Przewrazliwiony jestes ale wytypuje dlaczego tak uwazam. Ma by konkretnie.
Sam bylem jedna z osob ktore na E-3 czekalo, dziwne, prawda?
W momencie jak sie pojawil, mialem okazje byc na dwoch prezentacjach, aparat roczarowal, juz w dniu premiery byl zacofany w stosunku do konkurencji. Watek jest 7D vs E-3, wiec do rzeczy
Matryca, ta w E-3 jak by nie patrzyc jakoscia nie grzeszy, banding, kiepska dynamika, mocne AA. Wysokie ISO mnie nie interesowalo, to mial byc sprzet do studia. Matryca w 7D ma wady jesli ktos na sile chce je znalezc, ale to jest polityka 2w1, albo masz w cholere detalu na niskich iso, albo robisz resize i masz wysokie iso i lepsza dynamike. Jak ktos potrafi z niej skorzystac to skorzysta.
AF, jak zaczeli trabic "najszybszy na swiecie" to juz mnie zirytowalo, na prezentacji wad nie dalo sie zauwazyc, ale opinie uzytkownikow jakie sa kazdy widzi. Ale skok w porownaniu do E-1 czy E-5xx byl zauwazalny.
Do studia wystarcza, ale do reporterki bym na niego nie postawil, to co canon czy nikon dopracowuja od lat olympus w ciagu dwoch lat nie nadrobi, nie ma sie co oszukiwac. 7D ma AF wywodzacy sie z serii 1, opcji konfiguracji jest wystarczajaco duzo by nawet tam nie zagladac. Jest skuteczny i piekielnie szybki.
Uszczelnienia, mozna o nich mowic w kolko i wyolbrzymiac ich role. Dla tych co tak wyolbrzymiaja powiem tylko ze 7D ma uszczelnienia z serii 1. Malo testowalna wlasciwosc, ale nie slyszalem by narzekali na padajace 7D.
7D wnosi za to w cholere dodatkow ktore umilaja zycie, jest to poprostu sprzet nowoczesniejszy.
Lepszy wizjer, wyswietlacz, szybkosc i masa innych dodatkow. Trudno mi naprawde wskazac chociaz jedna przewage E-3. Moze cena, ale i tak E-3 jest za drogi. EDIT: mam! odchylany LCD, szukam dalej.
Obrzydza Cie prawda i fakt? Mnie obrzydza jak ktos probuje naciagnac fakty by postawic na swoim.
Szkoda ze jestes sponiewierany przywiazaniem do marki, mi wisi jakie logo ma na pasku, wygrywa najlepszy i tyle. Jak zrobia cos rewolucyjnego to kupie. Jak ustawia cene 14-35 na mniej idiotyczna i zrobia normalna puszke z godna matryca to moze i kupie. Ale budowanie ciezkiej wielkiej cegly w postaci E-3 mialo prezentowac zalety systemu?
E-1 byl ciekawszy. Byl inny a nie probowal nasladywac innych i "walczyc" z najwyzyczymi modelami innych firm. E-30 jest lepsza puszka.

Odpowiedz z cytatem