Strona 21 z 39 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 390

Wątek: E-5 - wrażenia z testu

darkelf
    Gość
    Jak wyglada kwestia dostrojenia AF i czyszczenia matrycy u konkurencji? O ile wiem np. w D700 strojenia AF nie ma, a jak jest z nowszymi aparatami?

| OlyJedi Awatar Eliot
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    I pokazałeś mu tą złość kupując aparat konkurencji. Tak własnie działa jedyny skuteczny mechanizm. Biadolenie nic nie daje. Pisanie o złości tez nie.
    Nieprawda, kupiłem zamiast kamery, mam sporo szkła więc czekam na coś w miarę taniego i nieuszczelnionego. Pisałem tylko że mogłem zaoszczędzić gdyby nas nie olewali.
    E510+ZD14-54+ZD50.2+m42

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Jak wyglada kwestia dostrojenia AF i czyszczenia matrycy u konkurencji? O ile wiem np. w D700 strojenia AF nie ma, a jak jest z nowszymi aparatami?
    Strojenie to raczej jest. To akurat Olek wprowadził ostatni chyba. Natomiast czyszczenie ma najlepsze. W innych systemach masz 3 wyjścia. Serwis, bardzo uważać albo nauka tajmnej sztuki czyszczenia
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    I pokazałeś mu tą złość kupując aparat konkurencji. Tak własnie działa jedyny skuteczny mechanizm. Biadolenie nic nie daje. Pisanie o złości tez nie.
    Nie zgodzę się z Tobą. Problem jest następujący. Jeśli 2, 3 lata temu kupiłem sobie apart za ok. 2 tys zł i do tego przez ten czas dokupowałem szkiełka, a teraz chciałbym w podobnej cenie podpiąć pod to nowszy sprzęt za podobną cenę, który ma kilka usprawnień i przede wszystkim zapewnia mi kręcenie filmów, to odpowiedz mi na pytanie jakiej marki aparatu nie mogę kupić i dlaczego marka ta nazywa się na O?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    czy pralke,zmywarke,suszarke,lodowke,TV...tez zawsze zmieniasz jak tylko nowy model sie pokaze??
    Co do ceny-jednemu bedzie tanio,drugiemu drogo.To nie komuna,ze kazdy musial miec to samo i za tyle samo.Tych co nie bedzie stac niech kupia tansze modele,lub zaczna sprzedawac swoja prace w wyzszej cenie.

Trochę nietrafione. Po pierwsze Olympus nie ma tańszych lustrzanek z kręcenim filmów. Po drugie oczywiście, że pralki nie wymieniam gdy pokaże się nowy model. Ale jeśli większośc modeli konkurencji zapewnia wirowanie, a moja marka ma tylko jeden taki model i to w dodatku za kosmiczną cenę, to wybór staje się bardziej oczywisty
    Ostatnio edytowane przez Pietrucha ; 1.10.10 o 13:45 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Strojenie to raczej jest. To akurat Olek wprowadził ostatni chyba. Natomiast czyszczenie ma najlepsze. W innych systemach masz 3 wyjścia. Serwis, bardzo uważać albo nauka tajmnej sztuki czyszczenia
    Albo nie czyścić, ja tak robię.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Plener z pralką.. weeech ciężko będzie <lol>
    EOT
    Wszystko będzie zależało co pokażą na wiosnę i jakie szkła będą
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pietrucha Zobacz posta
    Nie zgodzę się z Tobą. Problem jest następujący. Jeśli 2, 3 lata temu kupiłem sobie apart za ok. 2 tys zł i do tego przez ten czas dokupowałem szkiełka, a teraz chciałbym w podobnej cenie podpiąć pod to nowszy sprzęt za podobną cenę, który ma kilka usprawnień i przede wszystkim zapewnia mi kręcenie filmów, to odpowiedz mi na pytanie jakiej marki aparatu nie mogę kupić i dlaczego marka ta nazywa się na O?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Trochę nietrafione. Po pierwsze Olympus nie ma tańszych lustrzanek z kręcenim filmów. Po drugie oczywiście, że pralki nie wymieniam gdy pokaże się nowy model. Ale jeśli większośc modeli konkurencji zapewnia wirowanie, a moja marka ma tylko jeden taki model i to w dodatku za kosmiczną cenę, to wybór staje się bardziej oczywisty
    Tylko to ze Ty bys chcial nie interesuje nikogo tylko Ciebie.Dlaczego zaznaczasz,ze w podobnej Cenie?a moze inni nie chca w podobnej cenie i ich jest wiecej,albo maja wieksza sile przebicia.Bedzie E5-podepniesz i bedziesz krecic te filmy.Nie widze zadnego problemu.Jedyny co taki,ze kazdy chce kupic sprzet najwyzszej klasy za najmniejsze pieniadze.Olympus to nie caritas-on musi zarabiac,a jak komus za drogo toz przecie nikt na sile nikogo do firmy nie przywiazal
    Co do pralki-tez wchodzisz na forum pralek i narzekasz? Czy po prostu kupujesz

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    O ile wiem np. w D700 strojenia AF nie ma
    Oj to źle wiesz. A sprawdzić jest tak łatwo........

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Tylko to ze Ty bys chcial nie interesuje nikogo tylko Ciebie.Dlaczego zaznaczasz,ze w podobnej Cenie?a moze inni nie chca w podobnej cenie i ich jest wiecej,albo maja wieksza sile przebicia.Bedzie E5-podepniesz i bedziesz krecic te filmy.Nie widze zadnego problemu.Jedyny co taki,ze kazdy chce kupic sprzet najwyzszej klasy za najmniejsze pieniadze.Olympus to nie caritas-on musi zarabiac,a jak komus za drogo toz przecie nikt na sile nikogo do firmy nie przywiazal
    Co do pralki-tez wchodzisz na forum pralek i narzekasz? Czy po prostu kupujesz
    Mirek rozumiem co chcesz powiedzieć, ale chyba Ty nie rozumiesz mine
    Nie chodzi mi o sprzęt najwyższej klasy wlaśnie. Chodzi o pewną kontynuację, powiedzmy co 2, 3 lata stać mnie na puchę za ok. 2 tyś, zł, bo szklarnię dobieram sobie regularnie albo mam już wszystko czego mi potrzeba. I wydaje mi się, że więcej jest takich jak ja a nie takich co to będą przesiadać się na E-5 ze swoich e-400 czy e-500. Dlaczego Canon i Nikon dają możliwość takim użytkownikom jak ja na posiadanie coraz to nowszego i trochę lepszego sprzętu wciąż za tę samą cenę, a Oly tego nie potrafi? O to mi się rozchodzi, a nie o posiadanie sprzętu pro za cenę amatora.
    Analogia z pralkami nie jest tutaj trafiona, bo nie ma szklarni. Byłaby trafiona gdybyśmy mówili o kompaktach. A szklarni nie buduje się jedną trasnakcją wymiany sprzętu.
    I właśnie niby nikt na siłe do firmy nie przywiązuje ale jednak zmiana systemu to nie zmiana pralki czy nawet samochodu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Kolega nie pisał, że E-5 powinien być za 2tys. Kolega nie chce jak to ująłeś "kupic sprzet najwyzszej klasy za najmniejsze pieniadze". Chciałby po prostu aby Olympus wypuścił też amatorską lustrzankę (z opcją filmowania).

Edycja:
    Widzę, że Pietrucha już odpisał (nie odświeżyłem strony)
    Ostatnio edytowane przez sando ; 1.10.10 o 14:22