Strona 20 z 39 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 390

Wątek: E-5 - wrażenia z testu

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eliot Zobacz posta
    To nie ma nic wspólnego z nienawiścią, to nieprawda. Moje odczucie jest takie: po 2 latach czekania na jakikolwiek sprzęt dostajemy puszkę za 6500
    i mimo że jest świetna, sporej większości po prostu nie stać na taki zakup,
    przynajmniej mnie. I to że ludzie czują się zawiedzeni i lekko z ręką w nocniku to nie ich wina tylko polityki firmy. Zapas zuiko leży w szufladzie i czeka.
    czy pralke,zmywarke,suszarke,lodowke,TV...tez zawsze zmieniasz jak tylko nowy model sie pokaze??
    Co do ceny-jednemu bedzie tanio,drugiemu drogo.To nie komuna,ze kazdy musial miec to samo i za tyle samo.Tych co nie bedzie stac niech kupia tansze modele,lub zaczna sprzedawac swoja prace w wyzszej cenie.

darkelf
    Gość
    Dobre pytanie. Czy po kupieniu nowej pralki testujecie jak bardzo biale jest pranie w porownaniu z poprzednim modelem? Czy robicie prania testowe by sprawdzic ile proszku sie zuzywa? Czy rozmawiajac ze znajomymi dyskutujecie o tym ktory model pralki jest lepszy?

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Eliot zgadzam się z Tobą. Nienawiść maja tylko trolle, których znacząco ubyło, to prawda.
    Rzeczywiście E5 zapowiada się świetna puszka i nawet osławiony "budyń", paćki pod mikroskopem nie przeszkadzają mi, bo obraz całościowo daje bardzo dobry i podoba mi się. Niestety tu zaczyna się koniec, bo nie mam alternatywy poza E5. Całe szczęście że nie muszę decydować już. Zobaczymy co pokażą na wiosnę
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    To nie ma nic wspólnego z nienawiścią, to nieprawda. Moje odczucie jest takie: po 2 latach czekania na jakikolwiek sprzęt dostajemy puszkę za 6500
    i mimo że jest świetna, sporej większości po prostu nie stać na taki zakup,
    przynajmniej mnie. I to że ludzie czują się zawiedzeni i lekko z ręką w nocniku to nie ich wina tylko polityki firmy. Zapas zuiko leży w szufladzie i czeka.
    No to ja jeszcze raz pytam, w którym z polskich sklepów jest ten aparat dostępny i w takiej cenie?
    Co, jeszcze w żadnym?
    W takim razie nie rozumiem biadolenia.
    Jak już się pojawi na półkach i cena będzie określona, wtedy można się wypowiadać na jej temat. Opieranie się na informacji o cenie sugerowanej jest delikatnie mówiąc mało rozsądne.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Dobre pytanie. Czy po kupieniu nowej pralki testujecie jak bardzo biale jest pranie w porownaniu z poprzednim modelem?
    Współczesne pralki osiągnęły tak wysoki poziom prania, że różnice są istotne tylko dla tzw. onanistów pralkowych.

Podobnie z aparatami. Przeciętny fotografista (np. moja skromna osoba) nic nie rozumie z tych wszystkich liczb i wykresów. I do niczego mi ta wiedza nie jest potrzebna, bo ani zdjęć nie będę od tego robił lepszych, ani lasek ładniejszych nie da się na to rwać.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

darkelf
    Gość
    Tak samo jest z samochodami, komputerami, wzmacniaczami czy innymi towarami, ale onanizm sprzetowy przetrwal w dziedzinach, w ktorych szukajacy poklasku mezczyzni moga czuc sie "lepsi" od innych wybierajac "lepszy" produkt i chwalac sie tym naokolo. Dlatego w przypadku pralki to nie dziala, a w przypadku lustrzanki - tak.

| OlyJedi Awatar Eliot
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Tak samo jest z samochodami, komputerami, wzmacniaczami czy innymi towarami, ale onanizm sprzetowy przetrwal w dziedzinach, w ktorych szukajacy poklasku mezczyzni moga czuc sie "lepsi" od innych wybierajac "lepszy" produkt i chwalac sie tym naokolo. Dlatego w przypadku pralki to nie dziala, a w przypadku lustrzanki - tak.
    To co napisałeś to z całym szacunkiem dorabianie zbędnej filozofii, nie wiem kto ma takie potrzeby. Potrzebowałem na własne potrzeby aparatu z możliwością nagrywania krótkich filmików a kompakty mi nie leżą, i mogę śmiało powiedzieć że olek mógł dawno wypuścić coś pokroju e-510 z matrycą z epl1 z 720p, i masa ludzi byłaby zadowolona. A tak po przeanalizowaniu cen kamer musiałem nabyć playstation z możliwością robienia zdjęć. I za to jestem trochę na olka zły.
    E510+ZD14-54+ZD50.2+m42

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    To co napisałeś to z całym szacunkiem dorabianie zbędnej filozofii, nie wiem kto ma takie potrzeby. Potrzebowałem na własne potrzeby aparatu z możliwością nagrywania krótkich filmików a kompakty mi nie leżą, i mogę śmiało powiedzieć że olek mógł dawno wypuścić coś pokroju e-510 z matrycą z epl1 z 720p, i masa ludzi byłaby zadowolona. A tak po przeanalizowaniu cen kamer musiałem nabyć playstation z możliwością robienia zdjęć. I za to jestem trochę na olka zły.
    I pokazałeś mu tą złość kupując aparat konkurencji. Tak własnie działa jedyny skuteczny mechanizm. Biadolenie nic nie daje. Pisanie o złości tez nie.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar staryman
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Już kiedyś pisałem, kupiłem E3 żeby nim robić zdjęcia, a nie żeby wymienić jak tylko
    pokaże się E5 czy inny, to maszyna nie do zniszczenia, nie żebym chciał się z tym aparatem
    zestarzeć, ale póki nie robię zdjęć biegnącej myszy w ciemnym lochu przy świecach, dopóty moje potrzeby on zaspokoi, chyba że się rozpadnie, wtedy nie ma zmiłuj się, wymienię na
    coś innego. Nie płaczę jednak nad tym, że Olek powiedział, że to ostatnia lustrzanka, której nawet jeszcze nie można kupić. Tym bardziej, że zapowiedział, że potrzeby panów pro będzie
    zaspokajał w miarę potrzeb i nie koniecznie lustrzankami. Do tego PEN i zapowiedź na przyszły rok kompaktów z najwyższej półki, czego tu się czepiać?
    Jeśli ktoś będzie koniecznie chciał pozostać w lustrzance C lub N, a nie pójść śladem wytyczonym przez O, śladem, być może, bezlusterkowym, to jego sprawa.
    jest dobrze

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    mnie martwi tylko czy E* będzie kontynuowane, bo do jakości obrazu nie mam zastrzeżeń, siedzę mocno w makro, gdzie jakość odgrywa ogromną rolę i E-30 daje radę, tym bardziej pewno E-3, którego nie miałem przyjemności mieć w ręku nie wspominając o E-5. Niestety jak w każdej dziedzinie tak i w fotograficznej tęgie głowy specjalistów próbują nam wmawiać nowe potrzeby, większa matryca, więcej pikseli tylko jaki w tym sens? Znam ludzi którzy powalają mnie swoimi pracami zrobionymi na 7 milionach pikseli. Wczoraj spotkałem się z człowiekiem który zachwycił mnie swoimi pracami, głównie panoramowaniem, okazało fotografuje na E420 którego odkupił za 1000 zeta od kolesia który zmieniał system. Do tego dokręca stare manuale OMa i szaleje... żeby nie być gołosłowny oto link do galerii http://mojafotografia.info/ Wszystko tkwi w naszej wrażliwości i oddaniu się pasji, nie w wyżyłowanch sprzętach. Do tej pory wracam do zdjęć Puchalskiego, daltonisty fotografującego przyrodę w czerni i bieli... tam jest właśnie dusza. A szumami niech się martwią osoby fotografujący śluby i inne pokrewne tematy... a i na to są sposoby by nie szumiało... i to w cale nie w obróbce... pozdraiwma i relax! nie dajmy się zapędzić w spiralę wyimaginowanych przez producentów potrzeb... pozdrawiam