Strona 91 z 151 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez darek_olymp Zobacz posta
    Dziś bawiłem się trochę PEN'em. Niesamowity aparat, można powiedzieć że jest to E-30 w mniejszym wydaniu.
    Aparat sprawia wrażenie bardzo solidnego, naprawdę bardzo dobrze zrobiony, elementy dobrze spasowane. Porównywanie go z jakimkolwiek aparatem nie ma sensu. Olympus tworząc aparat podszedł trochę inaczej do całego zagadnienia. Olympus PEN to aparat, który nie jest ani lustrzanką (firma nawet nie chce by ktoś go porównywał w działaniu z lustrzanką) nie jest też kompaktem który nie daje aż tylu możliwości twórczych. Jak podaje OLYMPUS nazwa PEN wyznacza zupełnie nowy rodzaj aparatu o nazwie "PEN". Panasonic G1 lub GH1(niesamowita cena!!) mają za zadanie być młodszym bratem lustrzanki (taki sam wygląd, podobne możliwości np. wizjer). Wizjer w PEN jest tylko do obiektywu 17mm (średnica filtra 40,5mm, OLYMPUS produkuje 3 filtry szary, UV, polaryzacyjny). Nakładamy go na stopkę lampy i mamy tak zwany wizjer "sportowy" do szybkiego kadrowanie, chodzi o to że wizjer ten pokazuje nieco więcej niż "widzi" obiektyw.
    Obiektyw 14-42 do PEN jest bardzo stylowy,szczególnie srebrna wersja. Miłym zaskoczeniem była specjalna blokada obiektywu do pozycji spoczynkowej, że tak to nazwę.
    Inne rzeczy to już lektura danych technicznych i wgląd w katalog(inny niż wszystkie).
    Cała otoczka aparatu: reklamy, specjalne pokrowce, paski skórzane nawet dekielki na obiektywy mają przywoływać do tradycji aparatów PEN (począwszy od 1959r). Olympus nazywa ten aparat kultowym, całą serię PEN kultową. W całej historii PEN, OLYMPUS sprzedał tych aparatów aż 17000000 szt (robi wrażenie!). Przy tworzeniu tych aparatów było ok 60 patentów w tym np światłomierz powiązany z migawką.
    Biorąc ten aparat do ręki i robiąc nim zdjęcia czuje się całą historię marki. Każdy przycisk każde pokrętło jest specjalnie zaprojektowane i ładnie to wszystko jest spasowane.
    Jestem pod bardzo wielkim wrażeniem, naprawdę.

POLECAM WSZYSTKIM ENTUZJASTOM MARKI OLYMPUS!!!

W załączniku kilka zdjęć, oraz jedno zdjęcie wykonane OLYMPUS PEN sprawdź exif, "niezaspecjalne" ale jest, jak widać stabilizacja dzieła.
    Gdzie Ty byłeś przez ostatni miesiąc?

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Gdzie Ty byłeś przez ostatni miesiąc?
    Pewnie robił zdjęcia, szczęśliwie nie ślęcząc na forum do drugiej w nocy, jak my.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Chodzi o to że aparat został mi przedstawiony przez firmę na szkoleniu i dzielę się z wami moimi spostrzeżeniami. Myślę że łatwiej pisać o aparacie jak już miałem go w rękach a bawiłem się nim ok 4h (plener, podłączanie różnych obiektywów z E-SYSTEM, lamp, obiektywy PEN, obiektyw OM też był podłączany, wizjer oczywista).
    darekzukowski.blogspot.com

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Jacek jeździ szkoli ludzi
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Chodzi o to że aparat został mi przedstawiony przez firmę na szkoleniu i dzielę się z wami moimi spostrzeżeniami....
    Wszystko fajnie, ale mogłeś to zrobić własnymi słowami.
    ...to może masz jakieś zdjęcia żeby się nimi z nami podzielić np. coś przy słabym świetle, wyższym iso? i/lub z dużymi szkłami Zuiko.
    25/1,4; 45/1,8; 9/8

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Chodzi o to że aparat został mi przedstawiony przez firmę na szkoleniu i dzielę się z wami moimi spostrzeżeniami. Myślę że łatwiej pisać o aparacie jak już miałem go w rękach a bawiłem się nim ok 4h (plener, podłączanie różnych obiektywów z E-SYSTEM, lamp, obiektywy PEN, obiektyw OM też był podłączany, wizjer oczywista).
    To jesli bawiles sie z roznymi obiektywami, to powiedz jak chodzi AF po podlaczeniu 14-54 czy 12-60... ??

Pozdrawiam Michal
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lokin Zobacz posta
    Wszystko fajnie, ale mogłeś to zrobić własnymi słowami.
    Powtórzył to, czego go nauczyli na szkoleniu
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ostrość z obiektywami e-system dzieła tak jak np e-30 w trybie LIVE-VIEW. jEDYNA RÓŻNICA JEST TAKA ŻE uruchomienie obiektywu w tryb MANUAL i przekręceniu pierścienia ostrości uruchamia automatyczne przybliżenie środka kadru..taki elektroniczny klin dalmierczy.
    Jacek Kowalczyk szkoli szkoli i szkoda że tylko on jest w olympusie od szkoleń. On ciągle jest zachwycony każdym produktem OLYMPUS, myślałem że trochę fiksuje, tak się podniecał ale gdy dał mi EP1 też się podniecałem (pedalsko trochę brzmi). Ale aparat jest EXTRA!!
    darekzukowski.blogspot.com

EuroLiberty
    Gość
    Jacek Kowalczyk szkoli szkoli i
    ciągle jest zachwycony każdym produktem OLYMPUS
    myślałem że trochę fiksuje, tak się podniecał
    ale gdy dał mi EP1 też się podniecałem