Mi podobne jaja robił driver do monitora (Dell). Po odinstalowaniu wszystko wróciło do normy.
Mi podobne jaja robił driver do monitora (Dell). Po odinstalowaniu wszystko wróciło do normy.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
W Panasie G3 podczas filmowania w trybie AF-S aparat ustawiał ostrość raz po rozpoczęciu nagrywania a potem można było ponownie ustawiać ostrość wciskając spust migawki do połowy. Bardzo fajne przy przekadrowaniu albo jak się dużo w kadrze działo. Autofocus tak nie myszkował jak w trybie AF-C. Czy w E-M10 też jest jakaś możliwość żeby tak ustawić?
ninja edit:
Ok, już znalazłem. Trzeba w ustawieniach Film (i) ustawić opcję Tryb film+zdjęcie na mode 2.
Ostatnio edytowane przez szafir51 ; 28.04.14 o 22:34
Cieszę się, że mogłem pomóc.
Po tej kalibracji (to jest taka na "oko") domyślny profil monitora się zmieni i ten sRGB już nim nie będzie. Utworzy się nowy profil.
Jeśli nie będzie Ci odpowiadał wystarczy tylko ponownie zaznaczyć sRGB IEC61966-2.1 (w/g opisu co zamieściłem) i ustawić jako domyślny. Zmiany (sprawdziłem) następują bez konieczności ponownego uruchamiania komputera.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Proszę o opinie osób, które poprzednio miały E-PL5. Warto było zmieniać? Jakieś różnice w obrazku? Zauważyliście jakieś minusy względem Pena? Interesują mnie subiektywne opinie, a nie różnice, które można znaleźć porównując dane techniczne.
Dzięki!
Obrazek według mnie bez zmian.
Plusy są następujące:
+ znacznie lepsza ergonomia,
+ lepsza stabilizacja (choć głośniejsza),
+ wbudowany wizjer, (mimo że gorszy od VF-4),
+ wbudowana lampa błyskowa (trudniej zapomnieć, albo zgubić),
+poziomica w wizjerze.
z minusów: brak portu akcesoriów, mnie on akurat niepotrzebny.
Według mnie warto zmieniać. Jestem jednak przyzwyczajony do obsługi "lustrzankowej", a taką ma E-M10. E-PL5 obsługuje się bardziej jak kompakt.
Dodam WiFi, focus peacing, interwałometr, mniejsze pla AF i więcej.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
+ korekcja AC w aparacie
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska