Owszem rozni sie znacząco, jesli wierzyc informacji. Sony dysponuje jak widzisz matrycami roznej wielkosci i roznej gęstosci. Co daje przynajmniej 4 możliwosci konfiguracji.
W tym wypadku nowe FF Sony zrezygniwalo z gęstego upakowania powyzej 20Mp i postanowiło dac tylko 14 milionow. Starczy a korzysci z takiego projektu mogą byc duze.
Czesc.Ch.
Tylko pytanie : po co FF pod strzechą -w większości ludzie spod strzech, po pstrykadłach kupują tanie lustra i mają foty gorsze niż wcześniej z pstrykaw ( mniejsza GO, ciemniejsze szkła kitowe.....)a FF to zwielokrotni- więc może kierunek nie ten , albo reklama Sonego zdziała cUda![]()
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 29.10.09 o 17:30
Albo też rzucają się na sprzęt, który wielokrotnie przerasta ich możliwości fotograficzne, za to odpowiada możliwościom finansowym a przy okazji odpowiednio podbudowuje ego. Toż nie ma to jak pokazać się zna rodzinnym spacerze z wielką lustrzanką, do której zapięta jest długa lufa.
Wyobraź sobie FF Sony w cenie takiego 50D, których pełno widywałem na warszawskiej starówce. Myślisz, że lud się na to nie skusi?
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
W sumie to dziwią mnie te płacze, nikt jakoś się nie denerwuje ze na high-endowym plazmowym ekranie ludzie oglądają "M jak miłość", a na dobrym sprzęcie hi-fi słuchają "ich troje" lub Beaty Kozidrak.
WTF?
Ostatnio edytowane przez qbic ; 29.10.09 o 17:52
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 29.10.09 o 17:59
!>?
A czy komuś z Was stanie/stała się krzywda z tego powodu?
Bosche - a czy jak sony wypuści aparat 7x6 w cenie d700 to nastąpi koniec świata>?<
Zamiast się cieszyć z dużego wyboru -jeden z drugim martwi się "jakością zdjęć spacerowych" jakiegoś niedzielnego fotoamatora który miał kaprys i kupił sobie sprzęt taki na jaki było go stać...
Albo może to po prostu "kompleks małego" ?
Myślę że gładkość cyfrowego obrazu przy przedawkowaniu powoduje nieodwracalne wygładzenie kory mózgowej, bo czytając teksty forumowej braci można się często załamać.
Tak -na pewno...
"Slowacki Wielkim Poetą Był"
Ps. "Nowy" mechanizm galerii to jakieś nieporozumienie jest
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 29.10.09 o 18:00
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia