PDA

Zobacz pełną wersję : Eddie - moje zdjecia

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14

Eddie
6.09.11, 11:03
Znów coś z miasta...

4.

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/IMG_6328obrm.jpg)

5.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/20110716-IMG_4965.jpg)

Dzuiko
6.09.11, 11:07
"Czwórka" symetryczna nie jest, dobrze mi się zdaje ?

Saboor
6.09.11, 11:12
"Czwórka" symetryczna nie jest, dobrze mi się zdaje ?
Ano nie jest! I dlaczego sam się po mieście Włóczysz?? :-x

Eddie
6.09.11, 11:36
Ano nie jest! I dlaczego sam się po mieście Włóczysz?? :-x

Bo to przy okazji zrobiłem. 3 dni po drodze z przystanku na przystanek oglądałem, a czwartego zrobiłem zdjęcie :)

Saboor
6.09.11, 11:46
Bo to przy okazji zrobiłem. 3 dni po drodze z przystanku na przystanek oglądałem, a czwartego zrobiłem zdjęcie :)
Noo doobra, na ten czas Ci odpuszczę, alee ... .

voovoo2
6.09.11, 11:54
Czemu na 5 - ce takie niebieskie cienie?

Eddie
6.09.11, 12:01
Czemu na 5 - ce takie niebieskie cienie?

Chyba nie wiem o co chodzi, opisz dokładniej.

Saboor
6.09.11, 13:33
Chyba nie wiem o co chodzi, opisz dokładniej.

Chyba o to:

54310

Saboor
6.09.11, 13:34
Ale urżnąć sobie nic nie dam!! :-D

Eddie
6.09.11, 13:52

E, takie drobiazgi. Widać, że zimno to mury marzną :)

Dzuiko
6.09.11, 13:53

Ale zawsze możesz się urżnąć.

Potwierdzam, widać to w tych właśnie miejscach.

Saboor
6.09.11, 13:57
Ano mogę ... ale nie sam!

Eddie
6.09.11, 14:01
Ale zawsze możesz się urżnąć.

Potwierdzam, widać to w tych właśnie miejscach.

Tak myślałem, ale nie są to rzeczy, którymi bym się przejmował.

voovoo2
6.09.11, 14:29
Tak myślałem, ale nie są to rzeczy, którymi bym się przejmował.
Masz rację to tylko Twoje fotki:-)

Eddie
6.09.11, 14:34
Masz rację to tylko Twoje fotki:-)

VooVoo, nie bardzo wiem o co Ci chodzi, ale tak - to moje zdjęcia. Są takie jak je zrobiłem. Nie jest nigdzie napisane, że każdy szczegół na zdjęciu ma być dopasowany zgodnie z gustem kogoś konkretnego. Jeśli przedstawiam takie jakie są to znaczy, że dla mnie jest ok tak jak jest.

voovoo2
6.09.11, 14:44
Co tu wiedzieć?Wstawiłeś fotkę na której (nie tylko moim zdaniem) cienie są zbyt niebieskie.Stwierdziłeś ( w odpowiedzi),że nie są to rzeczy którymi byś sie przejmował.Racja, nie ma sie czym przejmować! Rozumiesz już? :-)Toż to tylko Twoje fotki:-)

Eddie
6.09.11, 14:57
Voovoo, bądź precyzyjny, póki co tylko Ty pisałeś o tych cieniach :)

voovoo2
6.09.11, 15:10
Zapomniałem dodać,że wszystkie fotki Twojego autorstwa sa sliczne.

BIKER
6.09.11, 15:44
Swietne foty Eddie.

Eddie
6.09.11, 17:15
VooVoo, doceniam szczerosc.

voovoo2
6.09.11, 17:30
VooVoo, doceniam szczerosc.
OMG....jest gorzej niż myślałem!

Eddie
7.09.11, 09:51
Szuflandia. Z dedykacją dla VooVoo.

6.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty2/20110623194438.jpg)

Dzuiko
7.09.11, 10:07
Eddie, właściwie to nie warto się odzywać w Twoim wątku, prawda ?
Rozumiem voovoo.

Eddie
7.09.11, 10:20
Dzuiko, opinie wyrażać zawsze warto, każdego rodzaju. No właśnie, byle tylko była to opinia a jeszcze fajniej, gdy za opinią idzie uzasadnienie. Nie ważne jaka opinia, podkreślam, byle była to opinia.
Zresztą, jak łatwo zauważyć Mirek nie raz krytycznie opiniował to co pokazuję i jakoś krzywda się nie stała. No, ale on opiniuje i uzasadnia, nie mówiąc już o dodatkowych wskazówkach, które zawsze są bezcenne.

Dzuiko
7.09.11, 10:26
Dzuiko, opinie wyrażać zawsze warto, każdego rodzaju. No właśnie, byle tylko była to opinia a jeszcze fajniej, gdy za opinią idzie uzasadnienie. Nie ważne jaka opinia, podkreślam, byle była to opinia.
Zresztą, jak łatwo zauważyć Mirek nie raz krytycznie opiniował to co pokazuję i jakoś krzywda się nie stała. No, ale on opiniuje i uzasadnia, nie mówiąc już o dodatkowych wskazówkach, które zawsze są bezcenne.

Nie wiedziałem, że jeszcze potrzebne Ci są wskazówki. Myślałem, że jesteś już fotografem skończonym, w sensie doskonałym.
W przypadku niebieskiego zafarbu - co tu można jeszcze uzasadniać, skoro jest on widoczny na monitorach różnych forumowiczów ?

Eddie
7.09.11, 10:33
Nie wiedziałem, że jeszcze potrzebne Ci są wskazówki. Myślałem, że jesteś już fotografem skończonym, w sensie doskonałym.
W przypadku niebieskiego zafarbu - co tu można jeszcze uzasadniać, skoro jest on widoczny na monitorach różnych forumowiczów ?

Jesteś bliski prawdy, ale jeszcze nie u celu.
Było pytanie o zafarb a nie opinia na temat zdjęcia. Gdyby ktoś napisał "Nie podoba mi się ze względu na zafarb" to by dyskusja wyglądała inaczej. Pytania "Czemu to jest na zdjęciu?" są bez sensu. Nie wydaje Ci się, że tłumaczenie autora dlaczego coś znajduje się w jego pracy jest pozbawione sensu? Chyba nie po to pokazujesz, żeby tłumaczyć.

Dzuiko
7.09.11, 14:43
Raczej nie dojdziemy do niczego sensownego. Nie mam na to siły. Odmeldowuję się. Bez odbioru.

grizz
7.09.11, 16:38
Mnie się nie podoba ta konwencja obróbki. Zdecydowanie bardziej wolałem zdjęcia "naturalne". Ale znająć zycie, rynek wymusza, co wymusza :/

Mirek54
7.09.11, 17:01
Szuflandia.

Ach najwyzej mnie zjedziesz.Wiec tak.Podajesz na fotce kobiete ze smutnym,marzycielckim spojrzeniem.Biala suknia -pewnie swiezo upieczona panna mloda.Wiec taki niby oniryzm z Jej oczu jest uzasadniony...ale.No wlasnie to ale.Ale zimny cross nie pasuje mi tu do niej.Moze inny ale nie ten.Jeszcze w swiatlach mozna go przetrawic,przejscia tez wchodza w cieply braz,Jednak reka w cieniu pokazuje juz sina purpure.To wlasnie z tym zimnym crosem mnie tu nie pasuje.
To ze z szuflady to nie znaczy,ze nie ma byc dobre.

Eddie
7.09.11, 17:39
Grizz, ten sposób obróbki to raczej moja fanaberia, tak mi strzeliło do głowy. W wersji elektronicznej poszła również wersja naturalna. Zawsze tak robię, gdy decyduję się bardziej poPSocić przy jakimś zdjęciu. Tutaj szczęście moje, bo młodej się podobało to zdjęcie. Swoją drogą, jest to chyba jedno z nielicznych moich ślubnych, przy których tak sobie pojechałem :)
Mirek, tyle razy oglądałem to zdjęcie i nie zwróciłem uwagi na drugą rękę. A może zwróciłem, ale nie dostatecznie. Kurde, ale masz tu rację z tą ręką, i to jak... Z szufladą, choć w tym przypadku nie tak głęboką, również. :)

Thomasso
7.09.11, 17:49
To wlasnie z tym zimnym crosem mnie tu nie pasuje.

Raczej split-toning :P

T.

Mirek54
7.09.11, 17:56
Raczej split-toning :P

T.

Tez sie tak zastanawialem,jednak toning jest sam w sobie delikatniejszy,bardziej spokojny tu bardziej mi pod croos podchodzi.Agresywnosc przewazyla.
Moze niech eksperci sie wypowiedza:wink:

Thomasso
7.09.11, 18:12
Tez sie tak zastanawialem,jednak toning jest sam w sobie delikatniejszy,bardziej spokojny tu bardziej mi pod croos podchodzi.Agresywnosc przewazyla.
Moze niech eksperci sie wypowiedza:wink:

Albo autor najlepiej :)

T.

Eddie
7.09.11, 18:55
Autor odpowiada więc, że z crossem było rzeźbione :)

Eddie
30.09.11, 20:52
Na prośbę Helmutha wrzuca wersję w kolorze:

7.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/IMG_6330-3.jpg)

helmuth
30.09.11, 21:21
Ładne chmury w elewacji ale za niebiesko :(
Przesadziłeś chyba z saturacją :roll:

Eddie
30.09.11, 21:28
To nie saturacja. Zjechałem z temperaturą, żeby podbić niebieski kolor.

wanilia
30.09.11, 21:31
Bardzo fajne ostatnie- moze odrobinkę wyciszyłabym niebo :) ale jest naprawdę ok

helmuth
30.09.11, 21:33
No i podbiłeś! Aż za bardzo :D
Ciekaw jestem, jak wygląda niebo z niepodbitym niebieskim?

Mirek54
30.09.11, 21:52
Szkoda,ze mgla gory nie przykryla,dol mi za geometryczny.Wklesly fiszaj na dole i mgla na gorze-fota nieskonczona by byla.

Eddie
1.10.11, 20:33
Mirek, ale nie było mgły a na to, żeby podczas obróbki dodać nie wpadłem :)
Wanilia, co masz na myśli pisząc o wyciszeniu nieba, mnie intensywny kolor?
Helmuth, sam sprawdzę, bo nawet nie pamiętam, ale sprawdzę :)

Mirek54
1.10.11, 20:38
Mirek, ale nie było mgły a na to, żeby podczas obróbki dodać nie wpadłem :)

No to popatrz-tak na szybko dla Ciebie,niech to bedzie duuuzo wiekszy budynek-taki do nieba:grin:55614taki raczej smog dzisiejszy a nie mgla

wanilia
1.10.11, 20:50
Na budynku niebieski wygląda świetnie, aby to on przyciagał uwagę zmniejszyłabym to nasycenie na niebie- bardzo deilkatnie i spróbowałabym przywrócić chmurom więcej półtonów- myślę, że zagubiły się podczas crossowania
D e l i k a t n i e, tylko trochę :)

Eddie
2.10.11, 08:38
Wanilia, ale tam nie było crosowania :) Nie mniej, wiem już o co Ci chodzi.
Mirek, całkiem ciekawe eksperyment, ale to już zupełnie inny obraz. A gdyby go w czerni i bieli tak pokazać?

Mirek54
2.10.11, 13:29
Wanilia, ale tam nie było crosowania :) Nie mniej, wiem już o co Ci chodzi.
Mirek, całkiem ciekawe eksperyment, ale to już zupełnie inny obraz. A gdyby go w czerni i bieli tak pokazać?

Toc przecie pisalem,ze ten budynek duzo wiekszy,az do nieba:wink:

UUUUps to teraz problem z crosem jak u szekspira:-P:grin::grin::mrgreen:

Eddie
2.10.11, 18:55
Toc przecie pisalem,ze ten budynek duzo wiekszy,az do nieba:wink:

UUUUps to teraz problem z crosem jak u szekspira:-P:grin::grin::mrgreen:

Szekspir miał przecież problem z czaszką :)

Mirek54
2.10.11, 19:06
To nie saturacja. Zjechałem z temperaturą, żeby podbić niebieski kolor.

myślę, że zagubiły się podczas crossowania

Szekspir miał przecież problem z czaszką :)

Jestes pewny ,ze tylko Szekspir:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgre en:

Eddie
2.10.11, 22:33
[QUOTE ] myślę, że zagubiły się podczas crossowania

Yyyyyyyy...
Tak!

;)

Jestes pewny ,ze tylko Szekspir:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgre en:

No, nie. Ale to o nim w szkołach uczą, że się dogadać z czaszką nie może :)

Eddie
31.10.11, 21:54
8.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/IMG_7587obrm.jpg)

Zdjęcie, którego miało nie być. Klatka strzelona jako testowa podczas ustawiania parametrów. Spodobało mi się mimo cięcia kapelusza. Od razu też napiszę, że gładzenia praktycznie nie było.

apz
31.10.11, 22:19
Opowiem Ci jako laik - zdjęcie ma to coś , ale -znowu frontfokus?
Brakuje mi ostrości na włosach z drugiej strony Twarzy.
Pozdrawiam AP.

Eddie
31.10.11, 22:23
Apz, ostrość jest dokładnie na rzęsach, ale przy tym rozmiarze obrazka tego nie zobaczysz.

apz
31.10.11, 22:30
Apz, ostrość jest dokładnie na rzęsach, ale przy tym rozmiarze obrazka tego nie zobaczysz.

OK - widzę, że cała twarz jest ostra i włosy od strony fotografa, nawet grzywka, dla tych drugich włosów widocznie było za daleko, ale fajniej by było, gdyby też byly symetrycznie ostre,
lub chociaż ich bliższa cześć - domknęło by to cały obrazek. Ale jak piszesz - to zdjęcia próbne.
Pewnie gdyby modelka miała włosy krótkie lub jakoś upięte, nie było by tego widać -twarz jest cała ostra. Niezależnie od mojego marudzenia , podobami się fotka.

Pozdrawiam AP.

Eddie
31.10.11, 22:38
Apz, bardzo mi miło, nie mniej sprostuję :) Drugie oko i tamta część twarzy już poszły w nieostrość, to widać jednak dopiero przy powiększeniu. Mi osobiście takie malowanie odpowiada, ale ja zawsze byłem wykręcony w stronę małej głębi ostrości.
Tak w ogóle, podczas tej sesyjki eksperymentowałem z manualnym Pentaconem 135/2,8 podpiętym do 5D2. Gdyby nie aberracja i brak AF to nawet podobało mi się.

A swoją drogą, fajnie, że wyrażasz swoje zdanie mimo mojego zarozumialstwa ;)

wanilia
31.10.11, 23:49
Osobiście przeszkadza mi to połowicznie zasłonięte oko, (jakoś tak wygląda niekorzystnie) wolałabym albo tak albo siak, a w zasadzie siak jeszcze bardziej :wink::-P

Eddie
31.10.11, 23:52
Osobiście przeszkadza mi to połowicznie zasłonięte oko, (jakoś tak wygląda niekorzystnie) wolałabym albo tak albo siak, a w zasadzie siak jeszcze bardziej :wink::-P

Zgadzam się, mi też :) Jak pisałem, to jest zdjęcie, którego miało nie być. Wykonane testowo bez szczególnego zwracania uwagi na cokolwiek. Po prostu uznałem, że jest warte zachowania mimo mankamentów, niektóre ujęcia są po prostu tego warte.

helmuth
1.11.11, 07:37
Osobiście przeszkadza mi to połowicznie zasłonięte oko, (jakoś tak wygląda niekorzystnie) ...Dla mnie, niekorzystnie wygląda drugie oko.
Przez to, ze prawe jest przesłonięte a modelka patrzy w lewo (pokazując sporo białka w lewym), lewe oko wygląda trochę wyłupiasto.
Podoba mi się naturalne (jakby zalotne) spojrzenie.

Eddie
1.11.11, 11:07
Tak jak pisałem, tego zdjęcia miało nie być, zrobiłem jako testowe, stąd też nieuniknione mankamenty. Zazwyczaj jednak jest tak, przynajmniej u mnie, że pewnych ujęć później już nie udaje się powtórzyć.

Karol
1.11.11, 23:01
Zdjęcie jest bardzo fajnie świecone i ma to coś, ale w pełni się zgadzam z APZ co do zbyt płytkiej GO, pierwsze pytanie jakie mi się nasunęło gdy zobaczyłem tę fotę w galerii to - gdzie jest ostrość? Dla mnie ta fota mogłaby być nawet tak ostra jest zdjęcie legitymacyjne ;-), w tle i tak nie ma nic co by uzasadniało tak płytkę GO.

Eddie
2.11.11, 08:24
Karol, zawsze byłem skrzywiony w tę stronę :)
Dzięki za słowo komentarza.

Dzuiko
2.11.11, 09:24
Piszesz, ze użyłeś Pentacona 135/2.8. A ile listków ma przesłona Twojego, bo sa różne wersje i ponoć ma to znaczenie ?

Eddie
2.11.11, 10:04
A powiem Ci szczerze, że nie pamiętam. Musisz poczekać do godzin wieczornych, wtedy sprawdzę i napiszę, albo to po prostu wygooglować.

Thomasso
2.11.11, 12:23
Fota b. fajna. Ładne światło, modelka też, kapelusz w deche.
Co do ostrości już chyba wszystko napisali (pomimo, że to zdjęcie testowe).
Sam się ostatnio parę razy złapałem, że używam za płytkiej GO nawet wtedy kiedy nie muszę izolować tła. W studio warto jednak przymknąć przysłonę. Duża dziura jednak głównie kiedy trzeba wciąć z tła no i oczywiście kiedy wpisane jest to w wizję artystyczną :)
Jakkolwiek przy takim portrecie jak pokazany wolałbym większą GO.
Aaa poza tym jeszcze mi się kolorystycznie bardzo podoba.

T

Eddie
15.11.11, 10:16
Thomasso, piękne dzięki za poświęcony czas i kilka zdań opinii na temat zdjęcia.

Następne nawiązuje do zdjęcia, które wrzuciłem dzisiaj do galerii...

9.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/IMG_7718obrm.jpg)

Dzuiko
15.11.11, 10:48
Eddie, czy ja mam halucynacje ? Przed chwilą miała oczy szeroko zamknięte ?

romek1967
15.11.11, 10:52
Dla mnie znacznie lepsze niż to w galerii. Jedyne co mi nie pasi to prawie zlewająca się prawa ręka z tłem. Kolor ściany niefortunny.

to pisałem ja, wybitny nieportrecista

Eddie
15.11.11, 10:55
Dzuiko, to nie halucynacje, jest tak i tak :) A ten Pentacon ma chyba 6 albo 7 listków. Znaczy, nie mniej niż 6 i nie więcej niż 7 (nie pamiętam, choć sprawdzałem).
Romku, tak, zwróciłem na to uwagę podczas obróbki. Wydawało mi się jednak, że jeszcze nie ma tragedii, znaczy - ręka uratowana, jeszcze widoczna :)

heyahero
15.11.11, 11:09
Więcej niż romek nie napiszę. Jeżeli chodzi o prawą rękę, to wydaje mi się, że jeszcze samo ramię trzeba by było wydobyć z tła. Kształt ręki ładnie podkreśla linia cienia, ale zarys sylwetki znika gdzieś w tle, patrząc na lewo od pukli włosów.

Pozdrawiam, również nieportrecista ;)

Dzuiko
15.11.11, 11:36
Czyli obaj mamy wersje 6 listkową; powiadają, że podobno ciekawszy efekt daje ta iluś tam listkowa, ale to pewnie kwestia innego bokehowania ?

Thomasso
15.11.11, 11:45
Bardzo ladnie! IMHO zdecydowanie lepsze w odbiorze (przyjemniejsze) niz to w galerii :)
Otwarte oczy zdecydowanie "robia" to zdjecie.
No i faktem (juz wspomnianym) - tlo niefortunne kolorystycznie, za bardzo sie zlewa z postacia.

Thomasso

Eddie
15.11.11, 11:46
Heyahero, nawet się nie będę sprzeczał :)

Dzuiko, wersja 6-listkowa jest chyba najpopularniejsza, do tego bardzo przystępna cenowo. O "drugiej" wersji nic mi nie wiadomo, niestety. Polecam natomiast serię artykułów na fotopolis "Z notatnika optyka" czy coś w ten deseń. Bodaj dwa teksty traktują właśnie o bokeh i zależności tegoż od ilości listków przysłony.

Thomasso, jeśli chodzi o powyższe ujęcie, miałem swoje własne wątpliwości, ale cieszę się, że "dobrze się przyjmuje" (poza tą ręką) i nie będę się z nich spowiadał ;)

Rafał Czarny
15.11.11, 12:00
Podoba mi się tonacja skóry na ostatniej focie.

Mirek54
15.11.11, 13:34
A ja nie bede pisac tylko pokaze jak ja bym to widzial,a Autor i Inni wylapia roznice5714757148i kazdy zobaczy co uwazalem za niepotrzebne,albo przeszkadazajace.Oczywiscie moim zdaniem niepodwazajacym wizji autora.

Eddie
15.11.11, 13:48
Jak by Ci to powiedzieć... no, fajnie to kopnąłeś, pomijając wszystko inne. Przy drugim te bazgroły irytują, ale sama koncepcja ciekawa. Wyjątkowo się nie obrażę, znaj serce :mrgreen:

Mirek54
15.11.11, 13:53
Jak by Ci to powiedzieć... no, fajnie to kopnąłeś, pomijając wszystko inne. Przy drugim te bazgroły irytują, ale sama koncepcja ciekawa. Wyjątkowo się nie obrażę, znaj serce :mrgreen:

Kurde.Nie powiem,ze sie nie ciesze.Ale i tak dzieki,ze nie napisales,ze mam zwisajace male uszy:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

A tyle sie tych liter i cyfer namolowalem.

Eddie
15.11.11, 13:59
Ja tam nie wiem co Ty masz małego i zwisającego, i nie chcę w ogóle w to wnikać :mrgreen:

W każdym razie, przy takim przekadrowaniu nie rzuca się w oczy a przynajmniej mi nie wadzi ujęcie twarzy o jakim pisała Wanilia pod zdjęciem w galerii.
No, nauka na przyszłość, żeby sobie czasem przewrócić wizję, choćby dla zabawy.

Fajnie to tło zrobiłeś, podoba mi się.

Fotografer
16.11.11, 13:07
Te ze starszą rzeczywiście są niezłe

Eddie
16.11.11, 13:44
Te ze starszą rzeczywiście są niezłe

Co masz na myśli?

Saboor
17.11.11, 17:03
Koopę lat Eddie! Fota nr.9 fajna i nawet ta znikająca łapka tak nie przeszkadza, ona jest taka Eddiowa, choć tak ociupinę
mógłbyś ją oddzielić od tła.

Eddie
17.11.11, 18:39
Hej, Saboor :) No niby można by było - fajnie, że zajrzałeś, miło mi! :)

Eddie
18.11.11, 22:27
10.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/IMG_7742obrm-b.jpg)

Z tej serii pokażę pewnie jeszcze coś.

lisiajamka1
18.11.11, 22:41
Jakoś tak nienaturalnie z tym kapeluszem wyszło:roll:

Qben
19.11.11, 02:38
Też mi jakoś nie leży te ostatnie z kapeluszem, masz inny moment złapany z tym samym motywem?

konradkkk
19.11.11, 09:41
te BW to jakieś nie BW...

Eddie
19.11.11, 14:47
te BW to jakieś nie BW...

Toż widać na pierwszy rzut oka, że to kolor, nie?

Qben, z inaczej ułożoną głową - tak. Tak sobie to ujęcie po prostu ułożyłem i mi osobiście wydaje się ok. Jednak to tylko moje zdanie.
Jakie ujęcie miałeś na myśli?

Lisiajamka1, napisz coś więcej.

Fajnie, że zajrzeliście.

konradkkk
19.11.11, 16:59
Toż widać na pierwszy rzut oka, że to kolor, nie?

pierwsze wrażenie się liczy...

Eddie
19.11.11, 17:40
pierwsze wrażenie się liczy...

No toż mówię, że to kolor.

Qben
19.11.11, 20:27
Pokaż z ciekawości te z inaczej ułożoną głową:)

Eddie
20.11.11, 09:20
Pokaż z ciekawości te z inaczej ułożoną głową:)

Wielkiej różnicy nie ma, może kiedyś Ci podlinkuję dla zaspokojenia ciekawości :)

apz
20.11.11, 09:44
Wielkiej różnicy nie ma, może kiedyś Ci podlinkuję dla zaspokojenia ciekawości :)

Okrutny jesteś dla kolegi. On ciekawy jak Ewa w raju, a ty...
Pozdrawiam AP.

PS. Trochę mniej podobają mi się zdjęcia kobiet z zadartą brodą od takich , gdzie jest ona bliżej szyji. W większości z nich kości żuchwy zaczynają dominować nad resztą głowy i gubi się gdzieś ta delikatność.
Uwaga moja nie dotyczy tego zdjęcia , w nim zachowana jest równowaga.

Eddie
20.11.11, 17:40
Oj tam, od razu okrutny... bez przesady :)

Mirek54
20.11.11, 17:50
Okrutny jesteś dla kolegi. On ciekawy jak Ewa w raju, a ty...

W raju to byla chyba Ania-o ile pamiec mnie nie myli.

Saboor
21.11.11, 09:33
10.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/IMG_7742obrm-b.jpg)

Z tej serii pokażę pewnie jeszcze coś.

Wiesz co Eddie?

A mnie się podoba i to bardzo, tak poza(a widział który naturalną pozę?) jak i pomysł z kapeluszem i BW.
Jedyne co mi nie leży to defekt na ścianie.
Pozdrawiam
Już Ty wiesz kto :-D

Eddie
21.11.11, 09:51
Saboor, cieszę się, że Ci się podoba, serio :)
Swoją drogą, byłem święcie przekonany, że defekt na ścianie będzie pierwszym elementem, który oberwie. Trzeba by było jednak długo czekać ;)
Sam zauważyłem go dopiero po skończeniu obróbki. Chociaż nie musiałem przy tym zdjęciu wiele dłubać i mogłem sobie na to pozwolić, jeśli chodzi o czas, uznałem zabawę z usuwaniem
go za niekonieczną. Pewnie bym to załatał, ale... no nic, po klockach :)

Odnośnie pozy, nie jest nienaturalna, tak moim zdaniem.

Hrr
21.11.11, 10:04
Zdjęcie nr 10 też bardzo mi się podoba, poza nienaturalna ale na swój sposób ciekawa. może kadrował bym nieco, ale trochę tylko, niżej co by włosy tak na krawędzi kadru nie leżały. Miłe oku BW.

Eddie
21.11.11, 16:04
Zdjęcie nr 10 też bardzo mi się podoba, poza nienaturalna ale na swój sposób ciekawa. może kadrował bym nieco, ale trochę tylko, niżej co by włosy tak na krawędzi kadru nie leżały. Miłe oku BW.

No patrz, a ja sobie pomyślałem zupełnie w drugą stronę. Przyciąć dół, żeby włosy opierały się o krawędź kadru. Taki efekt specjalny ;)

Saboor
21.11.11, 16:15
No patrz, a ja sobie pomyślałem zupełnie w drugą stronę. Przyciąć dół, żeby włosy opierały się o krawędź kadru. Taki efekt specjalny ;)

No ja sobie tak pomyślałem, i o:

57388

Ot zabawa :-D

Dzuiko
21.11.11, 16:18
No ja sobie tak pomyślałem, i o:

57388

Ot zabawa :-D

I oczywiście ściany nie omieszkał naprawić, podtrynkować.

Eddie
21.11.11, 18:03
No a ja sobie ścianę darowałem :)

Ale, ale, Saboor, u Ciebie włosy już się chowają pod krawędzią ;)

Hrr
21.11.11, 19:02
Hej Saboor weź mi tak dom raz raz otynkuj skoro tak elegancko Ci idzie, co ?

Saboor
21.11.11, 21:55
No a ja sobie ścianę darowałem :)

Ale, ale, Saboor, u Ciebie włosy już się chowają pod krawędzią ;)

Tak troszeczkę, chodziło mi o to, żeby wyglądała jakby na nich leżała.

Hej Saboor weź mi tak dom raz raz otynkuj skoro tak elegancko Ci idzie, co ?

Nie ma sprawy za drobną opłatą " będzie Pan zadoowoloony ... " :mrgreen:

Qben
22.11.11, 04:36
Oj tam, od razu okrutny... bez przesady :)

Ot cała sztuka, odbiorcza czuje niedosyt:grin:

Eddie
22.11.11, 09:35
Ot cała sztuka, odbiorcza czuje niedosyt:grin:

Wiesz, jak to mówią - z dwojga złego lepiej w tę stronę :)

Eddie
24.11.11, 10:12
No to fru, jeszcze jedno pod krytykę.

11.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/IMG_7824obrm.jpg)

lisiajamka1
24.11.11, 10:25
Kolejne z serii - nienaturalne. Zamurowało coś modelkę :wink:

Eddie
24.11.11, 12:02
Kolejne z serii - nienaturalne. Zamurowało coś modelkę :wink:

Co masz na myśli pisząc "nienaturalne"?

Thomasso
24.11.11, 12:11
Co masz na myśli pisząc "nienaturalne"?

Chodzi chyba o to, ze zdjecie jakby zamrozilo modelke w trakcie zmiany pozy. :)

T.

lisiajamka1
24.11.11, 12:52
[QUOTE=Thomasso;766957]Chodzi chyba o to, ze zdjecie jakby zamrozilo modelke w trakcie zmiany pozy. :)

Trafnie to ująłeś :)

Eddie
24.11.11, 16:07
[QUOTE=Thomasso;766957]Chodzi chyba o to, ze zdjecie jakby zamrozilo modelke w trakcie zmiany pozy. :)

Trafnie to ująłeś :)

Ok, no to jedno już wiemy, można jechać dalej ;)

Eddie
25.11.11, 10:25
Na rozluźnienie wakacyjnie. Dawno tej gwiazdy tu nie było :)

12.

źródło (http://www.bern-art.pl/Ewa/20110801-IMG_5348m.jpg)

pequena123
25.11.11, 13:18
to mi się podoba. ten żółty kostium mi pasuje inny kolor chyba by tak ładnie nie wyglądał. bardziej naturalne niż poprzednie jak zauwazyli przedmowcy:)

Eddie
25.11.11, 15:58
Skoro tak naturalnie się podoba, to raz jeszcze wakacyjnie, naturalnie, spacerowo...

13.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/20110809-IMG_5907m.jpg)

Saboor
25.11.11, 16:34
No to fru, jeszcze jedno pod krytykę.

11.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/IMG_7824obrm.jpg)

Lubię nienaturalnie zamurowane modelki, ... w trakcie zmiany pozy ... . :-D

Saboor
25.11.11, 16:44
Skoro tak naturalnie się podoba, to raz jeszcze wakacyjnie, naturalnie, spacerowo...

Też fajne

57472 57473

Kombinowańsko takie :-D

Eddie
25.11.11, 18:15
Dzięki! Może być i tak, ale nie przywiązuj się nadmiernie do tego kombinowania przy każdym zdjęciu :)
Tak wspomnę tylko, że zamieszczone zdjęcie nie widziało się z Photoshopem czy innym Gimpem, obróbka tylko na poziomie rawa.

Saboor
25.11.11, 18:25
Dzięki! Może być i tak, ale nie przywiązuj się nadmiernie do tego kombinowania przy każdym zdjęciu :)
Tak wspomnę tylko, że zamieszczone zdjęcie nie widziało się z Photoshopem czy innym Gimpem, obróbka tylko na poziomie rawa.

Przecież Wiesz, że nie zwykłem grzebać przy Twoich fotach w wątku. Ale ... te były wyjątkowe :grin:

Eddie
25.11.11, 18:43
Przecież Wiesz, że nie zwykłem grzebać przy Twoich fotach w wątku. Ale ... te były wyjątkowe :grin:

A, to wybacz, wybacz, tfu, tfu, nie wiem co mnie ta ślina na klawiaturę przyniosła ;)

Saboor
25.11.11, 18:45
Wybaczam!:cool:

Eddie
5.12.11, 09:29
No to jeszcze tak...

14.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/IMG_7771obrm2.jpg)

apz
5.12.11, 10:26
Widzę , że sympatycznie bawisz się kształtem i kolorem. To zdjęcie podoba mi się bardzo.

Eddie
5.12.11, 10:51
Apz, faktycznie, były warunki ku temu - serdeczne dzięki!

Saboor
5.12.11, 14:11
Napisałbym Ci coś na temat tej foty ... ale i tak moje zdanie ad Twoich zdjęć znasz(nie zmieniło się). :-D
Poproszę to samo danie ale BW

Bodzip
5.12.11, 14:17
Zwłaszcza kształtem :D
Śliczna dziewczyna i ładnie to pokazałeś. Bardzo ładnie

kurokial
5.12.11, 14:19
Eddie ostatnia fotka miodzio. Czarny jest czarny jak lepik na dachu i daje klimat.

Eddie
5.12.11, 14:19
Miło takie komentarze przeczytać, dzięki :)

Saboor, bw już nie będzie przykro mi, nie tym razem. Ale cieszę się, że podoba Ci się to co robię.

Saboor
5.12.11, 14:23
Miło takie komentarze przeczytać, dzięki :)

Saboor, bw już nie będzie przykro mi, nie tym razem. Ale cieszę się, że podoba Ci się to co robię.
No trudno! Przeboleję, ale mam nadzieję, że pojawi się kolejna seria tak kolor jak i BW.

romek1967
5.12.11, 14:26
Ostatnie fotki też fajne. Cieszę się że nie ulegasz modzie PSucia naturalnie pięknych modelek.

Eddie
5.12.11, 14:30
Saboor, jest to możliwe, choć nie pewne :) Historia pokazała, że zdjęcie pomyślane przeze mnie jako czarno-białe i tak też wykończone dużo lepiej zaprezentowało się w kolorze. Przy tym ostatnim natomiast nawet już nie myślałem o bw i jestem z tego zadowolony.

Romku, miód na moje serce :) Nie mniej wielokrotnie obrywałem, że za bardzo PSuję. Przyznam jednak, że w ostatnim czasie poluzowałem z tym trochę. Owszem, wciąż uważam, że cienie na twarzy i szyi dobrze jest zmiękczyć, robię też różne inne rzeczy dla poprawy odbioru zdjęcia, jednak staram się podchodzić do tego ostrożniej.

Saboor
5.12.11, 14:40
Mam nie odparte wrażenie, że z tej pastelowej, jasnej tonacji zdjęć zrobiłeś swój "znak firmowy". Przeglądałem: BernArt - Moje zdjęcia (http://www.bern-art.pl/) Szkoda, że tak mało ich tam jest.

Eddie
5.12.11, 14:49
Saboor, eeeeeeeee... znaczy co, mało zdjęć?
Z tym "znakiem firmowym"... sam nie wiem co powiedzieć. Po prostu podoba mi się taka tonacja. Jednak nie jest tak, że się przy niej upieram. Obiecuję, że zdjęć wykonanych w innych warunkach nie będę wciskał w ciepłe pastele :)

Saboor
5.12.11, 15:00
Saboor, eeeeeeeee... znaczy co, mało zdjęć?
Tak, mało tych zdjęć. A bardzo mi i nie tylko mi się podobają.

Z tym "znakiem firmowym"... sam nie wiem co powiedzieć.
Nic albo: "będzie ich więcej"

Po prostu podoba mi się taka tonacja.
Jak widać nie tylko Tobie :-D

Jednak nie jest tak, że się przy niej upieram. Obiecuję, że zdjęć wykonanych w innych warunkach nie będę wciskał w ciepłe pastele :)
To zda się oczywiste.

Eddie
5.12.11, 15:03
Dobra, Saboor, wszystko jasne, ładnie to napisałeś :)

Eddie
15.12.11, 23:21
Byłem ja w tym roku nad morzem naszym polskim, jednak nie zawsze w stronę Szwecji patrzyłem...

15.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/IMG_5801m.jpg)

Eddie
16.12.11, 09:31
Za późno wrzuciłem? :)

apz
16.12.11, 09:56
Za późno wrzuciłem? :)

Piękny wieczór trafił Ci się. Wiesz czasem pisuje się na forum - kiczowaty zachód słońca. Dla mnie to takie Misterium Natury , w którym dzięki flirtowi z fotografia częściej zdarza mi się uczestniczyć.
Ten odblaskowy patol? Ja bym wyrzucił.
Pozdrawiam AP.

Eddie
16.12.11, 10:10
Dzięki APZ. Faktycznie, wieczór był przepiękny, zachód słońca jak marzenie. Zresztą, popełniłem jakieś tam kiczyki patrząc również w stronę Szwecji. Tego zdjęcia by nie było, gdyby nie sąsiadka z kwatery, w której mieszkaliśmy. Widząc, że ja tylko ku dobrobytowi szwedzkiemu zerkam poklepała mnie w ramię mówiąc "Spójrz tam". Mam nadzieję, że warto było posłuchać tej rady :)
Co do kiczowatych zachodów słońca, tego wieczora trafił mi się jeden z ładniejszych a może nawet najładniejszy jaki w życiu widziałem. Takie bogactwo kolorów zdarza się wyjątkowo rzadko.

Patol, tak się nad nim zastanawiałem właśnie... Ja mam coś takiego, że widząc jakiś drobny "kwas" na zdjęciu decyduję się jednak na pozostawienie go, nie wiem dlaczego. Ale tego patola pewnie wydłubię :)

Bodzip
16.12.11, 11:25
Dziwne kolory, ale dzięki tej dziwności się podoba. A patola wydłub :)

Eddie
16.12.11, 11:44

To bardzo dobra wiadomość! :)
Wydłubię, wydłubię :)

Tak, kolory są "dziwne", ale tutaj najbardziej zależało mi na wyrwaniu tego co się działo na niebie. Oczywiście mogłem zrobić "kanapkę", żeby piasek i krzaczory były bliższe naturalnemu odcieniowi, ale wolałem zaryzykować :)

Thomasso
16.12.11, 11:45
Patola zostaw. To jest taki dziwny akcent. Bez niego to zwykły kicz o zachodzie słońca. Ewentualne może nieco tylko osłabić jaskrawość tego patola.

T.

Eddie
16.12.11, 11:54
Patola zostaw. To jest taki dziwny akcent. Bez niego to zwykły kicz o zachodzie słońca. Ewentualne może nieco tylko osłabić jaskrawość tego patola.

T.

I to jest właśnie to, co sprawiało, że miałem dylemat :) Jak by nie było, ten patol trochę mąci i jest to dobre dla tego obrazu, moim zdaniem.

Saboor
16.12.11, 12:24
I to jest właśnie to, co sprawiało, że miałem dylemat :) Jak by nie było, ten patol trochę mąci i jest to dobre dla tego obrazu, moim zdaniem.
Niech zostanie! Nie pasuje tu kompletnie, takie: "ni to ptica ni to rak", ale chyba byłoby za "normalnie" bez niego.

Eddie
16.12.11, 12:50
Niech zostanie! Nie pasuje tu kompletnie, takie: "ni to ptica ni to rak", ale chyba byłoby za "normalnie" bez niego.

Na pewno nie było by po mojemu, bo u mnie zawsze musi być jakiś "kwas" ;)

apz
16.12.11, 12:54

One nie wydają mi się dziwne - widuję podobną poświatę w wietrznym czasie po zachodzie na niebie , czasami na niemal całym niebie.
Pozdrawiam AP.

Karol
17.12.11, 13:16
Tym razem wyjątkowo nie wypowiem się nt zdjęć i offtopa zrobię. Eddie - gdzie się podziała Twoja stopka? Zmienić system - rozumiem, ale żeby najlepszą stopkę na OC wywalać - nie rozumiem... ;-)

Eddie
17.12.11, 16:45
Tym razem wyjątkowo nie wypowiem się nt zdjęć i offtopa zrobię. Eddie - gdzie się podziała Twoja stopka? Zmienić system - rozumiem, ale żeby najlepszą stopkę na OC wywalać - nie rozumiem... ;-)

E, nie wiedziałem, że jest najlepsza, że w ogóle i... a idź, szyderco! ;)

Eddie
22.01.12, 15:22
A tak, bo dawno żadnej jazdy nie było...

16.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/IMG_7856obrm_5.jpg)

apz
22.01.12, 15:29
Nie wiem co Ty u siebie widzisz, ale to co ja widzę na twarzy jest straszne - może cos stało się przy zmniejszaniu lub mechanizm forum poprzestawiał. Obejrzyj ten plik - mały jeszcze raz i porównaj z tym co forum pokazuje. Proszę.

Thomasso
22.01.12, 15:40
Nie wiem co Ty u siebie widzisz, ale to co ja widzę na twarzy jest straszne - może cos stało się przy zmniejszaniu lub mechanizm forum poprzestawiał. Obejrzyj ten plik - mały jeszcze raz i porównaj z tym co forum pokazuje. Proszę.

Eee.. u mnie OK. O co Ci a-pe-zecie konkretnie chodzilo?

T.

apz
22.01.12, 16:07
Eee.. u mnie OK. O co Ci a-pe-zecie konkretnie chodzilo?

T.

O oczy ,a konkretnie oko lewe, u mnie wyświetla się jako nieostre, zamazane, prawe podobnie chociaż mniej - ale to może być forumowa kompresja.
Ale skoro u Ciebie i Eddiego jest ok, to może u mnie dziwnie wyświetla - wyłączę monitor, zamknę przeglądarkę i zaloguję się jeszcze raz.
AP.

PO restarcie jest lepiej - nie wiem co to było, i pewnie się nie dowiem...

Eddie
22.01.12, 16:38
O oczy ,a konkretnie oko lewe, u mnie wyświetla się jako nieostre, zamazane, prawe podobnie chociaż mniej - ale to może być forumowa kompresja.
Ale skoro u Ciebie i Eddiego jest ok, to może u mnie dziwnie wyświetla - wyłączę monitor, zamknę przeglądarkę i zaloguję się jeszcze raz.
AP.

PO restarcie jest lepiej - nie wiem co to było, i pewnie się nie dowiem...

Przeglądarki czasami odstawiają takie numery, też już spotkałem się z tym.

Eddie
3.02.12, 10:24
Córce wczoraj takie portrecisko strzeliłem, ot spontaniczny odruch. Podoba mi się, więc i Wam pokażę ;)

17.

źródło (http://www.bern-art.pl/Ewa/2012-02-02_IMG_0585.jpg)

tropic
3.02.12, 10:50
..no mnie się tez podoba....dodaj do galerii...:-)

Eddie
3.02.12, 10:56
..no mnie się tez podoba....dodaj do galerii...:-)

Bardzo dziękuję :)
Z dodaniem do galerii poczekam jeszcze chwilę :)

Saboor
3.02.12, 10:58
Bardzo dziękuję :)
Z dodaniem do galerii poczekam jeszcze chwilę :)
Nie czekaj! Dawaj!

Eddie
3.02.12, 11:00
Nie czekaj! Dawaj!

Oj, poczekam jeszcze .

Dodam jeszcze tylko jako ciekawostkę w sumie, że cała obróbka odbyła się na poziomie rawa w Capture One. Szczerze polecam ten program, bardzo się polubiliśmy. Oczywiście chciałoby się wersję Pro, gdzie jest jeszcze więcej możliwości, ale i tak jest dobrze.

tropic
3.02.12, 11:06
Oj, poczekam jeszcze .

Dodam jeszcze tylko jako ciekawostkę w sumie, że cała obróbka odbyła się na poziomie rawa w Capture One. Szczerze polecam ten program, bardzo się polubiliśmy. Oczywiście chciałoby się wersję Pro, gdzie jest jeszcze więcej możliwości, ale i tak jest dobrze.
ja tego nie rozkminiłem jeszcze....a fotka jest miodzio...jak poleży to nie nabierze większej wartości :-D...

Thomasso
3.02.12, 11:11
Zdjecie jedno z Twoich najlepszych, jesli nie najlepsze z okresu ja wiem.. pol roku. Powaznie!

T.

apz
3.02.12, 11:14
Oj, poczekam jeszcze .

... A na co ?
Podoba mi się to fotka , wyszło prawie 3D

Eddie
3.02.12, 11:20
Thomasso, miód na moje serce lejesz :)

Proszę Państwa, to ja bardzo dziękuję za tak pozytywny odbiór i wrzucam do galerii, niech się dzieje :)

tropic
3.02.12, 11:22
Thomasso, miód na moje serce lejesz :)

Proszę Państwa, to ja bardzo dziękuję za tak pozytywny odbiór i wrzucam do galerii, niech się dzieje :)
no to się nazywa męska decyzja...;-)

Bodzip
3.02.12, 11:25
Chciałem być pierwszy -> "wybrany plik lub album nie istnieje" :(

Eddie
3.02.12, 11:27
Chciałem być pierwszy -> "wybrany plik lub album nie istnieje" :(

Faktycznie. Nie wiem o co chodzi, ale spróbuję załadować jeszcze raz.

Cokolwiek już wiem. Zdaje się, że po przeróbkach forum wypierwiastkowało gdzieś jeden z moich katalogów, do którego załadowałem zdjęcie.
A teraz, żeby było śmieszniej, drugi raz nie załaduję gdzie indziej, bo wykorzystałem limit na 24h. Ot, technika.

tropic
3.02.12, 11:28
a miniaturka jest...dziwne

Eddie
3.02.12, 11:32
a miniaturka jest...dziwne

Już wszystko gra. Album był, tylko nie był widoczny. Pogmerałem w swoich ustawieniach i jest wszystko w porządku.

Eddie
3.02.12, 11:59
Tu coś było, ale się zmyło.

Saboor
3.02.12, 12:00
Co pisałem, ale zapomniałem ... A chwaliłem Ewę!! :grin:

apz
3.02.12, 12:02
Już wszystko gra. Album był, tylko nie był widoczny. Pogmerałem w swoich ustawieniach i jest wszystko w porządku, ....

Zdjęcie niech zostanie.

Eddie
3.02.12, 12:04
Piszę o ostatniej , nieszczęśliwej części zdania złożonego. Tylko to warto wykasować , zdjęcie niech zostanie.

No to teraz Ty edytuj swoje posty, żeby ślad po nieszczęśliwej części nie został.

tropic
3.02.12, 12:16
Eddie...Twoja fotka się wszystkim podoba !!! nie złość się !!! to są żarty przecież !! nikt nie ma nic złego na myśli !!!......no może poza tym że to był Canon ;-)

Eddie
3.02.12, 12:17
Załatwione masz jedna jeszcze poprawkę AP.

Ja już wyedytowałem to co mogłem, chyba że u Saboora jeszcze. Saboor, melduj się!

Thomasso
3.02.12, 12:19
no może poza tym że to był Canon ;-)

Wiedzialem, czulem, ze cos mi tu nie pasuje ;-)

T.

Eddie
3.02.12, 12:25
Eddie...Twoja fotka się wszystkim podoba !!! nie złość się !!! to są żarty przecież !! nikt nie ma nic złego na myśli !!!......no może poza tym że to był Canon ;-)

Spokojnie, nie złoszczę się, to wszystko w dobrej wierze i z dobrymi zamiarami :)

Saboor
3.02.12, 12:26
Ja już wyedytowałem to co mogłem, chyba że u Saboora jeszcze. Saboor, melduj się!
Veni, vidi, meliorem! Tak to chyba się pisze.

tropic
3.02.12, 12:26

T.
...uważaj !!! Eddie dziś nie w sosie....;-)

Eddie
3.02.12, 12:27

T.

Specjalnie podpisałem, żeby mi nikt nie zarzucał, że pcham się na afisz z wrogą armatą ;)

---------- Post dodany o 11:27 ---------- Poprzedni post był o 11:26 ----------

Veni, vidi, meliorem! Tak to chyba się pisze.

Coś tam chyba miałeś wyedytować, ale już się pogubiłem :)
A do tego mówią, że jestem nie w sosie. Kurde.

Bodzip
3.02.12, 12:43
Eddi, mam dużo Pszczyny, ajk jesteś zainteresowany to poglądówki wieczorem

Eddie
3.02.12, 12:45
Eddi, mam dużo Pszczyny, ajk jesteś zainteresowany to poglądówki wieczorem

Oczywiście, że tak! A jak masz zdjęcia wnętrz pałacu, to już w ogóle wypas!

Bodzip
3.02.12, 13:01
Przede wszystkim wnętrza, poza tym panorama od frontu i "zatylca" :)
http://bodzio.dug.net.pl/Pszczyna/

Saboor
3.02.12, 13:08
Specjalnie podpisałem, żeby mi nikt nie zarzucał, że pcham się na afisz z wrogą armatą ;)

---------- Post dodany o 11:27 ---------- Poprzedni post był o 11:26 ----------

Coś tam chyba miałeś wyedytować, ale już się pogubiłem :)
A do tego mówią, że jestem nie w sosie. Kurde.
Luzik :-D tłumaczę: przybyłem, zobaczyłem, zmieniłem (Veni, vidi, meliorem)

Eddie
3.02.12, 13:14
Luzik :-D tłumaczę: przybyłem, zobaczyłem, zmieniłem (Veni, vidi, meliorem)

O patrz Pan, człowiek całe życie się uczy :)

Bodzip, dawaj Pan te zdjęcia, kurde, furmankę całą, bo widzę, że dobrze będzie :)

Saboor
3.02.12, 13:16
O patrz Pan, człowiek całe życie się uczy :) :)
Taa i gupi łumiera. :-D

Eddie
3.02.12, 13:20
Taa i gupi łumiera. :-D

A to już mamy w naturze i nic nie poradzisz, dzieje się po prostu :)

Eddie
9.02.12, 11:39
Będąc w zeszły weekend u brata dorwałem jego kota...

18.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/2012-02-04_IMG_0640.jpg)

19.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/2012-02-04_IMG_0651.jpg)

tropic
9.02.12, 11:45
dorwałeś...ale nic mu nie zrobiłeś ??!! ;-) super kicia....

Saboor
9.02.12, 11:50
Będąc w zeszły weekend u brata dorwałem jego kota...

18.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/2012-02-04_IMG_0640.jpg)

Napiszę tylko to co pewnie i tak już widzisz: kocur śliczny i sierść i podsierstek gęsty, ale zbyt mała GO
dość skutecznie "maskuje" te zalety. Sam kadr bez zarzutu.

19.

źródło (http://www.bern-art.pl/wrzuty/2012-02-04_IMG_0651.jpg)

U kocurów są dwa akcenty, na które trzeba zwrócić uwagę: Oczy i sierść o której już pisałem, a tu "oczko mu się rozmyło".
Przy takiej pozie pyszczek musi się mieścić w GO cały.
Kocur piękny panie Eddie!
Pozdrawiam
Ja

Mirek54
9.02.12, 11:57
a mogłeś bratową na parapecie -dorwać- oczywiscie z kotem:mrgreen:.

Nie cierpie kotow.:-P:-P

Eddie
9.02.12, 12:16
Dzięksy za odwiedziny, Panowie :)

Mirek, przyczaję się następnym razem, wtedy była czymś zajęta.
Saboor, nigdy się nie specjalizowałem się w fotografii kotów, ale skoro tak mówisz - może masz rację. Sprawdzi się to przy okazji :) Inna sprawa, że strachliwe to rude odrobinę, więc strzelałem z 70-200 gdzieś w okolicach 200, więc już samo to spłyca GO.
Tropic, strachliwe to trochę, więc tylko zdjęcia mu zrobiłem :)

Jeszcze tak go Wam pokażę...

20.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/2012-02-04_IMG_0648.jpg)

Saboor
9.02.12, 12:21
Dzięksy za odwiedziny, Panowie :)

Mirek, przyczaję się następnym razem, wtedy była czymś zajęta.
Saboor, nigdy się nie specjalizowałem się w fotografii kotów, ale skoro tak mówisz - może masz rację. Sprawdzi się to przy okazji :) Inna sprawa, że strachliwe to rude odrobinę, więc strzelałem z 70-200 gdzieś w okolicach 200, więc już samo to spłyca GO.
Tropic, strachliwe to trochę, więc tylko zdjęcia mu zrobiłem :)

Jeszcze tak go Wam pokażę...

20.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/2012-02-04_IMG_0648.jpg)

No i pięknie! Oczy cud, japka wyciągnięta(nosek "nawet mina" wyraźna).
Gra i bucy.

Eddie
9.02.12, 12:27
No i pięknie! Oczy cud, japka wyciągnięta(nosek "nawet mina" wyraźna).
Gra i bucy.

Moja się cieszyć :) Mam jeszcze inne kociaki mojego brata, też mogę pokazać :)

Mirek54
9.02.12, 12:33
Mam jeszcze inne kociaki mojego brata, też mogę pokazać :)

Pod warunkiem,ze to akty tych kociakow beda to i ja popatrze:mrgreen:.

Eddie
9.02.12, 12:38

Z futra nie goliłem, ze skóry nie obdzierałem :)

Saboor
9.02.12, 12:39
No patrz mirek54!
Większość jest przeciw, a my jako odłam i opozycja mówimy oficjalnie: tak dla ACTA .... kociaków Eddiego!!!

Eddie
9.02.12, 12:40
No patrz mirek54!
Większość jest przeciw, a my jako odłam i opozycja mówimy oficjalnie: tak dla ACTA .... kociaków Eddiego!!!

Koty chcesz cenzurować? Chyba z wąsów :)

Mirek54
9.02.12, 12:48
Ja tam staroswiecki jestem.Akt kociaka troche futerka miec musi.A najlepiej jak ma cale.

Ps. I nie mieszajcie tematow.Bo kot z kociakiem to ma tyle co rum z rumakiem-wspolnego:mrgreen::mrgreen:

Bodzip
9.02.12, 13:02
Fajne kocurki - zwłaszcza ostatnie zdjęcie.
Ale coś w tym jest co Eddie pisze. Mój Pan Król - choćby leżał bykiem na łóżku, jak tylko aparat zobaczy, to kic, kic i już go nie ma :mrgreen:

apz
9.02.12, 13:11
Kocur fajny , ale zdjęcia ,mają ten sam niedostatek .
Pozdrawiam AP.

Eddie
9.02.12, 13:35
Kocur fajny , ale zdjęcia ,mają ten sam niedostatek .
Pozdrawiam AP.

Niedostatek bratowej? :)

Bodzip, rudy w ogóle jest strachliwy, już tak ma. Aparat nawet z czymś rozmiarów 70-200 go nie przerażał. Natomiast jak się bliżej podchodziło, to już robił się czujny.

apz
9.02.12, 14:31
Niedostatek bratowej? :)

Bodzip, rudy w ogóle jest strachliwy, już tak ma. Aparat nawet z czymś rozmiarów 70-200 go nie przerażał. Natomiast jak się bliżej podchodziło, to już robił się czujny.
Co do bratowej, to pewnie też , ale myślę o GO - popatrz te zdobne włosy czuciowe wystające z policzka i najdłuższe wąsy są na tych obrazkach nieostre na końcach. Gdybyś dołożył do kota Bratową musiałbyś automatycznie tę głębię powiększyć.
Kociak jest sympatyczny i w dobrej kondycji.
Pozdrawiam AP.

Eddie
9.02.12, 15:24
APeZecie, ja wiem, widzę i wiem, że tak jest. Tyle, że dla mnie te nieostrości nie stanowią mankamentu, ale jak będzie, gdy jednak zdecyduję się następnym razem zwiększyć GO, to sprawdzę oczywiście. Dlatego taka uwaga zawsze się przydaje.

Mirek54
9.02.12, 16:32
rudy w ogóle jest strachliwy, już tak ma. Aparat nawet z czymś rozmiarów 70-200 go nie przerażał. Natomiast jak się bliżej podchodziło, to już robił się czujny.

Jakis nie techniczny,Ja to sie nawet 70-300 z bliska nie boje-o widzisz59710

Eddie
9.02.12, 19:28
Jak to się mówi, dzieciństwo miał trudne. Kociak kozacki :)

tropic
9.02.12, 20:31
Ten trzeci to jak ze Shreka...;-)

witia
9.02.12, 20:33
Jakis nie techniczny,Ja to sie nawet 70-300 z bliska nie boje-o widzisz59710

I tak "trzymać" !!!
Fotka świetna a kocurek - super !!!
Pozdrawiam.

Eddie
10.02.12, 10:57
Na prośbę Saboora, który mnie strasznie dręczy o te zdjęcia... ;)

21.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/563616_465596.jpg)

22.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/IMG_7675obrm_2.jpg)

23.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/IMG_7717obrma.jpg)

I na koniec z przesłanie pro-edukacyjno-czytelniczym, dwie Panie z Bibliocreatio.

24.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/IMG_7208obrm.jpg)

Saboor
10.02.12, 11:07
No widzisz i od razu lepiej! :-D
Według miodności:

22.

23.

21.

24.

Baardzo mi się podoba ten styl(bo już tak to można nazwać) , a portrecik 22. i rozmarzona 23. w szczególności!
Czekam na więcej!

Pozdrawiam
czekający
Ja

Eddie
10.02.12, 11:10
Saboor, nawet jak już pies z kulawą nogą nie będzie chciał moich obrazków oglądać na Ciebie będzie można liczyć ;)

Saboor
10.02.12, 11:10
Aaa! 21. jeszcze raz to samo, tylko kobitka położona wzdłuż desek(wysmukli się), dechy w poprzek pogrubiają.
No.

Eddie
10.02.12, 11:13
Aaa! 21. jeszcze raz to samo, tylko kobitka położona wzdłuż desek(wysmukli się), dechy w poprzek pogrubiają.
No.

Luzik, copy/paste i będzie wedle życzenia :)

Saboor, szczupłe dziewczę, więc efekt jest prawidłowy :)

Saboor
10.02.12, 11:23
Saboor, nawet jak już pies z kulawą nogą nie będzie chciał moich obrazków oglądać na Ciebie będzie można liczyć ;)
No pies się na tym nie pozna, a ja tak. :-D

---------- Post dodany o 10:23 ---------- Poprzedni post był o 10:22 ----------

Luzik, copy/paste i będzie wedle życzenia :)

Saboor, szczupłe dziewczę, więc efekt jest prawidłowy :)
Nie mówię, że nie, ale ... wiesz jak już dają - chciało by się więcej. ;)

Thomasso
10.02.12, 11:24
21 bardzo fajne. Pomyslowe i w ogole. Dziewcze dobrze lezy, szczuple jest. Najfajniejsze z wrzutki, choc mi sie wydaje, ze skora zbyt "wymiziana", troszke za bardzo plastikowa.

T.

Eddie
10.02.12, 11:33
21 bardzo fajne. Pomyslowe i w ogole. Dziewcze dobrze lezy, szczuple jest. Najfajniejsze z wrzutki, choc mi sie wydaje, ze skora zbyt "wymiziana", troszke za bardzo plastikowa.

T.

No możliwe, że mnie poniosło :) Dzięki za opinię :)

Saboor
10.02.12, 11:38
No możliwe, że mnie poniosło :) Dzięki za opinię :)
Eddie? Dasz mi ją? W rawie? :-D

Eddie
10.02.12, 11:40
Eddie? Dasz mi ją? W rawie? :-D

Do popRAWki chcesz?

Saboor
10.02.12, 11:43
Do popRAWki chcesz?
Jasne! 21, 22, 23.
To jest super pole do popisu! Dla grzebaczy, a jak Wiesz, nie z każdego zdjęcia można wyciągnąć, mnogość den. :-D

Eddie
10.02.12, 11:49
Jasne! 21, 22, 23.
To jest super pole do popisu! Dla grzebaczy, a jak Wiesz, nie z każdego zdjęcia można wyciągnąć, mnogość den. :-D

Czekaj, nie rozpędzaj się, albo 21, albo 22, albo 23 :)
Poza tym, te zdjęcia są zbyt łatwe do obrobienia, trzeba czegoś trudniejszego :)

Thomasso
10.02.12, 11:50
Poza tym, te zdjęcia są zbyt łatwe do obrobienia, trzeba czegoś trudniejszego :)

Włacha! Trudniejsze ma być! :P

T.

apz
10.02.12, 11:51
A w czym się te Rawy otwiera,że się tak zapytam? Ostatniego C. miałem takiego A610, jeśli dobrze pamiąętam. Przy okazji poprzyglądam się jak to z tymi cieniami jest w stosunku do O.
Fajne foty - chętni sobie nawet bez publikacji grzebnę.
Pozdrawiam AP.

Saboor
10.02.12, 11:59
A w czym się te Rawy otwiera,że się tak zapytam? Ostatniego C. miałem takiego A610, jeśli dobrze pamiąętam. Przy okazji poprzyglądam się jak to z tymi cieniami jest w stosunku do O.
Fajne foty - chętni sobie nawet bez publikacji grzebnę.
Pozdrawiam AP.
W twoim przypadku w Adobe CameraRaw.

Eddie
10.02.12, 11:59
Na pewno CS5, czy CS4 - nie wiem, nie sprawdzałem. Popatrzę na te rawy wieczorem, zobaczę co wygrzebać, żeby Wam za lekko nie było :)

Saboor
10.02.12, 12:01

One nie są łatwe! Z chrzanić każdy potrafi, tu trzeba delikatnie i finezyjnie, sam kadr takie działanie wymusza.

Eddie
10.02.12, 12:04
One nie są łatwe! Z chrzanić każdy potrafi, tu trzeba delikatnie i finezyjnie, sam kadr takie działanie wymusza.

Ech, no dobrze, porozumiem się z modelką w tej sprawie. Jak nie będzie miała nic przeciwko, to dostaniesz :)

Thomasso
10.02.12, 12:06
Ech, no dobrze, porozumiem się z modelką w tej sprawie. Jak nie będzie miała nic przeciwko, to dostaniesz :)

To nr 21 :) poprosze :)

T.

Eddie
10.02.12, 12:10
Zapytanie wysłane. Thomasso, tamto jest naprawdę zbyt łatwe, praktycznie nie było przy nim roboty :)

Tadeusz Jankowski
10.02.12, 13:08
Długa seria komentarzy - dyskusja nie o zdjęciach. Mniejsza o to.

Chciałem powiedzieć, że podoba mi się to, iż fatman pokazał nietuzinkowe ślubniaki (nie mówimy o artyzmie, bo to jest zbyt labilny temat, chociaż moim zdaniem fotki fatmana mocno się wdzierają w strefę atrakcji estetycznych oraz dotykają pewnych sensów) oraz co najważniejsze dołączył swoje reminiscencje o warsztacie, technice, etc., podzielił się doświadczeniami na temat robienia zdjęć pomijając liczne aspekty czysto egzystencjalne fotografa ślubnego, chociaż te też są ciekawe.

Pisał tylko o robocie fotografa. I to jest najcenniejsze. Takie podejście jest rzadkością na forach.

Pzdr, TJ

Eddie
10.02.12, 13:12
Tadeuszu, chyba nie ten wątek, ale cieszę się, że do mnie zajrzałeś ;)

Centus
10.02.12, 15:01
pozwole sobie wtracic swoje 3 grosze (Poznaniak wiec tylko 3 grosze)

koteczek na fotkach 18,19,20 bardzo sympatyczny , szkoda ze na 19 (chyba) oczko mu sie rozmylo (po za GO) ale juz na fotce 2. jest super

natomiast fotki od 21 do 24 poprostu miodzio

21 - kapitalny pomysl na zdjecie , modelka szczupla wiec poprzecznie deski jej nie pogrubily ;-) , podobaja mi sie takie ukosne ujecia , musze sie ich naumiec ;-)

22- rewelacyjne swiatlo , jakos tak wszystko pasuje , nawet kolor rozmytego tla pasuje do koloru oczu i wlosow , chyba najfajniejsze z tej serii

23- fajne , takie marzycielskie , pasuja do tego te delikatne kolory

24- super , podoba mi sie glebia w tym zdjeciu i podzial na plany (o ile dobrze to okreslam) , bardzo ciekawe zdjecie , zastanawia mnie ten dzwig , z jednej strony trozke domyka zdjecie i robi jako ramka a z drugiej stony nie do konca mnie przekonuje

fajnie sie oglada Twoje fotki , podoba mi sie taka lekkosc Twoich zdjec i kolory

Eddie
10.02.12, 15:15
Dzięki, Centus, za kilka słów komentarza.
W ostatnim zdjęciu pomysł był bardzo prosty. Dziewczyny chciały, żeby odrobinę zapachniało PRLem, budową, żeby było tak swojsko warszawsko, dlatego też PKiN w tle. No i ten dźwig wpasował nam się idealnie w ten zamysł :)

Centus
10.02.12, 15:31
Dzięki, Centus, za kilka słów komentarza.
W ostatnim zdjęciu pomysł był bardzo prosty. Dziewczyny chciały, żeby odrobinę zapachniało PRLem, budową, żeby było tak swojsko warszawsko, dlatego też PKiN w tle. No i ten dźwig wpasował nam się idealnie w ten zamysł :)

dzieki za wyjasnienie, teraz rozumiem co autor mial na mysli , faktycznie w tym kontekscie wszystko pasuje jak ulal

pozdrawiam ;-)

Bodzip
10.02.12, 15:49
Ja tam nigdy dziewczyn nie oceniam (na zdjęciach) - zauważyliście :D
Ale 22 mi się podoba i te dwie sikorki na 24 :mrgreen:

Eddie
10.02.12, 15:52
Ja tam nigdy dziewczyn nie oceniam (na zdjęciach) - zauważyliście :D
Ale 22 mi się podoba i te dwie sikorki na 24 :mrgreen:

Te dwie, jak to powiedziałeś, "sikorki" prowadzą bardzo ciekawy biznes :)

Myślę, że 22 dam do popRAWki.

Centus
10.02.12, 15:55
Myślę, że 22 dam do popRAWki.

ajajaj , liczylem na 24. mialbym pomysl interesujacy na to zdjecie ;)

Eddie
10.02.12, 15:59
ajajaj , liczylem na 24. mialbym pomysl interesujacy na to zdjecie ;)

Nie, nie, 24 nie będzie. Natomiast jest zgoda modelki ze zdjęcia 22 na udostępnienie któregoś ze zdjęć do konkursu.

Saboor
10.02.12, 16:04
Nie, nie, 24 nie będzie. Natomiast jest zgoda modelki ze zdjęcia 22 na udostępnienie któregoś ze zdjęć do konkursu.
Myślałem o 22 do "Czy umiemy lepiej" i 23 do "Nasze wizje".

Eddie
10.02.12, 16:09
Myślałem o 22 do "Czy umiemy lepiej" i 23 do "Nasze wizje".

Aleś rozpędu nabrał :)

Saboor
10.02.12, 16:11
Aleś rozpędu nabrał :)
Eee tam rozpędu ... głodny jestem!

Thomasso
10.02.12, 16:21
Ale 22 takie.. no.. normalne jest. :P
Ja chetnie cos swojego bym w popRAWce zobaczyl :P Czasami niektorzy cos w moim watku dlubia w zdjeciach, ale to nie to samo :P

T.

Eddie
10.02.12, 18:00
Ale 22 takie.. no.. normalne jest. :P
Ja chetnie cos swojego bym w popRAWce zobaczyl :P Czasami niektorzy cos w moim watku dlubia w zdjeciach, ale to nie to samo :P

T.

Ojtam, ojtam, a co nienormalnego jest w tym na schodach? :)

Thomasso
10.02.12, 18:10
Ojtam, ojtam, a co nienormalnego jest w tym na schodach? :)

Ze na schodach :)

T.

Eddie
10.02.12, 20:18
Ze na schodach :)

T.

A, to zmienia postać rzeczy. W takim razie mam coś lepszego - na murowanej poręczy kilka metrów nad ziemią ;)

tropic
10.02.12, 22:56
@Eddie ty nie słuchaj Sabora bo będziesz zimą w trampkach chodził....tak się rozochocił na tym kotku którego i tak nie wygrał...a teraz wyjeżdża z finezją...;-) już widzę jak zmaści te modelki....:-D

Eddie
10.02.12, 22:59
@Eddie ty nie słuchaj Sabora bo będziesz zimą w trampkach chodził....tak się rozochocił na tym kotku którego i tak nie wygrał...a teraz wyjeżdża z finezją...;-) już widzę jak zmaści te modelki....:-D

Saboor to przecież kwintesencja finezji :D Myślisz, że ja nie wiem, że on tak przede wszystkim dla siebie chce? ;)

tropic
10.02.12, 23:00
wkleja do sekretnego zeszyciku...trzyma pod łóżkiem i tylko kolegom pokazuje...;-)

Saboor
10.02.12, 23:09
Ojtam, ojtam,

Znowu! Znowu zabiłeś jednorożca!!

---------- Post dodany o 22:07 ---------- Poprzedni post był o 22:05 ----------

A czemu mam Eddie zostawić trampki i to zimą, ja dbać o niego muszę...
Co do kotka to hmm ... też byś się rozochocił, nawet nie wygrywając.

---------- Post dodany o 22:08 ---------- Poprzedni post był o 22:07 ----------

Saboor to przecież kwintesencja finezji :D Myślisz, że ja nie wiem, że on tak przede wszystkim dla siebie chce? ;)
Przecież mnie znasz.

---------- Post dodany o 22:09 ---------- Poprzedni post był o 22:08 ----------

wkleja do sekretnego zeszyciku...trzyma pod łóżkiem i tylko kolegom pokazuje...;-)
Wypraszam sobie! I oświadczam że: zeszycik nie znajduje się pod łużkiem!

Eddie
12.02.12, 23:06
No dobra, zimno było dzisiaj, więc zrobiłem zdjęcie...

25.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/2012-02-12_IMG_0931obrm.jpg)

Karol
12.02.12, 23:13
Bardzo fajnie pokazana stolica.

tropic
13.02.12, 00:06
to po to się mroziłeś zęby jedną fotkę pokazać ;-) ???
fajna...ale ma "plecy" ten zabytek...

helmuth
13.02.12, 00:18
Kurna! Ale mróz! :shock:
Chmury zamarzły w kostki lodu :-P
Fajne :D

Eddie
13.02.12, 06:45
Dzięki, p'sze Państwa.
Wczoraj tylko jedno zdjęcie przygotowałem. Dzisiaj wieczorem przygotuję jeszcze coś.

Weasly
13.02.12, 12:14
nie podobają mi się te przekontrastowane wycinki architektury.

Eddie
13.02.12, 14:22
nie podobają mi się te przekontrastowane wycinki architektury.

I tak fajnie, że zajrzałeś :)

apz
13.02.12, 17:28

25.

źródło (http://bern-art.pl/wrzuty/2012-02-12_IMG_0931obrm.jpg)

Fota fajna - zazdroszczę pleneru , u mnie to zimą jest w powietrzu mgła i ogranicza to widoczność - u Ciebie widzę wyostrza i kontrastuje. To jak widać gołym okiem - jedna z tych licznych wyraźnych różnic miedzy miastem i wsią...:shock: