A to wymyśliłeś. Mi to działa doskonale (włącza sie po wciśnieciu migawki). Nie zauważyłem aby to miało wpływ na pracę wizjera.
A to wymyśliłeś. Mi to działa doskonale (włącza sie po wciśnieciu migawki). Nie zauważyłem aby to miało wpływ na pracę wizjera.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Wiesz, sprawdzałem i tak i tak. Ja nie widze różnicy w wizjerze co nie znaczy, że epicure może ją widzieć.
Doprecyzuje - działanie OIS słyszę i widzę końcowy efekt na zdjęciach. W wizjerze podczas kadrowania mam dokładnie taki sam obrazek z OIS włączonym ciągle jak i z włączonym tylko po wciśnięciu migawki.
Ostatnio edytowane przez pers ; 21.11.12 o 18:05
Panowie, 3 dni aparaty macie, natłukliście naście postów - dajcie że w końcu zdjęcia.... Nosz ileż można czytać. Jeszcze może mocowanie paska opiszcie
Foty, foty, foty - wrzucajcie. Coś na krótkim, długim końcu, jak bokeh etc.
Epiczny, widzę, że aparat nudzi się u Ciebie![]()
"Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
http://macrayers.500px.com
@epicure, pers
To prawda, że opóżnienie w wizjerze elektronicznym przy "łapaniu kadru" jest odstraszające ? jeśli tak, to chyba lepiej wygląda to w nexie 6,7 & OM-D
Ostatnio edytowane przez chreasy ; 21.11.12 o 22:18
runner
No dobra, byłem dzisiaj na krótkim spacerze i trochę popstrykałem. Najpierw trochę po normalnemu:
iso 4.000
iso 6.400 + 2/3 EV
iso 5.000 + 100 shadows
iso 6.400 + 2/3 EV
I trochę po mojemu:
iso 6.400
iso 4.000 + 1 EV + 60 shadows
iso 6.400 + 100 shadows
iso 6.400 + 1 EV + 50 shadows
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Wizjer nie ma żadnego zauważalnego opóźnienia. Ma jednak dość małą częstotliwość odświeżania i przy panoramowaniu w słabym oświetleniu trochę klatkuje. Nie da się tego nie zauważyć, ale jakoś mnie to nie odstraszyło. Z tego, co pamięta, OM-D i NEX-7 miały dokładnie tę samą przypadłość, chociaż może w Fuji jest bardziej wyraźne.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
fajo![]()