a może gdy każdy z nas w wykonywanej przez nas działalności trochę się postara- to wszystkim będzie lepiej-umówmy się , że to my ludzie kreujemy rzeczywistość !
A "na żadne przejechanie" się nie zgadzam.
a może gdy każdy z nas w wykonywanej przez nas działalności trochę się postara- to wszystkim będzie lepiej-umówmy się , że to my ludzie kreujemy rzeczywistość !
A "na żadne przejechanie" się nie zgadzam.
W 100% zgadzam się z RE. I nie wydaje mi się by uogólniał. Tak po prostu jest.
Gospodarka rynkowa rządzi się swoimi prawami. Niedawno kupiłem sprzęt, myślałem też o Sony. Myślałem bo musiałem, inaczej, musiałem go tez wziąć pod uwagę bo wszędzie wpadał mi w łapy. Niebawem da się go pewnie kupić w warzywniakach. Dla mnie, okazało się to największą wadą. Problemem okazała się mnogość modeli, typów, parametrów. Jestem przekonany, że Sony zwyczajnie znalazło niszę w swoich produktach i do ataku. Zwykła polityka full linerów tyle że bardzo agresywna.
Była już moda na wielkie psy z chustami na karkach, flagi pirackie na samochodach wracających znad morza i tipsy.
Pożyjemy zobaczymy. Mnie raczej nie obchodzi co kto zrobi ze swoim lustrem. Wiem co ja będę robił ze swoim i wiem ile mi to da uciechy.
Nie mam zamiaru prowadzić świętej wojny. Wystarczy pooglądać inne fora fotograficzne - jakie? Sami wiecie najlepiej.
Do napisania/Do zobaczenia/Do usłyszenia *
*-wybrać właściwe.
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Rodzyn, możesz się nie zgadzać, tylko to nic nie zmieni. Granicę przyzwoitości każdy nosi w sobie. Próby zmuszenia innych by byli tacy jak ty sobie to wymyśliłeś są skazane na porażkę. I dobrze. Kilka razy utopię próbowano wcielić w życie za pomocą bagnetów, karabinów i kulki w łeb.
Pomysły Marksa i Engelsa były naprawdę świetne na papierze. Nie wzięły tylko pod uwagę rzeczywistości natury ludzkiej.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Ta dyskusja w ogóle jest dziwna. Przecież zawsze i w każdym segmencie rynku jest tak, że każdy kupuje to co mu potrzebne lub to na co go stać. A im większy wybór tym lepiej dla kupującego. Jeśli Sony zamierza wprowadzić 15 modeli aparatów pełnoklatkowych od bardzo tanich po mega drogie - niech to zrobią, będzie w czym wybierać.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Etyka jest z plasteliny, a dyskusje na jej temat jak i temat moralności do niczego nie prowadzą. Jak Żyd staje przed Bogiem, to ten pyta go czy był uczciwy w interesach. Jak sądzisz... który Żyd odpowie Bogu przecząco?
Moralność podlegała ocenia Wielkiej Inkwizycji oraz carskiej cenzury, by z czasem stać się kochanką finansistów. Lubią również o niej mówić i pisać politycy. Kiedyś pocałunek na ekranie był oznaką upadku moralności, a teraz laski w pełno metrażowych filmach strzelają psitami z bananów. To temat niebezpieczny, bo siostrą moralności jest hipokryzja. Czyż moralnym jest brać prysznic dwa razy dziennie, gdy w Afryce ludzie umierają z pragnienia?Czy moralnym jest obżerać się lub więcej, być otyłym, gdy dzieciom Afryki puchną brzuszki z głodu?
Beeeee... niedobre czyściochy, niedobre tłuściochy
Czy etycznym było, a w zasadzie moralnym, kupować L1, gdy rodzice wspomnianej przez Ciebie dziewczynki nie mogą uzbierać pieniędzy na operację ratującą jej życie? Kto ma o tym zdecydować? Ty? Ja? Może voovoo2?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 31.10.09 o 19:24
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
EuroLiberty: ostro pojechałeś
Ciekawe co powiesz o "plastelinowej" etyce jak kupisz np. wadliwy aparat od kogos kto zapewniał,że sprzet jest bez wad?Bedziesz miał pretensje?
....czyli zmierzamy ( dotarliśmy ) do czasów filozofii Kalego- dobrze jak Kali ukraść krowę, a źle gdy jemu...?
Co, ma do tego etyka? Może pójdźmy dalej i obwińmy za wszystko Boga. Przecież nie kto inny jak on stworzył najbardziej wadliwy sprzęt jakim jest człowiek. Co tam etyka. Bóg jest winien.
Coś się zmieniło od momentu, gdy człowiek zaczął się mieć za istotę lepszą od zwierzęcia?
Czytając takie tematy człowiek odnosi wrażenie, że ludzie w 99,9% populacji są
tymi dobrymi i szlachetnymi. Później wychodzi na ulicę i się zastanawia dlaczego w jego otoczeniu skupił się 0,1% tych zjeba****.
Więcej pokory Panowie... więcej pokory... (lub mniej obłudy).