Strona 148 z 199 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.471 do 1.480 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi Awatar gurden
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta

- podgląd zdjęć działa trochę wolno, a konkretnie przejście do poglądu zaraz po zrobieniu zdjęcia. Wciskam guzik, a aparat nie reaguje. Wyświetla podgląd, ale tylko ten krótki. Czasami myślę, że już przeszedłem do podglądu zdjęć, a tu mi on nagle znika i wraca do trybu fotografowania. W ogóle nie zareagował na wciśnięcie przycisku i dopiero ponowne wciśnięcie przenosi mnie do podglądu. Wygląda to tak, jakby przez sekundę po zrobieniu zdjęcia aparat był zajęty tylko zapisywanie go na karcie i nic innego go nie interesowało. Może to wina karty i sandisk extreme III jest dla niego za wolny.
    Dokładnie to samo występuje w moim E500 i też mam ta sama kartę CF
    Olympus E-520 14-42, 40-150, 70-300, 14-54II oraz OM i M42 + Metz AF-48
    Blackfrog.pl - filament, części, akcesoria do drukarek 3D/Kultura Gniewu - www.kulturagniewu.pl/Human Behaviour - www.humanbehaviour.pl

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gurden Zobacz posta
    Dokładnie to samo występuje w moim E500 i też mam ta sama kartę CF
    San Disk Extreme III to już dość szybka karta, więc to raczej wątpliwe.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta

- świecący się ekran wtedy, kiedy nie potrzeba... W E-30 prawie wszystko jest dostępne bezpośrednio pod przyciskami, a zmiany widać na górnym panelu, więc po jaką cholerę ekran się za każdym razem zapala? Specjalnie go wyłączam, żeby mi świecił po gałach, a on się sam włącza. To naprawdę głupie niedopracowanie, które można było poprawić już dawno temu - było wiele okazji. I dziwię się, że Olek nic jeszcze z tym nie zrobił. Niby taka pierdółka, a czasem potrafi wkurzyć.

Fajna recenzja, a co do tych pierdółek to rzeczywiście mogą wkurzać, ja trochę ubolewam, że wizjera większego w E-30 nie wrzucili.
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 20.05.09 o 22:05 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Treściwie i na temat, epicure. Co do tych upierdliwych wad, to miejmy nadzieję, że zostaną poprawione przy aktualizacji firmware puszki. Co do świecącego się LCDka - w alfach podobał mi się ten czujnik zbliżeniowy pod okularem wizjera. Niby takie nic, a uprzyjemnia pracę. Przydała by się taka pierdółka w nowych Olkach.

Pozdrawiam
    Halo, Panowie, ale w czym problem, przecież ten LCD jest odwracany!
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Tak, tylko że to pewnie za dużo roboty ciągle obracać ten ekran.
    Zamykać ekran przy pstrykaniu fotki i od razu otwierać, aby zobaczyć rezultat zdjęcia na lcd, a potem znów zamykać żeby po oczach nie świeciło przy wykonywaniu kolejnych ujęć.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    I mam go obracać za każdym razem, jak zrobię zdjęcie, żeby je obejrzeć? To ja już wolę od niego oślepnąć
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Panowie, no co Wy, z choinki się urwaliście?
    Robisz raz w określonych warunkach, raz sprawdzasz, raz korygujesz i jedziesz dalej w tych samych warunkach z delikatnymi korektami. I po co to machać tym LCD bez przerwy?
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Nie, nie, to nie mój styl. Nie pstrykam na pałę tysiąca fotek, żeby coś z nich później wybrać. Robię zdjęcie i sprawdzam, jak wyszło. Jak jest dobrze, to zostaje, a jak nie, to do kosza. Chyba nigdy nie przyniosłem ze sobą do domu więcej, niż 30-50 zdjęć na karcie z jednego dnia
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Treściwie i na temat, epicure. Co do tych upierdliwych wad, to miejmy nadzieję, że zostaną poprawione przy aktualizacji firmware puszki. Co do świecącego się LCDka - w alfach podobał mi się ten czujnik zbliżeniowy pod okularem wizjera. Niby takie nic, a uprzyjemnia pracę. Przydała by się taka pierdółka w nowych Olkach.
    Pozdrawiam
    Dziwne, że Olek tego nie wprowadza, bo to dobry patent. Nawet C450D to ma.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Stabilizacja to tak już ma, czasem działa cuda, a czasem zawodzi.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

piotrek204
    Gość
    Tzn np zmiana przyslony powoduje wlaczenie duzego LCD?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów