31 trochę wąsko - zostawiłbym spory widoczek a pana z psem umieścił w dolnym lewym mocnym punkcie - tak przynajmniej wskazuje ich kierunek... dodatkowo droga pewnie by fajnie prowadziła wzrok w głąb kadru... co do kolorów to kwestia gustu - może być czarno-białe;
32 no tu będzie ciężko - niebo gładziutkie, na dole kadru badyle ogrodzenia... ja bym ciął trochę górę, i dół, wyprostował lekko kadr i dodał jakiś "dramatyczny efekt" to zawsze działa wśród znajomych, którzy do zdjęć używają nokii...
może coś w ten deseń, jeśli pozwolisz:
pzdr
Hołek
"pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"
Właśnie o kadrowaniu myślałam...
W tym pierwszym zdjęciu prakuje mi perspektywy, ae zdjęcie było robione "na szybko" (właściwie z jadącego samochodu) i kadr taki a nie inny.
Drugie z kolei robiłam z wielkim przybliżeniem. Kadr Hołka ciekawszy, zdecydowanie. Badyle sama zauważyłam, ale jak obniżałam zdjęcie to horyzont mi poszedł na 1/2. W sumie lepiej faktycznie pocinać...
Dzięki![]()
To nie rób zdjęć z jadącego samochodu, na ogół wychodzi nie to to co widziałaś....
Poza tym co chciałaś przedstawić w tym "widoku ogólnym" Nie lepiej jest zatrzymać się podejść bliżej i wykadrować kilka większych szczegółów. ( mówię o zdjęciu ze słomą)
Ostatnio edytowane przez Krakman ; 9.11.15 o 19:56
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
O, bardzo ładna seriaKupuję pierwsze i drugie. Na pierwszym owczarek robi zdjęcie, na drugim światełko
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Za ciemno i nieostro, ale moją opinią się nie przejmuj. Skoro lubisz fotografować to rób zdjęcia, słuchaj "starszych" kolegów z forum ( nie dotyczy Bodzia bo on zawsze młody).Wszystkie nastepne zdjecia będą tylko lepsze i lepsze...... Powodzenia
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
ładna seria ale ja wybieram drugie - 34.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
@voovoo2 - Każdy ma inny gust i każdemu podobają się inne zdjęcia, to jasne. Ja np lubię ciemniej i intensywniej z kolorami niż większość... A które według Ciebie nieostre? Bo mnie się jedynie wydaje że to pierwsze - robione na dużej odległości...