Strona 21 z 199 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Na dole wizjera jest wskaźnik czy kamera jest pochylona czy nie, więc pewnie reszta informacji będzie nadal z boku.
    Co ciekawe E-30 ma mieć opcję ustawienia kiedy chcemy, żeby nas ostrzegał o kończących się bateriach.
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/E30/E30A.HTM

AF niby jeszcze szybszy niż w e-3. Ciekawe czy faktycznie. Aspect ratio działa tylko w LiveView.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    RE zapuścił sondę i dał dyla
    RE - powiedz mocodawcom że kupię. Jakbym miał do wyboru E-3 i E-30 - w ciemno biorę E-30.
    Obiektywy mam wszystkie które mi są do szczęścia potrzebne, więc tylko nowe body, a stare E-400 na półkę - niech cieszy oko
    Aaaa to ja mam jeszcze taką propozycję. W komisach samochodowych i u dealerów możesz oddać stare auto i dostajesz nowe w cenie pomniejszonej i parę tysiaków. Może by tak u Olka ....
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    RE troluje - proszę o mandat dla tego pana za niezdrowe podsycanie emocji przed długim weekendem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    RE poszedł focić E-30 i zaraz zapoda sample )
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

qbic
    Gość
    E tam, to jak wygląda to sobie można na zdjęciach zobaczyć, tylko RAWy są interesujące - z kontrastowych ujęć (pochodzące z E-30)

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    RE, proszę sprawdzić, czy na przyciskach kursora są skróty do ustawiania ważnych parametrów takich jak ISO, WB, sposób pomiar światła itd. Ja ich uzywam w e510 i jest to bardzo dla mnie wygodne. Na zdjęciu tylnej ściany E30 nie ma odpowiednich obrazków przy przyciskach...
    E-510, ZD14-42, ZD40-150, METZ 48-AF1, z50 1,8

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomwoj Zobacz posta
    RE, proszę sprawdzić, czy na przyciskach kursora są skróty do ustawiania ważnych parametrów takich jak ISO, WB, sposób pomiar światła itd. Ja ich uzywam w e510 i jest to bardzo dla mnie wygodne. Na zdjęciu tylnej ściany E30 nie ma odpowiednich obrazków przy przyciskach...
    Tu masz ustawienia podobnie jak w E-3 rozwiązane: na górze, koło wyświetlacza masz ISO i WB; z tyłu - AF i rodzaj pomiaru światła, plus pole AF i funkcyjny.

Popatrz sobie na fotki:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/E30/E30A.HTM
    "There's no such thing as free titties"

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzięki. Nie używałem E-3. Teraz widzę
    E-510, ZD14-42, ZD40-150, METZ 48-AF1, z50 1,8

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomwoj Zobacz posta
    Słuszna uwaga i pytanie. Jak wziąłem E-3 do ręki to intuicyjnie, pomimo wyciągnięcia przycisków poszczególnych funkcji na obudowę, chciałem używać właśnie tych -lewo-prawo-góra-dół - to bardzo wygodne w amatorskich Olkach i byłem zdziwiony, że E-3 nie reaguje na nie, nie wywołuje funkcji. Nic chyba nie stoi na przeszkodzie, żeby poszczególnym funkcjom mogły odpowiadać po 2 przyciski. W sumie napisy koło tych przycisków nie są potrzebne, idealnie by było jakby te przyciski można było zaprogramować zgodnie z własnym uznaniem.
    I jeszcze jedno - interesuje mnie jak się zachowują przyciski w E-30 - mają duży skok i są miękkie - jak w E-3 czy raczej krótki, twardy jak w amatorskich Olkach Nie ukrywam, że te z E-3 bardzo mi odpowiadają, body obsługuje się z komfortem, przyjemnością.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Dziś przejrzałem swoje fotki z E-330 i E-510 (szkła te same na obu puszkach) i powiem szczerze, że fotki z 330tki do ISO400 jakoś bardziej mi leżą (plastyka obrazu). Ciężko mi to wyrazić, ale stara pucha pod kątem obrazu bardziej mi się podobała. Ciekawe, czy nowa matryca wniesie coś rzeczywiście nowego, czy może będzie to plastyka pomiędzy E-510 i E-3 + dodatkowe 2 mpix. Dla mnie idealne byłoby połączenie plastyki E-330 + stabilizacja.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów