Strona 73 z 185 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1849

Wątek: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:)

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Czy aby nie za bardzo się doktoryzujecie na tym zdjęciem...... Kilkoro z Was (Mirek, Fret, Bozip.... i ktoś tam jeszcze) całkiem przyzwoicie "poprawiło" to zdjęcie...
    ...
    Więc raczej prosto i nie wymądrzać się......
    Uważam ,że nie masz racji. Ten wątek i wątek edorki są jednymi z nielicznych na tym forum, gdzie aktualnie mówi sie o fotografii, dokładniej o obróbce , barwie i kolorze. to najistotniejsze rzeczy. I chwała tym którzy włączają sie do tej dyskusji przekazując zdobytą kiedyś i przez lata wiedzę.
    Czoła chylę Panie i Panowie.
    Wasz AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria

Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Uważam ,że nie masz racji. Ten wątek i wątek edorki są jednymi z nielicznych na tym forum, gdzie aktualnie mówi sie o fotografii, dokładniej o obróbce , barwie i kolorze. to najistotniejsze rzeczy. I chwała tym którzy włączają sie do tej dyskusji przekazując zdobytą kiedyś i przez lata wiedzę.
    Wasz AP.
    tu się totalnie zgadzam !!
    a tym którzy nas szkolą wielkie dzięki !!
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar Be_Beata
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

obudzona jednym okiem, przeanalizowałam na trzeźwo to co się tu działo. Podkreślę jeszcze raz dzięki wam dużo się uczę i cieszę się widząc was tutaj. Wczoraj próbowałam napisać coś mądrego ale jak tylko zaczynalam to wino dawało znać o sobie i wolałam się wstrzymać. Dziękuję za punkty, zaproszenie do znajomych. Apz dziękuję za rade skorzystam z wielką chęcią.

Ps co do tego konkretnego zdjęcia trochę wersji już było a sama modelka jako najlepsze wybrała wersję freta i moją stwierdziła ze na moim zdjęciu jest ładnie opalona
    Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady
    OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Be_Beata Zobacz posta
    obudzona jednym okiem, przeanalizowałam na trzeźwo to co się tu działo. Podkreślę jeszcze raz dzięki wam dużo się uczę i cieszę się widząc was tutaj. Wczoraj próbowałam napisać coś mądrego ale jak tylko zaczynalam to wino dawało znać o sobie i wolałam się wstrzymać. Dziękuję za punkty, zaproszenie do znajomych. Apz dziękuję za rade skorzystam z wielką chęcią.

Ps co do tego konkretnego zdjęcia trochę wersji już było a sama modelka jako najlepsze wybrała wersję freta i moją stwierdziła ze na moim zdjęciu jest ładnie opalona
    I chyba głównie o to chodzi w portrecie

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    I chyba głównie o to chodzi w portrecie
    Zdecydowanie tak, potem zaczyna się komercha i wszystkie buzie lateks, tudzież vinyl..
    Bo taki trynd.
    Ale pogadać o składowych barw i gaszeniu, wody ogniem fajna sprawa, to przecież forum foto, nie?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Zdecydowanie tak, potem zaczyna się komercha i wszystkie buzie lateks, tudzież vinyl..
    Bo taki trynd.
    Czasami trzeba płynąć pod prąd.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Wasz AP.
    I tak się będę upierał przy swoim... Dziewczyna się uczy i ważniejsza w tej chwili jest kompozycja, oświetlenie, głębia ostrości, kadrowanie ... motyw zdjęcia a nie pisanie o wyższości 2% fioletu nad 4% różem..... Wpierw trzeba opanować podstawy a później przyjdzie czas na niuanse.. Czyli spieranie się o szczegóły ..... zupełnie nieistotne czasami...
    Wiem, że wielu z Was wie o czym pisze udzielając rad, ale jak robicie z tego polemikę poza delikwentką Beatą...to nie wiem czy Ona z tego wyciągnie właściwe nauki...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    I tak się będę upierał przy swoim... Dziewczyna się uczy i ważniejsza w tej chwili jest kompozycja, oświetlenie, głębia ostrości, kadrowanie ... motyw zdjęcia a nie pisanie o wyższości 2% fioletu nad 4% różem..... Wpierw trzeba opanować podstawy a później przyjdzie czas na niuanse.. Czyli spieranie się o szczegóły ..... zupełnie nieistotne czasami...
    Wiem, że wielu z Was wie o czym pisze udzielając rad, ale jak robicie z tego polemikę poza delikwentką Beatą...to nie wiem czy Ona z tego wyciągnie właściwe nauki...
    Odpowiem i tak jak ja to doświadczam:
    Kompozycję sie widzi albo nie, innymi słowy jak widzisz obrazek to podnosisz aparat do oka albo nie jak nie widzisz, może trochę można sie poduczyć, wątpię czy przez forum w internecie...
    Oświetlenie - ma do dyspozycji tylko zastane światło,
    Głębia ostrości w kompakcie będzie raczej za duża,
    Kadrowanie - o tym była mowa w jej wątku , trochę wcześniej.
    Żądasz zatem rzeczy niemożliwych, może zmiany sprzętu by można sie było uczyć wg. Twojej kolejności.
    A co do koloru ,barwy, dziewczyna widzi więcej kolorów jak my obaj razem wzieci i ma wrodzoną umiejętnośc ich odróżniania, tam gdzie dla mnie jest wszystko jedno. Jak pozna na początku koło kolorów i kolory dopełniające zabawa w fotografię będzie ja cieszyć.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 26.06.13 o 18:24
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Be_Beata
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Apz... mnie już fotografia cieszy mam z tego frajdę jak nigdy wcześniej...
    Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady
    OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

...
    Oświetlenie - ma do dyspozycji tylko zastane światło,
    ...
    Z tym, to bym się najbardziej nie zgodził. W krajobrazie pewnie wygląda to inaczej, ale w portrecie masz mnóstwo możliwości ustawienia modelki w stosunku do światła.
    Ostatnio edytowane przez fret ; 26.06.13 o 20:35