Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 180

Wątek: E3 czy canon 7d?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    --------JA ja proponuję Moderatorom wyrzucać bezwzględnie z klubu OC zdecydowanych oponentów sprzętu Olympusa ... Co Oni u nas robią? ... przecież w internecie miejsca nie brakuje...
    I zrobi się chlewik jak na innych forach.
    Właśnie tu jest fajnie, bo jest szansa na rzeczową rozmowę (oczywiście pokusom 'odrzeczowiania'' niejeden ulega, ale jakoś się to jeszcze trzyma). A zarówno bezsensowne biadolenia dla zasady jak głoszenie chwały na wysokościach sensu nie ma. Trzymajmy się faktów i nie płaczmy, że czasem życie jest inne niż chcielibyśmy

qbic
    Gość
    --------J
    A ja proponuję Moderatorom wyrzucać bezwzględnie z klubu OC zdecydowanych oponentów sprzętu Olympusa ... Co Oni u nas robią? ... przecież w internecie miejsca nie brakuje...
    ps: Oczywiście nie chodzi mi o normalnych użytkowników innych systemów, a tylko o tych, którzy obrzydzają mi wejście na stronę klubową krytyką systemu 4/3...
    -1

W sumie watek jest, "co kupić", wiadomo ze np ja będę odradzać 4/3 z wielu względów (no chyba ze ktoś makro robi ewentualnie ptaszki w oddali). Czy to źle? Chyba wszystko zależy jak się życzy osobie wybierającej. Dostęp do wiedzy i informacji powinien być nieograniczony - cenzura temu zaprzeczy.
    Jedyny sens jest kasować (chyba Janko już to napisał) wypowiedzi irracjonalne.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    I zrobi się chlewik jak na innych forach.
    Właśnie tu jest fajnie, bo jest szansa na rzeczową rozmowę (oczywiście pokusom 'odrzeczowiania'' niejeden ulega, ale jakoś się to jeszcze trzyma). A zarówno bezsensowne biadolenia dla zasady jak głoszenie chwały na wysokościach sensu nie ma. Trzymajmy się faktów i nie płaczmy, że czasem życie jest inne niż chcielibyśmy
    ---Cenię Twoje zdanie, ale tu się nie zgadzam ... Można gadać o wadach, ale nie obrzydzać systemu...(Proszę mnie zrozumieć: pracowałem wiele lat Mamiyą RB i Hasselem z motorkiem w wersjii księżycowej i na papierze mam z E3 podobne wyniki...Nie przeczę że Nikon D700 ma pewne przewagi, ale też inne wady w stosunku do E3...)
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 2.07.10 o 20:21

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    --------J
    A ja proponuję Moderatorom wyrzucać bezwzględnie z klubu OC zdecydowanych oponentów sprzętu Olympusa ... Co Oni u nas robią? ... przecież w internecie miejsca nie brakuje...
    ps: Oczywiście nie chodzi mi o normalnych użytkowników innych systemów, a tylko o tych, którzy obrzydzają mi wejście na stronę klubową krytyką systemu 4/3...Ewentualnie należałoby stworzyć wątek: pt: "Nie lubię Olympusa itd" i tylko tam zamieszczać głosy piątej kolumny
    Ok. w OlympusClubie zostają tylko Ci co wytatuują sobie na pośladku
    KOCHAM OLYMPUSA - wszystkich innych będziemy banować

Administracja dziś już spotyka się w studio tatuażu i zaczyna się dziargać...
    tych z wytatuowanymi symbolami konkurencji - będziemy palić na stosie
    a potem banować.... albo najpierw banowac potem palić

Jest tyle miejsca na świecie ze wcale nie musimy ze soba rozmawiac i myslę ze spokojnie mozemy się mijać niezauważając się wzajemnie...

Reasumując - nie popadajmy w absurd, że jak ktoś nie wychwala Olympusa to nie ma tu dla niego miejsca...

Oczywiście jest różnica między wrogiem a fanatycznym wrogiem, tak jak i miedzy zwolennikiem jak i fanatycznym zwolennikiem

Jak dla mnie każda tego typu skrajność to wynaturzenie...

a na serio - dzięki tego typu watkom może i się człowiek czegoś nauczy jak ma otwarty umysł. tu jakiś argument padnie za tu jakiś przeciw tu jakiś przykład jeden tu drugi
    itp itd...

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Ok. w OlympusClubie zostają tylko Ci co wytatuują cobie na pośladku
    KOCHAM OLYMPUSA - wszystkich innych będziemy banować

Administracja dziś już spotyka się w studio tatuażu i zaczyna się dziargać...
    tych z wytatuowanymi symbolami konkurencji - będziemy palić na stosie
    a potem banować....

Reasumując - nie popadajmy w absurd, że jak ktoś nie wychwala Olympusa to nie ma tu dla niego miejsca...

Oczywiście jest różnica między wrogiem a fanatycznym wrogiem, tak jak i miedzy zwolennikiem jak i fanatycznym zwolennikiem

Jak dla mnie każda tego typu skrajność to wynaturzenie...

a na serio - dzięki tego typu watkom może i się człowiek czegoś nauczy jak ma otwarty umysł. tu jakiś argument padnie za tu jakiś przeciw tu jakiś przykład jeden tu drugi
    itp itd...
    -------------
    Ale czy wynaturzeniem nie jest (Wasza dostojna Moderatowość) spolegliwość na wrogów systemu?--może Wam płacą u C lub N po cichu? (Podkreślam, że nie jestem wrogiem innych systemów)

qbic
    Gość
    eeeeeeee......
    nieeeeee

irek, ja rozumiem teorie spiskowe, jeden z forumowiczów odkrył że płaci mi Canon i Sony (tylko niestety nieskończenie mało).
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 2.07.10 o 20:33

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    eeeeeeee......
    nieeeeee

irek, ja rozumiem teorie spiskowe, jeden z forumowiczów odkrył że płaci mi Canon i Sony (tylko niestety nieskończenie mało).
    ---
    No to ja się wyłączam i poczekam, jak ten klub zamienicie w apoteozę innych systemów ... powodzenia...

S4INT
    Gość
    --------J
    ps: Oczywiście nie chodzi mi o normalnych użytkowników innych systemów, a tylko o tych, którzy obrzydzają mi wejście na stronę klubową krytyką systemu 4/3...Ewentualnie należałoby stworzyć wątek: pt: "Nie lubię Olympusa itd" i tylko tam zamieszczać głosy piątej kolumny
    O-M-G człowieku, co Ci to przeszkadza? Starasz sobie wmówić, że to najlepszy sprzęt i jak ktoś pisze o jego wadach to Cie to boli i uwiera ? Troszkę dystansu, to tylko sprzęt, nie musisz się z nim utożsamiać. Kompletnie nie rozumiem Twojej chęci cenzurowania takich wypowiedzi - bo takie masz widzimisię i coś Ci to obrzydza?

Swoją drogą był wątek "dlaczego sprzedałem O", ale poleciał z niewyjaśnionych przyczyn (podobno w nowym sezonie Strefy 11 będzie to temat przewodni).

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Krakowskim targiem: Wypowiedzi techniczne zostają. Wypowiedzi typu: "chyba jesteś xxx jak nie dostrzegasz. Wylatują.

Pasuje?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Grizz napisał rozsądnie...