Piotruś wiem, wiem nie tracę czasu, ale pobawić się lubię w...hadeery też
Pozdrówka na te święta
Piotruś wiem, wiem nie tracę czasu, ale pobawić się lubię w...hadeery też
Pozdrówka na te święta
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
No nieźle go wystylizowali, miał powodzenie.
---------- Post dodany o 00:14 ---------- Poprzedni post był o 00:10 ----------
A tu macie prezent extra
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
prezent extra jakoś mnie nie urzeka![]()
ale "ten od kleju" jest tak jak pisałam nieźle wystylizowany![]()
pozdrawiam
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Janusz prosił aby pokazać jak się stempluje. Fakt - jedna z najprostszych, a pewnie i jedna z trudniejszych ingerencji w zdjęcie.
Dobrze zrobione stemplowanie nie pokaże błędów, nałożenia części obrazu jednych na drugie, ani dziur.
Dobrym przykładem było zniknięcie butelki ze zdjęcia z pompą i kotami. Trzeba było uważać na kilka elementów:
- w miejscu butelki powinny pojawić się cegły
- fugi między cegłami powinny grać z sąsiednimi.
- wielkość cegieł powinna grać z całą strukturą muru
- należało usunąć cieć jaki rzucała butelka
- należało usunąć lub uzupełnić cienie rzucane przez gałęzie.
Do pokazania wybrałem prosty obrazek Janusza. Zaznaczyłem miejsce - ścieżkę i schodki które należało "zniknąć"
Stempel w Gimpie działa na zasadzie"
- kliknięcie na narzędzie stempla
- wybór miejsca które chcemy skopiować i wkleić je w miejsce "niechciane". Przez kliknięcie przy wciśniętym klawiszu Ctrl wybieramy miejsce kopiowane, potem lewym klawiszem myszy "zamalowujemy" te miejsca które chcemy usunąć.
Możemy to robić dwojako:
punktowo - klikając
ciągle - klikając i ciągnąc mysz wzdłuż obszaru korygowanego. Następuje ciągłe kopiowanie i przenoszenie wybranych miejsc na miejsca korygowane.
Na pierwszym zrzucie zaznaczyłem obszar który nam się nie podoba, i należy go usunąć.
Kolejny zrzut - to wybór narzędzia, wskazanie możliwości wyboru / korekty wielkości tego narzędzia, i wskazanie różnych innych pędzli, które możemy używać do korygowania.
Na ostatnim zaznaczyłem jak na tle obrazka wygląda narzędzie wskazane w kwadraciku na prawym panelu i jego rozmiar na lewym panelu.
Na koniec obrazek przed korektą i po:
Na koniec... Janusz lubi bonusy, więc bonus na szybko. Na szybko bo Marysia mi przez ramię zaglądała i nie mogłem wybrać innego obrazka
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
@bodzip ta lala nie ma bielizny
Z Ciebie to David Copperfield![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 1.04.13 o 15:23
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Boguś dzięki serdeczne za ściągę i lekcje. mam materiał na następne ćwiczenia.
P.S. Ula specjalnie dla Ciebie, fotka innej targowej gwiazdeczki
Hmm
Przyglądam się od dłuższej chwili i zastanawiam się czego to jest fotka- tej pani, tego samochodu czy tych ludzi w tle.
Tylko pani jest dość. Samochodu za mało a ludzi za dużo. Mogłeś to lepiej skadrować!
Załącznik 84921
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA