Coś niesamowitego!Nie mogę uwierzyć w to, co przeczytałam!
Coś niesamowitego!Nie mogę uwierzyć w to, co przeczytałam!
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
Wspaniała wyprawa i pięknie udokumentowana. Zdjęcia z pogrzebu a raczej jego przebiegu niesamowite.
pozdrawiam Wiejo
Kilka dni przerwy i teraz już opuszczamy Litang, a przenosimy się w zupełnie inne miejsce, do stolicy światowej elektroniki, do Hong Kongu. HK to miasto nowoczesne w każdym calu, doskonale rozwinięty system metra, świetna komunikacja miejska, systemy chodników dla pieszych, a całość dopełniają takie perełki jak promy STAR FERRY, będące tanim połączeniem pomiędzy wyspami, stare, wiktoriańskie, piętrowe tramwaje na wyspie Hong Kong, czy słynny The Wiktoria Tram. Mimo tego można w HK znaleźć miejsce, gdzie mamy do dyspozycji piękną, piaszczystą plażę, i to wyłącznie dla siebie.
35. Jedna z ulic HK, w pobliżu Nathan Road z charakterystyczną HK taksówką.
36. Ulica targowa, przy której jest mnóstwo straganów z wszystkim co można sobie wyobrazić.
37. Charakterystyczny autobus piętrowy, te autobusy są niesamowite, kursują na bardzo stromych trasach, z mnóstwem zakrętów, a kierowcy jeżdża tam z 60 km/h niczym rajdowcy, co ciekawe, jednak gdy się siedzi na górze, nie czuć w ogóle siły odśrodkowej.
38.
Panorama na Central, serce wielkiego biznesu.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Jest KFC no to mogę jechać
Zdjęcia bardzo ciekawe. Gratuluję wyprawy.
www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!
Tylko pozazdrościć takiej wyprawy.
Zdjęcia - świetne (te dwie ostatnie serie).
Pozdrówka.
KFC, McDonald's, a również chinskie fastfoody są wszędzie, nie tylko w HK, ale i normalnych Chinach. I to w liczbie dużo większej niż w Polsce. Jeżeli ma się problemy żołądkowe i chce się zjeść trochę "normalnego" jedzenia, to jest to dobry sposób.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
39. Metro w HK. Prosty wynalazek, który ratuje ludziom życie-szklana szyba oddzielająca perony od torów. Drzwi otwierają sie dopiero po podjeździe składu metra. Patrząc na ten wynalazek przypomniał mi się głośny kilka miesięcy temu wypadek niewidomego chłopaka, który wpadł pod metro w Warszawie i stracił nogi.
40. Kolejny widok na Central.
41.
Widok na Central z Wiktoria Peak.
42. I ostani z nocnych widoczków, widok na Pacyfik z Wiktoria Peak.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Teraz zauważyłem, że pominąłem dość ciekawe zdjęcie... Co prawda samo zdjęcie technicznie jest do kitu, ale pokazuje bardzo surrealistyczne połączenie. Zdjęcie wykonane zostało w prezentowanym wcześniej Litangu, w samochodzie jednego z taksówkarzy, z którym mieliśmy przyjemność jeździć po okolicy. Otóż, za lampkę, miał on włożony, nielegalny w Chinach, portret Dalajlamy, a obok, na banknocie jednojuanowym, podobizna jednego z największych wrogów Tybetu, Mao. Połączenie naprawdę ciekawe, ale w chinach wszystko jest możliwe i takie rzeczy nawet nie dziwią.
Ostatnio edytowane przez luc4s ; 19.09.09 o 17:59 Powód: Automatyczne scalenie postów
41 zrobiło na mnie duże wrażenie. Podoba mi się to zdjęcie.
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
mnie też 41 przypadłą do gustu
zdjęcia 35-37 jakie body bo nie ma exifa jeśli można wiedzieć ?
E-30, E-510 + Dual Kit + ZD 14-54 II + ZD 50 + Samyang 85 + ex-25 + Metz 48 + Fl-36R
ogłoszenia internetowe nauka jazdy Gorlice
ŁAŁ, cała seria jest super. Świetne zdjęcia i pozazdrościć (pozytywnie) takiej wyprawy.
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.