mam 7d i do iso800 szumi jak Olek powyżej to iso jest lepsze ale i tak nie akceptowalne. Kupiłem Canona ze względu na 400 5,6L tanie i dobre
mam 7d i do iso800 szumi jak Olek powyżej to iso jest lepsze ale i tak nie akceptowalne. Kupiłem Canona ze względu na 400 5,6L tanie i dobre
ooooj zależy który
ja mam na oku takiego który ma akceptowalne to co znacząco powyżej 800
a matrycę ma 21 mpix.. tylko sama puszka kosztuje koło 8 K PLN
więc zdecydowanie wolę to przepić i gdzieś pojechać na zdjęcia
generalnie cały czas powtarzam - każdemu według potrzeb
Nikt nie będzie się spierał że Lamborghini jest lepsze od Mazdy tylko czy każdemu Lamborghini jest potrzebne...
ale nie ma kropa i af do duszy
a by twoje ambicje zrealizować musisz dokupić obiektywy powyżej 20 000 i dodatkowo zatrudnić małą Chinkę do noszenia by poprawić komfort fotografowania.
Tak naprawdę to mamy 22 strony dyskusji z duszy strony.
Najpierw trzeba odpowiedzieć na pytania co che się fotografować i jakimi szkłami i dopiero wybrać system. Jeżeli ktoś che robić zdjęcia dziecku w parku i nie wyjdzie poza kit to ze wszystkiego będzie zadowolony a z Olka najbardziej. Jak lubi małą go to za małe pieniądze Olek mu tego nie zapewni. Foto przyroda w Olympusie jest bardzo droga.
Canon , Nikon , Sony - oczywiście że tak ! Sam robiłem leciwą Konicą Minoltą 7D i byłem pod wrażeniem , jakie jpg produkuje z matrycy 6 mpx! Ale dlaczego "innowiercy" na forum Olympusa tak agitują ?.
Skoro przechrzta, niech szerzy zadowolenie na dedykowanym forum.
Sporo ludzi porzuca Olka, co rozumiem, ale dlaczego plują do gniazda z którego się wynieśli ?
Każdy użytkownik danego systemu jest świadomy jakichś tam barier, ale po co te zapasy, skoro wybrało się odpowiednie dla siebie narzędzie ?
Róbmy swoje, czyli zdjęcia, a religię pozostawmy fanatykom.
pozdrawiam
rumpel
zaraz przechszta olek zostaje z 9-18, 14-54, i pewnie 50-200 bo jak mam oddać za pół darmo to wole dwa kubki zrobić. Nie ma systemu idealnego najlepiej posiadać dwa ale to kosztuje.