www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Hmmm... Słów sync to nie "więcej" czy "mniej" światła błyskowego, to raczej zwykle synchronizacja z czasami dłuższymi niż umowne, nie powodujące poruszenia obrazu (typowo 1/60 s). Jeśli wiec ekspozycja ustawia nam dluzsze czasy, to dzięki słów sync bed,jemy mieli lepsze zrównoważenie światła błyskowego i zastanego. Przy krótszych czasach ten tryb nie ma żadnego znaczenia.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Krótsze czasy oznaczałyby, że światła zastanego jest dość dużo, więc raczej nie da się go "zabić" wbudowaną błyskotką. Tryb BL nie jest tu zatem potrzebny.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ja zakochałem się pierwszy raz w Olympusie dopiero jak do straciłem, a był to zacny C765 który jest do dzisiaj w posiadaniu mojego taty. W zamian posiadłem FujiS5800 i ten aparat w ogóle nie przypadł mi do gustu. W porównaniu do C765 pomimo identycznej wielkości matrycy i zbliżonych przysłon i zoomów - dla mnie przepaść. Walczyłem z Fuji na ustawieniach manualnych i po za paroma dosłownie przypadkami nie udało mi się uzyskać tego co dawał mi Oly. To przeszłość.
Teraz focę E-P2. Jestem mocno zadowolony, mógłbym powiedzieć nawet że przeszczęśliwy. Zadaję sobie więc pytanie: co może mi dać na dzień dzisiejszy OM-D oprócz radości posiadania drogiego i wszem zachwalanego produktu?
Czasami kiedy oglądam zdjęcia z C765, to oprócz tego że jestem na nich chudszy ok 13kg i młodszy 8lat to naprawdę doceniam atrakcyjność tych zdjęć wykonanych w automacie. I za to doceniam firmę Olympus i chciałbym wierzyć że warto wydać krwawicę aby być posiadaczem tak zacnego sprzętu.
a co do Jedi, jak zdobywac punkty skoro nie mogę dodawać zdjęć do galerii i nie ma na to lekarstwa
Ostatnio edytowane przez themoth ; 3.11.12 o 21:15 Powód: notka o galerii
No i nie doszukałem się FP- brak. Teraz mam następne pytanie. Czy można wyłączyć lampkę wspomagającą AF w body? Nie widzę tego.
Wysłane z telefonu
Lubię sobie popstrykać.
opuść małą lampkę lub wyłącz dużą, i już
---------- Post dodany o 21:27 ---------- Poprzedni post był o 21:25 ----------
aaa wspomagającą
---------- Post dodany o 21:28 ---------- Poprzedni post był o 21:27 ----------
pomyliło mi się z doświetlająca
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||