Strona 22 z 39 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 390

Wątek: E-5 - wrażenia z testu

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Strojenie to raczej jest. To akurat Olek wprowadził ostatni chyba. Natomiast czyszczenie ma najlepsze. W innych systemach masz 3 wyjścia. Serwis, bardzo uważać albo nauka tajmnej sztuki czyszczenia
    Ogólnie u konkurencji jest, ale jak ostatnio chciałem kupić Canona i chciałem odchylany LCD i strojenie w jednym korpusie, to okazało się, że takiego modelu nie ma (60D ma obrotowy LCD, ale nie ma strojenia, a 7D ma strojenie, ale LCD stały). W E-620 mam jedno i drugie i spokój z czyszczeniem matrycy, więc na chwilę obecną nie mam się na co przesiąść.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Im po prostu chodzi o brak następców E30 i E620, a na domiar złego zapowiedź że ich nie będzie. Będzie coś nowego ale kiedy ?
    Jak ktoś chce coś jaśniejszego dokupić to tylko z 4/3, które już nie jest rozwijane (pytanie czy produkowane). Tu jest pies pogrzebany.
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Im po prostu chodzi o brak następców E30 i E620, a na domiar złego zapowiedź że ich nie będzie. Będzie coś nowego ale kiedy ?
    Jak ktoś chce coś jaśniejszego dokupić to tylko z 4/3, które już nie jest rozwijane (pytanie czy produkowane). Tu jest pies pogrzebany.
    Mówili wyraźnie, że produkowane. Powiedzieli, że nie mają konkretnych planów zastąpienia E-6xx i niższych, co w sumie nic nie oznacza. Chciałbym przypomnieć, że E-620 pojawił się zupełnie niespodziewanie, więc nie zdziwię się jak równie niespodziewanie wyskoczy jakieś nowe E.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Mówili wyraźnie, że produkowane. Powiedzieli, że nie mają konkretnych planów zastąpienia E-6xx i niższych, co w sumie nic nie oznacza. Chciałbym przypomnieć, że E-620 pojawił się zupełnie niespodziewanie, więc nie zdziwię się jak równie niespodziewanie wyskoczy jakieś nowe E.
    Optymista

darkelf
    Gość
    Po co mi nastepca E-5xx czy E-6xx? Niepotrzebny.
    Po co innym nastepca E-5xx czy E-6xx? Tez raczej niepotrzebny, oni kupia Canikona. A tanich, uzywanych aparatow jest masa na rynku do wyboru do koloru.

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pietrucha Zobacz posta
    ...Chodzi o pewną kontynuację, powiedzmy co 2, 3 lata stać mnie na puchę za ok. 2 tyś, zł, bo szklarnię...
    a może po prostu co 4-6 lat kupować topowy model body za ok. 4kzł?
    i zamiast gonić co chwilę za nowościami to skupić się na robieniu zdjęć?
    bo chyba jednak w tym wszystkim chodzi o robienie zdjęć.

a w temacie, mnie specyfikacja E-5 i pokazane zdjęcia w pełni przekonują do jego kupna. Obecnie od 2 lat używam E-3 (kupionym na raty i w promocji z lampą - czyli atrakcyjnie finansowo) i za jakieś max. 2 lata jak E-5 będzie miało "cenę dla ludu+promocję" to je kupie (no chyba, że pojawi się jakiś nieoczekiwany przypływ gotówki to kupię wcześniej).

Pozdrawiam
    25/1,4; 45/1,8; 9/8

| OlyJedi Awatar BartB
    Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    Wczoraj spotkałem się z człowiekiem który zachwycił mnie swoimi pracami, głównie panoramowaniem, okazało fotografuje na E420 którego odkupił za 1000 zeta od kolesia który zmieniał system. Do tego dokręca stare manuale OMa i szaleje... żeby nie być gołosłowny oto link do galerii http://mojafotografia.info/ Wszystko tkwi w naszej wrażliwości i oddaniu się pasji, nie w wyżyłowanch sprzętach.
    Heh, znam Pawła. Chodziliśmy razem na kurs w ZPAFie.
    Od momentu, jak pokazał niektóre swoje prace, mocno się zastanawiałem, co on na tym kursie tak naprawdę robi... Zresztą prowadzącym od początku wpadły w oko jego zdjęcia, nic dziwnego. Oglądając jego galerię widzę nawet kilka znajomych ujęć oraz kadrów zrobionych właśnie podczas kursu
    Nie przypominam go sobie z innym sprzętem, niż wspomniana E-420-tka z podpiętym OM 1.8:50mm... A żeby było śmiesznie, Paweł skarżył się na wadę wzroku i łapanie ostrości w związku z tym.

Jak mawia Wacek Wantuch: jeżeli myślisz, że możesz - to możesz.
    Olek i Canon w jednym stali domu. Olek na górze, a Canon na dole...

po godzinach...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lokin Zobacz posta
    a może po prostu co 4-6 lat kupować topowy model body za ok. 4kzł?
    i zamiast gonić co chwilę za nowościami to skupić się na robieniu zdjęć?
    bo chyba jednak w tym wszystkim chodzi o robienie zdjęć.
    Dobry argument!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    BartB - no właśnie nie aparat robi zdjęcia...

Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Optymista
    Nie mam nadziei na nie wiadomo co, ale też nie stawiam krzyżyka na Olympusie. Ta firma zarabia na aparatach dużo mniej niż C, N, S. Zwłaszcza tych pierwszych ludzie biorą cokolwiek, bo profesjonaliści też mają tę firmę. Taki Olympus musi kombinować i wykombinował dobrze zastępując tzw. 'entry level' PENami. W 4/3 powinny zostać dwie linie. Więcej nie ma sensu. Rynek się zmienia. Wczoraj ludzie kupowali kompakty drożej niż dzisiaj lustrzanki. Dzisiaj kupują tylko lustrzanki, jutro ci sami ludzie będą kupować 'bezlusterkowce' (i lepsze kompakty, które widać wkradają się w rynek), a lustrzanki pozostaną dla tych najbardziej wymagających.

I może w końcu Canon zrobi korpus mający to, co E-620 i sobie go kupię Tylko czyszczenie matrycy mnie nie przekonuje

A w temacie E-5, to jest to dokładnie taki korpus jakim chciałem żeby był E-3. Można powiedzieć, że spóźniony dwa lata, ale z drugiej strony przez te dwa lata niewiele się zmieniło i E-5 parametrami niewiele odstaje od konkurencji. To jedyny aparat, którym bez lęku fotografowałbym podczas burzy piaskowej (przeżyłem kilka razy i nie mam ani jednego zdjęcia). Czekam na aktualizację LR, żeby sprawdzić RAWy, bo z tych cyferek nic nie rozumiem. Jakby tego było mało, to podobno przeczą temu, co widzą moje oczy