Strona 141 z 151 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.401 do 1.410 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

Mieszka w
    bydg
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie jestem, ale wszyscy, którzy używają jakiejkolwiek puszki Olympusa mają właśnie tak, jak piszesz. Czyli Ci z E-P1 również.
    szkoda myślałem, że trochę Cię jeszcze pomęcze w kwestii hotów i niechowającego się obiektywu

pozdrawiam
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    swoja drogą to jest dość dziwne bo w instrukcji opisane jest tak jak być powinno tj. Wyższa temperatura kolorów to większa intensywność koloru niebieskiego, a mniej czerwonego (..)
    Ostatnio edytowane przez insane ; 17.03.10 o 22:42 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar roxxsc
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mam nadzieję, że tym razem będzie można to odczuć bo ostatnia "znacząca" poprawka af za wiele nie dała
    PEN z kitem, E-510, dwa kity, fl-36, Zenit 122, helios 44m-6 i jakieś pierdoły

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    To bardzo dobrze, że olympus ciągle poprawia działanie AF w penach.
    Nowe obiektywy niedługo w sprzedaży, ciekawe jak one będą się sprawowały.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    A kiedy manual w video jak w ep2 i epl1?
    I jeszcze lupy na manualnych obiektywach.

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A ja chciałbym wrócić do tematu, który o ile pamięć mnie nie myli poruszał Janko Muzykant a mianowicie nieładnie poruszonych zdjęć przy czasach 1/80 do 1/160 lub w tych okolicach, ponieważ zauważyłem coś takiego i u mnie. Większość osób posiadających e-p1 nie ma tego problemu z tego co widzę, więc jak to z tym jest, jakaś wadliwa seria? ktoś wie coś na ten temat bliżej? Czy jest podstawa do składania reklamacji? bo o ile na prawdę uwielbiam robić zdjęcia penem, o tyle ta przypadłość bardzo mi ostatnio dała w kość. Zdaję sobie sprawę, że można omijać te czasy, ale przy reportażu jest to niekiedy trudne a w końcu wydając jednak nie taką małą kasę na produkt tej klasy człowiek nie spodziewa się czegoś takiego

Mieszka w
    bydg
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez roxxsc Zobacz posta
    A ja chciałbym wrócić do tematu, który o ile pamięć mnie nie myli poruszał Janko Muzykant a mianowicie nieładnie poruszonych zdjęć przy czasach 1/80 do 1/160 lub w tych okolicach, ponieważ zauważyłem coś takiego i u mnie.
    jaką masz wersję firmware? obiektyw 14-42mm?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Mam nadzieję, że tym razem będzie można to odczuć bo ostatnia "znacząca" poprawka af za wiele nie dała
    jeśli - zgodnie z informacją w linku - usprawnienie będzie w granicach 15% to raczej znacznej różnicy nie odczujemy
    Ostatnio edytowane przez insane ; 15.04.10 o 20:53 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    firmware najnowszy, 1.3 body, 1.1 lens, tak obiektyw 14-42.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    firmware najnowszy, 1.3 body, 1.1 lens, tak obiektyw 14-42.
    U mnie też najnowsze, wymienione zjawisko przestało się właściwie pojawiać jednakże muszę przyznać, że pen jakiejś szalonej żylety nie da co wynika po części z trzymania (brak wizjera), silniejszego niż u konkurencji aa, ograniczeń kita i takiej po prostu konstrukcji.
    Ale te 5Mpx bez problemu wyciąga, a więcej nie potrzebuję do tego, do czego pena używam.

| OlyJedi Awatar kristof1979
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    witam,
    w sklepie na którym pracuję , zdarza mi się przetestować sprzęt.
    jesli chodzi o olympusy to zasadą jest to ze wyswietlacze nie odzwierciedlają żeczywistych kolorów, oraz jasności. Jeśli chodzi o balans bieli to całkiem nieźle radzi sobie automat też przy żarowym oświetleniu. Najgorzej wypadł samsung GX , nikon D 5000, oraz totalne dno to aparaty sonego te co mają przetworniki ccd .
    Mam nadzieję że to się kiedyś zmieni peny tanie nie są a tu taki psikus z wyświetlaczem.
    Pozdrawiam
    e420 ZD 14-42mm,ZD14-45, ZD 40-150mm, ZD 70-300
    Helios,Porst 50 1.7
    http://www.forum.spotter.pl/photoplog/index.php?u=2912
    Gnioty Kristofa http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74004

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów