Strona 23 z 199 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Przykład ze stabilizacją może wprowadzić w błąd, ale reszta nawet OK

zonkinho
    Gość
    Tylko czemu na pokazówce z LV umieścili na ekraniku AF z E-xxx 3-polowy? :P

Ta multiekspozycja ciekawie wygląda.

Zdziwił mnie też fakt, że nie umieścili na body napisu 12mpix.
    Ostatnio edytowane przez zonkinho ; 9.11.08 o 14:55

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zonkinho Zobacz posta
    Zdziwił mnie też fakt, że nie umieścili na body napisu 12mpix.
    Takie napisy są tylko na puszkach z najniższej półki. Ale i tam pewnie znikną, odkąd Sony napisał na swoim A350 "14 mpx"

zonkinho
    Gość
    No jak poprzeglądałem najnowsze body przed chwilą to rzeczywiście już nikt oprócz Sony tego nie stosuje. Ja mam na swoim E-510 dumne 10.1 mpix

Doszedłem też do wniosku, że wygląd E-30 jest o wiele lepszy niż takiego 50D. Canon taki mdły, nijaki się wydaje.

Mam tylko pytanie... Co to jest za dzyndzel pod napisem E-30? Wygląda jak jakieś gniazdo z zaślepką, albo coś do kręcenia. Nieobeznany jestem...
    Ostatnio edytowane przez zonkinho ; 9.11.08 o 15:22

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zonkinho Zobacz posta
    Doszedłem też do wniosku, że wygląd E-30 jest o wiele lepszy niż takiego 50D. Canon taki mdły, nijaki się wydaje.
    Uuuuuuuuuuuuu, poważna wada Canona Oby w pozostałych kategoriach E-30 był również lepszy niż 50d

A na poważnie, szykuje się ciekawy korpus, możliwe, że nawet stanę się jego właścicielem na wiosnę Najpoważniejsza wada, tego korpusu (dla mnie) to rozmiary i waga podobna do konkurencji. Szkoda, że Olympus nie zrobił czegoś mniejszego, takiego E-3 w skórze E-520. Choć pewnie byłyby problem ze względu na wizjer, a i czujniki AF być może wymagają trochę więcej miejsca.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Na amerykańskiej stronie Olympusa można sobie oglądać E-30 kręcąc nim we wszystkie strony, zobaczyć symulację działania art filtrów, wielokrotnej ekspozycji itp. Ciekawe:
    http://www.olympusamerica.com/cpg_se...p?product=1430

Oj będzie PRZEBÓJ !!!
    Pogratulować.
    Pozdrówka.

| OlyJedi Awatar jarekzon
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Ciągle ludzie mylą punkty z pikselami

Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Wyświetlacz 230.000 punktów - to, co wymagało poprawienia bo jest najprostsze do porównań przez kupującego - zostało. I niestety daleko w tyle za konkurencją (ponad 900.000 punktów). Czyżby został im gdzieś wagon wyświetlaczy do E-3?
    I tak go nie kupię, więc dalej tylko poczytam
    CIĄGLE LUDZIE MYLĄ PUNKTY Z PIKSELAMI

I tutaj kolega jest w będzie, większość ludzi to myli . Świetne LCD nikona d300 mają 307 000 pikseli co daje 920 tys. punktów. Olek ma 230 000 pikseli co daje w przyb. 690 tys. punktów.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    zonkinho: Ta zaślepka pod napisem E-30 kryje prawdopodobnie kontakt synchronizacyjny do lampy błyskowej --pozdr.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarekzon Zobacz posta
    Świetne LCD nikona d300 mają 307 000 pikseli co daje 920 tys. punktów. Olek ma 230 000 pikseli co daje w przyb. 690 tys. punktów.
    Czy ktoś jeszcze może to potwierdzić?

| OlyJedi Awatar jarekzon
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Przecież to będzie hit sprzedaży. Wczoraj zaczepił mnie w pracy taki jeden Canoniarz z 40D i mówi: "ale Olympus zajebisty aparat pokazał, ma wszystko co potrzebuje każdy fotograf", ja sceptycznie mówię, że przy takiej matrycy będzie szum na wysokich ISO, a on: " chyba nie pamiętasz czasów analogów, zresztą po to masz lampy, żeby ze światła korzystać"
    Jeżeli chodzi o szum, to matryca na 100% jest ta sama co w W G1 (prawie na 100%). W G1 nawet na ISO 800 szum jest bardzo mały. Na pewno znacznie lepiej to wygląda niż w E-3.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów