Strona 8 z 199 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1989

Wątek: Olympus E-30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    a gdzie ISO 6400? a gdzie filmiki

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Olympus jakis cza temu pisal, ze nie jest za bardzo zainteresowany filmami w lustrach [pewnie micro4/3 beda mialy], a iso - tyle sie wyciagnie ;p jezeli tylko 3200 bedzie przyzwoite.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Niech tylko ktoś powie, dlaczego służby handlowe Olka dają d..py i aparatu nie będzie w gorącym okresie świątecznym, kiedy kasa nieco łatwiej wychodzi z kieszeni
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Awatar domi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Niech tylko ktoś powie, dlaczego służby handlowe Olka dają d..py i aparatu nie będzie w gorącym okresie świątecznym, kiedy kasa nieco łatwiej wychodzi z kieszeni
    Okres od lutego do kwietnia jest jeszcze lepszy, ale nie dla nowości tylko dla wyprzedaży poświątecznych. Za to w okolicach maja i czerwca wydaje mi się, że zawsze jest jakiś okrutny kryzys w tym temacie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    domi: to nie forum SONY ;P

no nic, poczekamy zobaczymy. Mnie się najbardziej podoba wbudowana poziomica w aparacik. Szkoda, że E3 tego nie ma.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A mi strasznie brak w E-30 uszczelnień! Stanowczo największy minus. Robiłem już swoim e-510 zdjęcia w totalnej mgle, deszczu i śniegu i przetrwał. Co prawda odkleja się teraz troche gumowa część uchwytu ale cóż, da się przykleić. Uszczelnienia dały by mi jednak komfort tego że nie musze martwić się tymi pogodowymi warunkami a nie drżeć czy później wszystko będzie działać. No i 12 mgp to jak na takiej wielkości matryce to zdecydowanie za dużo. Już widze jak na wszytskich poratalach typu fotopolis będą pisać ze w sumie to aparat świetny tylko do kitu ta matryca. A tak włąsnie pisali po E-3.
    E-3, HDL-4, ZD50, FL50R, + cała masa rzeczy które bardzo chciałbym mieć, a jeszcze nie mam...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ravee_n Zobacz posta
    mi strasznie brak w E-30 uszczelnień!
    masz uszczelnione E-3.

. Już widze jak na wszytskich poratalach typu fotopolis będą pisać ze w sumie to aparat świetny tylko do kitu ta matryca. A tak włąsnie pisali po E-3
    .
    Geniusze. Jeszcze nikt nie miał aparatu w ręku a już jest do kitu.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Alakin: pisałeś o tele i wide dla ludu. Zachowujemy się irracjonalnie nie kupując ich.
    70-300 ma cenę dla ludu i trochę osób go ma, a liczba ta się cały czas zwiększa.
    9-18 nie ma ceny dla ludu, bo kosztuje tyle co 14-54 i jest trochę tańszy od 8mm FE.
    Wziąłbym go od ręki za cenę 70-300. Tylko, nie mówcie, że za darmo bym wszystko chciał.

Awatar domi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    domi: to nie forum SONY ;P
    Co ma w ogóle forum sony do tematu? Na kkm E-30 przeszedł raczej bez większego echa. Głównie w porównaniach do 40D, który wydaje się być równoważnym przeciwnikiem, a już dostępny i tani za sprawą 50D.

Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    no nic, poczekamy zobaczymy. Mnie się najbardziej podoba wbudowana poziomica w aparacik. Szkoda, że E3 tego nie ma.
    A mi się niezmiennie marzy matryca w kształcie koła obrazowego i wybór proporcji po zrobieniu zdjęcia, razem z korektami kąta i algorytmem który obrócony obraz ślicznie ładnie wywoła do niezłego JPG. Przy filtrze AA, który rozmywa i tak to powinno całkiem nieźle działać, a jakże pomóc No i koniec narzekań które proporcje są właściwe.
    Do kompletu przydałoby się też wywoływanie w kształcie tego koła obrazowego - idealne do nadruku na CD hihi

ps. ale różowo nie ma... nie każde szkiełko z tyłu jest okrągłe i pewnie nie daje więc obrazu kółkowego.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    będę dawał mandaty i banował za robienie syfu.
    było sobie życie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów