Strona 177 z 217 PierwszyPierwszy ... 77127167175176177178179187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.761 do 1.770 z 2162

Wątek: E-M10 - OMD dla początkujących?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez BUNCOL7 Zobacz posta
    z jakimś szkiełkiem
    Może jakieś sugestie z Waszej strony?
    Wszystkimi tymi aparatami można zrobić świetne zdjęcia. Optyka robi różnicę i to od niej bym zaczął wybór. Określ jakiej szklarni potrzebujesz i zobacz gdzie i za ile ją dostaniesz.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Dziękuję bardzo za te informacje. Jestem właśnie na etapie wybory jakiegoś małego bezlustrowca. Wybieram pomiędzy Fuji X100T, X-T1 z 18-55, oraz E-M10 z jakimś szkiełkiem. Wiem, że rozrzut aparatów jest dość duży. Czym więcej czytam tym mętlik w głowie większy. E-M10 ma stablilizacje, lampę, jest najmniejszy i duży wybór szkieł. Budżet ok 5 tys. ale chcę wydać jak najmniej. W sumie swoją przygodę s fotografią zaczynałem od E-510 i miło wspominam Ale Fuji też kusi. Obecnie posiadam FUji S5 i D300. Jestem totalnym amatorem a noszenie lustrzanki jest strasznie uciążliwe. Może jakieś sugestie z Waszej strony?
    Ostatnio mocno się przyglądam Fuji x t10. Proszę kup i opisz swoje odczucia żebym nie musiał się uczyć na własnych tylko na Twoich błędach

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Ostatnio mocno się przyglądam Fuji x t10.
    Mnie jako człekowi spaczonemu lightroom-em jakoś obrazek z tego aparatu nie przypadł do gustu, zastanawiałem się nad nim między innymi
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Dziękuję bardzo za te informacje. Jestem właśnie na etapie wybory jakiegoś małego bezlustrowca. Wybieram pomiędzy Fuji X100T, X-T1 z 18-55, oraz E-M10 z jakimś szkiełkiem. Wiem, że rozrzut aparatów jest dość duży. Czym więcej czytam tym mętlik w głowie większy. E-M10 ma stablilizacje, lampę, jest najmniejszy i duży wybór szkieł. Budżet ok 5 tys. ale chcę wydać jak najmniej. W sumie swoją przygodę s fotografią zaczynałem od E-510 i miło wspominam Ale Fuji też kusi. Obecnie posiadam FUji S5 i D300. Jestem totalnym amatorem a noszenie lustrzanki jest strasznie uciążliwe. Może jakieś sugestie z Waszej strony?
    Miałem okazję popstrykać Fuji xt10 z 18 55 oraz Em10 z 14 42 i wybór padł na tego drugiego. Obydwa korpusy bardzo urokliwe i mimo iż różnią się matrycą to generują zbliżone obrazki. Dlatego też Olek bardziej przypadł mi do gustu. Jako,że nie nastawiam się na korzystanie z kita to wybrałem tańszą wersję 14 42 II R, dzięki czemu po zwrocie kasy od Olympusa zestaw wyjdzie mnie poniżej 2 tyś a to już dobra cena jak za taki sprzęt. W połączeniu Em10 z zuiko 45 1.8 robi się na prawdę przyjemny, szybki i ostry zestaw. Teraz planuję dokupić Pansa 20 1.7 oraz coś szerokiego i fiszkę ciamcianga 7,5.
    Co do Fuji to też fajny, większy korpus, większa matryca (można wykorzystać szkła M42) ale też sporo droższy.
    Olek mnie wciągnął i mimo iż mam w domu FF od Sonego to na wakacje zabrałem właśnie Olka
    Jeżeli masz 5 tyś do wydania to po zakupie Olka z tańszym zestawem, zostanie Ci do dyzpozycji prawie 3 tysie
    pozdr.
    R/

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Mnie jako człekowi spaczonemu lightroom-em jakoś obrazek z tego aparatu nie przypadł do gustu, zastanawiałem się nad nim między innymi
    Ja niestety tylko jpg, które w fuji wydaje mi się zacne. Kitowe obiektywy znakomite, jasne stałki 1,4 poniżej 1500 pln. Czekam tylko na tele konwer. ew obiecaną 400 mm.
    w Olku kity się zepsuły, tele - marne, jedynie 45, 20 Panasia i macro bardzo interesujące. Olek mnie zdradza więc i ja zdradzę Olka

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Koledzy czy Ol. Share nadal nie ma aplikacji na Windows phone?

| OlyJedi Awatar GDA
    Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoluka Zobacz posta
    Koledzy czy Ol. Share nadal nie ma aplikacji na Windows phone?
    Ja widziałem tylko takie coś : https://www.microsoft.com/pl-pl/stor...s/9nblggh0dc01

A czy działa to nie wiem.
    ...

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Bardziej niz na przerzucaniu zależy mi na pełnym sterowaniu aparatem, mam uraz do wiecznie mulacego androida...

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jak odpalić w EM10 funkcje Live Bulb bo mam Bulb, Livetime, Livecomp w trybie M.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoluka Zobacz posta
    Bardziej niz na przerzucaniu zależy mi na pełnym sterowaniu aparatem, mam uraz do wiecznie mulacego androida...
    OI Wireless działa bardzo dobrze. Mam, korzystam i chwalę sobie. Natomiast jeśli chodzi o sterowanie aparatem to jest "Camera Remote"
    https://www.microsoft.com/pl-pl/stor...e/9wzdncrdk75d
    Tylko coś jest z nim nie tak, bo w momencie gdy z poziomu telefonu wyzwolę migawkę, to aparat zaczyna pstrykać kilkadziesiąt zdjęć jedno po drugim. W sumie to nie sprawdziłem, czy nie jest to związane z tym że mam ustawione zdjęcia seryjne, ale tak czy siak coś jest nie tak, bo jak już zacznie pstrykać, to nie da się tego przerwać.
    The question is, who cares?