Witam. Mam pytanie: czy Tamron SP 500mm w polaczeniu z E520 da jakies konkretne rezultaty, czy nic z tego nie bedzie. Z góry dziekuje za odpowiedz...
Witam. Mam pytanie: czy Tamron SP 500mm w polaczeniu z E520 da jakies konkretne rezultaty, czy nic z tego nie bedzie. Z góry dziekuje za odpowiedz...
A do czego chcesz to stosować?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zarówno do tele jak i do macro. Chciałbym się poradzic bo ma okazje kupic za niewielkie pieniądze 70f untow w bardzo dobrym stanie, tylko nie mam pojecia czy coś da sie z tym zrobić...????
Z każdym obiektywem można uzyskać dobre rezultaty.
Jeżeli masz tanio, to bierz, nie spodoba się, sprzedasz nie tracąc pieniędzy.
Jakie to ma światło, może mi by się przydał ??
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Tamron SP 500mm F/8 Catadioptic Adaptall Macro MF
jak na makro to hardcoreale w końcu 500mm, nie wiem, rób jak uważasz.
Za dużo ci nie pomogłem![]()
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
dokladniej to jest tele-macro![]()
ale to jest lustrzany obiektyw. nie wiem ale ja bym chyba nie brał. co prawda lekkie to jst ale wielkie i jakość optyczna nie najlepsza, a i jeszcze to ma stałe światło
JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR
Jestem w trakcie poszukiwań długiego tele, 300 do 500 pod m42. Co polecacie? Tiar 300 jest fajny i sprawdzony ale trochę krótki jak na moje potrzeby. Czy znacie jakieś inne szkła o podobnej ogniskowej godne uwagi?
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Zalezy jak duze to 'makro' ma byc. Mam lustro i niestety makro z niego nie wychodzi tak jak by sie chcialo. Po taka ogniskowa da malutka go, po drugie z tego co zauwazylem na 300/4.5 jesli cel jest mniejszy niz lustro korekcyjne to wychodzi poswiata wokol niego (jazacy sie robal itp).
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1