Nie. Przysłona i migawka nie uruchamiają ekranu. Jeśli kompensację ekspozycji ustawi się na drugą rolkę, tak jak u mnie (bez wciskania przycisku), to też nie. Ale już zmiana iso, trybu lub punkt AF itp. tak, co jest zupełnie niepotrzebne, bo wszystko widać w wizjerze i na górnym panelu.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
To faktycznie nie przemyslane, w ciemnych sytuacjach uciazliwe.
Mam krótkie pytanie do użytkowników E-30: czy po przełączeniu AF Sensitivity z Normal na Small pokazuje Wam się na którymkolwiek z wyświetlaczy symbol [.]s , jakby to sugerowała instrukcja? Ja widzę tylko zmianę z 'S-t' na 'S-t -S' (czy co tam mają oznaczać te patyczki...). Fragment instrukcji przekopiowany żywcem z tej do E-3, czy też zmienili zdanie w międzyczasie?
Pozdrawiam
Co do karty pamięci - u mnie podgląd śmiga szybciutko, nawet na karcie 8GB , na której E-330 trochę zaczynała mulić w porównaniu z mniejszymi pojemnościami. Wszystko ExIII.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Nie wiem, co to są określone warunki. Nie stoję w miejscu, za każdym razem warunki są inne. Raz mam ostre słońce z tyłu, raz z boku, z kolei za chwilę już jestem w głębokim cieniu. Po prostu muszę choćby na moment zerknąć na zdjęcie, żeby sprawdzić, czy mi ktoś nie wlazł w kadr, czy jest prosto. Jak trzeba, to powtarzam - trwa to krócej, niż później grzebanie w gimpie.