Strona 6 z 199 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1989

Wątek: Olympus E-30

Awatar domi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    ...bo nigdy nie używałeś tego lepszego dłużej. Wystarczy kilka dni i na tych gorszych "nie widzisz czegokolwiek".
    Te nowe ekrany są znacznie lepsze, można na nich o wiele lepiej ocenić ostrość, widać nawet drobny szum. W końcu ekrany zaczęły się rozwijać nie tylko przekątnymi, ale tez i rozdzielczością.

Niestety ekran taki wymaga sporych zmian w sofcie i znacznie większych jeśli chodzi o procesor jak i matrycę, która musi też dać odpowiednio więcej obrazu. Panasonic pokazał już m4/3 które to potrafi, więc olek powinien jakoś tutaj dać radę (matryca). Skoro dali nowy procesor, który tego nie uciągnie niestety to pewne jest że olek w najbliższych modelach nie pokaże ani filmów, ani ekranów hires czy w ogóle lepszego LV.
    Trochę szkoda, bo takie ekrany to mogły być maksymalnie 1,5 roku temu, dzisiaj wszystko z lepszej półki niż entry level ma już te lepsze.

mathu: dzięki za ambasadora.
    Ostatnio edytowane przez domi ; 5.11.08 o 11:13

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Czytając specyfikację można się tylko cieszyć.
    Jednak dla mnie E-30 nie jest aparatem "pomiędzy" E-5xx - E-x tylko lekko zmodyfikowanym E-3. Mam nadzieję, że następnym ruchem będzie nowy naprawdę profesjonalny E-x

Awatar domi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sławekb Zobacz posta
    Czytając specyfikację można się tylko cieszyć.
    Jednak dla mnie E-30 nie jest aparatem "pomiędzy" E-5xx - E-x tylko lekko zmodyfikowanym E-3.
    Uaktualnionym i okrojonym.

Cytat Zamieszczone przez sławekb Zobacz posta
    Mam nadzieję, że następnym ruchem będzie nowy naprawdę profesjonalny E-x
    To e-3 nie był już profesjonalny?
    BTW: to co niby wedle Ciebie ma mieć, a co jest możliwe w 4/3?

Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    ee tam fajna pucha i tyle (za af i wizjer, reszty nie zanam), kupie ja za rok w cenie około 2300
    Skąd masz te wieści o cenie? Początkowe zapowiedzi są okrutne jeśli o to chodzi.
    No i za rok to już będzie kilka nowych modeli jeszcze konkurencji, oni przecież nie śpią. IMHO ten model jest stanowczo za późno, takie coś powinno wyjść razem z E-3, a nie półtora roku później. Dzisiaj ludzie mają jednak trochę większe wymagania.
    Ostatnio edytowane przez domi ; 5.11.08 o 11:17

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez domi Zobacz posta
    Uaktualnionym i okrojonym.

To e-3 nie był już profesjonalny?
    BTW: to co niby wedle Ciebie ma mieć, a co jest możliwe w 4/3?
    Jak by to powiedziec... kwestia uplasowania E-3 w momencie premiery E-30 troche sie zmienia, tak mi sie wydaje. Mozna w zasadzie uznac, ze E-3 juz nie ma Oczywiscie nie jest to zle, po prostu taka kolej rzeczy. I dobrze, bo licze na to, ze nastepna profi puszka Olka troche podniesie poprzeczke.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Odnośnie DR w światłach - pewnie matryca ma mniej szumów w cieniach niż aktualna i zdjęcia będą lekko niedoświetlane, by lepiej zachować światła, a następnie krzywa ładnie wyciągnie co trzeba z cieni. Tak robią inni producenci, Olek pewnie na razie z powodu szumów w cieniach za bardzo tak nie mógł. Pewnie to źle opisuję, ale na paskach w testach DR na dpreview to widać, Olek ma więcej w cieniach, mniej w światłach, teraz to pewnie przesuną, żeby w światłach było więcej. Całkiem rozsądnie, bo sporo osób i tak robi negatywną kompensację, żeby światła uratować.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    To 13 puszka w systemie w tym 11 olympusa, wyczekałem wszystkich 12 premier
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

rocco
    Gość
    Tu też napisali: Olympus prezentuje E-30
    Fajny

PS
    12 megapikseli na matrycy 4/3?
    Ciekawe...
    Szkiełka są dobre, poradzą ale jak będzie z szumami?
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 5.11.08 o 12:58

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Odnośnie DR w światłach - pewnie matryca ma mniej szumów w cieniach niż aktualna i zdjęcia będą lekko niedoświetlane, by lepiej zachować światła, a następnie krzywa ładnie wyciągnie co trzeba z cieni. Tak robią inni producenci, Olek pewnie na razie z powodu szumów w cieniach za bardzo tak nie mógł. Pewnie to źle opisuję, ale na paskach w testach DR na dpreview to widać, Olek ma więcej w cieniach, mniej w światłach, teraz to pewnie przesuną, żeby w światłach było więcej. Całkiem rozsądnie, bo sporo osób i tak robi negatywną kompensację, żeby światła uratować.
    ciekawe spostrzeżenie, doprawdy ciekawe, ja w swoich fusach widze co innego.
    było sobie życie

qbic
    Gość
    Ja na razie nic nie widzę. Tryb 6:6 to crop czy kwadratowa matryca która w trybie 4:3 działa fragmentarycznie?

I po co ta karta xD.... zupełnie bez sensu.

Poziomnica - super.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 5.11.08 o 13:09

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    ciekawe spostrzeżenie, doprawdy ciekawe, ja w swoich fusach widze co innego.
    Nie ten napar, panie kolego, nie ten napar. Trzeba spytac co koledzy pija.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów