Strona 22 z 42 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 419

Wątek: Olympus, Nikon, Pentax, bądź Canon.. Który?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    To tez miałem na myśli Niektórzy chyba nie rozumieją, że ktoś ma inne preferencje i wybory. Dokładnie tak samo jest z samochodami. Jeden woli Forda, a drugi Renault i już Dlatgego niech każdy sam sobie dokonuje wyboru i świat będzie prostszy.
    Ostatnio edytowane przez jacek00 ; 3.06.10 o 19:33

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Amigo! Zobacz posta
    A może dlatego, że potrafi Olympusem zrobić dobre zdjęcia?
    A moze dlatego ze dostaje sprzet i ekstra kase za jego uzywanie?

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Nie pozbawiaj złudzeń...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Hmm, oczywiście. Równie dobrze, niektórzy dyskutanci tutaj, którzy przychodzą tylko po to aby psioczyć na olympusa równie dobrze mogąbyć z jakiegoś PR Nikona czy Canona prawda?

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jacek00 Zobacz posta
    Hmm, oczywiście. Równie dobrze, niektórzy dyskutanci tutaj, którzy przychodzą tylko po to aby psioczyć na olympusa równie dobrze mogąbyć z jakiegoś PR Nikona czy Canona prawda?
    Mało prawdopodobne.
    W poczynaniach widać że Wantuch raczej jest "ambasadorem" marki O.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 3.06.10 o 22:52

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Polecam lekturę flickr`a i zdjęcia kolesia, co poczyna sobie amatorskim E-410 + manualne zuiko 50/1.4 .To ku pokrzepieniu serc .
    Bo te zdjęcia kasują GO !! oraz Świętym Gralem fotografii, czyli plastyką, niejednego pełnoklatkowca.

Pozdrawiam frustratów, bo zagubieni miotają się nie w temacie zdjęcia, lecz w technicznych środkach zmierzających do niego.

rumpel

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jacek00 Zobacz posta
    Z pewnoscia tak jest, Nikon, Canon i Sony placi by ludzie narzekali na olympusy gdyz czuja sie zagrozeni systemem 4/3. Qbic, daj mi na pw ile sony Ci daje, mam wrazenie ze Canon mnie wyzyskuje.

Wantuch przy kazdej mozliwej okazji wspomina o olympusie, myslisz ze to z wrodzonej milosci do 14-54?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alcybiades Zobacz posta
    Matryca to mały problem? Hmmm, w przypadku olka, to raczej dość duży problem (dynamika i szumy). Co do zoomów, to olek też raczej nie ma ich zbyt wiele. Brak takiego, który oferowałby zakres od 28 do 300 mm (wiem, że jest 18-180, ale to jedyny model i nie zachwyca). Są doskonałe konstrukcje, ale bądźmy szczerzy. Kto zdecyduje się na przykład, wydać 8 tyś. na 35-100 f2.0? Kompletnie brak tańszych konstrukcji. W przedziale między 400 a 2000 zł jest praktycznie pustka. Poza tym, czy system który tak naprawdę został "porzucony" przez firmę która go stworzyła, ma przyszłość? Nie ma wsparcia, ze strony innych producentów. Brak jest nowych modeli zarówna aparatów, jak i obiektywów.
    Ta wypowiedź świadczy o jakiejś kosmicznej frustracji i braku pojęcia autora.
    1.Jeżeli ktoś chce jeden "doskonały" obiektyw 28-300 to kupuje kompakt. Jak rozumiem, konkurencja oferuje takie obiektywy, najlepiej ze światłem f2 za pińcet PLN?

2. Brak stałek w 4/3 jest znany- niektórym dokucza innym nie.
    3. Nie wiem dlaczego wybrałeś tak arbitralny przedział, ale masz 35 f/3.5, świetny 50/f2 i naleśnik.
    Oraz ZD 70-300.

W pobliżu ceny 2000PLN są ZD9-18 i ZD14-54
    Sigma 30/1.4 oraz 50/1,4 kosztują poniżej 2kPLN.
    Pustka prawda?
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    ja za 2 k pln kupiłem 50-200 nie narzekam . tylko czekam na lipiec i mam nadzieję spotkać woły piżmowe

piotrek204
    Gość
    Dzisiaj stwierdzilem ze zdjecia slubne moze robic kazdy z doskonalym skutkiem, olympusem, kompaktem, czymkolwiek.

Kolezanka poprosila mnie o zrobienie kilku zdjec, jej fotograf dal ciala i trzeba bylo jakos podratowac. Pogoda fatalna, totalnie szaro, zero slonca i nadziei na nie. Kolezanka ktorej pozyczylem softboxy, lampy i miala pomagac przy zdjeciach nie dotarla bo... zapila. Ja bawiac sie jakims wd-40 czy podobnym w samochodzie przywalilem sobie w oczy i w kolko lzawilem. Sa takie dni kiedy najlepiej byloby zostac w domu.

Zrobilem co moglem. Po wszystkim kolezanka zaprasza do siebie na kolacje i namawia by puscic fotki prosto z puchy na komputerze. Ok, jedziemy, ja przy kazdym zdjeciu plusje sobie w brode bo widze co spierniczylem a wszyscy zachwyceni. Ja najchetniej wyrzucilbym wszystko do kosza i zrobil wszystko innego dnia na nowo, plener to nie ceremonia, wystraczy jeszcze raz ciuchy zarzucic i gotowe. Nie, oni sa zachwyceni, zabrali zdjecia prosto z karty i jutro leca sobie robic odbitki. Co lepsze ze sa dwa identyczne zdjecia, jedno spieprzone, uciela sie reka. Wybrali to bez reki.