Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 180

Wątek: E3 czy canon 7d?

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    --------J
    A ja proponuję Moderatorom wyrzucać bezwzględnie z klubu OC zdecydowanych oponentów sprzętu Olympusa ... Co Oni u nas robią? ... przecież w internecie miejsca nie brakuje...
    ps: Oczywiście nie chodzi mi o normalnych użytkowników innych systemów, a tylko o tych, którzy obrzydzają mi wejście na stronę klubową krytyką systemu 4/3...Ewentualnie należałoby stworzyć wątek: pt: "Nie lubię Olympusa itd" i tylko tam zamieszczać głosy piątej kolumny
    Przewrazliwiony jestes ale wytypuje dlaczego tak uwazam. Ma by konkretnie.
    Sam bylem jedna z osob ktore na E-3 czekalo, dziwne, prawda?
    W momencie jak sie pojawil, mialem okazje byc na dwoch prezentacjach, aparat roczarowal, juz w dniu premiery byl zacofany w stosunku do konkurencji. Watek jest 7D vs E-3, wiec do rzeczy

Matryca, ta w E-3 jak by nie patrzyc jakoscia nie grzeszy, banding, kiepska dynamika, mocne AA. Wysokie ISO mnie nie interesowalo, to mial byc sprzet do studia. Matryca w 7D ma wady jesli ktos na sile chce je znalezc, ale to jest polityka 2w1, albo masz w cholere detalu na niskich iso, albo robisz resize i masz wysokie iso i lepsza dynamike. Jak ktos potrafi z niej skorzystac to skorzysta.

AF, jak zaczeli trabic "najszybszy na swiecie" to juz mnie zirytowalo, na prezentacji wad nie dalo sie zauwazyc, ale opinie uzytkownikow jakie sa kazdy widzi. Ale skok w porownaniu do E-1 czy E-5xx byl zauwazalny.
    Do studia wystarcza, ale do reporterki bym na niego nie postawil, to co canon czy nikon dopracowuja od lat olympus w ciagu dwoch lat nie nadrobi, nie ma sie co oszukiwac. 7D ma AF wywodzacy sie z serii 1, opcji konfiguracji jest wystarczajaco duzo by nawet tam nie zagladac. Jest skuteczny i piekielnie szybki.

Uszczelnienia, mozna o nich mowic w kolko i wyolbrzymiac ich role. Dla tych co tak wyolbrzymiaja powiem tylko ze 7D ma uszczelnienia z serii 1. Malo testowalna wlasciwosc, ale nie slyszalem by narzekali na padajace 7D.

7D wnosi za to w cholere dodatkow ktore umilaja zycie, jest to poprostu sprzet nowoczesniejszy.
    Lepszy wizjer, wyswietlacz, szybkosc i masa innych dodatkow. Trudno mi naprawde wskazac chociaz jedna przewage E-3. Moze cena, ale i tak E-3 jest za drogi. EDIT: mam! odchylany LCD, szukam dalej.

Obrzydza Cie prawda i fakt? Mnie obrzydza jak ktos probuje naciagnac fakty by postawic na swoim.

Szkoda ze jestes sponiewierany przywiazaniem do marki, mi wisi jakie logo ma na pasku, wygrywa najlepszy i tyle. Jak zrobia cos rewolucyjnego to kupie. Jak ustawia cene 14-35 na mniej idiotyczna i zrobia normalna puszke z godna matryca to moze i kupie. Ale budowanie ciezkiej wielkiej cegly w postaci E-3 mialo prezentowac zalety systemu?

E-1 byl ciekawszy. Byl inny a nie probowal nasladywac innych i "walczyc" z najwyzyczymi modelami innych firm. E-30 jest lepsza puszka.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Trudno mi naprawde wskazac chociaz jedna przewage E-3. Moze cena, ale i tak E-3 jest za drogi.
    --------
    Kolego : Kupiłem nówkę E-3 za 2.600 --brak mi słów, ze to jest drogo --nie pisz do mnie więcej a pisz na klubach Canona
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 2.07.10 o 22:21

piotrek204
    Gość
    --------
    Kolego : Kupiłem nówkę E-3 za 2.600 --brak mi słów, ze to jest drogo --nie pisz do mnie więcej a pisz na klubach Canona
    http://www.ceneo.pl/951030

Takie ceny widzi normalna osoba ktora wpadnie na pomysl jego zakupu.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    http://www.ceneo.pl/951030

Takie ceny widzi normalna osoba ktora wpadnie na pomysl jego zakupu.
    Trzeba się orientować kiedy ceny są odpowiednie ( z promocją )

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    --------
    Rozumiem, że od ceny aparatu odjąłeś cenę lampy, którą w promocji dostałeś gratis? Ale to nie tak się robi.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Rozumiem, że od ceny aparatu odjąłeś cenę lampy, którą w promocji dostałeś gratis? Ale to nie tak się robi.
    Odjąłem cenę obiektywu 9-18mm z promocji, który odsprzedałem --ale co nie tak się robi ?
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 2.07.10 o 22:49

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Odjąłem cenę obiektywu 9-18mm z promocji, który odsprzedałem --ale co nie tak się robi ?
    Czyli mało wart jest Twój rozrachunek. Obiektyw dostałeś w promocji, gratis. Cena sklepowa aparatu pozostała bez zmian. Był czas kiedy można było sobie zwrócić w taki czy inny sposób kwotę zakupu E-3, przynajmniej w jakimś stopniu. Nie znaczy to jednak, że aparat był tańszy. Cena utrzymuje się na bardzo podobnym poziomie od dwóch lat, jeśli nie więcej.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tak robią OlyJedi....reszta Padawanów(chyba tak),musi bulic!

piotrek204
    Gość
    Trzeba się orientować kiedy ceny są odpowiednie ( z promocją )
    Dzisiaj w promocjach widze tylko PEN-y

http://www2.olympus.pl/consumer/208_20065.htm

Wiec musze znalezc prawie 4000PLN na zakup body. Jesli ktos kupuje ten aparat bo mu pasuje to na pewno wolalby wydac mniej.

zonkinho
    Gość
    --------
    Ja za mojego E-3 w takim razie zapłaciłem 1200 zł, a sprzedałem za 2700 zł. I jak tu nie kochać Olympusa?

A obecna cena to śmiech, na sali i tyle w temacie. To powinno kosztować 3 tys max. Tym bardziej, że niebawem wchodzić ma następca E-3/E-30 czyli ten aparat modułowy. Zastanawia mnie tylko co to będą za moduły.