Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 101

Wątek: Zdjęcia Magdy - totalny początkujący...

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    ...to jest ilustracja jak pokazać na fotografii korzystnie kota.
    Czy ten kot jakoś korzystnie wygląda na tej fotografii to wątpię...
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    A ma to jakiekolwiek znaczenie, przecież to jest ilustracja jak pokazać na fotografii korzystnie kota.
    Owszem, ma znaczenie bo powinno się z własnego doświadczenia dawać wskazówki i z tym "korzystnie" to chyba mocno przesadziles
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Czy ten kot jakoś korzystnie wygląda na tej fotografii to wątpię...
    Zaloze sie o $1, ze ty tez nie wygladasz korzystnie, ale czy robiac zdjecie do paszportu prosisz fotografa, zeby ci poprawil cala twarz, czy wszystko zostaje jak jest...?
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Rabbit
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    226
    Moja galeria
    Magda spróbuj zrobić zdjęcia kotom w domu na kanapie, fotelu, w miejscu gdzie często przebywa, gdzie odpoczywa, śpi. Na pewno cały czas nie jest tak bardzo aktywny że nie da się zrobić dobrej fotki, wybieraj jako tło coś jednolitego np. jak jest na kocu, żeby w tle nie było za dużego śmietnika.
    Tło białe bardziej służy zdjęciom produktowym, a tu wskazane jest jego codzienne środowisko w którym przebywa i będzie mniej zestresowany i spokojniejszy. Musisz poćwiczyć, sama dojdziesz z czasem jak Ci najlepiej będzie łapać kocie pyszczki

w załączniku mój Brytyjczyk
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	oskar84.jpg
Wyświetleń:	26
Rozmiar:	171,7 KB
ID:	161004  
    Ostatnio edytowane przez Rabbit ; 6.11.15 o 19:30

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Zaloze sie o $1, ze ty tez nie wygladasz korzystnie, ale czy robiac zdjecie do paszportu prosisz fotografa, zeby ci poprawil cala twarz, czy wszystko zostaje jak jest...?
    A co to ma wspólnego z tym kiepskim zdjęciem kota?
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Czyli zdjęcie kota ma być paszportowe ?, a ja gupi sadziłem, że ten zwierzak ma dużo lepsze sytuacyjne zdjęcia
    Ogólnie białe tło, widoczne lewe czy prawe ucho (pod odpowiednim kątem), jak nosi okulary to też jak najbardziej wskazane ?
    PS.
    Robtor siem narażasz, uwazaj bo zdobędziesz tytuł trzeciego "trola" na forum...
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 6.11.15 o 19:33

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Owszem, ma znaczenie bo powinno się z własnego doświadczenia dawać wskazówki i z tym "korzystnie" to chyba mocno przesadziles
    Twoja ostatnia rada pod moim zdjęciem na temat balansu bieli też raczej nie świadczy "korzystnie" o Twoim doświadczeniu...

K@czy pokazał jak to można ustandaryzować, stałe światło, nie błyskowe i tło, tło to kawałek tkaniny, ja użyłbym matowego. A skoro to ma by przenośne i do kotów z "przetrąconym życiorysem" to z zawodowego doświadczenia wiem, że bywają te koty lękliwe ale i są ufne i szukające kontaktu. Do kazdego trzeba innego "klucza" i dużo spokoju.

---------- Post dodany o 18:35 ---------- Poprzedni post był o 18:32 ----------

Czyli zdjęcie kota ma być paszportowe ?, a ja gupi sadziłem, że ten zwierzak ma dużo lepsze sytuacyjne zdjęcia
    Ogólnie białe tło, widoczne lewe czy prawe ucho (pod odpowiednim kątem), jak nosi okulary to też jak najbardziej wskazane ?
    PS
    Robtor siem narażasz, uwazaj bo zdobędziesz tytuł trzeciego "trola" na forum...
    A jak myślisz po co się robi zdjęcia kota w domu tymczasowym? Ano po to by łatwiej znaleźć dla niego chętnego do adopcji. Twoje "myśli" są w tej sprawie jak zwykle trolowaniem.
    Sytuacja takiego kota jest już określona miejcem w którym się znalazł dzięki wrażliwym ludziom, którzy starają się o jego dom i dają mu często lepsze, dostatniejsze życie...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 6.11.15 o 19:37
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    A co wspolnego mial twoj komentarz z moim postem o stole fotograficznym?
    Apz- daj spokoj - brak aparatu, swiatel, obiektywu, wiedzy przeskoczysz - ale braku rozumu juz nie...
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Naprawdę sądzisz, że k@czy ma kota i to jego zdjęcia były?
    Stół ma jeden, koty dwa a i zdjęcia robi...
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Twoja ostatnia rada pod moim zdjęciem na temat balansu bieli też raczej nie świadczy "korzystnie" o Twoim doświadczeniu...
    a to tylko Twoje zdanie, ja mogę mieć odmienne (i je podtrzymuje.) Na temat kociego zdjęcia "paszportowego" też mam swoje zdanie i go nie zmienię. Chyba już dosyć "naśmieciliśmy" w tym wątku i proponuję usunąć zbędne posty, głównie moje, o co nieśmiało proszę
    Edit
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Stół ma jeden, koty dwa a i zdjęcia robi...
    Skąd Ty to wszystko wiesz?
    Stół mam jeden, kota jednego, zdjęcia też czasem robię i o czym to ma niby świadczyć?, ze wszystko co wstawiam jest automatycznie mojego autorstwa ?
    Edit2.
    ...Sytuacja takiego kota jest już określona miejcem w którym się znalazł dzięki wrażliwym ludziom, którzy starają się o jego dom i dają mu często lepsze, dostatniejsze życie...
    Oj to chyba wrazliwcem jestem. Przygarnąłem takiego dachowca, jeszcze na oczy prawie nie widział (karmiony mlekiem z strzykawki) i jest u mnie już bodajze 6 lat. Mógłby juz sobie pójść w "cholerę", ale nie chce Co dzień na dworzu i zawsze wraca..., a te 50zł miesięcznie trzeba na futrzaka wydać...
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 6.11.15 o 19:57