zobacz czy nie masz włączonej jakieś inne opcji, która uniemożliwia wykonanie zdjęć w trybie HDR - tryb zdjęć seryjnych, telekonwerter cyfrowy, itp. Jeżeli masz ustawiony format zapisu RAW to spróbuj z JPEG lub RAW+JPEG.