Boys, Boys, Boys...
Tak sobie czytam, czytam i czytam i... IMHO ta dyskusja jest bez sensu.
Sprzeczacie się o sprzęt z różnych "epok" technologicznych
E-3 Data premiery: 2007-10-17
EOS7D Data premiery: 2009-09-01
Toż to dwa lata świetlne dzieli te puszki.
Jeśli już porównywać coś do E-3 to EOS40D który miał premierę 2007-08-20,
lub na upartego EOS50D z dn. 2008-08-22.
Trzeba poczekać na E-5 by można go było postawić w zawody z EOS7D.
Ale ja tam się nie znam, pewnie nie mam racji
Nota-bene marzyło mi się E-3 tylko zabijało swoją ceną (co zresztą czyni dalej),
natomiast 50D był sporo tańszy w momencie premiery, więc...
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
W kwestii rozdzielczości tak. Pytanie, co z dynamiką tonalną? Ja odniosłem wrażenie, że jest gorzej w stosunku do posiadanego przeze mnie dwa lata temu D300. Wrogiem 7D nie jestem, bo samo body bardzo mi przypadło do gustu. Pytanie czy dla osoby, która nie przywiązuje większej wagi do trybu filmowania 50D nie jest jednak lepszym wyborem?
Janko interesuje mnie Twoja opinia nt 50D. Na mnie ten aparat robi bardzo pozytywne wrażenie. Wraz z 17-40/4.0 L i 70-200/4.0 L stanowi względnie tani zestaw.
Pozdrawiam
Bzdury. Typowa wypowiedz osoby ktora nie miala puszki FF w reku.
Doplacajac 2500PLN do E-3 masz A850, to ukazuje absurd cenowy E-3.
Puszki FF pracuja doskonale nawet na obiektywach za 100PLN, podepnij to samo M42 do E-3 a pozniej do FF.
Za ponad 1000PLN mniej mamy 50D ktory jest lepszym wyborem od E-3.
Mam wrazenie ze kupiles E-3 malo swiadomie i teraz nie mozesz czytac faktow na jego temat. Tak jakbym ja mial udowadniac ze moj 5dmkII ma lepszy AF od D700.
Witam !
Czytalem, ze szkla "L" sa przez Canona przeznaczane dla
profesjonalnych fotografow i... musza kosztowac bo z ich
jakosc jest przygotowana pod wysokie wymagania.
Moze pokaze co Canon rozumie... przez profesjonalne wysokie wymagania.
Oto zdjecie wykonane przez szklo (EF 24-105/4 L) za... ponad 3 tys. zl i bardzo
czesto polecane i uzywane w FF.
Tak wyglada obraz dla pelnej dziury z tego cuda.
Czy uzytkownicy majacy Olki i zoomy tez maja takie efekty
na swoich zdjeciach ?
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
-----------Hehehe --Napisał mi na priv ktoś poważny, że forum Olympusa nie jest już forum Olympusa (czyli podzielił moją opinię )--Spadam z dyskusji i w związku z tym napiszę coś do dyrekcji firmy OLYMPUS (bo firma płaci prowadzącym stronę za promowanie innych systemów) --Moderatorzy zablokujcie mi konto !... --Zdjęć z galerii nie usuwam --czekam aż Was usuną... (mimo uprzedniej zgody z Grizzem usunął mój post w kontekście obrony OLYMPUSA--skandal ! ) Tymczasem żegnam...
ps: Zniechęciliście Roberta, (willow32), Piotra Grzesia, a teraz mnie --spadajcie stąd chłopcy ... <pozostaję z szacunkeim do fotomica>
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 3.07.10 o 15:18
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Bez dalszego komentarza z mojej strony... bawcie się w swoim gronie... (jeśli grizz nie zrozumiał mojego uprzedniego tekstu (który krytykował), to jego problem)
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 3.07.10 o 14:58