Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 148

Wątek: A750 - jeszcze tańsze FF

| OlyJedi
    Mieszka w
    Płock, Poland, Poland
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    !>?
    A czy komuś z Was stanie/stała się krzywda z tego powodu?
    Bosche - a czy jak sony wypuści aparat 7x6 w cenie d700 to nastąpi koniec świata>?<
    Zamiast się cieszyć z dużego wyboru -jeden z drugim martwi się "jakością zdjęć spacerowych" jakiegoś niedzielnego fotoamatora który miał kaprys i kupił sobie sprzęt taki na jaki było go stać...

Albo może to po prostu "kompleks małego" ?

Myślę że gładkość cyfrowego obrazu przy przedawkowaniu powoduje nieodwracalne wygładzenie kory mózgowej, bo czytając teksty forumowej braci można się często załamać.

Ps. "Nowy" mechanizm galerii to jakieś nieporozumienie jest
    ...popieram w całej okazałości powyższą wypowiedź, a zwłaszcza o tej galerii.

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Normalnie zaczyna si e robić jak w komórkach. Nowy model = deczko zmieniona stylistyka i graficzka w menu. A podzespoły w środku te same..
    E- system i N-system

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kojot3.0 Zobacz posta
    Normalnie zaczyna si e robić jak w komórkach. Nowy model = deczko zmieniona stylistyka i graficzka w menu. A podzespoły w środku te same..
    Dlaczego nie? Jeśli dzięki temu ma być tańsze i bardziej dostępne to ja jestem za.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

jungli
    Gość
    Moze przegne z letka ale Soniak FF fajnym sprzetem jest
    Mialem, generalnie oprocz napier.... lustra to kolorki ma och och...

Mam takiego kolege, zas myslacego podobnie o cyfrze, by przypominala analoga, kolor to:

1. D3X
    2. S3Pro
    3. A900
    4. 5D
    ...
    ...
    ...
    Princess Zuiko
    ...
    ...
    ...
    reszta plastikowego szajsu...

Ale jazda Ban bedzie jak nic

pozdrawiam

qbic
    Gość
    w A850 coś już zmieniali odrobinę bo metameryzm kolorystyczny spadł, może być tak ze A750 będzie lipne.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta

Ps. "Nowy" mechanizm galerii to jakieś nieporozumienie jest
    święte słowa, święte jak nic

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Mogę się dowiedzieć dlaczego tak wielu z Was boli fakt, że osoba mająca pieniądze kupi sobie coś lepszego niż "musi" ? Jakby każdy kupował tylko to co niezbędne i nie bawił się w luksusy i "podbudowanie ego" - faktycznie w to wierzycie? - to ceny byłyby kosmiczne. Spopularyzowały się lustra to ceny spadły i to wyraźnie. Spopularyzuje się FF to ceny polecą(co widać po nowych Alfach) itd. Rynek nie napędzają zawodowcy z konkretnymi wymaganiami ale właśnie amatorzy, którzy chcą czegoś lepszego niż im by wystarczyło.

Jak ktoś mnie zapyta "Po co ci taki sprzęt skoro nie zarabiasz nim?" to odpowiem. Bo chcę szybki AF, dobry wizjer i dobre wykonanie a tylko E-3 to oferuje. E-30 byłby w sumie też OK ale pancerność E-3 już kilka razy się przydała. Szkła kupiłem lepsze, bo mając jakąś tam świadomość fotografii/techniki uznałem, że kity mnie nie zadowalają. Robi to ze mnie jakiegoś nadętego bufona z przerostem ego? Wątpię...

Popatrzcie czym jeździcie. W mieście i tak ograniczenie do 50-60km/h a autostrad prawie nie mamy :P Kupcie to czego na prawdę potrzebujecie to się okaże, że po mieście będą jeździły same transportowe/kombii i małe autka jak Golf/Polo czy Corsa.

Skoro nie gracie na komputerach to po co Wam przyzwoity sprzęt. Możecie śmiało używać Win98 z Officem bo do netu/pisania to wystarcza...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    sorry za pisanie nie na temat, ale ten wątek o nowince sony już dawno przestał być na temat...

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    Mogę się dowiedzieć dlaczego tak wielu z Was boli fakt, że osoba mająca pieniądze kupi sobie coś lepszego niż "musi" ? Jakby każdy kupował tylko to co niezbędne i nie bawił się w luksusy i "podbudowanie ego" - faktycznie w to wierzycie? - to ceny byłyby kosmiczne. Spopularyzowały się lustra to ceny spadły i to wyraźnie. Spopularyzuje się FF to ceny polecą(co widać po nowych Alfach) itd. Rynek nie napędzają zawodowcy z konkretnymi wymaganiami ale właśnie amatorzy, którzy chcą czegoś lepszego niż im by wystarczyło.
    Inaczej - nikt nikomu nie zazdrości możliwości nabycia FF tylko problem polega na tym , jak wielu z nich(z reguły zakup następuje pod wpływem reklamy , lub kolega to ma ...)da sobie radę z fotografowniem na dużej matrycy - co wiąże się ze znacznie płytszą GO, potrzebą lepszej jasnej optyki (zwłaszcza przy przejściu z dobrej pstrykawy z jasnym szkłem )
    Osbiście znam wielu ludzi( mogących niekiedy kupić nie tylko aparat FF , ale i całą dużą firmę fotograficzną ), którzy przeżyli duże rozczarowanie, gdy przeszli z takich luksusowych pstrykaw na lustra ( tylko cropowe właściwie każdej z znaczących firm)- praktycznie nie potrafili sobie z nimi poradzić .
    Więc jeżel uznamy , że 95 % amatorów nie są fotografującymi świadomie , to oczywiście dla pozostałych 5% ludzi którzy coś wiedzą i poszerzają swoje horyzonty fotograficzne to tanie FFoczywiście jest na miejscu- ale boję się , że reklamy zwłaszcza Sonego skiewrowane będą przede wszystkim do do tych 95% bez wiedzy i ambicji fotograficznych(coś w rodzaju obecnej Martyny: njlepsze "foty kobiet na świecie, lub inne....." zrobisz FF Sonego).

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kateb Zobacz posta
    Tleilax i Sony? W jakim sensie. I czy to Tleilaxu z Diuny?
    Tak Bene Tleilax (sorki, że zjadłem "e").

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto