Za kYs... Duży kontrast spowodował że postać modelki wydaje mi się być "wklejona" w kadr.
Za kYs... Duży kontrast spowodował że postać modelki wydaje mi się być "wklejona" w kadr.
Dziękuję Wszystkim za uwagi. Przy następnych pracach postaram się robić mniej błędów. Pozdrawiam
Czy widać jakieś postępy?
Czy ujęcie jest ok? Światło. kolor, ostrość?
Przede wszystkim brak ostrości![]()
ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
| -> MOJA GALERIA OC <- |
Olympus E-510
A co ma ostrość czy możliwość komentowania do samego aparatu? Np. zdjecia helmuth'a nie byly do tej pory z lustra, i jakoś można je było komentować.
Co do tych zdjęć to kolorystyka ok, ale ostrości brak na potęgę. Oglądasz zdjęcia po wstawieniu ich na forum?
Najwidoczniej tu wychodzi mój brak doświadczenia, poczytam Wasze opinie i może również nauczę się oceniać prace z kompaktowych aparatów bo te MSZ wydają się słabe. I na tym poprzestanę dopóki się nie nauczę od Was sztuki umiejętnej oceny.
Pozdrawiam
ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
| -> MOJA GALERIA OC <- |
Olympus E-510
Wiesz tu chodzi też o to, że skoro te są słabe, to nie znaczy, że każde z małpki będą słabe.Po prostu generalnie chodzi o to, aby nie dyskryminować nikogo ze względu na sprzęt jaki używa (a w zasadzie nie tyle jego, co jego zdjęć), bo zdanie można wyrazić
- przecież od tego jest forum.
![]()