Strona 106 z 258 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.051 do 1.060 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

No i pierwsze dwie wpadki w ergonomii aparatu: lampkę doświetlającą AF łatwo przypadkiem zasłonić palcem, a punktu AF nie da się zmienić bez odrywania lewej ręki od obiektywu. Przydałaby się jakaś bezpośrednia zmiana punktów przyciskiem krzyżakowym.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    No i pierwsze dwie wpadki w ergonomii aparatu: lampkę doświetlającą AF łatwo przypadkiem zasłonić palcem, a punktu AF nie da się zmienić bez odrywania lewej ręki od obiektywu. Przydałaby się jakaś bezpośrednia zmiana punktów przyciskiem krzyżakowym.
    Mnie zdecydowanie bardziej przeszkadza to pokretło ekspozycji ale jeszcze bardziej wnerwia mnie pogoda bo od wczoraj permanentna mgła nie pozwala mi wybrac się w jakiś plenerek

Z pozytywów - osłona przeciwsłoneczna - prosty plastik ale bardzo fajnie mocowany, tak ,że na pewno się nie zsunie.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Mgła jest najlepsza na robienie zdjęć Ja wziąłem ze sobą Fujika do roboty i po pracy idę w miasto popstrykać.

Pokrętło korekcji ekspozycji mi pasuje. W X10 chodziło zbyt sztywno, trzeba było włożyć dużo siły w jego przekręcenie i wtedy przeskakiwało od razu o kilka oczek, zamiast o jedno. Tutaj działa bardziej gładko.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

U mnie jest mgła z mżawką więc chyba średnio się nadaje do robienia zdjęć

Z innych pozytywów to chyba OIS - nie mam porównania z innymi aparatami ale spokojnie robie nieporuszone zdjęcia przy 1/8s. Przy 1/4s jest juz gorzej ale przy wypoczetej ręce też są ostre.

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    U mnie jest mgła z mżawką więc chyba średnio się nadaje do robienia zdjęć

Z innych pozytywów to chyba OIS - nie mam porównania z innymi aparatami ale spokojnie robie nieporuszone zdjęcia przy 1/8s.
    z takim czasem + użyteczne wysokie w xe1- 12,800, to można robić w jakiejś tam ciemności (kit) a jeszcze jak dopiąć stałke (24/35) to miazga.
    runner

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez chreasy Zobacz posta
    z takim czasem + użyteczne wysokie w xe1- 12,800, to można robić w jakiejś tam ciemności (kit) a jeszcze jak dopiąć stałke (24/35) to miazga.
    chreasy - nie chce Cię martwić ale stałki nie mają OIS. Zrobiłem własnie test i przy 1/8, a nawet 1/4s zdjecia wyszły ostre (z OIS). Bez OIS nawet na 1/8 są poruszone.

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    chreasy - nie chce Cię martwić ale stałki nie mają OIS. Zrobiłem własnie test i przy 1/8, a nawet 1/4s zdjecia wyszły ostre (z OIS). Bez OIS nawet na 1/8 są poruszone.
    Racja, zagalopowałem się Ważne, że zoom/2.8 ma. Szkoda, że to nie wiosna/lato,ponieważ chciałbym zobaczyć tryb poszczególnych symulacji filmów
    runner

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Stabilizacja jest ok. Obawiam się tylko, że może żreć sporo prądu z baterii, bo pracuje przez cały czas, gdy włączony jest aparat (oczywiście poza trybem uśpienia), zamiast włączać się tylko po wciśnięciu spustu migawki do połowy. No i jak się zbliży ucho do obiektywu, to słychać cichy szum, tak jak w OM-D

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Stabilizacja jest ok. Obawiam się tylko, że może żreć sporo prądu z baterii, bo pracuje przez cały czas, gdy włączony jest aparat (oczywiście poza trybem uśpienia), zamiast włączać się tylko po wciśnięciu spustu migawki do połowy. No i jak się zbliży ucho do obiektywu, to słychać cichy szum, tak jak w OM-D
    To sobie to zmień Jest taka opcja: "Tryb stab. obrazu". Ja sobie wczoraj zmieniłem na "tylko zdjęcia" i nic mi nie szumi.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Mi szum nie przeszkadza. Opcja "tylko zdjęcia" mnie nie interesuje, bo obraz w wizjerze nie jest wtedy stabilizowany.