Niby racja, tylko czemu ten Wantuch tak uparcie tkwi w tym systemie
Cóż, ciebie ogranicza natomiast niektórzy PRO (np. W.Wantuch, Nick Danziger) nie widzą ograniczeń...
Aaaa tam, będę się pocił - tu sobie kliknij
Pozdrówka!
Niby racja, tylko czemu ten Wantuch tak uparcie tkwi w tym systemie
Cóż, ciebie ogranicza natomiast niektórzy PRO (np. W.Wantuch, Nick Danziger) nie widzą ograniczeń...
Aaaa tam, będę się pocił - tu sobie kliknij
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
Ech.. i znów się wam zaczyna, a sprawa jest DZIECINNIE PROSTA (dawnooo juz rozwikłana), porzeba ci lepszej jakości sięgasz gdzie indziej, potrzeba ci stałek sięgasz gdzie indziej, potrzeba ci przyzwoitej jakości dobrych tanich zoomów kupujesz 4/3 i na tym koniec. Panowie nie popadajmy w takie idiotyzmy, że podstawą ''dobrego'' zdjęcia jest milimetrowa GO bo naprawdę nie o to chodzi. Owszem jest to fajne ale nie we wszystkich przypadkach, Dlatego też wyrocznią ''lepszości'' systemu nie może być możliwość uzyskania ''mniejszej GO''.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Nie broń 4/3 tą marną galeryjką bo szkoda na nią słów...xD
Ostatnio edytowane przez MicSzu ; 3.06.10 o 09:48 Powód: Automatyczne scalenie postów
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Sa ostrzejsze przy 1.8 niz boski 12-60 przy tej samej przyslonie...
Jesli ktos bawi sie w ogladanie zdjec piksel po pikselu to mu wspolczuje.
W sobote zapraszam na strzelnice, mam nowe hobby, cos jak analogi w swiecie fotografii. Wymaga duzo wiecej przygotowan, pracy na kazdy strzal, nie mozna strzelac duzo i szybko. Ale daje sporo frajdy. Aby nie bylo off-topic, uzyto aparatu konkurencji na ISO 4000, i dwie klatki z filmu ktory zostal nakrecony lustrzanka mimo ze jak wiadomo do filmow sluzy kamera.
![]()
Nie da się już czytać tego forum. W ostatnim czasie najaktywniejsi tutaj są ci, którzy w E-Systemie nie siedzą i wałkują non stop to samo: dlaczego to nikt z Olkiem nie może czuć się tak wyśmienicie, jak oni teraz czują się ze swoimi wypasionymi zabawkami. Ta monotematyczność jest już męcząca.
P.S. Jak tutaj daje się ignory?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Oczywiście, że będzie złym wyborem. Brak jest obiektywów tele z szybkim autofokusem (mam na myśli rozsądne ceny, w przypadku olka minimum to 4 tyś) i w miarę jasnych. Co do makro, to jest tu trochę lepiej, bo dochodzą jeszcze szkła Sigmy. Ale o czymś na poziomie Canon EF 100 f/2,8. Można tylko pomarzyć. W przypadku makro, głębia ostrości większym stopniu, zależy od skali odwzorowania. Im odwzorowanie większe, tym głębia mniejsza.
Ostatnio edytowane przez alcybiades ; 3.06.10 o 13:20
Eeeech... nie mam zamiaru bronić, niektórym trza pokazać.
To czego brakowało mi w 4/3 uzupełniłem innym systemem
Luzik, podejście humorystyczne do tego mam,
ale ubaw największy jak inni pianę toczą by udowodnić... no właśnie, CO???
Może nie miał... lub po co zmiany jeśli tym co mam się da???![]()
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"