Strona 81 z 151 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    No cóż ... pozostaje mieć nadzieję, że 20/1.7 będzie równie szybko ostrzyć co 14-140... bo na produkty zuiko przestałem liczyć...
    Olek poszedł w miniaturyzację (na czas premiery swojej pierwszej puszeczki m43), natomiast za jakiś czas pojawią się z pewnością większe gabarytowo szkła SWD z szybkością = lub > od szkieł Panasa.
    Myślę, że musimy być bardziej cierpliwi.
    25/1,4; 45/1,8; 9/8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Panas praktycznie nie istnieje na rynku lustrzanek, więc wypuścił aparat lustrzankopodobny - szybki, dość duży jak na kategorię mikro, o wyglądzie lustrzanki. Olek nie wypuści aparatu o takich cechach, bo niby czemu miałby podkopywać sobie swoją linię amatorskich lustrzanek? Wypuścił więc produkt kompaktopodobny, który musi się odróżniać od lustrzanek pewnymi cechami, żeby je uzupełniać, a nie konkurować z nimi. Jak na produkt kompaktopodobny AF w E-P1 jest bardzo dobry i wystarczający dla takiego aparatu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wypuści, wypuści, tylko nie od razu. A Sigmie w tamtych porównaniach na ISO1600 nie zostało już prawie wcale koloru (popatrzcie choćby na wzór pod okiem). Uroki Foveona.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Sigma chyba wypada najlepiej.
    Pytanie tylko ile tester musiał wykonać zdjęć aby trafić AF z DP2 w fotografowany obiekt

Jak na produkt kompaktopodobny AF w E-P1 jest bardzo dobry i wystarczający dla takiego aparatu.
    Ale jeśli wystarczy podmienić szkła i mieć jeszcze szybszy AF to jednak nie świadczy to za dobrze o szkłach zuiko do m4/3. Gdyby nie było wyboru to pewnie mniej by było narzekań. E-P1 BARDZO mi się podoba. Mojej żonie podoba się on jeszcze BARDZIEJ. Niestety ani 17/2.8 ani 14-42 mi się nie podobają. Modlę się tylko by panas nie skopał czegoś w 20/1.7 (coś długo czeka się na tą premierę). GH1 jest brzydki i troszkę wielgachny ale ma wizjer, lampę i co najważniejsze szybki AF. Na szczęście powoli dowiadujemy się, że szybkość AF nie leży w korpusie (przynajmniej nie w takim procencie jak by się mogło wydawać) ale w szkłach panasonica. Czyli wystarczy kupić body od olego i szkło od panasa i gra gitara
    Ostatnio edytowane przez outsider ; 8.07.09 o 11:00

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Moje zdanie jest dość odwrotne.. SIgma jest najgorsza w tym teście z szumów...

A to dlatego ze budowa 3 warstwowa nie generuje może wzrostu takiego poziomu szumu, ale utratę koloru czerwonego.. co dobitnie widać na tych zdjęciach.. Na ISO 800 nie ma już informacji o czerwienii prawie wcale... proszę popatrzeć jak spada informacja o tym kolorze, zostaje tylko zielony...

Ja powiem więcej Sigma prawie nie powinna szumieć ale robić wraz ze wzrostem czułości coraz bardziej zielone zdjęcia;D
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    Ale jeśli wystarczy podmienić szkła i mieć jeszcze szybszy AF to jednak nie świadczy to za dobrze o szkłach zuiko do m4/3.
    Te zoomy Panasa są 2-3 większe od zooma Olka. To nie za dobrze świadczy o "mikro" szkłach Panasonika.

Co kto lubi i co kto potrzebuje... Ja wolałbym jak najmniejszy sprzęt, nawet jeśli miałby szybkość AF typowego kompakta. Mam kompakta i na AF nie narzekam, bo wiem, jakie jest przeznaczenie takiego aparatu i nie próbuję wykorzystywać go do rzeczy, do których nie został stworzony. Do "wyższych celów" mam E-30.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Mamy dwoch graczy u43 na ta chwile: Oly i Panas.

Obaj przemysleli dokladnie co i kiedy wypuscic:
    1) Byloby bez sensu, gdyby Panas wypuscil kompaktowy odpowiednik E-P1, poniewaz zaczal sprzedawac LX3.
    2) Drugi gracz mial z kolei male lustrzanki, a nie maly zaawansowany kompakt, wiec wypuscil E-P1.

Kazdy z nich nie zabil innej swojej linii. I z kolei w drugim podejsciu - kazdy wchodzi na teren drugiego, czyli Panas z kolei wypuszcza kompakt u43, konkurent E-P1, a Oly pracuje nad wiekszym aparatem u43 od E-P1.

Gdzies czytalem, ze Panas nie bedzie dalej rozwijal aparatow typu LX3, wlasnie dlatego, ze jest on zastepowany przez u43. Nie wiem jednak, czy to potwierdzona informacja na 100%.

PS: Chyba nie bylo, instrukcja E-P1: http://www.olympus.co.jp/en/support/.../man_ep1_e.pdf

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    ...a Oly pracuje nad wiekszym aparatem u43 od E-P1.
    Czytałem wczoraj w jakimś wywiadzie, że kolejne olki mają nie być większe od E-P1.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Jakbys mia link, to daj, ciekawie sie dzieje i zapowiada do wiosny 2010

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Czytałem wczoraj w jakimś wywiadzie, że kolejne olki mają nie być większe od E-P1.
    Pewnie chodzi o to: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32265955

Jednocześnie jest tam kilka innych ciekawych rzeczy.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów