W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Wnioskując z ceny podejrzewam, że lampa w pełni manualna ? Także nieco bym polemizował czy w "prosty sposób" (zwłaszcza dla początkującego) rozwiąże się problem ilości i jakości światła oraz czasu ekspozycji. Ogólnie to jestem za. Metodą prób i błędóww końcu uzyska się zadowalające efekty, tak sądzę.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Przy odbijaniu od sufitu prób i błedów będzie mniej niż z korygowaniem lamki w automacie. Stawiam na trzy próby i w danym pomieszczeniu spokój do końca zycia. Później w nowych pomieszczeniech jedna-dwie próby![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Albo zmień kota na szarego, będzie łatwiej... Zaczyna się zlot forumowych...elit?![]()
Moim zdaniem kot na białym tle wygląda bardzo źle (sztucznie, nienaturalnie) i nie idź tą drogą. Najlepiej byłoby pupila wyprowadzić na dwór (bądź na pole
) i wtedy mu fotkę pstryknąć. Wiadomo nie z każdym tak się da, ale pomysł k@czego odrzuć od razu. To jest dobre do tzw. fotografii produktowej ale nie do żywego stworzenia. Podejrzewam też, że łatwiej będzie przy naturalnym oświetleniu niż w takim "studio" zrobić zdjęcie kota.
k@czy musi mieć jakiegoś super spokojnego kota, bo mój to jak tylko aparat do ręki wezmę to już zmienia pozycje... Taki stół odpada, opcja na dwór - niewykonalna bo poza faktem, że mieszkam w bloku to mój kot na dworze wpada w panikę...
Zaczęłam się nad tą lampą bardziej zastanawiać, zwłaszcza, że czasem chodzę pofocić do innych domów tymczasowych... Niech no tylko dozbieram w skarbonce![]()
A nie wiem, nie znam Was jeszcze na tyle![]()