Czyli jak zwykle Windows nie działa...
Czyli jak zwykle Windows nie działa...
No to muszę Cię zmartwićPrzed chwilą sprawdziłem i działa. Widać była jakaś aktualizacja ostatnimi czasy. Niestety w wersji darmowej da się tylko zrobić fotkę i zapisać do aparatu. Z tego co na szybko poczytałem, to możliwość zmiany ustawień jest dopiero w wersji PRO.
Niestety, problem jest tu bardziej po stronie Olympusa, że nie udostępnia swojego softu dla WindowsPhone.
The question is, who cares?
Do mam dylemat skoro mowisz ze działa bo jutro mam wybrać system w telefonie... Byłbym niezmiernie wdzięczny jakbyś dał mi znać czy działa włączanie spustu migawki np. W trybie Live time.
Ostatnio edytowane przez motoluka ; 7.08.15 o 22:52
"Live time"? Może chodziło o "Live View"?
Tak czy inaczej darmowa wersja pozwala na połączenie z aparatem i wykonanie zdjęcia zgodnie z ustawieniami jakie w danym momencie są wprowadzone w aparacie. Działa live view, więc na ekranie telefonu widać co się aktualnie fotografuje i można pobrać wykonaną fotkę.
Zgodnie z opisem na stronie autora (http://camera-remote.kime-limited.co.uk/), pełną kontrolę nad ustawieniami dostaniemy dopiero w wersji "Camera Remote Professional Pack", która kosztuje 43,50. Trochę szkoda, że nie da się tych możliwości z pełnej wersji przetestować, bo w sumie to takie trochę kupowanie kota w worku.
Działasz na tym na Windows Phone 8.1? Bo u mnie pisze ze konieczna aktualizacja na Windows 10 a noe jest ta aktualizacja dostępna....
Dokładnie, na WP8.1.
Ale ściągasz aplikację bezpośrednio z poziomu telefonu? Dziwne. Może napisz do gości, z tego co widzę na stronie to odpowiadają.
Zastanawiam się nad zakupem OM-D E-M10
Widzę jednak że ofertach są zestawy z małym obiektywem 14-42 mm ED EZ i z większym 14-42 mm II R
Który polecacie?
Dodam, ze od wielu lat użytkuje E-450, a wcześniej E-520
Większy 14-42 II R jest nieco tańszy. Osobiście wolę jego z racji możliwości sterowania ogniskową poprzez pierścień. W naleśniku masz sterowanie silniczkiem.
Jakość optyczna jest zdaje się podobna.
Z drugiej strony w przypadku wersji ED EZ możesz sterować zoomem poprzez aplikację w smartfonie.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Czy można ustawić pod którymś z programowalnych przycisków (Fn1, Fn2, Rec, strzałki) ostrzenie AF? Tzn. żeby mieć ustawiony manual focus i ewentualnie z przycisku wspomóc się autofocusem kiedy będzie taka możliwość/potrzeba (trochę odwrotnie to AF-S + MF)?