O fajnie! napięcie wzrasta![]()
O fajnie! napięcie wzrasta![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Przyczepię się do opisu zdjęcia 32 - podejrzewam, że panie nie wyznają prawosławia, więc nazwa monaster (monastyr) nie powinna być zastosowana do klasztorów przedstawionych na zdjęciu![]()
Niemniej jednak fotki ciekawe.
Nazwa monastyr jest jak najbardziej poprawna. Nie jest używana tylko w prawoslawiu. Taka nazwa jest podawana w przewodnikach, przykładowo w biblii wszystkich podróżników, Lonely Planet.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
bardzo dobrze się ogląda i nie koniecznie oczekuję street.
Bo.
"Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
Aldous Huxley
Wszystkie zdjęcia z racji swojej egzotyki są bardzo ciekawe.
Fotograficznie zaś najbardziej podobają mi się uliczniaki - niektóre gorsze, niektóre lepsze, ale jakość wymiata i zatrzymuje wzrok na każdym szczególe i detalu.
Widoki miałeś wspaniałe, ale wykonanie już o wiele słabsze.
No fakt, brak szerokiego kąta i statywu bardzo mi się dał odczuć, no i nie będę ukrywał, że nie jestem dobry w krajobrazach.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
33. "Sky Burial" - najbardziej niezwykły pogrzeb, w jakim kiedykolwiek w życiu uczestniczyłem. Sky Burial nie przypomina zupełnie pochówku znanego w Europie. Ciało zmarłego bowiem jest zjadane przez sępy. Udałem się 1 km od miasta Litang, gdzie ujrzałem już zebraną niewielką grupkę ludzi, najprawdopodobnniej była to rodzina zmarłego, a powyżej, na wzgórzu leżące dwa ciała rozszarpywane przez stado sępów. Nad każdym z ciał czuwał starszy mężczyzna, wyposażony w siekierę, którą rombał i miażdżył kości, aby ułatwić ptakom ucztę. W pewnym momencie przyjechał buddyjski mnich i przez ok. 20 minut odprawiał modły. Po lewej stronie zdjęcia na ziemi leży najprawdziwszy ludzki szkielet.
34
Przepraszam, za jakość fotek, nie bylo to miejsce, gdzie zdjęcia były mile widziane.
Ostatnio edytowane przez luc4s ; 11.09.09 o 17:42 Powód: Automatyczne scalenie postów