Zobacz pełną wersję : Odp: wanilia - moim okiem
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[
18]
dziewczynka ze środka stawki zwraca uwagę - głównie naturalnością, mimiką i strojem - dobrze komponuje się kolorystycznie z dalszym planem : )
Portrety mogą się podobać, a modelka z trzeciego ma predyspozycje do pozowania. Bardzo sympatyczne i naturalne zdjęcie. :grin:
majeczek78
31.08.12, 10:36
Sympatyczne, podobają się.
Reedmooley
31.08.12, 11:29
Srodkowa fotka jest świetna, bardzo naturalny portret:)
przyglądnęłam się troszeczkę Twojej Indonezji - przepiękne zdjęcia !!
a ostatnia spontaniczna sesja wyszła świetnei :)
dziewczyny na pewno będą oczarowane efektami :)
bo wyszło bardzo naturalnie a zarazem wyjątkowo
piękne światło i super dobrane kwiatki :)
Sympatyczna seria Beatko :) Środkowa dziewczynka jest super, widać, że ma dar do zdjęć :) chyba bym tylko ciut stonowała barwy płatków kwiatka, bo nieco odciąga wzrok.
Ciemno, buro i ponuro- czas na porządki i obrabianie zaległości :) Indonezja ciąg dalszy :) Pozdrawiam po przerwie :)
7466774668746697467074671746727467374674
Dawno cisza była :) Ładne. Ostatnie chyba najciekawsza.
Ciemno, buro i ponuro- czas na porządki i obrabianie zaległości :) Indonezja ciąg dalszy :) Pozdrawiam po przerwie :)
74667
Miło, że wakacyjnie wracasz...
AP.
Dlaczego 7-ka "wpadła mi na oczy"?
Świetna fotka. Następna też.
Pozdrawiam.
majeczek78
22.11.12, 12:07
Fajnie. Podoba się. 6 i 7 najbardziej mi leżą.
Witaj Beatko,
Fajna, ciepła seria. Ostatnia fotencja naj :mrgreen:
Czekam na dalszy ciąg fotorelacji.
Dziękuję za wizyty :)
Link do PF Pauliny : http://www.maxmodels.pl/paulettag.html
Spitsbergen- powrót do zbiorów :)
764017640076399
Pozdrawiam :)
Witaj, witaj. A cóż tak cichaczem, nocną porą zdjęcia wrzucasz? ;)
Ciekawie się to prezentuje z taką rudą trawą.
Wysmakowane kadry, podobają mi się!
Fajna wrzuta. Dwójka podoba mi się najbardziej. :grin:
Wrzutka przyjemna dla oka.
Ciut przesycone jak dla mnie ale to szczegół... ;)
Bardzo ciekawe zdjęcia. Te kości tak tam leżą, porozrzucane?
barmichal76
13.12.12, 09:39
Kompozycja dwójki dla mnie najciekawsza. A te kości to czyje? Reniferu?
Pozdr
Te kości tak tam leżą, porozrzucane?
wygląda na to, że wanilia się nigdzie bez nich nie rusza.
Kadry miłe oku :)
pierwsze dwa - świetne kadry, nawet jesli wyciągnięty ten pomarańcz to nadaje fajnego klimatu, przyjemnie popatrzeć :) pzdr
Spitsbergen- powrót do zbiorów :)Obróbka sprawia wrażenie, jakby zdjęcia były z taniej gazety a nie z "poważnego" magazynu ;)
Najbardziej, podoba mi się pierwszy kadr.
Te kości tak tam leżą, porozrzucane?
... wanilia się nigdzie bez nich nie rusza.Więc już tam nie leżą. Wanilia zebrała je ze sobą- przydadzą się do innego zdjęcia.
Ciekawe tylko, gdzie je trzyma po powrocie do domu? :roll::-P
Może w ciele? To najlepsze miejsce dla kości :D
Jakieś duże ciało potrzebne :D
Jakieś duże ciało potrzebne :D
Mięcho nie ciało, jak schab Kupujesz to też o ciało prosięcia Prosisz??:shock::-P
Ale my nie mówimy o mięsie ino o kościach :D
Bardzo ciekawe zdjęcia. Te kości tak tam leżą, porozrzucane?
Późna Jura, albo wczesna jesień. "Wszystko zależy od punktu widzenia".(chyba AA)
---------- Post dodany o 12:57 ---------- Poprzedni post był o 12:54 ----------
Ale my nie mówimy o mięsie ino o kościach :D
No ja rozumiem, kości są w mięsie, nie? Ale żeby tak gnat ożreć ... "trza mieć zaparcie - samozaparcie". (JB chyba)
Kości zostały rzucone...;P
Wielorybie , reniferowe i inne. Leżą tam, nie brałam do domu, bo ja raczej koścista nie jestem ;P
Kolorki nieco podrasowane, ale wydaje mi się , że w granicach przyzwoitości (rozważę jednak wasze głosy :)) bo tam trawa ma taki rudy kolor- trawa i porosty.
Wrzucam jeszcze jedną ulubioną osady naukowej Nyallesund- tam też trawa taka sama :)
76411
Kości zostały rzucone...;P
Wielorybie , reniferowe i inne. Leżą tam, nie brałam do domu, bo ja raczej koścista nie jestem ;P
Kolorki nieco podrasowane, ale wydaje mi się , że w granicach przyzwoitości, bo tam trawa ma taki rudy kolor- trawa i porosty.
Wrzucam jeszcze jedną ulubioną osady naukowej Nyallesund- tam też trawa taka sama :)
76411
Nie odpuszczę! Trochę pogmerać przy onych se pozwoliłem, o:
Ty_76412 Ja_76413
Ty_76414 Ja_76415
A gmeraj sobie Saboorku- dramatyzm chmur na pierwszej przeróbce bardzo mi się widzi, połączyłabym moją wersję z Twoimi chmurami. Jeśli chodzi o dwójeczkę to ta mgła na niebie niebie nie za bardzo mi się... Dziękuję jednak za zaangażowanie. Fajnie zobaczyć swoją fotkę oczami drugiej osoby :) Pozdrawiam serdecznie :)
76411
Uhuuhuuuhuuuu.... Nice!
Gdyby nie panująca tam zapewne temperatura ujemna.... Pięknie!
Temperatura była całkiem przyjazna, bo podróż miała miejsce latem. Oscylowała w okolicy -5 stopni a czasem było powyżej zera, na jachcie - na pokładzie- odczuwalna temperatura była jednak niższa , ale pod pokładem było całkiem cieplutko, zwłaszcza gdy włączaliśmy sobie od czasu do czasu ogrzewanie. Pod pokładem wystarczył ciepły polar. Do śpiwora zabierałam jednak termofor, bez którego sobie tego wyjazdu w ogóle nie wyobrażam :)
7676376764
... ciekawostka- czerwony śnieg :)
Podoba mi się panorama, można sobie wyobrazić emocje Wikingów...
Panorama bardzo ładna - pozazdrościć wyprawy. :grin:
piękna ta panorama z ostatniej wrzuty :)
... ciekawostka- czerwony śnieg :)
Panorama robi wrażenie. Pozazdrościć wyprawy. Przy drugim, dobrze że podpisałaś bo ciężko by było zgadnąć co autor miał na myśli :)
Druga panorama też świetna! Pozazdrościć wyprawy... i zdjęć ;)
Panorama świetna , czerwony śnieg mnie zaciekawił :)
A panoramka - znakomita.
Pozdrawiam.
Dziękuję chłopcy :) Miło Was widzieć :) Teraz czekają mnie świąteczne przygotowania, ale wkrótce wrzucę coś do wątku. Pozdrawiam serdecznie :)
Nie bardzo umiem to wyjaśnić, ale zdecydowanie wolę oglądać w tym wątku portrety aniżeli widoczki.
Do portretów masz prawdziwy dar. Przyciągają, zatrzymują wzrok i opowiadają.
Te krajobrazy to tylko dobrze wykonane zdjęcia. Chodź nie da się się ukryć że przedstawiają piękne scenerie jak ta z powyższej panoramy.
majeczek78
20.12.12, 11:45
Fajne panoramy ale ja też wolę Twoje portrety.
K_Puchatek
20.12.12, 13:05
Piękne te wrzutki ze Spitsbergenu - aż się chce tam pojechać - zazdroszczę wyprawy i czekam z niecierpliwością na kolejne zdjęcia...
Pozdrawiam
Świąteczne uściski dla wszystkich forumowiczów :) Pozdrawiam serdecznie :)
Świąteczne uściski dla wszystkich forumowiczów :) Pozdrawiam serdecznie :)Trzymaj sie zdrowo Wanilio! Niech Foto moc będzie z Tobą.
Dużo pięknego światła i worka pomysłów na fotki....:grin:
choć ja też jestem fanką portretó to te ostatnie widoki powalają z nóg
pokazują kawałek niepoznanego jeszcze świata
bardzo miło się tu zagląda (choć mam tyły jak nie wiem co..)
co do ostatnich poprawek Saboora - to jednak jego wersje bardziej chwyciły mnie za serducho - mglisto i z przydymionymi barwami
ale ostatnio mam na takie tonacje ochotę więc bardziej przemawiają
9534295343953449534595346
Witam po przerwie :) Ja już po wakacyjnym wojażu. Kości rozgrzane, gardło przeziębione (od napjów chłodzących). Załączam kilka kadrów z podróży :) Pozdrawiam serdecznie
Znawca ze mnie żaden, ale jestem zachwycony ostatnim zdjęciem!
Pozdrawiam
Adam
cała seria uroczo-pocztówkowa :) podoba mi się to :)
Hmmm...gdyby nie kolorystyka,pomyślałbym że to Bornholm lub Christianso ;-)
Pięknie...fajnie że wróciłaś !!
Witam po przerwie :) Ja już po wakacyjnym wojażu. Kości rozgrzane, gardło przeziębione (od napjów chłodzących). Załączam kilka kadrów z podróży :) Pozdrawiam serdecznie
Możesz dać jeszcze więcej? Miło sie mi te niebieskości ogląda...
Mnie najbardziej te z niebieskim wpadają w oko. :mrgreen:
9534995350953529535395354Z przyjemnością :))))) wielką :)
no ten portrecik to bardzo, bardzo :)
9534995350953529535395354Z przyjemnością :))))) wielką :)
Łoooo to moje klimaty....chyba dziczeję ;-) No portrecik ładny, ale okienko ostatnie super !!
barmichal76
13.08.13, 15:47
Cieplej się zrobiło :)
warto było czekać oj warto :) :) :)
z pierwszej wakacyjnej porcji zdecydowanie ostatnie - za kolory
z drugiej 3 i 4
oglądając zdjęcia czuje się że się tam jest :)
dzięki za tą pozytywną energię z nich bijącą
Dziękuję Wam bardzo :) Wycieczka cudowna choć gorrrąca :) Najpiękniejsze były małe wysepki z niewielką ilością turystów. Nisyros i Chalki to dwie najpiękniejsze na Dodekanezie. Wkrótce wpadnę z kolejną porcją :) Pozdrawiam :)
milo sie z toba Wanilia zwiedza te piekne miejsca pozdrawiam
Piękne zakątki i świetne kadry wanilia.
Pozdrawiam.
Z przyjemnością :))))) wielką :)
A ja oglądam z wielką przyjemnością :grin:
Jaka śliczna naturalna ramka do zdjęcia wyszła na ostatniej wrzutce :)
Ładnie tam. Te białe ściany w połączeniu z kolorowymi drzwiami, oknami - naprawdę fajny kontrast.
Fajnie, że wróciłaś tu do nas. Brakowało mi Ciebie :)
Wróciłam ,a tu taka smutna wiadomość o Irku... :( przykro mi
Cieszę się , że Was widzę. Jasiu- ściskam gorąco i niezmiennie :)
Darekw1967
14.08.13, 08:24
Witam !
Foty fajne, ladne kolory i tak dalej... i dalej... tylko draznia mnie te dystorsje.
Zabraklo mi pewnego ozywienia, elementu klucza w nich i pokazania takze rodowitych mieszkancow na tle tych starych budowli.
Poza tym ok jak na fotografie pocztowkowa.
Pozdrawiam
Witaj :-)
Schody cud-miód i ta zatoka w szczelinie... ech
A tu tak zimno. Brrr
Wszystkie wojażowe fotki piękne! :)
Dziękuję za przemiłe życzenia urodzinowe, w urodzinowym wątku :) Ciepło się na sercu zrobiło :)
Portret z ostatniej soboty , egzotyczna piękność :) 112175
A Ty Beato w sen zimowy zapadłaś? Nic nie wrzucasz ostatnio...
EDIT: Szybka jesteś :D
A dziewczę - mniut.
Ech....nie mam nic na swoje usprawiedliwienie.
Przyciągnęła mnie jednak ciepła energia, miło, że ktoś pamięta :)
Wrzucę jeszcze kila Kubańskich pocztóweczek :)
112178112179112180112181112182
Portrecik świetny.
Pozdrawiam.
Portret bardzo dobry, brawo. "Żółty" z Kuby super :)
Super zdjęcia. Szczegolnie 2 i 4. Widac ze czas zatrzymał sie w miejscu. Ech, zachęciłaś mnie do podrózy na Kube :)
pozdrawiam
Bardzo fajna wrzutka.
Co prawda na komorce wiele nie zobacze ale juz się cieszę na ożywienie wątku:D pozdrawiam ciepło ze zlotu międzysystemowego:)
Portret z ostatniej soboty , egzotyczna piękność :)
Super portret, bardzo, bardzo mi się podoba - i sama postać, jej ułożenie, ale też i obróbka.
Wielkie brawa ode mnie.
Pojazdy z Kuby też mi się podobają.
Bardzo fajny portret egzotyczny. Zdecydowanie mi się podoba. Kolorystyka ciepła.. przyjemnie tak..
T.
Tu już mniej Twojego klimatu, czuję ducha willowa (ale koledzy mnie zrypią ;))
do mnie bardziej przemawia to poprzednie... z postu #4324 :)
choć na tym bardzo podoba mi się odbicie w lustrze... tylko jako całość tak nie do końca mnie przekonuje
Odbicie w lustrze nie bardzo, bo dłoń jest już zupełnie sina, prawie jak w stanie rozkładu (sorki). Zresztą ta lewa nie w lustrze też ale nie tak ekstremalnie.
no w sumie racja, tak czy inaczej poprzednie dużooo lepsze :)
Póki mi Agnieszko nie zwróciłaś uwagi na ręke to w ogóle jej nie dostrzegałam- teraz będzie mnie wkurzać... ;). Taki światłocień zostawiło światło zastane w pomieszczeniu. Koloryt skóry modelki naturalnie i pieczołowicie zdobyty na wyjeździe feryjnym :)
Widziałem ocenzurowane zdjęcie na FB i chętnie obejrzałem tutaj. Nieśmało tylko napiszę, że wolę odbicie w lustrze.
Odbicie w lustrze nie bardzo, bo dłoń jest już zupełnie sina, prawie jak w stanie rozkładu (sorki). Zresztą ta lewa nie w lustrze też ale nie tak ekstremalnie.
Samo zdjęcie fajne, ale przyłączam się do bufetowej, że z dłonią w lustrze coś niedobrego się stało.
Proszę wrzucić tu zdjęcia które ukazują się na FB :-)
Pozdrawiam
ballerina :)
112808
No i tak "trzymaj".
Piękny kadr, klimat, ujęcie ... Pięknie.
Na poprzednim "razi" mnie ta "foliowata" skóra modelki. Jak "zabalsamowana" olejami jakimiś :)
Ale kadr, ujęcie - super.
Pozdrawiam.
Darekw1967
17.03.14, 09:08
Naga Angelika :)
112434
Witam !
Zdjecie bardzo nienaturalnie oddaje cialo modelki. Jak dla mnie to kicz.
To juz nie jest czysta fotografia ale... przesadnie zmuksowany obraz w programie graficznym.
Pozdrawiam
Dziękuję Darku za opinię.
Kolejne portrety... Moja ulubiona modelka Karolina
112927112928
Witaj,
Karolina wielkiej klasy dziewczę, urodziwa - nic dodać.
Jak dla mnie - pokazana w mroczny sposób, ale odrobinę niekonsekwentnie :) w przypadku drugiego rajstopkowego portretu (swoją drogą fajne rajtki) - co nawet mi się podoba - gdyż twarz jest oświetlona ciepłym światłem, zaś reszta ciała zimniejszym, bardziej bladym. Ciekawy klimat.
Druga uwaga do tego zdjęcia to naszyjnik - niestety wyszedł odrobinę zbyt nonszalancko, a szkoda, bo mógłby zbudować dodatkową warstwę tego erotycznego portretu.
Na pierwszym portrecie jakoś mi tło się gryzie, ale brakuje mi słów, żeby opowiedzieć dlaczego - tak jakoś odczuwam.
Dwa portrety tej samej osoby, ten sam klimat, a jednak tak różnie pokazana. Brawo za to.
Co do poprzedniego zdjęcia - baleriny - fajna przyjęta forma - złamanie lekkości i zwiewności tancerki poprzez umieszczenie jej w ciemnej, obskurnej piwnicy. Ciekawy koncept, można sobie jakąś historię ułożyć.
pozdrawiam,