Strona 149 z 199 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.481 do 1.490 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Halo, Panowie, ale w czym problem, przecież ten LCD jest odwracany!
    Ale to i tak nie to samo (choć często używam właśnie odwróconego; czyli w sumie nie używam)

pzdr
    "There's no such thing as free titties"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Tzn np zmiana przyslony powoduje wlaczenie duzego LCD?
    Nie. Przysłona i migawka nie uruchamiają ekranu. Jeśli kompensację ekspozycji ustawi się na drugą rolkę, tak jak u mnie (bez wciskania przycisku), to też nie. Ale już zmiana iso, trybu lub punkt AF itp. tak, co jest zupełnie niepotrzebne, bo wszystko widać w wizjerze i na górnym panelu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

piotrek204
    Gość
    To faktycznie nie przemyslane, w ciemnych sytuacjach uciazliwe.

| OlyJedi Awatar Witt
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Mam krótkie pytanie do użytkowników E-30: czy po przełączeniu AF Sensitivity z Normal na Small pokazuje Wam się na którymkolwiek z wyświetlaczy symbol [.]s , jakby to sugerowała instrukcja? Ja widzę tylko zmianę z 'S-t' na 'S-t -S' (czy co tam mają oznaczać te patyczki...). Fragment instrukcji przekopiowany żywcem z tej do E-3, czy też zmienili zdanie w międzyczasie?

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Co do karty pamięci - u mnie podgląd śmiga szybciutko, nawet na karcie 8GB , na której E-330 trochę zaczynała mulić w porównaniu z mniejszymi pojemnościami. Wszystko ExIII.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Witt Zobacz posta
    Mam krótkie pytanie do użytkowników E-30: czy po przełączeniu AF Sensitivity z Normal na Small pokazuje Wam się na którymkolwiek z wyświetlaczy symbol [.]s , jakby to sugerowała instrukcja? Ja widzę tylko zmianę z 'S-t' na 'S-t -S' (czy co tam mają oznaczać te patyczki...). Fragment instrukcji przekopiowany żywcem z tej do E-3, czy też zmienili zdanie w międzyczasie?
    Na wyświetlaczu pojawia się "[.]s". I AF działa wtedy bardzo wolno Nie wiem, do czego jest ta opcja.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Na wyświetlaczu pojawia się "[.]s". I AF działa wtedy bardzo wolno Nie wiem, do czego jest ta opcja.
    A nie jest to zmniejszenie punktów ostrzenia? Żeby np. przez kraty albo w gąszczu gałęzi łatwiej trafić?
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    A nie jest to zmniejszenie punktów ostrzenia? Żeby np. przez kraty albo w gąszczu gałęzi łatwiej trafić?
    Tak, to jest właśnie to. I może faktycznie AF jest wtedy bardziej dokładny, ale na pewno wyraźnie wolniejszy.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie, nie, to nie mój styl. Nie pstrykam na pałę tysiąca fotek, żeby coś z nich później wybrać. Robię zdjęcie i sprawdzam, jak wyszło. Jak jest dobrze, to zostaje, a jak nie, to do kosza. Chyba nigdy nie przyniosłem ze sobą do domu więcej, niż 30-50 zdjęć na karcie z jednego dnia
    Jak robisz w określonych warunkach, zazwyczaj niezmiennych, to nie musisz walić 1000 zdjęć, efekt da się po prostu przewidzieć
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Nie wiem, co to są określone warunki. Nie stoję w miejscu, za każdym razem warunki są inne. Raz mam ostre słońce z tyłu, raz z boku, z kolei za chwilę już jestem w głębokim cieniu. Po prostu muszę choćby na moment zerknąć na zdjęcie, żeby sprawdzić, czy mi ktoś nie wlazł w kadr, czy jest prosto. Jak trzeba, to powtarzam - trwa to krócej, niż później grzebanie w gimpie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów