Witam Was wszystkich. Mam na imię Sławek. Fotografuję aparatem kompaktowym Fujifilm Finepix s1000fd. Proszę o ocenę moich prac.
Pozdrawiam.
Witam Was wszystkich. Mam na imię Sławek. Fotografuję aparatem kompaktowym Fujifilm Finepix s1000fd. Proszę o ocenę moich prac.
Pozdrawiam.
na 1 zbyt centralny kadr nie ma przestrzeni po lewej stronie małpki, a na 2 zbyt daleko od obiektu. Trzeba wypatrywać szczegółów - podejdz następnym razem blizej, lub uzyj wiekszego zoomu by pokazac żabę w pełnej krasie np. na 3/4 kadru.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Zgadzam się z ramzesem co do 1 zdjęcia a co do 2 to faktycznie walnij zooma wiekszego i pstryknij fote lub podejdz do niej przystaw do pyszczka i zrob same oczęta :P
zarówno na 1 jak i 2 przepały psujące zdjęcie ;/ no i słabo z ostrością w kompakcie, MSZ musisz sporo się na kompie napracować żeby fotki były wyróżniające się
ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
| -> MOJA GALERIA OC <- |
Olympus E-510
Jak wyżej plus jakaś dziwna plastikowa jakość obrazu. Jakby maksymalne odszumianie czy cóś.
mente et malleo
Dziękuję za ocenę. Dopiero się uczę, a małpkę skadrowałem pewnie zbyt mocno. Co do żaby to była bardzo daleko, zdjęcie robione w zoo, jak bym mógł to bym sie nawet przytulił do niej za te fotkę
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No dużo, dużo pracy będzie, ale się nie poddajęDzięki za uwagi, napewno wezmę je...do...aparatu
![]()
Ostatnio edytowane przez Zjawa77 ; 26.05.09 o 12:28 Powód: Automatyczne scalenie postów
Proszę o ocenę.
Zbyt centralnie nie ostro, widoczne przepalenia na ubraniu i ramka jakby przypadkowa.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Do tego co wyzej dodam:za wysoko trzymałeś aparat.
mi się wydaje, że zbyt duży kontrast i za dużo koloru, musisz ostrożnie używać tych parametrów w programie graficznym bo czasami można popsuć całkiem ładne zdjęcie![]()
ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
| -> MOJA GALERIA OC <- |
Olympus E-510