Strona 158 z 199 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.571 do 1.580 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez JBr Zobacz posta
    Kurcze - przy pobieznym przejzeniu instrukcji i kilkuminutowej zabawie puszka nie moge zlokalizowac tej poziomicy... Jak sie ja uruchamia (jak to sie nazywa w menu)?
    Juz nie wiem - czy taka **** ze mnie, czy co?
    Bede wdzieczny za pomoc.

pozdr.
    JBr.
    Witaj, strona 99 instrukcji nazywa się to " Level Gauge" Zwróciliście uwagę, że menu aparatu jest przetłumaczone natomiast określenia w instrukcji nie.!!! za takie pieniądze.... Pozdrawiam hb.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heniobe Zobacz posta
    Witaj, strona 99 instrukcji nazywa się to " Level Gauge" Zwróciliście uwagę, że menu aparatu jest przetłumaczone natomiast określenia w instrukcji nie.!!! za takie pieniądze.... Pozdrawiam hb.
    Nie przesadzaj. Co prawda kilka razy postulowałem tłumaczenie wszystkiego, ale niestety przynajmniej screenshoty nie będą lokalizowane. Niedasie. Z tego wynika nietłumaczenie odniesień do nazw funkcji.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Nie przesadzaj. Co prawda kilka razy postulowałem tłumaczenie wszystkiego, ale niestety przynajmniej screenshoty nie będą lokalizowane. Niedasie. Z tego wynika nietłumaczenie odniesień do nazw funkcji.

Pozdrawiam
    Z całym szacunkiem, stary jestem i nie wszystko pojmuję, mógłbyś łaskawie jaśniej to wytłumaczyć. Ja odnoszę wrażenie, że to kolejny przykład olewania klienta. Pozdrawiam hb.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heniobe Zobacz posta
    Z całym szacunkiem, stary jestem i nie wszystko pojmuję, mógłbyś łaskawie jaśniej to wytłumaczyć. Ja odnoszę wrażenie, że to kolejny przykład olewania klienta. Pozdrawiam hb.
    Na zdjęciach w instrukcji masz nazwy angielskie. Dlatego w instrukcji (w tekście), też są takie.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Na zdjęciach w instrukcji masz nazwy angielskie. Dlatego w instrukcji (w tekście), też są takie.
    Ponieważ angielski nie jest u nas obowiązkowy, należałoby w nawiasie podawać określenia przetłumaczone. Gdyby były na zdjęciach po japońsku to... Jest nawet jakaś ustawa zobowiązująca importerów do spolszczania instrukcji w tym wypadku nie do końca jest to przestrzegane.

| OlyJedi Awatar Ruff
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ustawa ustawą, a ja i tak menu aparatu mam ustawione po angielsku, bo jak ustawiłem na polski to nie mogłem się połapać. Niestety określenia angielskie są często bardziej przejrzyste i zwięzłe co lepiej się sprawdza w menu...
    Pozdr - Ruff
    (Olympus E-30 + 12-60 + 70-300 + 50 + 3xFL36R)
    przemekrafa.com

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez JBr Zobacz posta
    30-ka przyjechala
    Jeszcze nie testowana - ale uderzyl mnie taki nieistotny (choc zastanawiajacy) drobiazg: dlaczego kabelek od ladowarki jest taki krotki? Przy starej ladowarce mam znacznie dluzszy, a ten jest tak krotki, ze az calkiem niepraktyczny. Czy to objaw kryzysu, ze na kablu oszczedzaja? Czy przy innych nowych puszkach tez tak jest, czy to wyjatek jakis?

pozdr.
    JBr.
    Jak chcesz zobaczyć krótki kabelek to kup sobie czajnik elektryczny Ostatnio widziałem taki co miał kabel nie dłuższy niż 60 cm. Nie postawisz na stole i nie włączysz do gniazdka na podłodze, nie ma lekko
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ruff Zobacz posta
    Ustawa ustawą, a ja i tak menu aparatu mam ustawione po angielsku, bo jak ustawiłem na polski to nie mogłem się połapać. Niestety określenia angielskie są często bardziej przejrzyste i zwięzłe co lepiej się sprawdza w menu...
    Jesteś wolnym człowiekiem i żyjesz w wolnym kraju, możesz ustawiać dowolny język, to wyłącznie Twoja sprawa i Twoje prawo. Obowiazki importera i tzw. "uczciwość kupiecka" to co innego.

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Morlok Zobacz posta
    Jak chcesz zobaczyć krótki kabelek to kup sobie czajnik elektryczny Ostatnio widziałem taki co miał kabel nie dłuższy niż 60 cm. Nie postawisz na stole i nie włączysz do gniazdka na podłodze, nie ma lekko
    Do E-30 właśnie jest 60 cm od bolców go ładowarki. Strasznie niepraktyczny.
    Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Z uwag po pierwszych godzinach bratania sie z 30-tka (oprocz krotkiego kabelka ladowarki) mam jeszcze jedna (IMHO powazniejsza): lokalizacja tych przyciskow na dole korpusu (tył; kosz, info, menu, LiveView) jest dosc nieszczesliwa jesli chcemy uzywac aparatu z szybkozlaczka od statywu. Ew. otwor na srube powinien bys przesuniety bardziej do przodu. Tak jak jest to niestety szybkozlaczka wystaje poza krawedz i mocno utrudnia korzytanie z tych przyciskow (moze sa mniejsze zlaczki? ja mam dwie, od Velbona i Soligora, i obie wystaja i przeszkadzaja). W 500-ce mialem przykrecona zlaczke na stale i bylo ok. Tu sie chyba tak nie da i bedzie trzeba przykrecac i odkrecac.

Acha - i jeszcze: pokretlo glowne (z tylu) jest jak dla mnie troche za blisko wizjera. Trzeba gleboko palcem siegac

Ale zeby nie bylo - puszeczka super. Tak tylko troche marudze

pozdr.
    JBr.
    Ostatnio edytowane przez JBr ; 27.10.09 o 22:19
    Baza fotografii krajoznawczej - www.foto-baza.pl - foto@foto-baza.pl
    Aktualnie 12 533 zdjęcia z 19 krajów.
    Wydawnictwa autorskie: http://www.foto-baza.pl/index.php?menu=autorskie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów