Strona 5 z 29 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 284

Wątek: Chiny2009.pl - Fotki powyprawowe

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Krajobrazy piękne, ale pięknych krajobrazów ci u nas dostatek. Natomiast z zapartym tchem oglądam zdjęcia z ulicy/wiochy pokazujące codzienność NIETURYSTYCZNĄ. I tu się trochę dziwię Rafałowi - są ludzie, są ulice, jest codzienność...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Natomiast z zapartym tchem oglądam zdjęcia z ulicy/wiochy pokazujące codzienność NIETURYSTYCZNĄ. I tu się trochę dziwię Rafałowi - są ludzie, są ulice, jest codzienność...
    Widzisz, ja uwielbiam street foto. Dla mnie to najważniejsza dziedzina fotografii. Potem dłuuuugo, dłuuuuuuuuuuuugo nic i dopiero gołe baby.

Kadry dla mnie za szerokie. Nie widzę tych ludzi, ich twarzy, oczu. Tylko sylwetki zrobione z daleka.

ps. Nie mam monopolu na prawdę objawioną. Być może się mylę. Takie są moje odczucia.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Technicznie poprawne fotki z Chin, ogląda się fajnie jak żyją po "drugiej stronie ziemi" !!

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    będę tu zaglądać na pewno;

w 8 zachwyciła mnie dzikość krajobrazu,
    w 12 niezwykła u nas forma pofałdowanej gołej góry
    każdy z nas szuka widać - czego innego

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    12 trochę uciąć z dołu i dopieścić i moim zdaniem zdjęcie z wyrazem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Widzisz, ja uwielbiam street foto. Dla mnie to najważniejsza dziedzina fotografii. Potem dłuuuugo, dłuuuuuuuuuuuugo nic i dopiero gołe baby.

Kadry dla mnie za szerokie. Nie widzę tych ludzi, ich twarzy, oczu. Tylko sylwetki zrobione z daleka.

ps. Nie mam monopolu na prawdę objawioną. Być może się mylę. Takie są moje odczucia.
    Rafał, coś taki w gorącej wodzie kąpany, będzie i street foto, w swoim czasie. Na razie męczę Was Litangiem, ale w innych miastach pokusiłem się też o streeta.

A zresztą z Litangu mam coś ala street, tyle, że nie robiony szerokim kątem.

17

18

19

20

21

22
    Ostatnio edytowane przez luc4s ; 9.09.09 o 08:46
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Rafał, coś taki w gorącej wodzie kąpany, będzie i Street Foto, w swoim czasie. Na razie męczę Was Litangiem, ale w innych miastach pokusiłem się też o Streeta.
    Czekam z niecierpliwością. Zazdroszczę wam tej wyprawy niebywale. Mam mocno wysokie oczekiwania co do zdjęć z tak fantastycznych miejsc.

ps. Ostatnia wrzuta - o niebo lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 9.09.09 o 09:24
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    23. 3 Fotki z klasztoru mnichów tybetańskich, a raczej ze szkoły dla mnichów. W klasztorze spotkała mnie bardzo miła historia. Pewnien mnich oprowadzał mnie i mojego kolegę, oraz 2 kobiety- Chinki, po głównej świątyni w tym klasztorze. Nie znał angielskiego, tylko gestami starał się nam udzielić jakiś objaśnień. Dla nas, jako laików, byl to już kolejny klasztor buddyjski i wszystkie one wydawały się nam wewnątrz "na jedno kopyto" więc oglądaliśmy bez jakiegoś większego entuzjazmu, jednak nie chcieliśmy tego po sobie okazać. Ja już wychodząc zauważyłem posąg buddy przy którym leżała kupka 0,5 i jedno juanówek, sam więc wyciągnąłem 1 Juana (0,45 gr) i rzuciłem budzdzie, na co mnich do mnie "Dziękuję"! Normalnie mnie zamurowało. Nie wiem czy wcześniej kolega mu powiedział skąd jesteśmy, czy poznał po rysach twarzy, ale to świadczy, że do Litangu przybywa dość dużo Polaków. Dodam, że nie jest to bynajmniej miejscowość turystyczna, gdzie przyjeżdżają wycieczki z biura podróży. Zapuszczają się tu tylko osoby podróżujące na własną rękę i mające troche czasu, bo dojazd nie jest łatwy i przyjemny. Kilkanaście godzin górską drogą, po serpentynach, miejscami bez asfaltu, z przełęczami na 4500m, a dolinami na 3000 m, więc są ogromne deniwelacje. Sam Litang leży na ok. 4000 m npm. Jeżeli ktoś za szybko przyjedzie, to się nabawi choroby wysokościowej.

24

25

Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Zazdroszczę wyprawy i zdjęć. Mam nadzieję, że trochę jeszcze ich będzie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Zdjęcia coraz ciekawsze, a wyprawa rzeczywiście godna pozazdroszczenia. Z ciekawością czekam na ciąg dalszy relacji.